Hae Anna.fi-sivustolta

Hokemat muutettava laaduksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 13.07.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotimaisuuden ihannointi Suomessa perustuu hokemiin, joita toistetaan koko ajan miettimättä niiden sisältöä. Kotimainen ruoka on puhdas ja laadukas, vaikka muuallakin viljellään samoin keinoin, jollei jopa kekseliäämmin. Itse asiassa suomalaiset maanviljelijät ovat sellaisessa köyhyysloukussa, ettei monikaan kykene viime vuosien kehnojen satojen vuoksi investoimaan lainkaan kyetäkseen estämään esimerkiksi kuivien kausien haittoja. Suomen järvistä kyettäisiin pumppaamaan vettä pelloille, jos haluttaisiin, muttei pääputkistoja voi rakentaa viljelijöiden varoin, vaan yhteiskunnan.

  Edellisvuosi oli kylmähkö, minkä vuoksi moni vilja jäi puimatta. Tänä vuonna kuivuus on osoittamassa voimansa ainakin tietyillä seuduilla, joten viljelijöiden tilipussi jää taas pieneksi. Onneksi ruokaa voidaan nykyään tuoda ulkomailta silloin, kun oman maan tuotanto ei riitä. Hokemin pyritään korostamaan oman maan laatua, mutta samalla salaviestinä kulkeutuu epäily muualla kasvatetun ruuan kehnoudesta. Omakehuin pyritään nostamaan omaa häntää ja laskemaan sitä samalla muilta.

  Suomessa kannattaisi amerikkalaisen tehotuotannon sijaan keskittyä hyviin viljalajeihin, joiden sato on kenties vähäisempi, mutta oikeasti laadukas. Nyt kauran suosio on noussut sen vuoksi, että kauppoihin on saatu gluteenitonta jauhoa. Aivan samoin tattari sopisi puolittaiseksi lisukkeeksi puuroihin, eikä sen viljelyssä ole tarve käyttää edes kasvinsuojeluaineita liiemmälti. Kysymys on koko tuotantoketjusta, eikä vain viljalajikkeesta, jos mielitään saada markkinoille täysin gluteenitonta jauhoa. Viljelijöiden yhteistuumainen asenne puhtaasta suomalaisesta sapuskasta on tarpeen saada hokemasta käytäntöön, sillä gluteenittomille jauhoille koko maailma on markkinana, eikä vain Suomi.
   
  Last edited: 13.07.2018
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällaisessa helteessä tulisi kaikkien voida hörpätä olutta tai miksei sahtia, missä ei ole gluteenia, eikä alkoholiakaan kuin aavistuksen verran. Auttaisi kestämään paahdetta, jota Suomenkin luonto on tänä kesänä viljellyt pellot polttaen. Vedellä laimennettu viini on myös hyvä janon sammuttaja, muttei se ole suomalaisen suunmakuinen samalla tavoin, vaikka sopiikin hienoston hipiäiseen kurkkuun.

  Auringon alla marjasato makeutuu siten, että se sulaa kaikkien suussa muistuttaen ajoista, jolloin luontoa ei ollut teollistettu. Omaan käyttöön pakastettuna maan annit ovat hyvä lisuke talven tuiskuihin, eikä ole pakko juosta putiikin kautta nälän yllättäessä. Kakkukin voi olla terveyspommi, jos se on leivottu hyvistä ja gluteenittomista jauhoista.

  Länsimaissa ylipainoisuus on väestön keskuudessa yleistä, koska liian moni ajattelee siten, että vain rasvainen ruoka pitää nälän. Kaiketi väärin pohdittu, sillä kroppa kaipaa pikemmin hivenaineita ja vitamiineja, joita se tarvitsee nälän taltuttamiseen. Aina tällaiset pohdinnat eivät ota toteutuakseen, sillä mielikuvien perusteella itsekukin valitsee usein ruuakseen röyhtäysivimmän murkinan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti