Hae Anna.fi-sivustolta

huostaanotto

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Äiti vaasasta, 01.10.2005.

 1. Äiti vaasasta Vierailija

  Voidaanko muutaman kuukauden ikäinen vauva ottaa pakkohuostaan vasten vanhempien tahtoa? Moka on sattunut vanhemmille, vauvaa ei ole pahoinpidelty, ja ruoka- ja puhtaus asiat on vauvalle hoidettu. Olemme luvanneet selvitä vauvan hoidosta ja saisimme tukea, hoito- ja muuta apua sukulaisilta, jonka asian myös sos.toimihenkilöt tietävät. Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta pelkäämme, että näin käy. Eikö sekään auta huostaanottoa perumaan, kun on kirjallinen ilmoitus tehty avusta jota saamme. Siis ne henkilöt ovat allekirjoituksellaan luvanneet auttaa, ja ovat tosi luotettavia, minkä sos.toimistokin tietää. Eihän sekään ole vauvalle hyväksi, jos hänet erotetaan biologisista vanhemmistaan tuon ikäinen kun unohtaa vielä pian. Me vanhemmat haluamme selvitä, ja saamme apua selviämisessä. Neuvoja pikaisesti kaivataan. Kiitos.
   
 2. ? Vierailija

  En tiedä, mutta en usko. Toivon, että saatte pitää lapsenne, mokistahan oppii,toivottavasti, kantapään kautta. Haleja.
   
 3. hmm Vierailija

  riippuu varmaan miten iso moka kyseessä...
   
 4. Vaimo Vierailija

  Täytyy olla vakava moka, jos noin pitkälle on asiat menneet.Toivottavasti asia järjestyy lapsen parhaaksi.
   
 5. niin Vierailija

  Minkään ikäistä lasta ei voida huostaan ottaa ilman syytä. Huostaanottopäätös tehdään jos katsotaan, että se on lapsen etu, joten vanhempien on täytynyt mokata todella kovasti, jotta katsotaan lapsen voivan paremmin muualla.

  Vauvan hoidosta selviäminen ei riitä, jos vanhemmat itse esim. käyttävät huumeita, ovat alkoholisteja, tai tappelevat keskenään lapsen nähden. Siinä eivät puhtaus ja ruokinta riitä. Lapsi tarvitsee muutakin kuin puhtautta ja ruokaa. Turvallisuutta, selviä vanhempia, tervettä vuorovaikutusta jne.
   
 6. Äiti vaasasta Vierailija

  Totta, syy on ollut huostaanotolle. Sijaisperhettä ei vielä ole eikä asiaa ole käsitelty sos.lautakunnassa on vaan tehty äkillinen huostaanotto. Nyt asioita on luvattu korjata, vanhemmat, ja myös muita tukijoita mm. isovanhemmat on luvannu auttaa ja katsoa että lapsen kotona menee hyvin. Myös lapsen kummit on luvannu olla auttamassa ja seuraamassa tlannetta.
   
 7. niin Vierailija

  ns. kiireellinen huostaanotto on voimassa 14 vuorokautta ja sen jälkeen katsotaan onko lapsen hyvä palata kotiinsa vai onko parempi olla muualla. jos tilanne on korjaantunut todella niin huostaanottoa ei jatketa enempää. Jos taas kotiolot ovat epävarmoja on lapsen takia jatkettava uudella päätöksellä uusine perusteluineen.

  Jos tilanne kotona on tosiaan noin hyvä tukijoineen kaikkineen voi lapsi palata kotiin, mutta kaikki tukimuodot ja jatkotoimenpiteet kannattaa ottaa vastaan sos. puolen ihmisiltäkin. He varmasti seuraavat tilannetta edelleen...

  Ajattele asiaa sen kannalta että ratkaisu on lapsen parhaaksi. Ei ketään huvin vuoksi, tai löyhin perustein huostaanoteta. Ja koska lapsen on pääsääntöisesti paras olla omilla vanhemmillaan, sos. ihmiset tukevat näitä vanhempia myös jotta perhetilanne korjaantuisi ja lapsi voisi olla kotonaan, turvallisesti.

  esim. vieroitushoidot ja sännölliset kontrollit, jotta asia pelaa varmasti... sos. ihmisten tapaamiset säännöllisesti jne... Pelkät isovanhemmat ja kummit eivät aja sos. ihmisten pätevyyden edelle arviossaan, onko lapsen kotona kaikki hyvin.
   
 8. lisää\skokemuksia Vierailija

  voi käydä lukemassa suomi24.fi keskutelupalstoilla, sieltä isät&äidit ja edelleen biovanhemmat ja sijaisvanhemmat. Totuus ei aina ole noin kaunis kuin ""niin"" kuvasi.

  Kysymys: Onko ""niin"" todella sitä mieltä, että verisiteitä omaavat ja toisensa lapsesta asti tuntevat sukulaiset olisivat huonompia asiantuntijoita suvun asioissa kuin sossut, jotka tapaavat asiakasta vain muutaman tunnin vastaanotolla tai kotikäynnillä???

  Minulla on sellainen tunne, että sossuja koulutetaan nykyisin niin, ettei heillä ole minkäänlaista tietoa ja sisäistä arviointikykyä suvun merkityksestä.

  Edellinenkin kirjoittaja on ilmeisesti sos.työntekijä, niin itsestäänselvästi ja asiantuntevasti hän kirjoitti väliaikaisesta huostaanotosta, (jopa imeväisikäisen, huh!)kotiolojen epävarmuudesta, lapsen parhaasta, tukimuodoista, tilanteen seuraamisesta, ja kaiken huipuksi tuo sossujen jumalasta seuraava kyky arvioida onko kotona kaikki hyvin.

  Vanhempien kannattaa olla tietoisia työntekijöiden taustamotiiveista, joiden kautta he tarkastelevat asiakkaidensa asioita.
   
 9. niin Vierailija

  Ja työntekijöiden on osattava katsoa pintaa syvemmälle ja nähdä ja todeta se, jos lapsella on kotioloissa turvatonta olla, kirjaamalla kaikki lastenuojeluilmoitukset ja tarkistettava tilanteet.. ei sitä voi henkilökohtaisia asiota työhönsä sekoittaa. Esim. huumeidenkäyttäjät usein osaavat sokaista lähipiirinsä uskomaan että kaikki on hyvin, vaikka seinien sisällä tapahtuisi mitä tahansa. Lapsen turvallisuuden takia tilanteen on oltava vakaa ja turvallinen, ennen kuin lasta, etenkään imeväisikäistä, voi sinne palauttaa. Sos. työntekijäthän eivät ole sen jälkeen kaiken aikaa näkemässä mitä tapahtuu, eivätkä ole ne sukulaiset ja kummitkaan, jotka varmasti apuaan antavat pyydettäessä.
   
 10. Mutttta Vierailija

  nämä sukulaiset ja isovanhemmathan antavatkin sitä pyytämättä, siis ovat luvanneet seurata tilannetta käymällä kotona, hoitamalla vauvaa yökylässä ym. Luotan sukulaisiin ja isovanhempiin, jos he näin ovat asiat nähneet ja yrittävät auttaa perhettä selviämään ilman, että huostaanottoa tarvitsisi tehdä. On ajateltava vauvaa ja hänen siteitä biologiseen äitiin ettei ne katkeisi.
   
 11. 2*äiti Vierailija

  Ison virheen olette tehneet kun lasta ollaan huostaanottamassa. Vaikea ottaa kantaa kun en tiedä millaisesta jutusta on pohjimmiltaan kyse.

  Ensin kyllä pitää ajatella lapsen parasta, se voi olla tukeminen lapsen ja biologisten vanhempien kotia. Toinen voi olla lapsen sijoittaminen muualle.

  Sitä en tiedä kuinka paljon vaikuttaa sukulaisten ja ystävien lupaukset auttaa, pystyvätkö olemaan koko ajan joku teidän kanssanne. Ja sitä että haluavatko lastensuojeluviranomaiset että joku olisi koko ajan kanssanne varmistaakseen lapsen turvallisuuden. Toivon kumminkin että että asianne selviää parhain päin.
   
 12. Just joo Vierailija

  Olen käynyt lueskelemassa siellä Suomi24:ssa näitä juttuja. Silmiinpistävää niissä on se, että nämä lapsensa menettäneet vanhemmat ovat omien sanojensa mukaan suurinpiirtein pyhimyksiä, jotka eivät ole mitään pahaa tehneet. Kaikki on vaan ilkeiden sosiaaliviranomaisten ja heidän järkkäämän salaliiton syytä... Hohhoijaa...

  ""Vanhempien kannattaa olla tietoisia työntekijöiden taustamotiiveista...""

  Siis mistä ihmeen taustamotiiveista? Luuletko tosiaan että lastensuojeluviranomaisten ainoa motiivi on vaan kiusata täydellisiä vanhempia, rikkoa perheitä ja täyttää lastenkodit tulevista nuorisorikollisista?

  Uskon toki, ettei järjestelmä aukotonkaan ole. Varmasti silloin tällöin sattuu virheitä ja väärinkäsityksiä, Mutta tuskin se totuus ihan sellainenkaan on, mitä Suomi24:ssa kirjoitetaan.

  Suvun merkitys ongelmaperheelle on toki suuri, mutta ei ne isovanhemmat ja kummitkaan joka hetki voi läsnä olla, elleivät sitten muuta asumaan kyseiseen perheeseen. Minä en ainakaan omaa imeväisikäistäni uskaltaisi alkoholistin tai narkomaanin huomaan jättää hetkeksikään yksin. Siinä vaiheessa kun päihteet vie unohtuu lapsi valitettavan helposti. Päihderiippuvuus on sairaus, joka vaatii intensiivistä ja pitkää hoitoa. Harvoin nämä kankkusessa heitetyt ""en ikinä enää ryyppää"" -lupaukset auttaa.

  Alkuperäiselle toivotan paljon onnea, ja ihan vilpittömästi uskon että kaikki kääntyy hyväksi. Tämä siksi, että ap sentään tunnustaa, että lastensuojelu toimenpiteille on ollut selvät syyt, eikä itseäänkään pyhimyksenä pidä. Se on se ensimmäinen askel.
   
 13. Hyvin yksinkertainen keino lapsen asioiden järjestämiseksi silloin kun omat vanhemmat eivät syystä tai toisesta voi heitä hoitaa, on oheishuoltajan määrääminen HTL:n 9-11 §:n perusteella.

  Jos teillä on paha tilanne, niin tuo oheishuoltajuus voi pelastaa teidät pälkähästä.
   
 14. Ei auta Vierailija

  Ei siinä oheishuoltajat auta, jos perheessä on ongelmia.
  Vai oletko sitä mieltä, että esim. lastaan hyväksi käyttävän vanhemman ongelma on ratkaistu määräämällä oheishuoltaja ja lapsi saa asua kotona vanhemman jatkaessa lapsen raiskausta? Miten se oheishuoltaja asian ratkaisee jossakin muualla asuessaan?
   
 15. taustamotiiviit Vierailija

  Kyllähän niitä taustamotiiveja täällä vilisee. Ikäänkuin alkuperäinen ilman muuta olisi joko päihderiippuvainen, lasta hyväksikäyttäjä, ongelmat perheessä niin suuret, ettei oheishuoltajatkaan auta. Ymmärrän tässä näillä oheishuoltajilla sukua. Lasta ei voi jättää hetkeksikään vanhemman kanssa kahdestaan.

  Kun alkuepäily ja lähtökohta ongelman käsittelylle on heti tällainen, perheeseen myös kehitetään tavalla tai toisella vähintään tämäntasoisia ongelmia. Sitten nähdään vaan se ongelma, eikä mitä hyvää siellä on ja vahvisteta ja tueta sitä.

  On myös jännää huomata, että kun media ja julkisuus alkoi julistamaan kuinka paljon ja laajoja mielenterveysongelmat ovat sairauslomien syinä, niin kummasti psyykenlääkkeiden myynti alkoi kasvaa huimasti. Ja jonot suorastaan räjähtivät kasvuun lasten psykiatriassa kun joku teki tutkimuksen pienten vauvojen masennuksesta. Siinä sitä lääkäreillekin taustaoletuksia diagnoosien tekoon.
   
 16. Alkuperäinen Ä.v Vierailija

  En todellakaan ole päihderiippuvainen, enkä myöskään lapsen hyväksikäyttäjä. Pitää ottaa selvää vielä enemmän tästä oheis huoltajuudesta jos voimme esittää vaihtoehtona tätä. Äitini myös luottaa minuun vielä lapseni hoidossa.
   
 17. Hassua Vierailija

  Kuukauden ikäinen vauva ja ollaan huostaanottamaassa ""MOKAN"" takia.

  Kuullostaa oudolta. Itse en taitaisi tuossa vaiheessa edes käyttää sanaa moka!? Kyllä on täynyt jotain todella radikaalia tapahtua, että edes tieto on sosiaalihuollolle mennyt, siten että jopa huostaanotto on ajateltavissa.

  Kun koko asia riippuu siitä mitä on tapahtunut. Tai mikä siis tuo ""moka"" on ollut.

  Kuullostaa vähän että äiti olisi hirveän nuori..
   
 18. Itselläni tulee mieleen, että äiti ja isä ovat lähteneet rilluttelemaan illalla tai yöllä ja vauva jätetty yksin kotiin nukkumaan, aivan kuten pienelle koiranpennulle tehtäisiin. Tai unohdettu vaunuihin nukkumaan ravintolan ulkopuolelle. Nuoret voivat olla niin ajattelemattomia.

  Olen itsekkin ollut nuori äiti aikoinaan, en nyt sentään vauvaa yksin jättänyt, mutta sellaista asiaa tein mitä sosiaaliviranomaiset olisivat kauhistelleet. Mm. teekkari, kun olen ollut, niin Vappuna tuli piilotettua lastenvaunuihin punssipullo, mistä sitten välillä naukattiin keskellä kaupunkia hörppy, ilman mitään häpeää. Kuulostaa aivan kauhealla näin hieman iäkkäämpänä. Itse varsinaiseen Vapun vieton ajaksi lapset vietiin kyllä hoitoon. Onneksi sosiaaliviranomaiset eivät kohdalle koskaan sattuneet.

  Jos kyseessä on sitten tässä tapauksessa huumausaineista, niin silloin, ette varmastikkaan lasta ole ihan heti takaisin saamassa.
   
 19. e.v Vierailija

  Miksi aina mollataan nuoria äitejä? Nuori äiti on myös ÄITI.
   
 20. Ei auta Vierailija

  Kommentini ei viitannut alkuperäisen asiaan, kun en hänen tilannettaan tiedä enkä näin ollen puutu hänen taustatekijöihinsä!

  Sen tiedän, että huostaanoton olessa noin lähellä ja siitä jo äidille puhuttuna on tarvinnut tapahtua jotakin todella raskauttavaa. Näihin tilanteisiin ei valitettavasti se oheishuoltaja taida paljon auttaa.
  A) Jos on kyse insestistä, miten estää asuessaan muualla?
  B) Jos on kyse mielenterveydestä, miten estää vauvan ""heiteille"" jätön joka hetki ja kontrolloi vanhemman tilan, kun asuu muualla?
  C) Jos on kyse alkoholin väärinkäytöstä, miten estää alkoholin juomisen ja pystyy kontrolloimaan joka hetki, ettei vanhempi ole humalassa, jos asuu muualla?
  D) Jos on kyse huumeista, sama juttu kuin edellä, miten kontrolloi vanhemman huumeen ottamiset ja missä kunnossa ""hoitavat jos hoitavat"" lasta, kun asuu muualla?
  E) Jos on kyse väkivallasta ja lapsen pahoinpitelystä, miten kontrolloi sen asuessaan muualla tai estää?
  F) Jos on kyse lapsen hoidon laiminlyömisestä, joka täytyy olla huostaanotossa vakavaa tasoa, miten estää laiminlyönnit asuessaan muualla eikä voi jatkuvasti kontrolloida tilannetta?

  Eli siis miten se ratkaisee tilanteen?
   
 21. Ei auta Vierailija

  Voisitko hieman valaista asiaa, mistä on kyse?
   
 22. siksi Vierailija

  Siksi että nuorilla ei ole iän tuomaa kokemusta. Se ei tarkoita mollaamista, mutta usein elämä kasvattaa, ja iän myötä viisaus kasvaa, usko tai älä. Ehkä kymmenen vuoden kuluttua olet itsekin viisaampi kuin nyt.

  Minäkään en ollut kymmenen vuotta sitten niin viisas kuin nyt, enkä ole nyt niin viisas kuinolen toivottavasti kymmenen vuoden päästä... Se on arvokasta elämänkokemuksen tuomaa viisautta, jota ei synnyinlahjaksi saa kukaan.
   
 23. Auttaa kyllä Vierailija

  ainakin siihen, ettei lapsi joudun suvun ulkopuolelle sijoitukseen.

  Miksi dramatisoit ja näet pahimmat Pirut seinillä?
   
 24. Ei auta Vierailija

  Riippuu tapauksesta ja siitä syystä, mikä on huostaanottoon johtamassa!

  Minä en dramatisoi vaan puhun kokemuksesta.
  Silmälaput silmillähän lapsia todella autetaan!
   
 25. parasta Vierailija

  on kai alkuperäisen katkaista kaikki kontaktit viranomaisiin. Ei päästä sisälle, ei mene heidän luokseen. Kerro vaan, että tilanne on nyt hallinnassa ja apua on tullut, en tarvitse enää teitä. Lupaa ottaa yhteyttä kun tarvetta on.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti