Hae Anna.fi-sivustolta

home+pesukone

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä iines2, 14.01.2007.

 1. iines2 Vierailija

  Kuinka saa homeen pesukoneen tiivisteistä pois?? Kiitos jo etukäteen!
   
 2. homeinen kone Vierailija

  Apua kaipaisin myös. Pesukone haisi ihan kellarilta ja huomasin tiivisteissä hometta. Laitoin pesupalloon Klorinia ja käytin tyhjän koneellisen 95asteessa. Osa homeesta lähti (tiivisteiden väliin jäi, varmaan rätin avulla saisi sieltäkin) ja haju myös mutta ei hirveästi haluttaisi pestä vauvan vaatteita tällaisessa koneessa...

  Kone on alkanut myös vuotaa, eli ongelma lienee pintaa syvemmällä. Siis varmaan korjaukseen tai kokonaan uusi kone pitää laittaa.
   
 3. perttipossu Vierailija

  Huhhuh! Kloriittia ei koskaan saisi laittaa kuumaan veteen vaan aina kylmään! Käsittääkseni syntyy ainakin myrkyllisiä kaasuja. Osaisiko joku kertoa, mitä muuta vahinkoa syntyi?
   
 4. Pyykkiämmä Vierailija

  [Huhhuh! Kloriittia ei koskaan saisi laittaa kuumaan veteen vaan aina kylmään! Käsittääkseni syntyy ainakin myrkyllisiä kaasuja. Osaisiko joku kertoa, mitä muuta vahinkoa syntyi?[/quote]

  En ole ikinä kuullut, etteikö sitä saisi laittaa kuumaan veteen (olen monesti tehnyt niin).
  Sen sijaan omassa Klorin-pullossani lukee, ettei sitä saa sekoittaa mihinkään muuhun pesuaineeseen, jolloin niitä myrkyllisiä kaasuja syntyy.

  Ap:lle sanoisin (saman ongelman kanssa painineena), että jos kone vuotaa niin se on jo pahempi juttu, ehkä kannattaisi harkita uuden koneen ostoa..valitettavasti..

  Mutta omalle koneelleni kävi niin, että se alkoi haisemaan tosi tunkkaiselta ja pahalta noin vuoden käytön jälkeen. Pyykit ei nekään olleet raikkaita. Sitten huomasin tiivisteissä olevan mustaa töhkää, jonka hammasharjalla hankasin pois. Kai se oli sitten hometta? Kone oli ihan uutena ostettu.

  Tarkempi tarkastelu käyttöohjeisiin, niissä luki pienellä präntillä, että tiivisteet on pyyhittävä kuiviksi joka käyttökerran jälkeen. Tällaista en ollut tiennyt enkä tehnyt koneelle ikinä (enkai sitten lukenut käyttöohjeita kunnolla alussa..).

  Tiivisteihin on jäänyt mustat pilkut eikä niitä saa pois millään, mutta
  Tällä hetkellä olen pärjännyt sillä, että:

  -kuivaan AINA tiivisteet käytön jälkeen (niihin jäisi muuten vettä paljonkin)
  -noin kerran kuussa pyyhin kloriniin kostutetulla liinalla tiivisteet
  -silloin tällöin (kun kone alkaa haiskahtamaan) ostan apteekista 100g sitruunahappoa jonka laitan 90 asteessa koneeseen pisimmälle mahdolliselle pesuohjelmalle

  Ja pyykit on jälleen raikkaita!

   
 5. Jop Vierailija

  Kloriittipesuveden pitää olla viileää. Lämpimässä vedessä klooriyhdisteet hajoavat ennenaikojaan, teho katoaa ja kloori haihtuukin hengitysilmaan ja voi aiheuttaa allergiaa. Klorinia suositellaan käytettävän alle 40 asteessa muutoin sen teho häviää. Mun käsittääkseni Kloriitti on väkevämpi aine kuin Klorin.
   
 6. Jop Vierailija

  Eli äskeiseen vielä, ap:hän oli käyttänyt nimenomaan Klorinia sitä voi laittaa pesukoneeseen alle 40 astetta, koska sen teho lakkaa kuumemmassa, mutta Kloriittia sensijaan en laittaisi, sitä suositellaan käyttämäään kylmässä tai viileässä vedessä tai onhan sitä koneessa mahdollista kylmälläkin pestä????? Mulla on molemmat erikseen ja Kloriittia käytän lähinnä liotukseen kylmässä vedessä.
   
 7. homeinen kone Vierailija

  Kiitos kommenteista! Ja käsityksistä..

  Tapanani on lukea käyttöohjeet niinkuin tein tälläkin kertaa ennen käyttöä. Pullon kyljessä ei kielletty käyttämästä isoissa lämpötiloissa, PYYKIN pesuun neuvotaan näin:
  "Käytä Klorinia alhaisissa lämpötiloissa, n. 40 asteessa."
  Varoituksina/kieltoina lukee tällä viisiin:
  "Ärsyttävä"
  "Muodostaa myrkyllistä kaasua kosketuksessa happojen kanssa. Älä sekoita muiden puhdistusaineiden kanssa. Ärsyttää silmiä ja ihoa. Säilytä lasten ulottumattomissa. Käytä suojakäsineitä pitkäaikaisessa kosketuksessa. Jos saat ainetta silmiisi, huuhtele runsaalla vedellä. Jos saat ainetta ruoansulatukseen, juo runsaasti maitoa tai vettä. Sisältää natriumhypokloriittia <5% pH 12.8."
  "Jos hengitystiesi ovat arat, järjestä hyvä ilmanvaihto käsitellessäsi voimakkaanhajuisia aineita."

  Myöhäistä kyllä enää, kävin Colgaten sivuilla lukemassa tällaista: "Näin käytät Klorinia
  Klorin toimii parhaiten alhaisissa, alle 40 asteen lämpötiloissa."
  Sielläkään ei mainittu ettei sitä saisi käyttää kuuman veden kanssa. Jos ensi kertaa tulee, olen viisaampi ja otan kaiken hyödyn litkusta ja pesen alle 40 asteessa.

  Pyykkikoneemme on menossa kodinkonehuoltoon ja vielä on harkinnassa että tyydymmekö korjaukseen vai ostammeko uuden koneen.
   
 8. vierailija Vierailija

  Ohjeessa lukee Käytä alhaisissa lämpötiloissa ja 40 astetta. Kyllä se siis on ihan selkeästi siis sanottu ettei kuumemmassa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti