Hae Anna.fi-sivustolta

Hunajalla tulee hyvää ja terveellistä

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä yks tavis, 23.11.2015.

  1. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Käytän hunajaa ruoanvalmistuksessa makeutusaineena mieluummin kuin kidesokeria.
    Olen tottunut ihan lapsuudesta saakka makeuttamaan hunajalla melkeinpä kaiken mikä tarvitsee makeutta.
    Hunaja on myös hyvin terveellistä, sillä se sisältää paljon terveyttä edistäviä aineksia.
    Pitää mm flunssan loitolla ja estää tulehdustautejakin, näin olen lukenut hunajan terveyttä edistävistä vaikutuksista.
    Kannattaa siis käyttää hunajaa!
     
  2. joopajoo Vierailija

    Minkähän takia ruokaan pitää laittaa makeuttajaa?
     
    Lasted edited by : 26.11.2015
  3. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Olen jo lapsuudessa oppinut, että pullaviipaleen / hiivaleipäviipaleen päälle voi sivellä hunajaa...
    Aamiaisena on oikein ihanaa ja terveellistä kahvin tai teen kera ...ei tarvitse laittaa voita tai muuta levitettä lainkaan...
     
  4. hiilihyy Vierailija

    Finelin taulukon mukaan hunajassa on 99% sokereita, siis nopeaa hiilihydraattia.
    Lisäksi siinä on kaliumia ja hieman C-vitaminia.

    En sitä maailman terveellisimpänä levitteenä pitäisi.
    Ohut kalkkunaviipale + vähärasvainen juustoviipale ruis-/moniviljaleivällä päihittää kevyesti hunajalla sivellyn pullapalan.
     
  5. niin Vierailija

    eipä minullakaan tulisi mieleenkään laittaa ruisleipäviipaleen päälle hunajaa.
    Ruisleipäviipale + salaatinlehti + muutama tuore kurkkuviipale + pari viipaletta tomaattia riittää minulle mustan kahvikupillisen seuraksi aamuisin.

    En ole muutenkaan pulla/keksi/karkki-ihmisiä. En ollut edes lapsena makean perään.
     
  6. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Maustamaton jugurtti, hunaja ja pähkinät - aah mikä nautinto!
     
  7. mie vaan Vierailija

    2 dl maustamatonta jogurttia, siihen reilusti itse kerättyjä marjoja (jotain näistä mustikkaa, lakkaa, vadelmaa, metsämansikoita, puolukkaa tai karpaloita). Mielestäni hakkaa mennen tullen hunajan ja pähkinät ;).
     
  8. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vadelmia, mustikoita, mansikoita ja viinimarjoja, sekä hunaja-kermavaahtoa - terveellinen ja nautinnollinen makuelämys!
     
  9. Meri Vierailija

    Hunajaa voi käyttää sokerin asemesta. Hunaja on hyvää lettujen päällä marjojen kanssa. Ruusujuurihunajaa ostin ja laitan sitä ruusujuuriteehen
     
  10. amanda Tunnettu jäsen

    liittynyt:
    21.02.2015
    Viestejä:
    3 224
    Saadut tykkäykset:
    262
    Minä käytän hunajaa melkein kaikissa tekemissäni ruuissa. Hunaja antaa makua, ei sokerista makua, mutta antaa ihana vivahteen maulle. Esim. maustan aina ruskean kastikkeen hunajalla :) Opin tämän aikoinani kun katselin telkasta ruoanlaitto kilpailuja.
     
  11. ylimakeaa Vierailija

    Hunajalla makeutettua ruskeaa kastiketta! Just niin. Sopii varmaan hyvin ruusuvedellä maustettujen lihapullien kanssa.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    :)
     
  13. amanda Tunnettu jäsen

    liittynyt:
    21.02.2015
    Viestejä:
    3 224
    Saadut tykkäykset:
    262
    Ajattelet siis, että maailman kuulut kokit ei osaa tehdä ruokaa? He nimittäin on opettanut, että hunaja vähissä määrin antaa makua kaikille ruuille. Ja tässä tapauksessa hunajaa ei läytetä sokerin sijasta. Hunajaa käytetään mausteeksi ja silloin se ei maistu ruuan seassa hunajalle, antaa vain erittäin maukkaan maun ruokaan.
    - Kokeilkaa, ennen kuin alatte vitsailla :)
     
  14. ylimakeaa Vierailija


    Olet ilmeisesti niin ruotsalaistunut tai tottunut arabikeittiön makeahkoihin ruokiin ettet enää tiedä, että suomalaisilla on luonnonmukaisempi maku.

    Suomessa hapanleipä on hapanta, juureen tehtyä, ruotsissa sötsur eli makeutettua limppua, jota Suomessa nimitetään mallasleiväksi.
    Abban sillit ovat suomalaisen suussa kuin makeita karkkeja ja ruotsalaisissa joululihapullissakin on makeahko maku.

    Kaikki mitä Michelin-kokit sanovat ei ole ainakaan terveyden kannalta hyvää. He käyttävät sokeria, voita ja kermaa lähes holtittomasti ja punaisen lihan rasvakerros jätetään poistamatta. Aivan kuten Suomessa sodan jälkeen 1940-luvun lopulla ja 1950-luvulla.
    Ravitsemustieteilijät sen sijaan toistavat, että sokeri ja eläinrasva ovat pahimpia ihmisen terveyden kannalta.
    Tietenkin on jokaisen oma valinta, syökö itselleen terveen tulevaisuuden vai valitsee makean vaihtoehdon.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  15. amanda Tunnettu jäsen

    liittynyt:
    21.02.2015
    Viestejä:
    3 224
    Saadut tykkäykset:
    262
    Minulla on kansainvälinen maku ruokiinkin nähden, ja siihen kuuluu myös joitakin niin sanottuja suomalaisia ruokia.
    En roiku vain suomalaisen ruuan perässä, syön kaikkea mikä on maukasta. Ei ainakaan ole vaikeuksia laittaa ruokaa kun on koko maailman ruokalista tarjolla. :)
    Mitä tulee sokerisuuteen, hunajaa käytän kun se antaa erikoisen maun ruokaan, käytän sitä siis mausteena, pienissä erin, en siis saadakseni sokerista ruokaa,
    Mutta ruoat mitkä on hieman imeliä, maistuu mielestäni myös hyvälle. Lähi-idän ruoat on hyvin maustettuja, teen niitä usein. Samoin, teen myös paljon intialaista ruokaa.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti