Hae Anna.fi-sivustolta

Hoivapuolue menestyi N-bottenissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 11.09.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsalaiset ovat pettyneitä nykyhallitukseen, koska jonot lääkäriin ovat pitkät, eikä virkoja saada vakinaistettua. Norrbottenissa sosialidemokraatit menettivät kannatusta reilut kymmenen prosenttiyksikköä, kun sen sijaan oppositiossa ollut hoivapuolue menestyi hyvin. On saamassa nyt valtaa niin kunta- kuin läänitasolla, koska nousi suurimmaksi paikallistasolla. Suomen kannattaa ottaa opiksi Ruotsin kokemuksista, eikä purkaa nykyistä ja halpaa terveydenhoitoa valtapoliittisin perustein.

  Näyte Aftonbladetin artikkelista:

  Sjukvårdspartiet stora vinnare
  Sjukvården var den viktigaste frågan i valet för norrbottningarna, enligt flera mätningar. Det regionala Sjukvårdspartiet gick fram rejält både i kommunerna och i landstinget, där de nu är största parti.

  – Sjukvårdspartiet kommer att prövas i regionen efter att ha varit i opposition i 25 år. Nu kommer de att sättas i ansvarig ställning, säger Nordström.

  Kenneth Backgård, ordförande i Sjukvårdspartiet, säger:

  – Vi har nog tagit de flesta rösterna från S. De har inte lyckats övertyga väljarna om att den centralisering av sjukvården – som pågått under lång tid – faktiskt fungerar.

  När Aftonbladet pratar om S-tappet med boende i Luleå och Boden växer det fram en splittrad bild av partiet.


  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/karMx6/enormt-s-ras-i-norr-manga-kanner-sig-svikna
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruotsissa kotiapu kävi useita kertoja katsomassa vanhusta, jonka luultiin nukkuvan, vaikka itse asiassa mies oli kuollut. Havainto siitä tehtiin vasta parin vuosokauden kuluttua. Ei tiedetä, ketkä kävivät katsomassa ikämiestä, sillä hoitajien työvuorot oli kirjoitettu liitutaululle, josta ne oli pyyhitty pois.


  https://www.expressen.se/nyheter/hemtjansten-upptackte-inte-att-mannen-var-dod/
   
 3. vierailija Vierailija

  Suurin moka, joka Ruotsissa tehtiin oli se, kun 90-luvulta lähtien alettiin poistamaan sairaanhoitoapulaiset ja lähihoitajat useimmilta työpaikoilta. Tasoa muka kohotettiin kun kaikkien oli oltava lääkäreitä tai sairaanhoitajia. Silloin oli sellainen trendi ettei kukaan, jolla ei ole yliopisto- tai korkeakoulukoulutusta voi tehdä töitä tarpeeksi hyvin. Moni ammattiryhmä poistettiin kokonaan, esim. röntgenapulaiset/hoitajat ja ambulanssihenkilökunta ja korvattiin pitemmän koulutuksen saaneilla sairaanhoitajilla. Hoiturit alkoivat myös päästä johtoasemiin 90-luvulla lääkäreiden sijaan ja johtajat päättivät poistaa kaikki muut ammattiryhmät työpaikoilta. Hoitsut puhuivat paljon tuolloin siitä, miten he saisivat itse päättää palkoistaan, kun heidän työkenttä laajenisi kun muut ryhmät poistettaisiin. Palkoista he eivät ole vieläkään päässeet päättämään, mutta töitä on niin paljon etteivät he itsekään enää jaksa. Sairaanhoitajista on huutava pula, kun muut ammattiryhmät puuttuu työpaikoilta. Hoitoala on kriisissä, jonka sairaanhoitajat ovat itse ahneuksissaan aiheuttaneet. Ne muutamat osastot ja vastaanottopaikat mm. Tukholman alueella, jotka pitivät perushoitajat, toimivat hyvin, eikä heillä ole pulaa sairaanhoitajista. Tämän tosiasian otti esille vain Jan Björklund vaalihaastattelussa. Sossut eivät sano mitään, koska he olivat itse päättämässä siitä, että muut ammattiryhmät poistettin.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pohjoismaisen hyvinvointivaltion purkaminen on kyllä Euroopan unionin vaatimus, sillä valtio ei oikeastaan saa olla yrittäjä länsimaisessa kehyksessä. Näin ollen hoivayrityksiä on pakko saada aikaan, joten yksityiset pääsevät kilpailemaan kunnallisten liikelaitosten kanssa aloilla, joissa voittoa on mahdollista tehdä.

  Poliitikot eivät uskalla pitää ihmisiä nälkäisinä tai kehnoissa oloissa samaan tapaan kuin yksityiset yritykset, joten kunnalliset liikelaitokset häviävät kilpailussa. Yrityksien kanssa tehtyjä sopimuksia on vaikea purkaa, joten ne voivat järjestää hoivan siten kuin haluavat. Voiton osuutta on eräin osin pyritty pienentämään maksimisäännöin, mutta niitä ei vaadita aina.

  Kunnallisiksi liikelaitoksiksi jäävät ainoastaan ne alat, joissa voittoa on vaikea tehdä tai pelkona on, että yritykset joutuvat jälkeenpäin ongelmien maksajiksi. Eräitä maanpuolustuksellisia aloja ei myöskään ole helppo yksityistää, joten ne jäävät yhteiskunnalle hoidettaviksi.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 765
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. hoitotaito Vierailija

  Jos menee lähelle katsomaan nukkuvaa potilasta/asiakasta, huomaa kyllä heti, jos ihminen on kuollut. Ja jatkuvasti "nukkuvaa" tulee käydä tunnustelemassa, onko ihminen esim. tajuton, hengittääkö, vastaako kysymyksiin....ovatkohan hoitajat vain käyneet ovelta katsomassa ja sen mukaan tehneet päätelmän "nukkuvasta" asiakkaasta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti