Hae Anna.fi-sivustolta

Hornanputket??

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä Vampiress, 19.08.2005.

 1. Vampiress Vierailija

  Kuka tietäisi kertoa enemmän Hornanputkista??
  Sellaisen kerran Lapissa nähneenä, kiinnostaisi tietää niistä enemmän..
   
 2. Aurora Vierailija

  Ehkä kirjaston kasvikirjoita löytyy. Mutta jos se on sama kuin hullukaali, niin unohda koko juttu ( se nautittuna on hengelle hupaa )
   
 3. Vampiress Vierailija

  Ei kun tarkoitin ns.Putkea, tai toisin sanottuna onttoa, ohutta puunkantoa, joita on metsissä. Ne johtavat ainakin uskomuksen mukaan maan alle (tai aliseen?). Kerran olen sellaiseen törmännyt. Niihin jos pudottaa esim. kiven sisälle,ei kuule änntä > että se osuisi minnekään pohjaan. Ne siis ovat ns.pohjattomia kuiluja, putkia jotka johtavat tuonpuoleiseen/aliseen/henkimaailmaan, ja joita uskomusten mukaan henget/maahiset/haltiat tms.joskus käyttävät kulkuväylinä tähän maailmaan.
  ...Oletko kuullut?
  Hullukaalit ym.,tiedän, ovat hengelle vaarallisia. Eikä monia muitakaan kasveja tulisi käyttää huolimattomasti. Mutta kyse ei siis kasvista.
   
 4. lappilainen Vierailija

  Heissan, niin ne sukomukset kertoo ja jotkut tarut kertoo niiden olevan hornankattiloita joita lapin noita käyttää tempuissan, niitä on aika harvoissa...voisin kysellä enemmän mummiltani mitä hän tietää niistä, mutta hyvää ne i ainakaan tarkoita jos taruihin on uskomista!
   
 5. Vampiress Vierailija

  Joo, sen uskon kyllä (ja/tiesin) ettei ne ainakaan hyvää tosiaan tarkoita.. Kiitos vastauksestasi ja myös tuosta pienestä lisäinformaatiosta! Ja jos suinkin viitsit/muistat, niin olisin kiitollinen jos voisit tältä mummiltasi kysyä niistä jotakin lisää ja kertoa sitten minullekin.
  Kovin harva tuntuu niistä edes kuulleen ja vielä harvempi jotain tietävän. Ja tod.näk. ne varmaan aika harvassa onkin..Siksi taidan ollakin kai aika ""onnekas"" kun olen kerran sellaiseen törmännyt.. Muistan myös, että ko.paikan ympärilläkin monen metrin säteellä oli aika uhkaavaa ja ""pahansuopaista"" energiaa. Joten paikalta teki mieli lähteä myös nopeasti pois...
   
 6. Everett Vierailija

  Otitko valokuvan? Onko sulla GPS koordinaatit? :)

  Kansanrunousarkistossa (SKS) voi olla noista juttua. Saatat saada jotain tietoa pelkällä puhelinsoitollakin.
   
 7. Aurora Vierailija

  Onko tarkoituksesi mennä sellaista pitkin aliseen / langeta loveen.
  Minulle riitti takapihan koivun juuri jota pitkin olen mennyt. Ja jos noiden hornanputkien ympärillä on kielteistä energiaa, niin eikö olisi parempi valita ystävällisempi paikka.
   
 8. tarinankerääjä Vierailija

  Löytyisikö internetistä jotakin linkkiä asiasta? En aivan vähällä löytänyt...
   
 9. vampiress Vierailija

  Ei ole tällaista tarkoitusta. Minun kyvyilläni ei sellaisia tehdä. Mutta olisin kiinnostunut sellaisesta kyllä lisää tietämään/oppimaan. Onko sinulla paljonkin tällaisia kokemuksia? Oletko kulkenut aliseen/yliseen montakin kertaa? Millaista se oli?
  Jos jotakin tuollaista tekisi, totta kai valitsisin paikan jossa ei olisi moista negatiivista energiaa kuten noiden hornanputkien läheisyydessä.
   
 10. Nakke Vierailija

  Onttojen kantojen pohjalla kasvaa hyvin usein sammalta muutenkin pehmeän maaperän tai lahonneen puuytimen päällä, joten ei ihme, että sellaiseen pudotetusta kivestä ei kuulu mitään ääntä. Mitään yliluonnollista siinä ei sen sijaan taida valitettavasti olla.
   
 11. juno Vierailija

  Nostelen tätä, koska minuakin kiinnostaisi. Joskohan ""lappilainen"" saisi kysäistyä mummiltaan :}
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti