Hae Anna.fi-sivustolta

hunaja juoksevaksi

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä OIli, 18.09.2006.

 1. OIli Vierailija

  Onko hyvää keinoa, millä saisi kovettuneen hunajan taas juoksevaksi? Auttaisiko vesihaude tms.?

  On ihan täysi purkki kaapissa, joten ei viitsisi ostaa uutta.
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 070
  Saadut tykkäykset:
  17
  Pistä purkki vähäksi aikaa lämpimään veteen.
   
 3. ?????? Vierailija

 4. X Vierailija

  Lämmintä vettä ehdotan minäkin.

  (Ja "??????" tiedoksi, että sen harmaan osan voi jättää lukematta, jos joku on uskaltautunut lainaamaan ilman lupaasi.)
   
 5. !!!!! Vierailija

  Jos jx ei oo huomanu, että vastauksen voi kirjottaa ilman lainausta. tosi typerää kyllä lainata heti ketjun alussa. TYHMÄ SIIS

  Jx näytä meille muille että osaat viestittää ilman lainausta, muuten en usko.
   
 6. Viesteistä tulee liian pitkiä ja vaikeasti luettavia lainauksineen. Viestit sisältää vain lainauksia ja asiaa ihan vähän... Mitä järkeä?! Näin alkuvaiheessa varsinkin tajutaan, kenelle vastataan ja jos kommentit pysyy aiheessa, niin koko ketjun ajan. Eri asia on kun ruvetaan puhumaan ihan jostain muusta.
   
 7. Siiri Vierailija

  Ei saa millään, kotimaiset hunajat ovta mallia kvi ja kallio. En osta niitä koskaan.
   
 8. Mirkku Vierailija

  Mielestäni hunajaa on kahdenlaista, juoksevaa ja kiinteää. Kiinteä on kovaa ja ainakaan pysyvästi sitä ei saa juoksevaksi. Lämmitys voi hetkellisesti pehmentää sitä.
   
 9. X Vierailija

  Jaahas juu antaa olla. Palaan keskiviikkona, josko tunnelma olis parempi...

  "Kuinka kuluu multa maanantaina...Ainut kaverikin töitä sai..."
   
 10. xx Vierailija

  Tervemenoa vaan, eihän täällä ole pakko olla... :)
   
 11. hunajassa on eroa Vierailija

  Mirkku on oikeassa. Ainakin täällä Ranskassa on useampaa laatua hunajaa, kiinteää ja juoksevaa, tummaa ja vaaleaa ja siltä väliltä. Juokseva, jota useimmin ostan (acasia-hunaja) pysyy kyllä juoksevana, vaikka se seisoisi kaapissa vuoden ja kiinteä pysyy kiinteänä.
   
 12. *) Vierailija

  Laita mikroon sulatusteholla.
   
 13. Silja Vierailija

  Ostaa sellaistaa hunajaa joka ei kovetu.
   
 14. asteri Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  2 396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistelisin, että ennen kotimainen hunaja oli kovaa, pahvipurkissa, ja ulkomainen juoksevaa. Olisi mieluummin ostanut kotimaista, mutta se oli niin hankalaa. Nyt noissa hunajapuodeissa taitaa olla jo valinnanvaraa.
   
 15. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 070
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kyllä kotimainenkin hunaja on juoksevaa ei se nyt ihan tuolla jaottelulla mene.
   
 16. ...apetitt Vierailija

  Kuten tuossa edellä oli, saa hunajan juoksevaksi/notkeaksi lämmittämällä joko vesihauteessa tai mikrossa.
  Suurempia eriä säilytettäessä hunajaa, kannattaa se pakastaa sopivan kokoisiin pakkauksiin jaettuna. Tällöin hunaja on sulattamisen jälkeen kuin vasta kerättyä, tuoretta ja juoksevaa.

  Tuossa edellä oli kommentteja suomalaisen hunajan kiteytymisestä säilytettäessä. Kiteytymiseen vaikuttaa hyvin paljon hunajan alkuperä eli se mistä kasvista se on peräisin. Samoin väriin tämä vaikuttaa suuresti.
  On olemassa myös vähemmän valvottua tuotantoa, jolloin keinotekoisesti vaikutetaan hunajan haluttuihin ominaisuuksiin (mm. väri, juoksevuus).
  Kun ajatellaan mistä hunaja kerätään, voidaan myös tehdä johtopäätöksiä siitä mitä "ylimääräistä" hunaja voisi sisältää. Eli tarkoitan tällä sitä, kun teollisuusalueilla ja yleensä asutuksen keskellä ovat ilman saastuminen ja laskeumat kokonaan toisella tasolla, kuin jossain taka-mailla itäsuomessa, vaikuttaa se myös hunajan laatuun.
  Itse suosin suomalaista hunajaa, joka on tuotettu itäsuomen alueella. Syy tähän on juuri tuo, että tuotanto-olosuhteet ovat laadukkaita ja tuotteita ei ole keinotekoisesti "jatkettu".
   
 17. asteri Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  2 396
  Saadut tykkäykset:
  0
  No minäpä perehdyn tuohon jaotteluun sitten kun seuraavan kerran ostan hunajaa.
   
 18. Mari Vierailija

  Kotimaiset hunajat ovat kaikkia kovettuvia.
   
 19. *) Vierailija

  Käy sivulla www.hunaja.fi , siellä kerrotaan esim. että iskukuumennettu hunaja säilyy juoksevana. Ja sitä saa myös suomalaisena. Käytännössä suurin osa suomalaisesta hunajasta tulee pienehköiltä tuottajilta, joilla ei ole resurssseja iskukuumennusvälineistön hankintaan. Suuret pakkaajat ovat asia erikseen. Ja kuten ...apetit kirjoitti, pakastettuna hunaja säilyy juoksevana.
   
 20. vierailija Vierailija

  [QUOTE="
  Eli tarkoitan tällä sitä, kun teollisuusalueilla ja yleensä asutuksen keskellä ovat ilman saastuminen ja laskeumat kokonaan toisella tasolla, kuin jossain taka-mailla itäsuomessa, vaikuttaa se myös hunajan laatuun.
  Itse suosin suomalaista hunajaa, joka on tuotettu itäsuomen alueella. Syy tähän on juuri tuo, että tuotanto-olosuhteet ovat laadukkaita ja tuotteita ei ole keinotekoisesti "jatkettu".[/QUOTE]

  Tuotanoin, elämää vanhempi kirjoitus mutta myös yhtä väärät "faktat".
  Hunajan laadussa ei ole havaittu mainittavia eroja, oli se kerätty sitten Helsingistä (kyllä, Helsingissä on paljon mehiläistarhaajia, esim. kerrostalojen katoilta löytyy pesiä), tai muualta puhtaammasta ympäristöstä. Mehiläiset ovat vinkeitä otuksia ja suodattavat kaikennäköisen roskan tehdessään hunajaa.
  Eikä paikkakunta vaikuta mainitsemaasi "jatkamiseen". Suomessa käytännössä tätä ei tehdä. Suomalaista hunajaa ei myöskään kuumenneta, jotta se saataisiin pysymään juoksevana. Ulkomaalaiset ja "suomalaiset" hunajat ovat sitten TÄYSIN eria asia. Monet niistä eivät ole hunajaa vaan sulatettua sokeria, koska ne on kuumennettu siksi että pysyvät suomalaisen keittiössä ikuisesti juoksevana. "Suomalaiset" ja myös esim. "tanskalaiset" hunajat tarkoittavat siis sitä, että hunaja on kerätty ympäri maailmaa sekä myös käsitelty. Purkitettu Tanskassa, tai Suomessa.
  Hyvä esimerkki oli juurikin, kun duunikaveri mainitsi, että hän ostaa vain laadukasta hunajaa Tanskasta. Googlettelin 5 minuuttia ja sain selville että ko. tanskalainen hunaja on kerätty ympäri maailmaa ja vain ainoastaan purkitettu tanskassa.

  Nimim. osta vain suomalaista hunajaa ja mielellään vielä torilta. Silloin tiedät, miltä oikea hyvä hunaja maistuu. Kaupan perinteinen suomalainen kuningatarhunaja on hyvää hunajaa sekin, monesti kovettuu tai on jo kovaa ostettaessa, mutta ei se kovuus hunajaa pilaa. Monesti hunajaa käytetään vain teehen, kun sitä voisi käyttää niin monin tavoin esim. leivonnassa ja ruoanlaitossa. Ja mitä merkitystä silloin on sen kovuudella? Suoraan purkista syötynä itse pidän enemmän juoksevasta hunajasta, mutta se on mielipideasia.

  Ja hunajan saa juoksevaksi lämmittämällä sitä alle 40 asteisessa vesihauteessa, pilaamatta sen hyviä aineita.

  Tietyt hunajalaadut (lue, kerätty tietyistä kukista) säilyvät luonnostaan pitkään juoksevana, esim. horsmahunaja. Toiset, kuten rypsistä kerätty, kovettuvat hyvin nopeasti. Perinteinen monikukkahunaja yleensä kovettuu nopeasti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti