Hae Anna.fi-sivustolta

Holiday Club viikko-osake?

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Miä, 08.12.2006.

 1. Ei kiitos! Vierailija

  Vain 45 neliotä neljälle hengelle. Ei kiitos, ahdistun jo pelkästä ajatuksesta!
   
 2. nevernever Vierailija

  Ei ikinä, eihän se mikään sijoitus ole, kuluja tulee koko ajan. Maailma on täynnä hotelleja ja vuokrattavia asuntoja, on paljon järkevämpää lomailla niissä.
   
 3. Airisto Vierailija


  No joo, onhan se 4:lle ahdas, yleensä ollaan siellä kaksistaan.

  Niin, ei se mikään sijoitus varsinaisesti olekaan, nimi pitäisi olla jotain muuta kuin osake, vaikka lomaviikko-oikeus.
  Ei siihen tule muita kuluja kuin se yhtiövastike ja mahdolliset jäsenyysmaksut, niihin jäsenyyksiin ei kyllä kannata liittyä ollenkaan. Olen pari kertaa joutunut maksamaan ylimääräisiä hoitomaksuja kahdenkymmenen vuoden aikana eikä ne maksut mitään niin isoja olleet, eli ei tämä nyt niin kalliiksi tule.

  Saman osakkeen saa murto-osalla kun ostaa jostain vaihtoehtoisista ostopaikoista, siinä saa aika hyvän edun kun sen koko viikon saa lomailla sentään melko hyvätasoisessa mökissä 185€:lla, muualta kuin holidaysta ostettuna kannattaa tarkistaa ettei osakkeeseen liity maksamattomia vastikkeita sillä joudut ne maksamaan jos joku myy semmoisen yllärin. (tiedoksi mahdollisesti kiinnostuneille).
   
 4. Mira Vierailija

  Loma-osake on huonoin sijoitus, mitä kukaan voi tehdä.

  Miksi sitoutua yhtiövastiketta vastaan tietyiksi ajoiksi samaan paikkaan, kun maailma on täynnä parempia ja edullisempia vaihtoehtoja.

  Koskaan et saa samaa hintaa myydessäsi, kuin olet itse maksanut.
   
 5. aha kiva tietää Vierailija


  Olen kuullut että joku on ostanut tonnilla joltain yksityiseltä, siihen kun laittaa ne vuotuiset 185€ ja saa lomailla hyvätasoisissa ja paljon paremmissa mökeissä mitä suomi on väärällään(on ravintolat, harrastusmahdollisuudet ja kaikki siinä aivan vieressä)niin voin kyllä kyseenalaistaa tuon mainitsemasi "paremmat ja edullisemmat vaihtoehdot". Olen meinaan käynyt monessa lautavuokramökissä ja ne on mitä on, tietysti löytyy luksustasoisia ja ne sitten vasta maksaakin arvon Mira.

  Nopeat lähdöt on myös etu mitä loma osakkeen omistaja voi hyödyntää ja vuokrat on silloin n.puolet listavuokrahinnoista tai alle. Vailikoimana on silloin koko Suomi. Sitten yksi juttu mitä ihmiset ei tajua, jos vaikka pidät viikoasi 35vuotta ja hyödynnät noita etujakin hieman, niin tulee jo meinaan edulliseksi.
   
 6. Loman tarpeessa Vierailija

  Kerro, ole kiltti, noista hyvistä vaihtoehdoista!

  Aiemmin ketjussa olen kertonut toiveestani löytää edullinen tapa lomailla Suomen hiihtokeskuksissa keväthankien aikaan. Minua ei haittaa käydä kerran vuodessa samassa paikassa, mutta kustannusten jakajaa hotellihuoneelle / mökkivuokralle ei yleensä ole. Toistaiseksi olen voinut käyttää työnantajan loma-asuntoja puoli-ilmaiseksi, mutta tällaisen edun jatkon varaan ei voi laskea. Edullinen lomaosake yksityiseltä on edelleen vahva vaihtoehto omassa mielessä, jos kohdalle osuisi (vaihtosysteemeihin kuuluminen tai listahinnat ei kiinnosta lainkaan).
   
 7. esim. Vierailija

  Oletko käynyt katsomassa Lomaosake-kauppapaikka omaloma.net sivustolla siellä on eri puolella suomea olevia mökkejä voi niitä löytyä vaikka keltainen pörssi sivustoltakin.
   
 8. Loman tarpeessa Vierailija

  Kiitos, nyt en ole ollut aktiivinen tässä asiassa ollenkaan, mutta joskus keväällä kyllä silmäilin noita eri kauppapaikkoja... lähinnä kyselin tuossa edellä, mitä ne edullisemmat vaihtoehdot on.
   
 9. jassoo Vierailija

  Ei sen edullisempia lomia ole ellei sukulaisen nurkassa luuraa pölyttymässä.
   
 10. jiikalm Vierailija

  Tarvitsen Holiday Club-pisteitä 24000 kpl. Jos jollakin on jäämässä tuon verran vanhaksi (tai enemmänkin) niin voin maksaa niistä siirron yhteydessä hieman. Jos joku on todella kypsynyt viikko-osakkeeseensa eikä halua olla missään tekemisissä Clubin kanssa, niin sellaisenkin viikon voin ottaa vastaan. Voipi tehdä tarjouksia jiikalm (at) yahoo.se
   
 11. Sissanen Vierailija

  Laskeskelin tuossa huvikseni, mitä kuluneen syksyn ja tulevan kevään lomamajoitukset ovat meille maksaneet. Sitten hain vastaavat majoitukset Booking.comin kautta. Yhden lomavuoden lomat tulivat melkein 4200 euroa halvemmaksi lomaosakejärjestelmän kautta. Olemme ostaneet ensimmäisen lomaosakkeemme 1996. Yhteensä olemme kolmesta viikostamme maksaneet 14900 euroa. Jos laskisi tuon vuosihyödyn hieman alakanttiin vaikkapa 3000 euroksi, pääomasijoitus olisi hyödynnetty jo viidessä vuodessa.

  Tämä on esimerkki, miten lomaosakejärjestelmää voi hyödyntää matkusteluun. Kaltaisillemme himomatkaajille järjestelmä sopii mainiosti, samoin kuin lasten kanssa matkustaville. Meillä on noin 7 lomaviikkoa/vuosi, koska otamme lomarahat vapaina. Reissaamme joka ikisen päivän välillä lähellä ja välillä vähän kauempana. Emme siis ole aivan tyypillisiä reissaajia. Jos matkustaa vain kerran pari vuodessa, kiinteiden kulujen ei tarvitse olla yhtä suuria kuin meillä. Yksi osake ja yksi vaihtojärjestö riittävät vallan hyvin.

  Ymmärrän myös hyvin omaa lomaosakettaan käyttävien hyödyn systeemistä. Silloinhan ainoaksi vuosikuluksi jää tuo vastikkeen määrä, mikä ei ole paha, jos hyvin kohteensa valitsee. Lomailu on huoletonta. Kimppaosaketta voi tietysti miettiä, mutta olen kuullut, että niistäkin on omat harminsa ja pahimmassa tapauksessa menettää vielä ystävänsä riitojen seurauksena. Me emme ole edes koskaan käyneet kahdessa omistamistamme osakkeista.

  Lomaosakkeen myyminen sijoitusmielessä on hävytöntä puuhaa. Sellaisiin puheisiin älkää kukaan langetko. Olen ennenkin verrannut lomaosaketta auton hankintaan. Ostettaessa uusi auto, sen arvo putoaa jo kaupasta ulos ajaessasi, samoin käy lomaosakkeen. Autokauppias lupaa ottaa autosi vaihdossa takaisin, minkä tekeekin, mutta hinta on sitten mitä on.

  Joku tuossa ketjussa ylempänä mainitsi Lomaosakematkailijoiden sivut ja myös sen, että siellä puhutaan pääsääntöisesti lomien vaihtamisesta. Toivotan sydämellisesti tervetulleeksi kaikki lomaosakkeista kiinnostuneet sivuillemme, Tervetuloa, olitpa sitten omassa lomaosakkeessasi lomaileva, vaihtojärjestelmää hyödyntävä tai muuten vain asiasta kiinnostunut. Minä en osakkeita kauppaa, haluan vain jakaa yleistä tietämystä asiasta. Hyviä lomia kaikille tulevana vuonna 2013!

  Palace of the Golden Horses, Malesia, viikko, 1 viikko, 19000
  Booking.comissa sama huone, 1 viikko, 1141,50 €

  Golden Palm Tree Sea Villas, Malesia, 1 viikko, 39500 pistettä
  Booking.comissa sama huoneisto, 1 viikko, 1539,40 €

  Miraflores Beach & Country Club, Costa del Sol, 3 viikkoa, 61500 pistettä
  Booking.comissa sama huoneisto, 3 viikkoa, 1039,50 €

  Bali Island Villas & Spa, Bali, 1 viikko, 39500 pistettä
  Booking.comissa sama huoneisto, 1 viikko, 1535,50 €

  Royal Bali Beach Club at Jimbaran Bay, Bali, 1 viikko, 30500 pistettä
  vain lomaosakejärjestelmän kautta, arvio 1 viikko n. 1000 €
  kts. Royal Bali Beach Club at Jimbaran Bay | Royal Resorts | Bali Holiday Ownership

  kulut:
  vaihtomaksut 739 € (5 vaihtoa)
  vastikkeet 1062 €/1 vuosi (3 osaketta)
  vaihtojärjestöjen jäsenmaksut 259,50 €/1 vuosi (RCI ja Interval International)

  Seitsemän viikon lomat yhteensä 2060,50 €
  Ilman lomaosakkeita hankitut vastaavat lomat 6255,90 €
  erotus 4195,40 €

  Pisteitä vuodessa 216500, vähennetään käytetyt pisteet 190000, 26500 jää jäljelle. (Pisteitä voi lainata/säästää edellistä vuosilta/vuosille.)
   
 12. Toppahousu Vierailija

  Ajattelinpa rustata tänne omat kokemukset HC- viikko-osake tilaisuudesta. Tuskin ketjun aloittaja enää näitä lukee, mutta itse ainakin hain kovasti netistä tuoretta tietoa näistä osakkeista. Joten ajattelin, että on hyvä päivittää tänne miltä tuo homma vaikuttaa 2013 keväällä. Tuskin esitelmät, osakkeen hyödyt ja haitat ovat täysin samat kuin viisi vuotta takaperin. Varmaan jonkin verran asiat ovat muuttuneet myös 2012 keväästä 45-ohjelman ansiosta.: 45 minuuttia: Lomaosakkeen ostajat joutuneet pettymään karvaasti - MTV3.fi - Uutiset - Kotimaa

  Eli saatiin kutsu Naantalin kylpylään 2vrk viikonloppuna aamiaisilla hintaan 115€. Esittelyn jälkeen kertaliput kylpylään koko perheelle (4 henkilöä).

  Esitelmä kesti yhteensä 3h 15minuuttia. Alussa käytiin läpi omia lomatottumuksia ja kiinnostuksen kohteita. Kerroimme paljonko lomat ovat maksaneet ja, että reissaamme monesti aina eripaikoissa, emmekä hirveästi käy kylpylöissä. Esittelijä kertoi pistejärjestelmästä ja sen käytöstä. Hän laski kuinka paljon halvemmalla olisimme voineet tehdä matkamme pistejärjestelmän avulla, mm. 2-viikon Espanjan loman olisimme toteuttaneet hänen laskujen mukaan hintaan n.1400€ (nyt maksoimme ko reissusta 1800€). Esitelmän aikana heitettiin ilmaan esim. 18000€ hintaisia loma-osakkeita, eli selkeästi yli meidän budjetin. Kyselimme aika paljon esitelmän aikana ja saimme selville mm., että osakkeen takaisin ostohinnasta HC hyvittää 60% listahinnasta. Hyvityksen saa takaisin vasta sitten, kun he ovat saaneet osakkeen myytyä eteenpäin. Pahimmassa tapauksessa hyvitystä voidaan odotella jopa vuosi.

  Melkein kolmen tunnin esitelmän jälkeen esittelijä lähti laskemaan meille sopivaa osaketta. Tätä ennen olimme (viimein) kertoneet, että meidän budjettiin ei mahdu minkäänlaisia loma-osakkeita.

  Saimme kuitenkin ”hyvän” tarjouksen valita viikoista 3-6 viikko-osake Naantalin kylpylään 2krs hintaan 5900€. Listahinta oli jotain yli 8000€ , joten HC:n takaisinostoarvo olisi ollut 5600€ (vain 300€ riski!). Koska vaimoni on opettaja, eikä voi siis valita lomiaan, emme käytännössä voi siis milloinkaan lomailla tuona aikana Naantalissa. Eli käytännössä olisimme käyttäneen RCI –järjestelmän mukaisia pisteitä ja reissannut niillä, muina aikoina muihin kohteisiin. Tuon 5900€ olisi voinut maksaa 9 vuodessa takaisin Nordean joustoluotolla (3,6%+3kk Euribor), eli kuukausierä olisi 73€. Yht´äkkiä tuo lomaosake alkoikin tuntua halvalta kaikkien 18000€ puheiden jälkeen! Lisäksi ”osakkaana” olisi saanut huikeita tarjouksia kaikkiin HC:n kohteisiin, esim. tuollaiset viikonloppu 2vrk:n kylpyläreissut hintaan 50-150€ (aamiaisilla ja kylpylälipuilla). Pisteitä olisimme tuosta osakkeesta saaneet vuodessa 48000.

  Vastike osakkeesta olisi ollut 280€/vuosi RCI –pistejärjestelmä olisi maksanut 140€/vuosi. Näin kiinteät vuosikulut osakkeesta olisi siis 420€, vaikka emme tekisi yhtään matkaan. Jos käytämme pisteitä muihin kohteisiin maksaisi se 148€/viikko. Eli esim. kahden viikon loma Euroopassa jossakin HC:kohteessa maksaisi osaketta käyttäen 280€+140€+2*148€ = 716€ + lennot.

  Hinta ei sinällään ole paha, ja kohteita näytti olevan aika paljon ainakin esittelijän mukaan. Mutta toisaalta tuohon päällehän täytyy laskea tuon osakkeen vuosikulut: 876€ (73€*12kk) näillä alhaisilla koroilla, eli todellisuudessa hieman enempi. Lisäksi on huomioitava, että joka vuosi meillä ei välttämättä ole varaa tehdä tuota reissua tai halutaan säästää pisteitä isompaan reissuun. Tällöin täytyy huomioida ”välivuosien” kiinteät 420€ kulut. Eli joka toinen vuosi tuollaisen 2 viikon hinta olisikin: 716+420+1752€ = 2888€. Tosin tuo osakkeen maksuhan loppuu joskus, ja periaatteessa siitä pitäisi saada jotain takaisinkin, mutta oikeat kulut tällä hetkellä olisi kuitenkin tuon verran.

  Jälkeenpäin ihmetytti tuo ”halpa” 5900€ hinta osakkeesta, jos se myydään 51 viikoksi ko. kaksion hinnaksi HC :lle tulisi yli 300 000€. Todellisuudessa keskimääräinen viikkohinta on suurempi, koska lomasesonkien hinnat on jotain aivan muuta, eli todellisuudessa kaksion hinnaksi tulee lähemmäksi 400 000€ tai yli. Vastiketta tuosta kerätään vuodessa 51*280€ = 14 280€ (kun kaikki viikot on myyty).

  No, emme kuitenkaan ostaneet osaketta. Tuntui oudolta, että usean tuhansien sijoitus olisi pitänyt päättää siltä istumalta, varsinkin, kun olimme puuduksissa kolmen tunnin esitelmästä, ja 4v ja 6v poikammekin alkoi jo pikku hiljaa kyllästyä leikkipaikan leluihin. En olisi enää jaksanut tuohon perään käydä kaikkia kauppakirjoja/lainaehtoja tarpeeksi tarkkaan läpi. Jo sen takia en voisi tehdä kauppoja tuossa tilanteessa. Miksi kauppakirjaa ja sopimusehtoja ei voisi saada mukaan ja tutkia niitä rauhaksiin muutaman viikon ja palaa sitten asiaan? Olisi ihan hyvä saada myös jotkin demo- tunnukset tuonne RCI- järjestelmään, josta voisi tutkailla noiden lomakohteiden tarjontaa oikeasti.


  HC:n toimitusjohtaja sanoo tuossa 45 –minuuttia ohjelmassa, että heillä on 40 000 esitelmää vuodessa, ja sen takia kauppa on tehtävä heti, kun aikaa ei ole käytettävissä enempää. Paskapuhetta, jos minulla olisi tuo tarjous kirjallisena käytössä ja voisin itse tutkia sitä ajan kanssa, jos se kestää päivänvalon sekä olisi mielestäni järkevä, voisin itse palata asiaan ja ostaa sen. Nyt päätös oli tehtävä heti esitelmän perään, kun edessä oli lueteltuna vain kaikki positiiviset asiat myyjän näkökulmasta. Lisäksi ilmoitettiin, että hinta on sitten eri, jos ei nyt tule kauppoja. Kerrottiin myös, että vapaalta markkinoilta osaketta ostettaessa sen liittäminen RCI –pistejärjestelmään maksaisi 3500€. Tilaisuudesta tuli hieman mieleen verkostomarkkinointi, jossa esitelmän jälkeen painostettiin tekemään sopimus heti, muutenhan sinä vaan häviät rahaa.


  Hieman oudolta myös tuntui, että koko huonetta ei oltaisi edes näytetty meille, eli kyseessä on vain hinnakas ”bonus”-kortti, jolla saa mukavia tarjouksia.

  Summa summarum hieman avoimuutta toivoisin tuon HC:n puolelta, että tuotetta saisi rauhassa miettiä näin vältyttäisiin ikäviltä ”vahinko” ostoilta.

  Kaikkiaan esittelijä nainen oli asiallinen ja selitti asiansa selkeästi. Tuollainen viikko-osake on varmasti joillekin ihmisille ihan asiallinen ja kannattava ostos, varsinkin jos reissaa paljon. Jos osakkeeseen joskus päätäysin, haluaisin, että se olisi sellaisesta kohteesta ja viikolta, että kyseistä kohdetta tulisi edes joskus käytettyä. Täytyy kyllä myöntää, että noille osakkaille nuo HC:n alennukset ovat todella hyvät, ja mm. Kylpylöitä tulisi käytettyyn reippaasti enemmän noilla hinnoilla:)
   
 13. pyhätunturi Vierailija

  Olimme perheen kanssa (2 aik ja 2 alle 3v.lasta) Costa Del Solin alueella huhtikuun lopussa. Osake löytyy Pyhältä. Pisteitä 57 000. Viikkoon Espanjassa meni 28 500 pojoo. 3 huonetta,keittiö,2 kylpyhuonetta,terassi. Yhteisessä käytössä iso lämmitetty allas. Lomakeskukseen ei päässyt sisään portista kuin koodilla, joten sen puoleen oli tosi turvallinen. Ennen kuin ostimme osakkeen vuonna 2011, mietimme pitkään kannattaako tämä? Luin juuri näitä keskusteluja kun osa haukkuu ja osa kehuu järjestelmää. Olemme tyytyväisiä että tuli ostettua osake. Luulen että vaihdamme sen aina ulkomaan matkaan. Matka varattu syksylle taas Espanjaan, mutta eri paikkaan. Saimme siis 2 matkaa ulkomaille pisteillä kuin Suomen osakkeeseen olisi mennyt kaikki kerta laakista.

  Kulut:

  Vastike n.130€ / vuosi
  Pistejärjestelmä 144€ / vuosi
  Vaihto ulkomaille 149€ / krt

  Laskeskelin nopeasti, kun selailin valmismatkoja tarjoavien firmojen nettisivuja että teimme noin 500-1000€ säästön tässä matkassa, koska saimme lennot erittäin edullisesti.

  Suosittelen kyllä kaikille ketkä harkitsevat osakkeen ostoa. Maksaa itsensä takaisin nopeasti, varsinkin jos on isompi perhe. Tottakai itse joutuu lennot,kuljetukset sun muut hoitamaan. Englannin kielen taidolla nyt ulkomailla pärjää niin kunha hiukan sitä osaa niin hyvä tulee.
   
 14. pp Vierailija

  ostin osakkeen kovan ja puhe lahjat omaavalta esittelijältä maksoin 5000euroa" edullisesta kaupasta" yhtiö vastike oli 160 josta se on pudonnut 140 kymppiin olen kaupannut yhtiön kautta1600 eurolla josta myyjä sais 6-700euroa ei ole mennyt eli täyttä kusetusta.
   
 15. Viikko-osakas Vierailija

  Olen myymässä lomaosaketta ja olen soitellut läpi kaikki lomaosakevälittäjät. Kukaan ei ole halukas ottamaan osaketta myyntiin, koska ei ole huippupaikassa huippusesonkiosake. Tarjosin osaketta HCR:lle lahjoituksena, mutta he eivät halunneet ottaa edes lahjoituksena osaketta vastaan. Mistä tämä kertoo?

  Tyytymätön osakkeen omistaja, joka haluaa siitä eroon vaikka ilmaiseksi.
   
 16. Pekka Vierailija

  Jos myyntiesittelijä on kykenemätön (tai haluton) myyntineuvottelussa esittämään KIRJALLISENA
  (a) todelliset kokonaiskustannukset
  (b) asiaan liittyvät keskeiset säännöt ja ehdot
  (c) lomaosakekohteen kirjalliset tiedot (kiinteistön viralliset asiakirjat, vastaavasti kuin esim. asunto-osakkeen ostamisessa)
  ja
  hän ehdottaa ostajan päättävän kaupasta heti, voi jokainen pohtia onko kyseessä hämäräbisnes vai ei :)

  Käytännössä ostaja tekee päätöksen useampien kymmenien tuhansien eurojen käyttämisestä seuraavien vuosien aikana (lomaosakkeen ostaminen, vuosimaksut ja vasta sitten varsinaiset majoituskertakohtaiset maksut).

  Monille tämä on oman asunnon oston jälkeen elämän suurin investointi tai vuokralla asuneiden tapauksissa kyseessä on elämän suurin investointi - pelkän myyntipuheen varassa...
   
 17. Pekka Vierailija


  => Tämä tarkoittaa sitä, että HCR haluaa rahastaa sinua koko loppuelämäsi ajan.
   
 18. Nirso Vierailija


  Juu myyjälle tämä on kultakaivos. Ostaja maksaa oikeudesta kerran vuodessa lomailla jossain 40 000 - 50 000 e. Tuolla rahallahan voisi jo ostaa talon /osakkeen etelästä. Me ostimme Arfrikasta talon n. 40 000 e kalusteineen ja talo on todella nätti ja kivalla alueella.

  Lomaosakebusineksen perustajat ovat monimiljonääreja kun tyhmät tavikset menevät tuohon halpaan.
   
 19. kiinnostunut Vierailija


  Hei, missä sinulla on tuo oma viikko? Olemme harkinnassa hankkia pistesysteemi-viikko-osake Suomesta:) laitahan yhteystietojasi.
   
 20. kiinnostunut Vierailija

  Tarkoitin edellisen viestini tälle kirjoittajalle:) eli harkitsemme ostoa. Kiinnostaa kohteesi.
   

 21. JOO. Kävin itsekkin eilen Holidayn esittelyssä Kanarialla. Esittelyn jälkeen pääsin laskemaan seuraavaa.
  Kyseinen n.20v vanha , kunnostettu huoneisto 2mh ja keittiö,oh. Hinta 720.000€ jos saavat kaikki 52vk vuodessa myytyä.
  Ei siis ihme etää kannataa myyjien esitellä. Vasataavan hintaista huoneistoa saa Suomesta ehtiä.
  Olimme nyt 5tähden hotelissa matkanjärjestäjän kautta, ja koko matka lentoineen ja lentokenttäkuljetuksineen 2vk maksoi n.2800€/ 2henkilöä. Laskin että ostamalla viikkoosakkeen tulisi maksamaan samalla palvelulla n.5200€ / vuosi.
  Mitä järkeä on omistaa 400km päässä kallis osake joka sitoo sinut sitten sinne smaan kloosiin aina lopuksi ikää...entä jos paikka alkaa tympäsemään. Ja ne lennot, valankin kun yt aloitetaan kanarialle suorat lennot Venäjältä, taitaa halvat lennot loppua.
   
 22. Tero Vierailija

  Laita tuonne myyntiin.Tervetuloa lomaosakkeiden vuokraus- ja myyntipalveluun! - lomakohteita.fi
  Näyttäs olevan samanlaisia viikkoja ja kuvan kanssa. Jos laitat ilmaiseksi nii varmaan menee!

   
 23. aploy Vierailija

  HCR ottaa jälleenmyyntiin heiltä itseltään hankitut viikko-osakkeet. Eivät tietenkään ota ilmaiseksi kuluja itselleen, yhtiövastikkeesi tässä tapauksessa :)
   
 24. aploy Vierailija


  HCR ottaa jälleenmyyntiin heiltä itseltään hankitut viikko-osakkeet. Eivät tietenkään ota ilmaiseksi kuluja itselleen, yhtiövastikkeesi tässä tapauksessa :)
   
 25. Osakas Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti