Hae Anna.fi-sivustolta

homeen haju

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä huolestunut, 28.04.2011.

 1. huolestunut Vierailija

  Muutin 3 vuotta sitten kerrostaloon joka on valmistunut -74. Tein kylpyhuoneessa remontin jonka kosteussuojauksen teki firma, isännöitsijän valvonnassa.Kaakelit laitettiin itse.
  Nyt kylpyhuoneessa on homeen haju aina silloin tälöin. Olen etsinyt ja nuuhkinut, mutta selvää paikkaa en löydä.Nenä menee imastointikanavaan päin.
  Voiko olla mahdollista, että haju tulee sieltä? Olen puhdistanut lattiakaivon ja viemärinaukaisijaa on käytetty..Pesukoneen alla ei mitään homehtuvia vaatteitäa ole.
  Miten toimin että haju löytyy?
   
 2. hometalossa asunut Vierailija


  Toimiiko sulla ilmanvaihto hyvin kylppärissä? Kosteushan on voinut ennen remonttia levitä seiniin ja lattiaan ja kattoon. Esim energiayhtiöistä saa lainaan kosteusmittarin, joka on suuntaa antava. Voit mitata sillä onko kosteutta esim kylppärin vastakkaisella seinällä esim olohuoneessa tai mikä seinä onkaan. Kylppäriä tulisi olla käyttämättä pari päivää jos sieltä ihan haluaa mitata. Kunnallisia terveystarkastajia on myös jotka käyvät ilmaisesksi, kysy kunnastasi tai Hengitysliitosta. Muista että kosteus ja vesi nousee ylöspäin, onko vastakkaisella seinällä pystyhalkeamia, lattia kuomulla ym? Kosteusvaurio on voinut olla vaikka yläkerrassa ja naapurissa ja kosteus on tullut sinulle. Hyvä että isännöitsijä on valvonut korjausta, muuten menisi omistajan piikkiin! Oletko tarkistanut ettei pesukoneen putket vuoda mitenkään ja onko kylppärin suihkun lattia tehty niin että vesi valuu hyvin viemäriin (madallettu), ettei jää siihen lillumaan.
   
 3. Mikke45 Vierailija

  Homeen haju on normaalisti erittäin pistävä ja se voi monissa tapauksissa olla todella haitallista terveydelle. Omakotitaloissa yksi tavallisimmista homeista on musta home, joka on tosi myrkyllistä.

  Homeen poistaminen on tavallisesti pitkäaikainen prosessi, johon vaaditaan arvokkaita työkaluja ja monia erilaisia puhdistusaineita. Homeitiöistä ja homeen hajusta on kuitenkin mahdollista päästä eroon muutamassa tunnissa otsonoinnin avulla.

  Lähde: https://ozoneair.fi/poistaa-pahat-hajut/homeen-haju/
   
 4. Hormit tukossa? Vierailija

  Kysäsepäs isännöitsijältä, koska talon ilmastointihormit on viimeksi puhdistettu.
  Se homma jää luvattoman usein tekemättä tarpeeksi usein, jolloin kosteus ja home pesväi rakenteisiin tai siihen ilmastointihormiin, kun ilma ei vaihdukaan kuten on tarkoitettu.

  Törmäsin aikanaan ongelmaan minäkin, kun ostin asunnon, jossa koko puhdistusta ei ollut koskaan tehty. Oli muuten samanikäinen talo, -74 rakennettu. Hormissa oli puhdistajan mukaan enää lyijykynän mentävä reikä ja putken halkaisija oli 10 cm.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti