Hae Anna.fi-sivustolta

Hormonikierukan plussat ja miinukset

Viestiketju osiossa 'Naistentaudit' , käynnistäjänä Onerva76, 24.10.2006.

 1. Nainen 25 Vierailija

  Kierukka oli sen kaksi kuukautta, enempää en kipujen takia kestänyt. Mulla ne oli niin kovia, ettei tullut mitään - jos en ottanut särkylääkettä, kouristukset vain pahenivat eivätkä hellittäneet ollenkaan. Yritin kerran olla ilman lääkettä kipukohtauksen iskiessä ja sitä kipuilua kesti sitten kuusi tuntia, kunnes jouduin luovuttamaan ja ottamaan särkylääkkeen. Ja tämä viikolla kuusi, ei todellakaan pitänyt enää olla mitään asetuskipuja. Yäk. Akne tuli parissa viikossa. Ylipäätänsä tuossa kipuilussa harmitti niin paljon se, että mulle vakuuteltiin ettei kierukka aiheuta pitkäaikaisia kipuja - halusin ratkaisun kuukautiskipuihini enkä kokopäiväistä helvettiä. Ja kun asiasta sanoin niin yllättäen olikin ihan normaalia, että kohtu pyrkii potkimaan kierukkaa kivuliaasti pihalle ties miten pitkään. No, kokeiltu mikä kokeiltu, eikä tosiaan ollut juttuni. Toivottavasti sulla toimisi paremmin!
   
 2. jokinmuu Vierailija

  Kuulostaa siltä että en halua kierukkaa :( Parisuhde on kuitenkin raskaudenehkäisymenetelmää tärkeämpi, minulle. Kiitos kun kerroit oman kokemuksesi. Pari ystävääni ovat vain kehuneet kierukkaa ja olenkin epäillyt voiko taivas olla niin lähellä ;)
   
 3. jane Vierailija

  Mulle laitettiin Mirena elokuussa jo toista kertaa. Ekalla kerralla kierukka oli vaan noin kolme kuukautta. Poistatin sen, koska paino lähti nousemaan ja on jo valmiiks muutenkin tota ylipainoo. Suurin syy oli kuitenkin se, että hiukset alkoivat tippumaan oikeen urakalla. Ruokahalukin siis kasvoi ja nälkä ei lähtenyt syömällä=/ minulla todettiin vuosi sitten kuitenkin kilpirauhasen liikatoiminta ja päättelin, että oireet olisivat silloin johtuneetkin siitä eikä kierukasta. Joten uskalsin nyt koittaa uudelleen kierukkaa, kun lapsiluku on jo täynnä eikä kortsujen kanssa pelaaminen huvita (varsinkaan miestä)! Mies oli jo sterilisaatioonkin jonossa, mutta sen verran kuitenkin epäröitiin, että peruttiin se. Ei kuitenkaan olisi kannattanut. Nyt on siis kierukka ollut kolmisen kuukautta ja hiukset lähtee päästä ja käsiin on tullut kutiavaa ihottumaa! Olo on ihan kamala, stressitaso on tapissa. Minun paksu ja kiiltävä tukkani on harventunut ohimoilta ja päälaelta niin, että päänahka paistaa=( tämä on ihan kamalaa ja aion poistattaa kierukan kyllä niin pian kuin mahdollista. Kilpirauhasarvot ovat kuitenkin kohdallaan niin en senkään usko olevan syynä. Tämä ihottumakin vaivaa, sitä on siis kämmenissä ja kutiaa mielettömästi. Kortisonista ei ole mitään apua, allergialääke auttaa hetkellisesti. Eli en voi muuta sanoa kuin surkea vehje koko kierukka. Ottaa vaan sekin päähän, että lääkäri ei usko näiden oireiden johtuvan kierukasta. Inhottaa ajatus mennä sille kierukan laittaneelle lääkärille tämän takia. kai se vaan on pakko rohkaistua ja mennä takaisin sterilisaatiojonoon=( kun ei nuo hormonit näköjään sovi ja allergioiden takia en uskalla siirtää kuparikierukkaakaan ottaa.
   
 4. kahden äiti Vierailija

  En usko, että nämä kaikki oireilut johtuvat kierukasta. Jos halut katoavat, niin todennäköisesti syy on parisuhteessa ja miestä vaihtamalla ne taas palaavat. Ihon kuivuminen ja ihottumat johtuvat todennäköisesti atooppisesta ihosta, joka talviaikaan alkaa oireilla enemmän. Finneihin on syynä varmasti ruokavalio. Hiukset alkavat lähteä kaikilla kun ikää tulee lisää, viimeistään vaihdevuosien kynnyksellä.

  Minulla on ollut kaikkia näitä oireita ennen Mirenaa. Mirenan kanssa laitoin elämäni kuntoon eli ruokavalio terveelliseksi, mies, jota todella haluan yms. Eipä ole ollut mitään ikäviä sivuvaikutuksia, vaan pelkkää positiivista on hormonikierukka tuonut elämääni. Jatkuva vuoto lakkasi, jolloin seksistä pystyy taas nauttimaan usein. Atooppinen ruusufinni-ihoni parani todella hyväksi ruokavalion avulla, mutta takuuvarmasti saan ihoni kukkimaan ja oireilemaan, jos syön suklaata tai muita herkkuja ja rasvaisia ruokia.
   
 5. zeppeliini Vierailija

   
 6. zeppeliini Vierailija

  Se on järkyttävää, se "imperiumin vastaisku". En osaa sitä itse ainakaan muuten selittää. HK nyt 1,3v. Menkat todella kivuliaat ja runsaat, 4. lapsen synnytyksen jälkeen(!), joten hk:ta hakemaan ja sillä sipuli. Ekat menkat laiton jälkeen... Eka vuotopäivä pientä hauskaa alkuvuotoa, että jippii, se toimii? Mutta mutta, seuraavat 6 päivää tota samaa, kuin sinulla. Ja ihan täys lotina seuraavissakin menkoissa. Ja seuraavissa jne. Kesti puol vuotta, ennenku alko tasaantua. Että hyvä niin, vuotoaikakin jo lyhentynyt 4:ään päivään. Mutta ne välivuodot.....Samanlaista kuin ekat menkat laiton jälkeen.. Ei edes limaista vaan pelkkää verta. Koko viikko. Ja taas loppuu kuin seinään. Ja silti normit menkat sitten taas ajallaan. Niitä välivuotoja ei onneks oo tullu kuin pari kertaa tän reilun vuoden aikana..
   
 7. Vierailija Vierailija

  Vanha ketju mutta kirjoitan kuitenkin.. Kävin pari pv sitten laitattamassa, eikä ollut edes tarkoitus. Kävin kivuliaiden menkkojan takia tarkastuksessa. N. 8 vuotta olen ollut ilman mitään hormoniehkäisyä, ns. luomuna ja nyt kaduttaa kun otin. Ehdotus tuli aika puskista gyneltä, en oikein osannut kieltäytyä. .

  Laittaminen sattui todella paljon ja loppupäivä sekä seuraava meni lepäillessä. Kipulääkkeitä syön vielä koko ajan. Kipu on verrattavissa kuukautiskipuihin. Seksin harrastaminen pelottaa etukäteen, ja jos paino alkaa nousemaan/iho rasvoittuu/karvat alkaa kasvamaan niin otatan heti pois! Kaduttaa jo nyt miksi menin ottamaan... Varsinkin jos tässä pitää puoli vuotta odottaa ja katsoa miten alkaa toimimaan. Huoh.
   
 8. huoh Vierailija

   
 9. Kävin pari kuukautta sitten laitattamassa hormonikierukan. Ensinnnäkin laitto sattui ihan saatanasti, olen synnyttämätön nainen. No ei siinä mitään, olin varautunutkin siihen että sattuu ja sanottiin että päivän tai jopa viikon saattaa kestää mahakivut asetuksesta johtuen. Joo vitut, aivan kestämättömät mahakivut, sähköiskumaiset jatkuvat supistukset, kierukka tuntuu kohdussa koko ajan! Lisäksi järkyttävä kipu ja turvotus tisseissä, seksiä olen harrastanut kahden kuukauden aikana tasan kerran ja siinäkin piti varoa jännittämästä lihaksiaan ettei räpsähdä kohdussa ja satu, verta vuotanut olen koko ajan ja puolet ajasta vuoto on ollut järkyttävää, sidettä saanut vaihtaa puolen tunnin välein ja tamponia ei voi käyttää! Liikunta tai mikä tahansa, jossa jännitän vatsalihaksia saa aikaan kohtuun kivun, kuin kierukka räpsähtäisi kohtua vasten ja supistaisi. Pelkään kaikkea liikkumista, välillä sattuu istuminenkin ja tulee vaistomaisesti huutoa, kun sattuu niin lujaa (ja en ole todellakaan kipuherkkä!) ja seksiä en uskalla enää edes kokeilla enkä vuodon takia edes voisikaan, hemoglobiini on pohjalukemissa ja mikään ei kiinnosta, kun en voi elää normaalisti. Kerran kävin jo lääkärissä ja sain tulehdukseen lääkkeet ja sanottiin että kipu voi kestää 3 viikkoa tai kuukaudenkin. No nyt on 2 kuukautta jo mennyt ja sama meno jatkuu ja nyt sanottiin, että aika voi auttaa kipuihin. No minä en todellakaan rupea puolta vuotta kärsimään ja katsomaan josko menisi ohi tai josko ei, kun tämäkin on ollut ihan saatanallista tuskaa ja särkylääkkeiden voimalla yritän rämpiä eteenpäin. Luojan kiitos olen tällä hetkellä työtön, koska muuten repisin jo itse tämän paskan härvelin irti! En voi suositella yhtään kenellekään tätä paskaa!
   
 10. sattuu Vierailija

  Minulla tismalleen sama juttu! Mulle kierukka laitettiin noin 3kk sitten ja olin 19 vuotias, synnyttämätön. Kuulema synnyttämättömille ei saisi asentaa kierukkaa.
  Asennus oli kivuliainta mitä olen koskaan_ kokenut. Tuntui aluksi jomottavaa kipua alavatsassa joka yltyi tosi kivuliaiksi supistuksiksi. Huusin kivusta ja puhaltelin suun kautta niin kuin synnytyksessä. Jälkeenpäin kuulin että olisi pitänyt puuduttaa kuulemma. Supistukset jatkuivat seuraavaan päivään asti ja oksensin kipujen takia.

  Nyt edelleen alavatsakipuja ja selkäkipuja, joita ei koskaan aijemmin ennen kierukkaa ollut. Kierukka asennettiin alunperin monirakkulaisten munasarjakystien takia, mutta jälkeenpäin kuulin että hormonikierukka voi lisätä niitä.

  Elämä oli paljon helmpompaa ennen hkierukkaa. Ei ollut edes menkkoja ollut vuoteen. Kadun syvästi tätä kierukan laittamista. En suosittele, ainakaan synnyttämättömille.
   
 11. Kuparikierukka! Vierailija

  Vaikka ketju on jo vanha ja otsikkona hormonikierukan plussat ja miinukset, on näitä kaikkia negatiivisia kokemuksia luettuani pakko kysyä: miksi ihmeessä ette ole laittaneet kuparikierukkaa - vai oletteko kokeilleet sitäkin? Lääkärit tuppaa heti tarjoamaan Mirenaa ja parjaamaan kuparikierukkaa (Mirenan ei vuotoja vs. kuparikierukan ehkä lisääntyneet vuodot), mutta jos hakee hormonitonta ja vaivatonta vaihtoehtoa, niin kuparikierukka on ehdoton! Joillakin lisää vuotoa enemmän tai vähemmän, mutta 3 k-kierukan kokemuksella tässä etuja:
  - omat hormonit pelaa kuin ei ehkäisyä olisikaan - eli halut on kierron mukaan kohdillaan ja kierto juuri niin säännöllinen/epäsäännöllinen kuin ilman ehkäisyä (mulla koko ajan päivälleen 4 vkoa)
  - kierukkaa ei huomaa millään tavalla
  - kroppa ei turvottele normaalia menkkaturvotusta lukuunottamatta
  - synnyttäneellä asennus ei asiansa osaavan gynen käsissä tunnu menkkakipuja enempää eikä kestä kuin ehkä ko. päivänä jonkin aikaa
   
 12. 48 v. Vierailija

  Mulle on juuri suositeltu hormonikierukkaa polyyppien (2 poistettu vajaan vuoden sisällä) ja runsaaksi muuttuneen vuotamisen takia. Onneksi olen lukenut tätä ketjua. En olisi uskonut miten paljon siitä on ollut käyttäjille haittoja ja tuskaa. Kiitos teille, ei tulisi mieleenkään laittaa sellaista. Käyn vaikka kuinka monta polyyppia poistattamassa mieluummin.
   
 13. Asdfghh Vierailija

  Asetukseen liittyvät kivut lienee tosi yksilökohtaisia. Itse olen 30+ synnyttämätön nainen ja pelkäsin asetusta muiden tarinoiden perusteella, turhaan. Kyllähän se kohdunkaulasta kiinni nappaaminen nipisti, mutta aika lyhyt haitta pitkään ehkäisytehoon nähden.
   
 14. Vierailijana Vierailija

  Olen reilu 20 vuotias synnyttämätön nainen. Aikaisempana
  hormonaalisena ehkäisynä ollut ehkäisykapselit ja nyt käytössä on
  hormoonikierukka Mirelle. Kapselien aikana kuukautisia saattoi olla
  jopa neljät kuukautiset kuukaudessa. No kidding. Kesto 3 päivästä 14
  päivään runsasta vuotoa. Silti pidin kapseleita neljä vuotta koska miehen
  kanssa seksi ei ollut ongelma kunhan olin ilmoittanut naistenpäivistä ja
  sekin puhtaasti siksi etten silloin halua koskettelua tai suuseksiä itselleni.

  Kierukan laittaminen nipisti hetken ja oli sillä ohi, mutta jouduin jäämään
  makoilemaan naistenklinikalle kun keho ei vastaanottanut kipua kovin
  hyvin. Päässä heilui ja siitä tuli tuhottoman huono olo. Harmittaa kun
  hoitaja joutui jäämään ylitöihin kunnes mies tuli hakemaan minut
  sieltä.

  Kierukan asettamisen jälkeen tiputtelin neljä päivää. Krampit jatkui
  kahdeksan päivää aika rajuina. Kipuun auttoi särkylääkkeet ja
  lämpöpullo. Siitä eteenpäin on oli satunnaisia kipuja.
  Nelisen kuukautta kuukautiset jatkuivat tapansa mukaan 28 päivän
  kierrolla kestäen noin 8 päivää runsaalla vuodolla. Seuraavia kuukautisia ei
  kuulunut mutta seuraavan kierron aikana alkoivat vahvahkot kivut joihin
  otin särkylääkkeitä.Kuukautiset tästä eteenpäin alkoivat tulla pidemmällä
  kiertovälillä ja määrä ja pituus kuukautisissa väheni. Luulen että kunhan
  keho tästä tottuuvierasesineeseen niin kuukautiset loppuvat kokonaan.
  Alle vuosi vasta plakkarissa.


  Plussaa kierukasta:
  +Pitkäaikainen
  +Varma
  +Mahdollisesti poisjäävät kuukautiset
  +Pienempi vuoto
  +Vaikutus vain paikallinen

  Miinusta:
  -Asetuksen jälkeisen olon teemabiisi oli Keinutaan
  -Kivut lisääntyneet
  -PMS oireet lisääntyneet. Tunteellisuus ja äkkipikaisuus.
  -Ihon kukkiminen ja hiusten rasvoittuminen. Uskon tosin tämänkin
  tasaantuvan vielä.
   
 15. jee Vierailija

  Hei itekin ajattelin ottaa ton kierukan olen synnyttänyt n.2kk sitten ja neuvolassa sanottiin et se maksaisi 160. Et joudunko maksamaan sen vai mitä ?
   
 16. nainen35 Vierailija

  mulla ollut mirena kierukka 6kk. Neljä lasta saanut ja asennus ei sattunut ollenkaan. Mutta poisto harkinnassa kun edelleen vuotoa 2-3viikkoa ja ilman 1-2 viikkoa. Otin kierukan mahdottoman runsaiden kuukautisten takia, vuoto vähän väheni mutta kesto piteni. Ennen menkat kesti 6-7 päivää ja kierto lähellä 30. Kipuja ei kierukka tehnyt eikä ennenkään niitä ollut. Kuukuppia pystynyt just 2 viikkoa pitämään ja sitten pakko pitää taukoa kun alapää kestä enempää putkeen kuukupin laittoa. Imetän vielä nuorinta lasta niin muuta hormoniehkäisyä ei voi kokeilla. Tosin nyt lopettelen imetystä niin tulee muitakin vaihtoehtoja. Hiuksia lähtee ja iho huono mutta en tiedä onko kierukka syynä kun tuo imetys vaikuttaa.
   
 17. Kärppänä Vierailija

  Kierukassa selkeesti miinuspuolena esim se, että kipuja tulee alavatsan alueelle mm. nyt en pysty nukkumaan kun kivut ovat niin kovat (klo 2 yöllä). Asennuksesta on n.10 kk ja koko ajan ongelmia. En yhtään tiedä mitkä on varsinaiset menkat ja mikä jotain välitiputtelua. Olen käynyt 3-4 kertaa asennuksen jälkeen lääkärillä, joissa mm. yhdellä kerralla annettiin antibioottiresepti kohtutulehdukseen. No ei auttanut, tiputtelut ja kivut jatkuivat. Uutena vuotena oli todella kamala kipu, jonka vuoksi mietin jo menoa ensiapuun. Varasin ajan lääkärille ja no sehän oli yll.lekuri, joka sitten ei ottanut kantaa niinkään munasarjoihin jne. vaan sain ajan gynelle. Kävin gynellä ja sanoi, että ei ole mulle sopiva tämä ja tulee tiputtelemaan jatkossakin, sillä kohtu on ärtynyt ja vaikuttanut jo kohtulihakseen tai mikä lie onkaan ja siellä on jotain myoomia. Ehdotti kohdunpoistoa.. Nyt ihmettelen mitä teen, kun tämän piti auttaa runsaisiin menkkoihin ja kk-kipuihin, mutta osoittautuikin täysin vääräksi valinnaksi. Tosin itse menin ottamaan kapselia, mutta tämän mulle suosittelivat.. Vtuttaa, mutta mites voi tietää ennen kokeilua.. Niin ja tuli iho-oireita sellaista kutisevaa näppylää selkä ja maha täyteen (välillä lähtee pois), hiukset rasvoittuu, finnejä enemmän eikä kipujen vuoksi uskalla tehdä kunnolla mm. vatsalihasliikkeitä. Että ne joilla on vaan hyvää sanottavaa, olkaa onnellisia! Olisinpa minäkin saanut helpon elämän tämän kanssa..
   
 18. pöllötyttö Vierailija

  Mulla nipisti ja tiputteluvuotoa oli alkuun noin viikon. Mulla ei vienyt menkkoja ja ekat menkat laiton jälkeen kesti n. kaks viikkoo mut pienet vuodot. Mulla nipistää hieman enemmän kuukausittain kun menkat alkaa mitä ei ollut ennen kierukan laittoa. Silti en vaihtaisi pois. Miinukset mun kohdalla on nii vähäiset että kestän ne hyvin. Ei ole lapsia vielä eikä tule pitkään aikaan jos ollenkaan. Meni n.6kk että menkat tasoittui ja nyt ne kestää kahen viikon sijasta viikon niinkuin mulla on aina ennen kierukkaakin kestänyt. Se on yksilöllistä miten kukin reagoi kierukkaan.
   
 19. vierailija Vierailija

  Minulle laitettiin Mirena kun ensimmäinen lapsemme oli 8kk. Tioutteluvuotoa kesti reilu 6kk, jonka jälkeen loppuivat menkat kokonaan. Kierukka on ollut minulla nyt 2 vuotta. Urheilen säännöllisesti, kuten olen aina tehnyt ja syön terveellisesti. Silti painoa on tullut Mirenan laiton jälkeen lisää 15kg. Hiukset rasvoittuu, hikoan paljon ja halut ovat kadonneet tyystin. Mirena on siis tuplaten hyvä ehkäisy :D Mieli on alakuloinen syyttä ja räjähtelen tuon tuosta. Nyt vasta olen itse havahtunut siihen, etten ole oma itseni - en ole ollut sitten Mirenan laiton. Ensi viikolla kierukka otetaan pois ja katsotaan muuttuuko mikään mihinkään suuntaan. Olen reilu 30v. Ennen olen syönyt e-pillereitä, mutta lääkäri ehdotti kierukkaa synnytyksen jälkeen sen vaivattomuuden vuoksi...
   
 20. vierailija Vierailija

  Ensimmäinen Mirena laitettiin täysin kivuttomasti kun olin 30-kymppinen pari kuukautta alatiesynnytyksen jälkeen. Toinen Mirena 35v samalla kun edellinen poistettiin ja sattui aivan tuhottomasti ja kivuliaat alaselkäsupistukset kestivät ainakin vuorokauden. Gyne kehotti jatkossa (jos kolmannen kierukan haluan) ottamaan pienemmän synnyttämättömille naisille tarkoitetun. Tiputtelu vuotoa aina laiton jälkeen pari-kolme kuukautta eikä sen jälkeen kuukautisia tai mitään vuotoja ennen kuin nyt kun toinen Mirena on ollut 3.5v. Kierukka on paikallaan, kaikki näyttää gynen mielestä hyvältä, ohut kohdun limakalvo, ei kystia tai polyyppeja ei tulehdusta mutta niukka vuoto vaan jatkuu viikko tolkulla ilman mitään taukoja välissä. Välillä kirkasta välillä tummempaa verta ja vihlontaa ja jomotusta alavatsalla. Onko muille käynyt näin että vuodot alkaa vasta pitkän vuodottomuuden jälkeen tai onko menopaussissa olevia naisia joilla kierukasta vuotoa alkanut näin jälkikäteen?
   
 21. vierailija Vierailija

  Maanantaina poistattamaan. Ollut vasta 6vko ja meinaan tulla hulluksi näiden oireiden kanssa.

  - mieliala laskenut runsaasti. Itkettää, vituttaa, ärsyttää, väsyttää... Just selättänyt masennuksen ja kierukan laitoin jälkeen oireet tulleet takaisin.

  - haluttomuus. Vaikeaa saada orgasmi. Seksi ei tunnu miltään. Ei pysty nauttimaan, kun tuntuu et alakerta siltä osin tunnoton.

  - karvojen kasvu. Mahaan ja viiksi/parta alueelle tullut nöyhtää.

  - tukkaa lähtee.

  - kipuja, kipuja, kipuja. Kovia kioukohtauksia, pientä jatkuvaa jomotusta alamahalla, seksin aikana kipuja...

  - 6 vko ajasta vuotanut 4,5vko. Kirkasta ja ruskeeta. Koko ajan oltava side.

  - limakalvot on niin kuivat et kirvelee.

  - turvottaa

  - päänsärkyilyä normaalia paljon useammin.

  - pahoinvointikohtauksia päivittäin.

  - rinnat aristaa, kiristää, turvottaa ja välillä maidonnousun tunnetta (raskaana en ole)

  - yleisesti olo on koko ajan epämukava ja niin kun ois menny kierukan laiton jälkeen fyysisesti ja psyykkisesti rikki.


  Mutta tää oli nyt viimeinen mahis hormonaalista ehkäisyä tää Jaydess. Mikään muu ei ole sopinut eikä näköjään tämäkään. Yhdistelmäpillereistä puhkes aurallinen migreeni, minipillereistä samat kun nyt kierukan kanssa.
   
 22. vierailija Vierailija

  Yksi ongelma kierukalla kuitenkin on, vaikka se esittelyissä sivulauseessa mainitaankin, eli vaikka ne vähentävät munasolun irtoamista, ne eivät sitä täysin poista. Eli munasolu irtoaa, mutta kierukka estää ehkä jo hedelmöittynyttä munasolua, alkanutta elämää, kiinnittymästä kohdun seinämään. Seurauksena on hyvin aikainen abortti. Epäsuorasti se sanotaan esitteissä, kun kerrotaan, että sitä käytetään jälkiehkäisyssä. Itse olen jo mummoikäinen ja olen aikanani käyttänyt tietämättömyyttäni niin kierukkaa kuin tabletteja. Nyt en kuerukkaa edellä mainitusta syystä ottaisi, ennen vaikka olisin pillereiden kanssa kiukkuisempi. Ja ovat ne vauvatkin kivoja, kyllä heitä Suomeen ja perheisiin hieman useampia mahtuisi ....
   
 23. vierailija Vierailija

  Vain toivottuja vauvoja mahtuu perheisiin.
   
 24. vierailija Vierailija

  Mirena on kauhea! Vaihdevuosi vuotoihin laitettiin. Masennuin, vähätkin halut lähtivät, olen raivopää, nyt on emätin tulehdus ja yhden saa pois tieltä tulee uusi. Solumuutoksia tulehduksien takia. Rintojen ongelmat ja löytyi rakkuloita ultrassa, painon nousu ja hiusten lähtö. Ong on iän tuomat verikertymät kohtuun. Jos tyhjennyskuureilla sen saisi kuntoon. Nyt taas papaan ja katsotaan onko muutos vielä. Älkää ottako. Lukekaa tilastoja rintasyövistä. Mammo lääkäri sanoi että se kannattaa rintojen takia poistaa jo.
   
 25. vierailija Vierailija

  Ajattelin kertoa myös omista kokemuksistani - 4 päivää sitten poistettiin jaydess-kierukan, mikä oli 2,5 vuotta käytössä. Nyt mennään taas ilman hormonaalista ehkäisyä jonkin aikaa. Olen synnyttämätön 35v nainen, kokeillut eri pillereitä, ehkäisyrengasta(mikä oli kauheen kivulias), ja kaikista tullut sekalaisia oireita. Pillerit aiheutti aikoinaan kauheita ihonalaisia finnipaiseita, mihin diane nova-pillerit tepsi. Edes eininä ei ollut iho niin pahassa jamassa! Muutaman vuoden olin sitten ilman hormonaalista ehkäisyä, kun pitkä parisuhde loppu (oi sitä aikaa!), kunnes otin Jaydessin 2,5v sitten. Minulla laitto tuntui samalta kuin menkkakipu, ei sen kummempaa. En edes ottanut lääkettä ennen laittoa. Taisi olla sen päivän vaan kipeä. Puoli vuotta meni et tasaantui ja menkat jäi pois. Kuukautiskivut kyllä tuli kuukausittain, mutta verta ei tullut kuin ehkä pieni tahra pöksyihin. "Menkkojen" tiesi alkavan siitä, kun oikean puolen pakaraa alkoi vihlomaan :DD mikä oli aika outoa. Jaydessissa hyvää oli se ettei tarvinnu stressata ehkäisystä, mutta ne hiivatulehdukset ja kuivuus kesti koko tämän ajan! Se toimi siinäkin mielessä ehkäisynä kun ei aina paljon tehnyt mulla tai kumppanilla mieli seksiä ku alapäästä tuli aina ällöä töhnää :( Nyt siis perjantai ja maanantaina poistatin sen kun kyllästyin alapään tulehduksiin. Ei sattunut taaskaan menkkakipua enempää. Keskiviikkona alkoi "tyhjennysvuoto" ja onkin tullu aika reippaalla otteella! Sellaset teiniajan niagara-menkat. Mut mahtava et vuotaa ja olla luomuna taas hetken, kunhan ei nyt viikkotolkulla jatkuis :)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti