Hae Anna.fi-sivustolta

huoh

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä ....., 25.09.2005.

 1. ..... Vierailija

  minulla on 11v tyttö ja vähän pyereän puoleinen halauasin hänelle liikunnan joka voisi vähän painoa pudottaa tytöllä on astma joten on ollut vähän veikea etsiä sitä oikeaa karkkipäivä on lauantaina muuten hän ei saa karkkia ja teen tavallista kotiruokaa levokkaan en kauhean usein..? mitä voin tehdä?
   
 2. äiti Vierailija

  Ensinnäkin: tällä palstalla usein näkee törkeitä ylilyöntejä lapsen paino-ongelmien kanssa kamppaileville. Älä missään nimessä, jos ketjuusi sellaisia saat, pahoita mieltäsi. Usein pelkkää ajattelemattomuuttaan ihmiset kirjoittelevat. Koska tekstistäsi kuulee, että keskityt asiaan.

  Meillä viisivuotias lihoi sirosta tytöstä pyöreäksi kohtuullisen lyhyellä aikavälillä. Syynä oli aivokasvain ja sain ""oikeassa elämässä"" muutamilta bessserwissereiltä sellaisia kommentteja, ettei todella tehnyt mieli selitellä syytä.

  Varsinaiseen kysymykseesi meidän ratkaisumme:
  autokyydit jätettiin minimiin. Paljon metsäreissuja, rauhallisia kävelylenkkejä, koirien kanssa ulkoilua. Jos voitte käydä uimassa, mitä parasta liikuntaa. Tuli mieleen että kauanko hänellä on ollut astma? Nimittäin astmalääkityskin voi lihottaa. Meillä painoa saatiin pois myös yllättäen jättämällä keinomakeutetut juomat. Ruualla maitoa, välipalalla mehua hedelmistä puristettuna, muuten vettä.

  Äiti ja tytär aloittivat ""jumpan"" iltaisin, eli tehtiin muutama helppo perusliike lapsen valitseman musiikin kanssa. Herkkuja syötiin joskus, mutta mietittiin tarkkaan, kuinka usein ja kuinka paljon. Hyvän mielen herkuttelu jätettiin kokonaan (jota kyllä, äiti harrasti...). Pientä sivuliikuntaa huomaamatta kun vain tilaisuus tuli.

  Toki meillä ongelma ei poistunut kokonaan ennen kuin sairaus poistui. Mutta sai meidät koko perheen miettimään niitä huomaamattomia asioita, joista paino nousee.

  Toivottavasti pääsette sinuiksi asian kanssa nopeasti.

  ps. Laskettelu tuli ulkoliikuntana mieleen, jossa ei ponnistella tarvitse totaalisesti.
   
 3. ..... Vierailija

  kiitos tiedosta ja en muuten tiennyt että astma lääkkeet voivat lihoittaa ja tytöllä on myös nefroottinensyndrooma se on munuais tauti aina kun se tulee päälle niin tytölle annetaan kova kortisooni kuuri ja se on kuin jalkapallo ja siitä astmasta vielä että tytöllä on vielä rasitus astma...
   
 4. äiti Vierailija

  Kun en ole lääkäri, en tiedä suoraan tuosta astmalääkkeiden ja painonnousun suhteesta. Sinun kannattaisi varmaan kysyä lastasi hoitavalta lääkäriltä.

  Ystävättäreni lapsella todettiin astma ja kun hän alkoi lääkitykselle, paino nousi. Jotain yhteyttä muistan hänen puhuneen. Olisiko sitten ollut turvotusta vai selkeää lihomista suhteissa lääkkeisiin. Mutta kaikki tuollaiset kannattaa selvittää. Ja terveellinen ruokavalio ei tee kenellekään pahaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti