Hae Anna.fi-sivustolta

Huopakaton uusinta

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä urakkahinta, 09.04.2007.

 1. urakkahinta Vierailija

  Taloomme pitäisi uusia huopakatto. Vanha huopa jätetään alle, osa katosta joudutaan tarkistamaan että pohja on kunnossa. Katon pinta-ala n. 250 neliötä.
  Tarkoitus on teettää koko työ "vieraalla", materiaalit saisin luultavasti edullisesti "suhteiden" eli työpaikan kautta. Työhön on arvioitu menevän kahdelta mieheltä kolme päivää. Itse työ kuitenkin on suht simppeli juttu.

  Kiinnostaisi tietää missäköhän hintahaarukassa tuommoinen urakka on ?
  Saimme yhden tarjouksen isohkolta kattofirmalta mutta tarjous oli todella suolainen.
  Ilmeisesti hommia ko. yrityksellä on tällä hetkellä liikaa eikä tämmöiset pienemmät urakat kiinnosta joten laittoivat hinnan tahallaan liian suureksi. Olisiko jollain antaa jonkinlaista esim. tuntihintaa ammattimiehelle tai urakkahintaa vastaavanlaiselle työlle. Tuollaista karkeaa hinta-arviota ?
   
 2. Vinja Vierailija

  No jos työ kerran on niin helppo homma niin miksi et tee itse?

  Ammattimiehet maksaa ja kun yritys vielä maksaa heistä vakuutukset ja verot niin hinta nousee nopeasti "suolaiseksi".
   
 3. remppis Vierailija

  paitsi että puretaan vanha huopa pois ja pelti tilalle. Kattoa on arviolta 220m2. Vähän korotusta että saadaan kunnon tuuletusrako, rännit menee vaihtoon jne jne. Tarjoukset saatiin avaimet käteen hommasta 16 000-28 000! Eli haitaria on, ja tarjousten sisältöön kannattaa tutustua todella huolellisesti.

  Ootteko varmoja muuten ettei kannata purkaa sitä vanhaa kattoa pois sen sijaan että jättää sen sinne alle? Jos ootte vielä epävarmoja mitä sieltä löytyy.

   
 4. no, kyllä Vierailija

  huopa on siinä milessä parempi, että se ei kolise, niinkuin pelti. Meikän pitää nukkua korvatulpat korvissa kovalla tuulella.
   
 5. [email protected] Vierailija

 6. siirisiili Vierailija

  Meillä oli sama tilanne pari vuotta sitten, ja tarjouksissa oli kovasti eroa- kallein 11500 e ja halvin 3500 e, sisältäen materiaalit.
   
 7. Osa firmoista hinnoittelee urakat työtilanteen mukaan. Jos keikkaa pukkaa kalenterin täydeltä, täräytetään kysyjälle veret seisauttava tarjous. Jos kysyjällä on tosi kyseessä (katto vuotaa) tai hän ei oikein ymmärrä rahan päälle ja tarjous hyväksytään, voidaan vetäistä raksit halvemman keikan yli - eipäs tullakaan teille vaan mennään naapuriin.

  Keikan hinta riippuu siis tähtien asennosta sekä myöskin maantieteestä. Pääkaupunkiseudulla on ihan eri hinnat kuin syrjäkylillä. Ihan mahdotonta sanoa paikkakuntaa tietämättä, mitä kannattaa maksaa. Pääkaupunkiseudulla osaavasta kirvesmiehestä saa varmaan pulittaa 50 eur ja siitä ylöspäin kuitin kanssa.

  Hyvien remppareiden ei tyypillisesti tarvitse mainostaa vaan sana kulkee suositusten kautta. Referenssiä kannattaa kysyä ennen kuin aloitatte.
   
 8. --neito-- Vierailija

  Kannattaisi katsella millaisiin keskusteluihin vastaa... Alkuperäinen keskustelu on aloitettu 9.4.07. Katto on varmaan jo korjattu.
   
 9. Elli pulassa Vierailija

  Ehkä katto korjattu, mutta vastaisuuden varalta, tässä käyty hieno ja mielenkiintoinen keskustelu.

  Minä --neito---, kun olen pulassa kattoni kansssa. :)
   
 10. kattoremontoija Vierailija

  Kannattaa kilpailuttaa urakan. Silloin saa parhaan tarjouksen.
  Helppo paikka löytää ammattilaisia ja samalla kilpailuttaa heidät on www.duunarit.fi sivusto. Pienellä vaivalla saa ison hyödyn.
   
 11. Rauno S Vierailija


  Löytyy osoitteesta
  http://www.huopakatto.info/
   
 12. uutta tietoa.. Vierailija


  Me uusinmme huopakatteen tänä kesänä. Kyseessä on yli 30v omakotitalo, En muista pinta-alaa, mutta normaali n.150 neliön asuintila, loiva aumakatto. Vanha kate vielä ehjä, ei siis vaatinut korjattavaa ensin. Alkuperäinen oli rullahuopaa, jollaista ei enää ole saatavilla, vastaavat ovat kumimaisen näköistäk atetta. Valitsimme katelaatan, joka on kalliimpi.

  Pyysimme tarjoukset alueen urakoitsijoilta. Tarjoukset olivat likimain samantasoisia, muutana satasen heitto. Kumpikin pyöristi alaspäin hintaa tarjouksen annon jälkeen. Ehkä olisi enemmänkin pudonnut kilpailuttamalla.

  Maksoimme urakasta 4000 e, työhön meni 3 mieheltä vähän toista päivää. Tyytyväisiä olemme työn jälkeen.
   
 13. Äimänkäki Vierailija

  Pakko kysyä mistä sait noin halvalla, koska meillä on iso kattoremontti tulossa ja neliöitä on noin 270 omakotitalossamme. Haluamme siihen hyvät tekijät koska olemme kuulleet huhuja monenlaisista rakentajista ja emme haluaisi tehdä pahaa virhettä koska nykyinen peltikatto on toiminut nyt kuluneet 20 vuotta hyvin. Olemme kahden vaiheilla, joko huopakatto tai uusi peltikatto tilalle.

  Huopakaton teossa pitäisi laittaa ensin täyslaudoitus ja sitten vasta aluskate, tippapellit jne. ennen varsinaisen palahuovan laittoa. Kun kyselimme katon tekotarjouksia yhdestä paikasta niin tuloksena olisi ollut 20 000€; siis peltikaton teosta sisältäen materiaalit. Vähän kyllä säikähdimme tuota hintaa. Huopakatosta emme ole senkoommin uskaltaneet vielä kysyä mitään tarjousta. Onko kenelläkään teistä minkäänlaista kokemusta muuten Katepal Oy:n super jazzy bitumipalahuovasta? Pysyykö se hyvänä jos aina huoltaa sitä ettei pääse nuutuneen näköiseksi; mitkä ovat sen huonot puolet?
   
 14. huom Vierailija


  Onhan tuosta jo vuosia mennyt...hinnatkin on ehtineet nousta.
   
 15. pinja_82 Vierailija

  Kyllä, se on juurikin näin. 2005 on jo ihan eri asia kuin 2015 ja 2008 eri kuin 2018. Meidän kotitaloudessa huopakaton asennus tuli ajankohtaiseksi tämän vuoden huhtikuussa. Mieheni löysi https://kodinplaza.fi/ kautta 4 potentiaalista urakoitsijaa, jotka kaikki tulivat paikan päälle antamaan omat tarjouksensa. Meilläkin tarjouksissa oli useiden tuhansien eurojen vaihteluväli eli suosittelen kyllä ottamaan ainakin 2 tarjousta niin näkee vähän onko se ensimmäinen minkälaisella tasolla. Päätettiin valita yritys, jolla pisimmät takuut vaikkakaan se ei ollut halvin.
   
 16. vierailija Vierailija

  Meidänkin tutulla oli valitettava kokemus siitä, että halvimman työnjälki ei ollut hyvä ja joutui myöhemmin korjauttamaan toisella tekijällä. Taisi tulla loppupeleissä kalliimmaksi.
   
 17. Kattoremontti Vierailija

  Meille kävi Vesivek tekemässä kattoremontin ja haluan nyt varoittaa yrityksestä. Lupaavat tehdä nopeasti, mutta työnjälki on ala-arvoista ja ammattitaidotonta. Osan virheistään he korjasivat, mutta paljon jäi korjaamatta. Ja jos ei oltaisi oltu vieressä vahtimassa remontin kulkua, ei niitäkään olisi korjattu. Moni rakennusvirhe jäi myös peltien alle piiloon. Tosin valokuvat jäi itselle ja tieto mitä virheitä siellä on, mutta eipä se paljon auta. Joten jos olette jo yrityksen kanssa tehneet sopimuksen, palkatkaa ehdottomasti oma työnvalvoja tarkkailemaan työnlaatua! Muussa tapauksessa en suosittele yritystä missään nimessä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti