Hae Anna.fi-sivustolta

Hinta

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä Köyhä äiti, 15.08.2005.

 1. Köyhä äiti Vierailija

  Olisin kiinnostunut siitä, miten kalliita harrastuksia lapsillanne on ja montako?
  Jos on kallis harrastus, onko se ainoa vai onko usempi kalliimpi harraste?
  Jos on halvempi harrstus, onko niitä useampi?

  Paljonko olette valmiita maksamaan lapsenne harrastuksesta kuukaudessa korkeimmillaan? Entä jos on useampi lapsi ja kaikilla kallis harrastus, mistä teette rahat näihin harrasteisiin?

  Itselläni on huono omatunto, enkö tarjoa lapselleni tarpeeksi!

   
 2. Pikke Vierailija

  Vanhempi tytär harrastaa lentopalloa ja partiota. Partion kustannukset ovat olleet vuosittain suomen partiolaisten jäsenmaksu, sekä jotain 10-20 euron maksuja leireistä/retkistä (joita muutama per vuosi). Lentopallon kustannukset ovat olleet varustehankinnat (tossut, polvisuojat, peliasu, verkkarit = 150 e -> noin parin vuoden välein), pelimatkat (eli kuljettu omilla autoilla, bensakulut) sekä seuran jäsenmaksu, lisenssit + ""toimintamaksu"" (eli yhteensä noin 70-100 e / kausi). Kumpikaan ei mielestäni ns. kallis harrastus.
  Poika harrastaa salibandya, yleisurheilua ja kesäisin jalkapalloa. Salibandyn kustannukset ovat olleet samaa luokkaa kuin lentopallossa, ja äkkiä laskien tuo yleisurheilu on ollut hieman halvempaa (verkkarit, piikkarit, kilpailuasu, kisojen osallistumismaksut, matkat, jäsenmaksu). Jalkapalloa on vain kesäisin, kustannukset jäävät reilusti alle sadan euron.
  Nuorin on vasta 4v, joten ainoa harrastus on jumppa ja siihen riittää paikallisen seuran jäsenmaksu.
  Omaa aikaahan nuo lasten harrastukset vaativat, ja talkoita tekemällä saa kustannuksia pienennettyä, jos vaan seurassa ja valmentajissa ja vanhemmissa on aktiiveja jotka näitä tulonlähteitä hankkivat. Meillä koettuja ovat myyjäiset, kauppojen inventoinnit, mainosten jako, ""klapitalkoot"", ikkunoiden pesu jne. Ainakin meilläpäin yrityksiltä löytyy näitä pieniä talkoohommia joita he ""urakoivat"" urheiluseuroille.
   
 3. srk Vierailija

  Seurakunnilta löytyy myös käytännössä ilmaisia aktiiviteettejä. Esim. kerhonohjaajana tai pyhäkouluohjaajana toimiessaan saa jopa palkkaa. Myös rippikouluisoset saavat palkkaa. Lisäksi seurakunnilla on paljon ilmaisia aktiiviteetteja ja jos on köyhä, voi saada alennusta joistakin maksullisistakin jutuista. Kannattaa kysellä paikallisen seurakunnan lapsityöstä tai nuorisotyöstä.
   
 4. mira Vierailija

  Seurakunnat, setlementit, kunnat, kaupungit, eri järjestöt yms. järjestävät todella paljon kaikenlaista kerhoa niin iltapäivisin kuin iltaisinkin, eikä ne paljon maksa - osa ei mitään. On sählyä, jumppaa, kokkikerhoa sun muuta, ota selvää vaikka paikkakuntasi nettisivun kautta! Kun itse on aktiivinen ja etsii, niin ei tarvitse valittaa täällä - ei kukaan niitä tule varsinaiseti sinulle tyrkyttämään. Etsivä löytää...

  Meillä lapset pelaavat jääkiekkoa - toki kalliimpi harrastus - ja sen lisäksi jalkapalloa, sählyä, karatea, kalastelevat, uivat jne. vuodenajan ja mieltymystensä mukaan. Tuttavissamme on perheitä, joissa lapset eivät harrasta mitään - ovat vain kavereiden kanssa, pelailevat yms. - ei aina tarvitse olla niin paljon, jos on muutakin puuhaa ja lapsihan liikkuu luonnostaan paljon.
   
 5. alkup. Vierailija

  Kiitos vastauksista!

  Lapsillani on kyllä joitakin harrastuksia eikä kovin kalliita, joten olen niitä kyllä löytänyt. Kysyinkin lähinnä siksi, kun joskus vaan tuntuu, että monilla lapsilla on paljon kaikenlaista hienoa ja kallista harrastetta montakin. Kiinnostuksesta kyselin asiaa!

  Miralle; en minä mielestäni valittanut. Kuvittelin, että täällä voi kysyä, vaikka tyhmempääkin asiaa, mutta ehkä ei sitten!
   
 6. Ap:lle Vierailija

  Ei hinta ratkaise harrastusta, vaan se missä lapsesi viihtyy. Lapsen halusta ja motivaatiosta harrastuksenkin pitää lähteä. Olet ihan hyvä äiti, vaikka lapsesi eivät käykään tosi kalliissa harratuksissa. Nykyisin kohta lapsetkin luokitellaan sen mukaan kuinka paljon heihin kuukaudessa saadaan tuhlattua rahaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti