Hae Anna.fi-sivustolta

Holiday Club viikko-osake?

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Miä, 08.12.2006.

 1. muu omistaja Vierailija

  Meillä on kaksi omaa vapaa-ajanasuntoa, ne riittää.
  En halua asua toisten nurkissa, lomaosakkeet ovat köyhän juttu mutta kalliiksi tulevat loppupeleissä.
   
 2. Kari Vierailija

 3. Harkittu Vierailija

  Tietysti se on pisnes, ei kait kukaan pyöritä, tee töitä ilman, että ostajat sen maksavat.
  Osta mitätön halpa kohde, vaikka et siellä ikinä olisi.... vaihda se toiseen, maksa vaihdosta, maksa yhtiövastikkeet/kk. vaihda vaikka ulkomaan kohteseen viikkosi, maksa lennot ja kaikki kulut päälle, osta ruokasi ja tee ruokasi itse, maksa kaikki kulut vaihtohinnan päälle.....
  Jokainen asunto myydään 51 kertaa koska vuoden 52 viikko on huoltoviikko.
  Jokainen maksaa joka kuukausi yhtiövastikkeen. Jokainen maksaa vaihdosta jne.
  Osakkeen / huoneiston hinta on 51x viikko hinta. Yhtiövastike on 51 x yhtiövastike. Kaikki vaihdot jne.
  Jos yhtiövastike on 50€kk se on 50x51 2250€ jokaisesta huoneesta vuodessa.
  Jos huoneita on 50. Yhtiövastiketta tulee 50 huoneen osalta.
  50 huoneiston puljuun tulee pelkkää yhtiövastiketta 127 500€vuosi.
  Kun huoneita on 50 ja kaikki huoneet on myyty 51 kertaa ja jokainen maksaa yhtiövastiketta jokainen kuu, vaikka käyttää vain ostamansa (ostohinta 50 000) viikon ajan huoneistoa.
  Eli huone myydään 51x 50 000€= huoneesta saatu hinta, kun kaikki 51 viikkoa myyty=2.550. 000,00€
  Kun myy osissa saa parhaan hinnan!! kun saa 51 maksamaan ostohinnan ja yhtiövastikkeen ja kaikki vaihtokulut ym vielä päälle, kun tuli ostettua se halpa jota ei käytetä, kun sen voi vaihtaa.................
   
 4. Roisto Vierailija

  Kertokaaas minkä otsakkeen alla veropäätöksessä on lomaosake?

  Jos ostat asunnon (as oy), ostat osakkeet numero xx-yy joita on kpl zz. Omistat ja hallinnoit miten osakeyhtiön säännöissä lukee. Vastaat kaikesta vähintään omalla osuudellasi. Kaikki taitavat loppuviimein vastata kaikista veloista (tästä en ole varma). Rahoitus- ja huoltovastike voivat olla vähän tai paljon. Panttaat osakekirjat jos on tarvis.

  Jos ostat osakkeen pörssistä (OYJ), saat äänivaltaa juuri sen osan mitä se on koko osakemäärästä. Arvopaperien säilyttäjä saattaa ottaa maksun. Jos firma tarvitsee lisää rahaa, siitä on uutisissa ja kotiin tulee postia. Neljännesvuosittain tulee tiedote miten firmalla menee (yrityksen johdon mielestä). Osto ja myynti sekunneissa. Pörssin kautta saa myös ostettua siellä olevien lomaosakefirmojen osakkeita. Panttiarvo 0-85%.

  Investoisiko joku yksityiseen osakeyhtiöön tuntematta muita osakkaita, sen johtoa, taloudellista tilaa, toimintaa jne.? Vastaus on ei. Ja vaikka joku sijoittaisikin, ei yritys peri mitään jäsenmaksua tai vastiketta. Oli osakas sitten tyhmä tai viisas niin hän on oikeutettu saamaan yrityksestä ja muista omistajista tietoja

  Pyytäkää nyt helv yhtiöjärjestys nähtäville ennen kuin ostatte MITÄÄN osakkeita yhtään mistään. Jos sitä ei ole, kyseessä lienee pyramidihuijaus kuten esim. wincapita. Jos taas on mutta sitä ei saa koska ei sitä kukaan halua nähdä eikä kannata nähdä ennen maksua niin kannattanee miettiä 2 kertaa ketä kairataan.

  Minullahan ei siis pörssituotteita kummempia ole, sain vielä rahoitustakin tähän harrastukseen =)
   
 5. Hei Vierailija

  Olen ollut tyytyväinen viikko-osaketoimintaan ja olemme viettäneet Katinkullassa viikkomme. Tekemistä on ainakin meille riittänyt.
   
 6. Olen maksanut 9000€ euroa viikko-osakkeesta, sen kulut maksussa tammikuussa yht 485 €, Rci maksu 144 €. Vaihdoin sen edullisempaan kohteeseen, josta maksu 3500 €. Pisteissä. Haluan myydä, koska systeemi hankala. Tein sitten pistepurun ja osake jo 1,5v myynnissä. Ei ne pirut osaa jälleenmyyntiä vaikka kuitenkin hetkessä myyvät uudelle uhrille.
  7 vuotta maksoin 145 €/ kk tätä osaketta, eli yli 12000 €+ tää päivittäminen. Joten sanon että todella kallista on lomailu. Jos jo 10 v:ssa 15500€ ite osakkeisiin, 144€ v Rcille sekä aiempi osake 485€ / v, jota maksoin muistaakseni 8 v. Onneksi nyt velaton ja kulut alle 230€/v. Silti myydessä en saa kuin max 4000€. Että eipä siitä omilleen pääse, kunhan pääsis edes eroon.
  Ihan laillistettua kusetustahan tää on. Kerjäämällä ihmisten rahat on tää bisnes pyörinyt, mutta rikollistahan tämä on. Eikö ookki ?
   
 7. mummopupu Vierailija

   
 8. mummopupu Vierailija

  Yhä edelleen myyn osaketta ja näyttää siltä, että jälleenmyynti takkuaa. Sanoivat että jälleenmyyntiarvo on hyvä, mutta totuus on että mitätön. Eikö voisi olla auttavaa tahoa meille lomaosakeuhreille. Tyyliin aa-kerho tms. Luin jutut läpi ja uskon, että eb ole ainut kusetettu
   
 9. Joo tuli aikoinaan hankittua kaksi HC-osaketta ja muutaman vuoden myynnin jälkeen tilanne on tasan nolla. Eipä niistä tunnu pääsevän eroon vaikka ilmaiseksi lahjoittaisi pois.
   
 10. .com Vierailija

  pistemies puhuu pehmoisia, lomaosakemajoitusta ei juurikaan Lontoosta löydy, saatkika että silloin olisi tilaa kun tuhkapilvet pistää kaikki sekaisin...eri asia jos usamman tunnin matkustaa Lontoosta, niin varmaankin voi jokin mukava lomaosake country club löytyä, mutta silloin ei kyllä voi puhua Lontoosta


   
 11. Informoikaa tietämätöntä...

  Jos ostan yksityiseltä esim. Katinkullassa sijaitsevan lomaosakkeen, saako sen miten RCI:n pistejärjestelmään?

  RCI:n sivuilla lukee, että osakkeen saa liitettyä heidän järjestelmään ja liittyminen maksaa tällä hetkellä 99 €.

  Samoilla sivuilla kuitenkin lukee, että ennen kuin heidän järjestelmään voi liittyä niin täytyy olla yhteydessä ensin siihen lomakohteeseen josta lomaosake on (esim. Katinkulta).

  Mitä tuo mahtaa tarkoittaa? Periikö kyseinen lomakohde jonkun maksun, ennen kun tämän lomaosakkeen pystyy liittämään RCI:n järjestelmään?

  Onko kenelläkään kokemusta asiasta?
   
 12. Tarkka euro Vierailija

  Loma-osakkeet ovat täyttä huijausta ja vain tyhmät sortuvat niihin.
  Koskaan et omiasi saa pois.
   
 13. Karu kokemus Vierailija

  Olet täysin oikeassa, ikävä kyllä.
  Huonoin sijoitus ikinä.
   
 14. Harkinta-aikainen Vierailija

 15. Lumilinna1946 Vierailija

  En tiedä onko yrityskaupat intialaisten kanssa sotkenut Tengmannin pään lopullisesti ja ohjeistus myyntiporukan puheisiin, kun käyttävät mainettaan hyväkseen huijatessaan meitä pitkään jo osakkeita omistaneita. Tuote ja palvelut on ok, mutta olkaa varovaisia kauppoja tehdessänne, koska myyntiporukka tuntuu kirjoittelevan kauppakirjoihin täysin eri asioita mitä ovat luvanneet ja puhuneet sekä jättävät oleellisia asiakirjoja yhtiöihin liittyen antamatta, koska laki ei sitä vaadi, mutta hyvä kaupantekotapa kylläkin. Kaikki koska luotamme isoon (kotimaiseen???) yhtiöön. Onneksi suomen hyvä oikeusjärjestelmä tukee ostajaa kuluttajasuojalain kautta. Karkeasti HCR:n pettämät.
   
 16. Lomaoske 2008 Vierailija

  Joo kyllä meitäkin pommitettiin kirjeillä monia kertoja vuodessa ja sitten olimme parisa esittelyssä... Emme ostaneet ja sitten yksi kerta erehdyimme ostamaan n.12.500 e osakkeen, 94500pistettä. Hyvät pisteet Sallassa. Kävimme ei valittamista. Yhden kerran Sallassa ja kerran katinkullassa, sekä kerran Teneriffalla. Siinä kaikki matkamme. Paikat oli ihan hyviä. Olemme korkojen ja yhtiövastikkeiden maksut hoitaneet. Varsinkin RCI on hyvä, kun on paikkoja ympäri maailman. Sitten kun tuli ero v.2011, niin aloimme myydä pois osaketta, koska ei sillä ole enää selllaista tarvetta. Lapsiperheellä kyllä jonkunverran säästää, kun pelkät lennot tarvi ostaa. Täytyisi kuitenkin mennä pari kolme kertaa vuodessa josko sittenkään kannattaisi... Nyt kun ottaa äkkilähtöjä yksin tai kaksin n.400-600 e pääsee samoihin paikkoihin.Yritimme etsiä Thaimaan matkoja ja paikkoja, mutta eihän sieltä löytynyt vuoden päähän mitään.
  Nyt olemme myyneet Holidayn kautta 2 vuotta ja mitää ei tuu. Pisteitä ei saa kukaan käyttää.... Ihan tyhmä juttu. Otan nyt asian hoitoon ja teen jotain ratkaisua keväällä. Joko lunastan itelle ja nuolen näppejäni tai otan sen 1000 e osakkeesta josko sitäkään keltään saa. Parasta bisnestä tää lomaosake. Suomen valtionkin pitääs ottaa mallia :)

  ps.Säästimme pisteitä seuraaviin vuosiin, jotenka nyt en tiedä miten pisteet on . Ei varmaan ole mitään kertynyt, kun on myynnissä)
   
 17. Tyytyväinen Vierailija

  Lähemmäs 10 vuotta on Holiday Clubin lomaosake omistettu. Lomailemme paljon ja käytämme usein äkkilähtöjä, jolloin lomailu tulee meille Holiday Clubin kautta edulliseksi. Ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Nyt on kuitekin otettu käyttöön uusi jäsenyystaso GOLD johon pääsee jos ostaa toisen osakkeen. No kaikilla ei ole siihen varaa. Nämä GOLD jäsenet pääsevät varamaan äkkilähtöjä ensin jolloin sesonkina ei tavallisille jäsenille enää jääkään mitään varattavaa. Aikoinaan osaketta ostaessa luvattiin että saadaan varata äkkilähtöjä ensimmäisten joukossa. Nyt tämä ei enää pidäkään paikkansa kun tuo etu on siirretty GOLD jäsenille. Ainoa etu jota olemme käyttäneet on nyt viety meiltä pois. Huijattu olo.
   
 18. uppoavassaveneessä Vierailija

  Täyttä huijausta on koko Holiday Club. Jäseniksi kusetetuilta viedään vastikkeet ja ylimääräiset vastikkeet. Kiinteistöyhtiön kautta putsataan rahat jäseniksi huijatuilta ja osaketta ei osta kukaan. Älkää ikinä ostako Holiday Clubilta mitään, RCI-vaihdon kautta oikeasti avoimia kohteita on kourallinen, koska RCI:n kohteista on vain promille saatavilla Holiday Clubin asiakkaille - tämäkin unohtuu esittelyssä, jossa näytetään hienoja kohteita joihin Holiday Clubilaiset ei pääse koskaan!
   
 19. Tyytyväinen Vierailija

  Meillä on muutama vuosi sitten ostettu HCR-viikko Pohjois-Suomesta ja viime keväänä ostettu halpa syysviikko etelämpää. Halvan viikon ostimme, jotta saamme Gold-jäsenyyden. Konsepti toimii meille todella hyvin ja parasta tässä on nämä äkkilähdöt. Tällä hetkellä olemme monilapsisen perheemme kanssa Tampereen Lapinniemellä, Gold-äkkilähtöhinta ma-pe -lomalle kahden makuuhuoneen huoneistossa oli 156€. Vastaavan tasoinen ja kokoinen mistä tahansa laadukkaasta paikasta olisi maksanut perushintaisena lähemmäs tonnin. Ja näitä äkkilähtöjä hyödynnämme vuodessa 2-3 kertaa omien viikkojen lisäksi. Tästä säästöä jo muutama tuhat euroa vuodessa. Toinen säästö on tuo lapin viikko: Käymme joka tapauksessa Ylläs/Levi -suunnalla viikon kevätalvesta. Ennen viikko-osakkeen hankintaa pelkkään viikon majoitukseen meni 1200-1500€, nyt majoitukseen menee vastikkeet eli noin 300€.
  Tietenkin voi aina valittaa siitä, että osakkeista ei pääse eroon. Minun näkökulmasta kyseessä on asunto-osakkeeseen verrattava tuote. Eihän perus kerrostalohuoneistoakaan saa välttämättä voitolla myytyä, etenkään Etelä-Suomen ulkopuolelta. Miksi näiden kohdalla tilanteen pitäisi olla jotenkin erilainen?
  Mutta kuten täällä onkin todettu, jollekin tämä sopii, mutta ei ehkä kaikille. Meille tämä toimii oikein hyvin.
   
 20. vierailija Vierailija

   
 21. vierailija Vierailija

  Nämä lomaosakkeet näyttävät maksavan kymmeniä tuhansia euroja, mutta kun niitä yrittää myydä, saa vaivoit tonnin tai kaksi. Eli niiden todellinen arvo onkin se max. parin tonnin luokkaa. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun kuuntelee supermyyjien myyntipuheita.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti