Hoitopöydän käyttöaika..

  • Viestiketjun aloittaja Ingrid
  • Ensimmäinen viesti
Ingrid
Kuinka kauan teillä on ollut hoitopöytä käytössä syntymän jälkeen?

Koitan kovasti miettiä, kannattaako hoitopöytään panostaa vähän vai paljon rahaa.. Sen kuitenkin tiedän, että en aio ostaa sellaista hoitopöytää, joka jäisi pysyväksi kalusteeksi asuntoomme sen jälkeen, kun se ei ole enää hoitokäytössä.

Vaihtoehtoja ovat siis:
- Halpa pöytä, jonka kierrätän käytön jälkeen (jos sen käyttöikä on lyhyt)
- Hyvä kallis pöytä, jonka voi purkaa osiin ja säilyttää varastossa seuraavaa käyttökertaa varten.
(- Selviytyminen kokonaan ilman pöytää?)

Yleensä tykkään hankkia laadukkaita tuotteita, kun ne on (yleensä) parempia käyttää ja pitkäikäisempiä. Tuntuu kuitenkin aika paljolle sijoittaa yli 200 € hoitopöytään, jos sen käyttöikä on vain joitain kuukausia...
 
drummm
Meillä ei ole ollut hoitopöytää, koska tilaa ei oikein ole. Kodinhoitohuoneessa meillä on taso sopivalla korkeudella, joten ostimme siihen pehmeän hoitoalustan. Tason päällä on kaapitkin, joten sinne saa vaipat ym. tarvikkeet. Lisäksi tasolle mahtuu koreja, joissa säilytetään esim. hiusharjaa, kosteuspyyhkeitä jne. Meillä vaihdetaan vaipat tuolla tasolla edelleen, lapsi on nyt 1,5-vuotias. Siinä on mukava hoitaa rasvauksetkin ym. jutut, kun lapsi voi istua/maata sopivalla korkeudella, ei äidin/isän selkä rasitu. :) Minusta siis hoitopöytä on turha, jos hoitotasona voi käyttää muutakin paikkaa. Luultavasti meillä käytetään tuota tasoa vielä jonkin aikaa. Lapsi ei käytä housuvaippoja ainakaan vielä, joten vaihdan (teippi)vaipan makuuasennossa. Ehkä tasoa ei tarvita enää sitten jos siirrytään housuvaippoihin...
 
faaf
Meillä on sopivan korkuinen lipasto (Ikean Malm), jonka päällä on pehmustettu hoitoalusta. Vaipat, vaatteet yms. on lipaston laatikoissa. Lapsi on 15 kk ikäinen ja kaikki hoitotoimet suoritetaan edelleen hoitotasolla, vaikka käytössä on jo housuvaipat jotka voisi vaihtaa seisaallaankin. Jos yritän vaihtaa vaippaa tai vaatteita jossain muualla, lapsi pistää homman ihan läskiksi (yrittää karata jne), mutta tuossa tasolla on nätisti paikoillaan.
 
me ostettiin hyvä hoitopöytä
Me ostettiin CAM Asia hoitopöytä http://www.lastentarvike.fi/default.asp?docId=11971&paatuoteid=177&toimittajaid=14 ja olen kiitellyt joka ikinen päivä, että se tuli ostettua.

Hoitopöytä laitettiin kylpyhuoneeseen, koska siellä on tilaa ja halusin sen ehdottomasti sinne. Meillä on pesutorni, joten sitä ei olisi voinut hyödyntää ostamalla pelkästään siirreltävää 30 e tasoa.

Vaipat voi vaihtaa vauvan jalkopäädyssä tai sitten olemalla vauvan sivulla. Hoitopöytä on siis tuo lipastomallinen, että vauvan maatessa toisella puolella kylkeä on aina seinä. Vaipanvaihto sujui yhtä hyvin jalkopäästä kuin vauvan sivustakin. Laatikot eivät mitenkään olleet tiellä, vaikka seisoi laatikoiden edessä ja vaihtoi vaipat vauvan sivusta.

Vaipanvaihtopiste oli musta paras kylpyhuoneessa, jossa on lähellä käsienpesuallas, vessanpönttö ja roskis. Vauva kakkasi ekan vuoden joka päivä noin 5 kertaa. Kakkavaippa oli helppo vaihtaa siinä, kun halusin aina huuhdella pepun käsienpesualtaassa. Sitä ennen pyyhin kosteuspyyhkeillä kakat ja heitin roskiin. Kiinteät pökäleet oli helppo skipata suoraan vaipasta pönttöön ennen roskikseen laittoa. Kakkapeppu oli tosi helppo huuhdella siinä vieressä, pystyin säätää hyvän lämpötilan vauvan maatessa hoitopöydällä (ulotuin toisella kädellä hanaan) ja sit vaan käyttö hanan alla ja takaisin tasolle ja lämmin pyyhe päälle. Jos jätin huuhtelematta vedellä kosteuspyyhkeiden jälkeen, tuli heti tosi paha ihottuma. Vauvallamme oli myös atooppinen iho. Siinä oli hyvä rasvata päästä varpaisiin päivittäin, kun on muovinen alusta, niin rasva siinä ei haittaa, samoin kakkaa tuli väkisinkin alustaan vaipanvaihdon yhteydessä ja senkun pyyhki vain. Ja vaatteet päälle rasvauksen jälkeen siinä niin ei rasvat leviä ympäri kämppää.

Kaikki rasvat, suuri määrä vaippoja, vaihtovaatteet ja muut hoitovälineet mahtuivat siististi riviin laatikostoihin, ostin vielä sisälle sellaisen keittiön aseidensäilytyskorin, johon sain riviin voiteet, nenäfriidat, vanulaput jne.

Samoin pukluvaatteet ja ruokatahravaatteet oli kätevä heivata vieressä olevaan likapyykkikoriin ja ottaa uusi puhdas vaatekerrasto laatikosta. Samoin meillä on ns. Oskarinoksa seinässä, ja siihen sai roikkumaan puhtaita vaatteita, jos olivat vain vedellä kastuneet. Ja siinä roikkui vauvan pyyhkeet.

Aivan mielettömän toimiva systeemi. Eli suosittelen hoitotasoa kylpyhuoneeseen juoksevan vesipisteen läheisyyteen, jos vain mahdollista. Kaiken saa hoidettua yhdeltä seisomalta.

Me käytettiin hoitopöytää vauvan syntymästä aina 2 vuotissynttäreille joka ikinen päivä, noin 7 kertaa päivässä (ja aluksi myös öisin). On maksanu joka pennin takas tuo hoitopöytä. Kun taapero kakkaa vaippaan, niin helpointa ja siisteintä se on vaihtaa niin, että se taapero makaa ja sit kuopii ne kakat pepusta ja huuhtasee. Eli kyllä sille tasolle on niin pitkään käyttöä, kunnes lapsi oppii vaipoista pois.

Ainiin ja hoitopöydän kannen nostamalla, siellä on amme (0-6kk ikäiselle) ja se tuli kanssa tarpeeseen. Sitten kun hoitotasoa ei enää tarvi, sen muovitason saa irti ja tilalle saa siistin puutason. Eli sitä voi sit käyttää säilytystilana vaikka lopun elämää.

Olen tyytyväinen, etten ostanut mitään halpis kiikkuvaa muovista hökkyrää, jonka käyttöikä jää huteruuden vuoksi lyhyeksi. Lisäksi niihin ei mahdu tavaraa nimeksikään.
 
santtu....
Meillä käytettiin esikloisella pidempään, kun pöytä oli kuitnekin kuopuksen takia. Kuopuksella käytettiin 1v6kk ikään. Oli pukemiset sun muut paljon helpompia itselle sopivalla korkeudella. Esikoisella käytettiin reilu 2v. Nyt on hoitotaso kellarissa purettuna odottamassa ja alla ollut lipasto käytössä.

Meillä Sievän Pikkupuu hoitotaso ja lipasto A.
 
lisäys vielä
Niin meidän taaperolla tulee housuvaipoista kaikki sivuista läpi. Eli joudutaan käyttää perinteisiä vaippoja, ja ne saa kunnolla päälle vain niin, että lapsi makaa. Siksikin hoitopöytä oli tarpeen 2 vuotiaaks ja vähän ylikin.
 
meillä esikoisella käytettiin
reilut 1,5v ja kuopus 1v2kk edelleen päivittäin. teippivaippoja laitan etenki yöksi. Koska kuopus ei vielä yleensä käy potalla kakalla, on pyllynpuhdistus helpoin tarkistaa hoitopöydällä.
Siinä 7kk oli molemmilla vaihe, etteivät meinanneet pöydälä pysyä. Mutta se meni ohi, kun lapsi tottui siihen, että pääsee liikkeelle ja voi siitä huolimatta olla hetken paikallaankin ;)
 
googglle
Asuimme aluksi Helsingin keskustassa vanhan talon kaksiossa, jonka kylppäriin ei mahtunut minkäänlaista hoitopöytää. Onneksi ei ollut rahaakaan hoitopöytään, joten se jäi ostamatta. Ostin vain sellaisen pehmustetun vaipanvaihtoalustan. Aluksi se oli arkkupakastimen päällä, mutta koin hankalaksi sen, että jos vauva oli kainaloita myöten kakassa, niin lähteä sitä kakkapakettia kantamaan vessaan pepun pesulle.

Niinpä meillä nopeasti vakiintui käytännöksi se, että laitoimme alustan pesukoneen päälle (päältä täytettävä pesukone). Siitä vauvan sai helposti vaipanvaihtoon ja peppupesulle. Vaipparoskiskin oli loogisinta pitää vessassa ja tietysti likavaatteita tuli useat päivässä, joten vaatteet sai nopeasti pyykkikoppaan. Kakkaiset vaatteet laitoin kannelliseen ämpäriin likoamaan.

Hoitopöydän käyttöikään vaikuttaa mielestäni kaksi asiaa: milloin lapsi oppii seisomaan/kävelemään ja se, kuinka rauhallisesti lapsi malttaa olla selällään vaipanvaihdon yhteydessä. Minulla on aika villejä lapsia, joten lapsen pitäminen selällään vaipanvaihdon yhteydessä on ollut välillä henkien taistelua, kun en ole halunnut luovuttaa. Hoitopöydällä työskentelyasento on kuitenkin selälle ergonomisesti hyvä ja toisaalta esim. nivustaipeiden yms. poimualueiden hoito on helpompaa, jos lapsi on selällään.

Naapurin nuori rouva vaihtoi alusta asti vaipat vauvaa sylissä pitämällä. Jotkuthan sanovat, että vauva saa läheisyyttä ja että vaihtoasento on turvallinen (ei juurikaan putoamisriskiä), kun vauva on sylissä eikä pöydällä. Minä vaihdoin vauvan villeimpinä potkimisaikoina vaipat alustan päällä lattialla.
 
sacha
Meidän vauva on vasta 6kk, mutta näiltä näkymin hoitopöytä tulee olemaan käytössä vielä pitkään. En sano, etteikö ilman sitä tulisi toimeen, mutta se on kyllä oikeasti kätevä, ja kaiken lisäksi vauvan suosikkipaikka koko talossa. Etenkin ekojen vähän hankalampien kuukausien aikana oli päiviä, jolloin mikään muu paikka ei ollut hyvä kuin se hoitopöytä kylppärissä.

Ennen vauvan syntymää meuhkasin juuri mm. hoitopöydän tarpeettomuudesta, siitä kuinka se on vaan yksi satojen vauvaturhakkeiden joukossa (sarjassa tuttipullon lämmittimet), joita typerille vanhemmille markkinoidaan. Kunnes sitten parin viikon lattialla ja ties missä epäsopivilla korkeuksilla sijaitsevien tasojen päällä äheltämisen jälkeen sain selkäni paskaksi ja hermot meni. Se on ihan oikeasti kätevää, että ne vaipat ja miksei vaatteetkin löytyy läheltä lipastosta. Ja vauva sopivalta korkeudelta vaippaa vaihdettaessa, kuivatessa jne.

En silti halunnut laittaa astronomisia summia kyseiseen mööpeliin, vaan ostettiin Ikeasta sellanen lipasto, jonka päälle hoitotaso ruuvataan ja sen saa sitten pois, ja pelkkä lipasto jää. Riippuu tietenkin huushollin koosta, mutta meillä on sen verran tilaa ja rojua jatkuvasti nurkissa lojumassa, että käyttöä löytynee sitten vaikka kellarista tai romuvarastosta, jos ei muualta. Mutta tätähän ei ap siis toivonut. Mutta hinta ei siis ollut tosiaan paha, niin että vaikka menisi suoraan kierrätykseen, niin ei harmittaisi. Siitä en taas tiedä mitään, kuinka hyvä jälleenmyyntiarvo käytetyillä hintavammilla hoitopöydillä on esim netissä.

Sekava vastaus kaiken kaikkiaan, mutta noin siis yhteenvetona: hoitopöytä ON kätevä, ja aika pitkän aikaa onkin; loput riippuukin varmaan siitä kuinka paljon teillä on tilaa/fyrkkaa.
 
näin meillä..
Meillä on "hoitopöytä" vieläkin (lapsi 1v3kk) satunnaisesti käytössä. Alkuun meillä oli stokken hoitopöytä, mitä voin lämpimästi suositella. Ihan huippukätevä! Mutta sitten muutettaessa myytin pois ja laitettiin hoitoalusta kodinhoitohuoneen pöydälle, jossa siis vieläkin satunnaisesti välillä vaihdetaan vaippaa, kun pitää rasvailla tms toimenpiteitä tehdä samalla. Ja mun mielestä jonkun ripulikakkavaipan vaihto olkkarin matolla tms paikassa on äärimmäisen ällöä.. :)
 
meillä oli ja on näin
Meillä Stokken pöytä ja edelleen käytössä ja lapsi jo yli 2v... Edelleen vaihdellaan siinä vaipat aamuin ja illoin ja aina pyllyn pesun jälkeen ja puetaan aamuisin + muutenkin suoritellaan hoitotoimenpiteitä jne. Meillä kun ei siis vielä(kään) halua pottailla ;)
 
hoitis on jees
Yhdyn pitkälti sachaan eli hoitopöytänä meillä on Ikean malli, jonka saa sitten kätevästi lipastoksi/hyllyköksi. Siten sillekin ostokselle tulee kovasti lisää ikää ja käyttöä. Ja meidän 7 kk:n lempipaikka on myös aina ollut hoitopöytä. Olemme liimanneet siihen neuvolasta saadun hymynaaman ja muutakin viihdykettä hoitopöydältä löytyy ja ihan pienestä asti vauva on todella hyvin viihtynyt hoitopöydällä.

Myös minä koen hoitiksen tärkeäksi nimenomaan siksi, että selkä ei mene paskaksi kun joutuu kumartelemaan ja nostelemaan vääriltä korkeuksilta. Joskus kun on reissussa ja joutuu näitä hoitotoimenpiteitä tekemään esim. lattialla alustan päällä, niin parin vaipanvaihdon jälkeen jo huomaan vaihtaneensa. Ja missään rapakunnossa en kuitenkaan ole.
 
myös näin
Ota myös huomioon, että jotkut vauvat ovat kovin tuotteliaita ja pissaavat myös lähes aina, kun vaippaa ei ole. Silloin on, jos vain mahdollista, niin aivan pakko vaihtaa vaippa aina vessassa eli tarvitaan vain hoitoalusta esim. pyykkikoneen päälle. Meilläkin hoitopöytä jäi täysin turhaksi, vaikka sellainen kyllä tietämättöminä hankittiin.
 
niin siis.
Niin siis mun mielestä hoitotason pesukoneen päällä ja kunnon hoitopöytä kylppärissä = aivan sama asia. Molemmat kun ovat ergonomisia ja sijaitsevat vesipisteen vieressä.

Itse olen sen verran hygieenikko, ettei tulis mieleenkään vaihtaa ripulikakkavaippaa yhtään missään muualla kuin vesipisteen vieressä muovialustalla!

Ja poikavauvat pissaa miltei aina ku makaa hoitopöydällä. Eli sit niitä kusiakin on kivempi pyyhkiä kaakelilta, kuin olohuoneen matolta tai tapeteilta.
 
mun mielestä
Alkuperäinen kirjoittaja myös näin:
Ota myös huomioon, että jotkut vauvat ovat kovin tuotteliaita ja pissaavat myös lähes aina, kun vaippaa ei ole. Silloin on, jos vain mahdollista, niin aivan pakko vaihtaa vaippa aina vessassa eli tarvitaan vain hoitoalusta esim. pyykkikoneen päälle. Meilläkin hoitopöytä jäi täysin turhaksi, vaikka sellainen kyllä tietämättöminä hankittiin.
Niin, mutta jos teillä olisi mahtunu hoitopöytä kylppäriin, olisitte jatkuvasti sitä käyttäneet. Tässä ei ole kyse siitä, etteikö hoitopöytä/taso olisi tarpeellinen.

Mä olen aina ollu sitä mieltä, että kakkavaippa ja rasvaukset hoidetaan aina vesipisteen vieressä muovialustalla ja tason päällä.

Mun mielestä hoitopöydällä ei tee yhtään mitään makuuhuoneessa. Ei vesipistettä, haisevat kakkavaipat siinä, pissat lentää seinille jne. Kun pestään peppu joudutaan juoksee kämpän toiselle puolelle.

 
pimpelipompelipom
Meillä on vaihdettu sohvalla vaipat jo ties kuinka kauan.. siis kakkavaipat vessanpöntön reunalla seisoen ja pissivaipat sohvalla. Lipastomallinen hoitopöytä on tosi hyvä kun sinne saa lapsen vaatteetkin, jos on pulaa säilytystilasta. Varmaan joskus puolivuotiaana jo lopetettiin hoitopöydällä hoitaminen kun olkkarissa on nopeampaa.. Kylppäriin tai vessaan ei meillä mahdu minkäänlaista tasoa ja hoitopöytä oli lapsen huoneessa, kylppärin vieressä. Mun mielestä ei kyllä oo mitenkään haasteellista kuljettaa niitä vaippoja roskikseen, joka sijaitsee jossain eri huoneessa kun missä vaippa on riisuttu..
 
Mamma08
Alkuperäinen kirjoittaja Ingrid:
Kuinka kauan teillä on ollut hoitopöytä käytössä syntymän jälkeen?

Koitan kovasti miettiä, kannattaako hoitopöytään panostaa vähän vai paljon rahaa.. Sen kuitenkin tiedän, että en aio ostaa sellaista hoitopöytää, joka jäisi pysyväksi kalusteeksi asuntoomme sen jälkeen, kun se ei ole enää hoitokäytössä.

Vaihtoehtoja ovat siis:
- Halpa pöytä, jonka kierrätän käytön jälkeen (jos sen käyttöikä on lyhyt)
- Hyvä kallis pöytä, jonka voi purkaa osiin ja säilyttää varastossa seuraavaa käyttökertaa varten.
(- Selviytyminen kokonaan ilman pöytää?)

Yleensä tykkään hankkia laadukkaita tuotteita, kun ne on (yleensä) parempia käyttää ja pitkäikäisempiä. Tuntuu kuitenkin aika paljolle sijoittaa yli 200 € hoitopöytään, jos sen käyttöikä on vain joitain kuukausia...
Mielestäni hoitopöytä/hoitotaso on hyvä perustarvike vauvan hoitoon (säästää omaa selkää yms.). Se mitä siihen kannattaa rahallisesti panostaa onkin sitten toinen juttu. Meillä on itsetehty hoitotaso pinnasängyn päällä ja siinä pehmeä hoitoalusta. Erittäin kätevä!! Ei vie tilaa koska hoitotaso nostetaan yöksi sängyn ja seinän väliin, päivällä pinnasängyn päällä aina valmiina käyttöön. Itselläni ei olisi tullut mieleenkään ostaa kallista ja tilaa vievää "merkkihoitopöytää" kun taso ajaa ihan saman asian. Meillä juuri 1-vuotta täyttänyt taapero ja taso käytössä päivittäin. Noin puolivuotiaana käytin tasoa huomattavasti vähemmän koska silloin vaipat oli helpompi vaihtaa lattialla, nyt tilanne on ihan toinen ja hoitotaso ahkerassa käytössä joka päivä.

 
yoddry
Meillä on mäntylevystä tehty "hoitopöytä" lapsen huoneessa josta tulee kirjotuspöytä jossain vaiheessa kun se lasketaan alemmas. On viritettynä matalien kaappien päälle sellasilla Ikean kiinnikkeillä jotka on tarkotettu keittiöön baaritasoille ;) Ilmassa olevan pään alla on vaan Ikean säädettävä pöydänjalka. Joo, varmaan hankala selostus mutta pointti on se että ei tainnu montaa kymppiä maksaa...

Ja mies nostaa kesällä kolme täyttävän ipanan sinne rasvaukseen ym, itse en ole viitsinyt vuoteen nostella, pötköttelee ihan lattialla alustan päällä. Eli meillä kun tuo jästipää ei vieläkään potalle suostu tekemään, viritys on maksanut itsensä takas moninkertasesti.
 
Ene
Meillä hoitopöytää on käytetty koko vaippaikä. Liikkuvaisemmassakin iässä lapset on saanut parhaiten pysymään aloillaan siinä pöydällä. Muksun takapuoli pestään kodinhoitohuoneen altaassa, koska se on iso ja miellyttävän korkealla. Lisäksi vessassa pestään hampaita ja kasvoja, ja mä en vaan pysty samassa paikassa pesemään kakkaista takapuolta. Pahimpia jätöksiä saatetaan pyyhkäistä n. metrin päässä altaasta olevassa vessassa. Käytetyt vaipat myös säilytetään tuossa vessassa. Hoitopöytä on viereisessä huoneessa, aivan tuon khh:n oven takana. Esikoisen vauva-aikana hoitopöytä oli makuuhuoneessa ja vessaan oli vähän pidempi matka. Vaikka poika oli ihan pikkuvauvana tuota ruikkivaa mallia, ei tuokaan sijainti ollut mitenkään hankala. Toki altaan vieressä olisi aina paras, mutta kun yleensä on elettävä niiden asunnon tarjoamien mahdollisuuksien kanssa.

Näin kolmen lapsen kokemuksella olen sitä mieltä, etä hoitopöydän on oltava riittävän korkea. Siis niin korkea,e ttä etukäteen se tuntui liiankin korkealta. Me saatiin tämä korkeusvinkki pariltakin kaveriperheeltä ja käytiin mittailemassa heidän tasojensa korkeutta. Lisäksi jos tila antaa myöten, hoittason on hyvä olla iso, siten että muksu ei heti kierähdä reunan yli jos vähän yrittää kääntää kylkeä.

Mä en ihan voi yhtyä tuohon väitteeseen, että poikavauva pissaisi aina hoitopöydällä tai muuten ilman vaippaa. Esikoinen meillä teki niin ekoina viikkoina (mikä on aika pieni osa vaippaiästä, ja pissakaan ei vielä ole yhtä tujua kuin myöhemmin). Toinen poika taas ei. Kolmas on tyttö, ja häneltä taisi pari kertaa tulla hoitopöydälle.
 
Ei tarvitse
Jos vaan haluat niin selviät kyllä mainiosti ilman hoitopöytää! Itsellä kokemusta 3 lapsesta, kahden kanssa aina vaihdettu vaipat lattialla hoitoalustan päällä ja yhdellä oli hoitopöytä, mutta käytettiin vain noin 4kk, kun alkoi liikkumaan niin paljon ettei tason päällä vaihtaminen onnistunut/ollut turvallista. Lapset olleet suht aktiivisia liikkumisen kanssa ja tosiaan ovat tykänneet hoitoalustan päällä oleskella (se ei liity mitenkään siihen hoitopöytään niin kuin monet sanoo että hoitopöydän päällä viihtyi parhaiten, vaan enemmänkin siihen tuttuun hoitotilanteeseen oli se sitten hoitopöydän päällä tai lattialla tutussa paikassa). Meillä nuorimmaisen kanssa on ollut kaksi hoitoalustaa, toinen olohuoneessa (alussa)/makuuhuoneessa, toinen wc/kodinhoitohuoneessa ja lähettyvillä on ollut pieni rottinkikori, jonka sivussa ollut lelu viihdykkeenä ja korissa kaikki tarpeelliset vaipat, rasva, puhdas vaatekerta, nenäliinoja ja kosteuspyyhkeet omassa laatikossa vieressä. Lavuaarissa ei ole koskaan pesty vauvan peppua, vaan käytetty hyviä kosteuspyyhkeitä (ne laitettu märän vaipan sisään ennen roskiin laittoa tai otettu hedelmämuovipussi kakkavaipoille valmiiksi viereen). Ei ole koskaan ollut vaippaihottumaa, eikä rasvaakaan ole tarvinnut käyttää (talkkia muutaman kerran), vaikka atooppinen iho on ollutkin vauvalla. Kylvetetty joka päivä noin 2kk ikäisestä eteenpäin, sitä ennen joka toinen päivä ja välipäivinä suihkutuspeppupesu illalla. Mielestäni jatkuvaa peppupesua ei tarvitse eli vaipanvaihto vesipisteen vierellä ei ole tarpeellinen, kerran päivässä kylvetys on riittävä, eikä kuivata ihoa liikaa (niin kuin useat pesut voivat). Mutta mieti, mikä itsellesi on parhain ja mukavin vaihtoehto.
 
Ei tarvitse
Meilläkään ei kolme poikaa ole ruikkineet aina ilman vaippaa, kaksi ei ollenkaan ja nuorin eka viikkoina muutaman kerran, sen jälkeen ei. Pari kertaa pissi tuli just kun oli laitettu puhdas vaippa tai saatiin napattua pissi vaippaan muuten eli osattiin olla varuillaan. Pikku pyyhe oli myös vieressä "hätätapauksia" varten.
 
Ei tarvitse
Meilläkään ei kolme poikaa ole ruikkineet aina ilman vaippaa, kaksi ei ollenkaan ja nuorin eka viikkoina muutaman kerran, sen jälkeen ei. Pari kertaa pissi tuli just kun oli laitettu puhdas vaippa tai saatiin napattua pissi vaippaan muuten eli osattiin olla varuillaan. Pikku pyyhe oli myös vieressä "hätätapauksia" varten.
 
kyllähän nyt tietysti
Kyllähän nyt kakkapeppu ensin pyyhitään kosteuspyyhkeillä tai paperilla ja sitten vasta hanan alle. Ei sinne lavuaariin ole tarkoitus sitä paskaa huuhtoa, vaan vain pestä peppu, josta on jo melkein kaikki kakka kaavittu veks.

Ja kosteuspyyhkeistä voi tulla pahaakin ihottumaa, jos sitä ei vedellä huuhtele. Kosteuspyyhkeillä saa kyllä pepun nopeasti puhtaaksi, toisin kuin kuivalla vessapaperilla. Että siinä mielessä suosin kosteuspyyhkeitä.

Ja meidän poikavauva ainaki pissitteli hoitotasolla pitkään.

Ja aina tuli vaiheita, että hoitopöydällä ei viihdytty yhtään, mutta ne vaiheet meni ohi. Hoitopöytä oli käytössä päivittäin yli 2 vuotiaaks.
 

Yhteistyössä