Hae Anna.fi-sivustolta

huostaanotto

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä Äiti vaasasta, 01.10.2005.

 1. Vierailija

  ei pysty katkaseen. Silloin kun sossuun on ilmotuksen joku tehnyt, niin jos et päästä lastensuojelun sosiaalityöntekijää kotiisi, nämä hoitavat asian poliisin kanssa. Kun on kerran moka käynyt, on sossuun aika pitkässä kierteessä.
   
 2. parasta Vierailija

  Olen kuullut tuollaista (tai lukenut eri keskustelupalstoilta) monesti ennenkin noista sossun innokkaista riippakivistä. Tuntuu, ettei heillä ole kykyä kuunnella vaan pyöritään omassa organisaatiossa rutiininomaisesti.

  Jos tilanne todella on se, että alkuperäisellä on tukijoukkoa ympärillään ja vahingosta on viisastuttu, eikö tämä samona mene perille sosiaaliviranomaisille, jos he kerran tulevat kotiin väkisin.

  On järkyttävää huomata, kuinka jokin ammattikunta voi omilla toimillaan ja käyttäytymisellään saada aikaan tuollaista pelkoa hädässä olevien ihmisten keskuudessa.
   
 3. Vierailija

  On ihanaa, että on sellainen taho, joka pitää viime kädessä huolta lapsista, jos vanhemmilta loppuvat voimavarat!

  Eli tätä lukeville sosiaalityöntekijöille; teette älyttömän arvokasta työtä!

  Ja sitten... Ihan pienin perustein lasta tuskin otetaan edes väliaikaisesti huostaan, saati sitten pidemmäksi aikaa. Tosiaan paljonhan riippuu siitä, mikä tuo ""moka"" on ollut... Pienen lapsen kanssa ""mokan"" ei tarvitse ulkoisesti olla kovin suuri, kun se jo on hyvin kohtalokas. Pitää olla tarkkana!

  Helpottaisi kun ap. kertoisi mistä on ollut kyse.

  Ap. Tilannehan näyttä siinä mielessä hyvältä, että jos virheestä on opittu ja on varmistettu, ettei sellaista enää voi päästä tapahtumaan, on paljon jo saavutettu. Vaikutat siltä, että olet ottanut asian vakavasti. Jatka samaan malliin ja ota vastaan kaikki apu, mitä on tarjolla. Ole yhteistyökykyinen ja avoin sossuun päin. Kyllä siellä osataan katsoa tilanne realistisesti. Jos pidemmän aikaa kaikki sujuu hyvin perheessänne, tilanne varmasti normalisoituu vähitellen myös sossun kanssa. Älä missään nimessä rupea hankalaksi sinne päin! Siitähän paistaisi kuin aurinko, että teillä ei kaikki sujukaan niin kuin pitäisi..

  Jaksamista tilanteeseen, kävi miten kävi.
   
 4. ällikällä lyöty Vierailija

  Tulkitseeko sossu todella tilanteen niin, että jos kommunikaatio ei jostain syystä ole samalla aaltopituudella, puhutaan siis eri kieltä ja käsitteitä = asiakas siis hankala ja yhteistyökyvytön - tarkoittaako se siis sitä, että perheessä on todella ongelmia???
   
 5. 2*äiti Vierailija

  Ainakin oli ekalla tapaamisella näin meidän tapauksessa. Siis lastensuojeluviranomaisen kohdalla. Ekas tapaamises oli lapsen koulu ope ja kuramoottori mukana, ihan sama mitä me sanoimme.

  Tokassa tapaamisessa he eivät olleet, vaan perheneuvolan työntekijämme, ja johan meitäkin kuunneltiin ja enää ei niin syyllistetty. Ja tähän tapaamiseen jutut jäi.

  Ei mitenkään hyvä juttu että virkailijan mielipide ja tyyli vaihtuu sen mukaan onko ulkopuolisia tapaamisessa ja jos on niin ketä.
   
 6. Pikke Vierailija

  Vaustaus ekaa kysymykseen: kyllä. Pakkohuostaanotto tehdään nimenomaan vastoin vanhempien tahtoa. Jos tapaus on menossa sosiaalilautakunnan käsittelyyn, teiltä on varmasti pyydetty kirjallinen selvitys, samoin huostaanoton tehnyt sos.virkailija antaa oman selvityksen. Näiden perusteella lautakunta päättää tehdäänkö huostaanotto vai ei. Käsittääkseni tästäkin päätöksestä voi vielä valittaa?
  Itse en ole alalla töissä, mutta tietojeni mukaan näin asia etenee. Onko näin?
  Huostaanottoja ei koskaan tehdä kevein perustein, vaan se on viimeinen keino rauhoittaa tilanne. Ja uskoisin että aina toimitaan lapsen parhaaksi. Huostaanotoista ei siis päätä kukaan virkailija yksin, vaan aina tietääkseni sos.lautakunta, vai onko se peräti vielä ylempi taso eli hallinto-oikeus? Vai olenko ihan hakoteillä? Aikaisemmin ketjussa jo olikin maininta miten kiireelliset tapaukset hoidetaan.
   
 7. bb Vierailija

  Mollataan niitä vanhojakin äitejä.

  Ja tunnen yhdeen perheen missä lapset syntyivät kun äiti oli nuori, ja keski-ikäinen ja vanha.

  Kaikki ovat nyt jo aikuisia.

  Mutta se äiti sai kuulla kaiken.
   
 8. äiti Vierailija

  Ainakin tänä päivänä kun kuntien rahat ovat todella tiukalla, huostaanotto on se toimenpide, mitä kunta panttaa viimeiseen asti. Monessa tapauksessa lapsen etua ajatellen liiankin pitkään. Eli kysymys ei todellakaan ole mistään pikku ""mokasta"", kun huostaanotto on tehty. Täytyy sanoa, että itse miettisin todella hartaasti sitä, että vastaavassa tapauksessa ""sitoutuisin"" sukulaisena tukemaan ja auttamaan vanhempia siinä määrin että huostaanotto sen perusteella (mihin en kyllä usko) voitaisiin peruuttaa. Se vaatii niin paljon enemmän kuin ottamista lasta hoitoon yökylään, tai että kävisi tarkistamassa lapsen saamaa hoitoa.
   
 9. turhia on Vierailija

  Jos sairaanhoitojärjestelmä ei osaa tai kykene hoitamaan jotain tapausta kuntoon, silloin sen ""hoitoon"" kuuluu yhtenä vaihtoehtona huostaanottoa. Luultavasti silloin on alusta alkaen annettu väärä diagnoosi ja hoidetaan ""väärää"" sairautta.

   
 10. äiti Vierailija

  ja tänä päivänä ihmisillä on paljon ""sairauksia"", joita ei voida hoitaa kuntoon ellei asianomainen itse sitä halua. ""Yritetään"" kyllä kovasti, mutta tuloksia ei synny. Mielestäni lasten olisi sinä hoitoaikana ehdottomasti saatava turvalliset raamit ympärilleen. Tässä asiassa kunnat nykyään säästävät, ja kenen kustannuksella? Lasten.
   
 11. niin Vierailija

  sellainen, joka ei itse halua, on luonnollisesti selvä tapaus.

  Mutta jotkut hoitojärjestelmät ovat niin jäykkiä ja itsensä ympärillä pyöriviä, että kaikki asiakkaat eivät kertakaikkiaan hoidu sen sisällä vaikka kuinka yritetään. Eli heidän ongelmansa tarvitsevat otain toisenlaista hoitoa kuin mitä tarjotaan.

  Eikai vanhemman hoitoaika ole syy huostaanottoon????
   
 12. -Ronja- Vierailija

  Ehkä kannattaa lähteä kyseenalaistamaan huostaanotto päätöstä. Kyse saattaa olla virkaintoisen sosiaaliviranomaisen tekemä päätös eikä lopultaan niin vakava.
  Laittomia huostaanottoja kuitenkin tapahtuu suomessa aivan liikaa ja se on pois apua tarvitsevilta. joissain tapauksissa lautakunta haluaa erikseen kuulla vanhempia ennen päätöstä. Pyytäkää kaikki paperit ja kyselkää tilanteesta myös sosiaalihuollon lakimieheltä.
   
 13. Huostaanotto on AINA ihan vihoviimeinen keino. Sitä ennen on koitettu/tarjottu monia muita vaihtoehtoja. Surullista on, että liian usein huostaanotettavan vanhemmat havahtuvat tilanteen vakavuuteen vasta, kun otetaan puheeksi se viimeinen keino. Tukiverkosto (joka laadittu henkilökohtaisest eri edustajista lapsen elämässä: päiväkoti, opettaja, psykologi, vanhemmat, mahd isovanhemmat) on kokoontunut ainakin kaksi kertaa. Monesti vanhemmat eivät edes ilmesty paikalle. Nämä kokoukset pidetään silti, ja pöytäkirja toimitetaan sosiaalilautakuntaan. Jos huostaanottopäätös tehdään, vanhempia ollaan kuultu ainakin 6 kertaa eri kokoonpanoin. Elleivät he itse ole ilmestyneet paikalle, on asiaa turha valittaa lautakunnassa. Tai siis voi valittaa, mutta se ei hyvältä näytä. Huostaanotto on aina viimeine keino. Se maksaakin niin paljon kaupungille, että esim Tampereella kolmesta tarpeellisesta huostaanotosta pystytään toteuttamaan vain yksi. Muissa jatketaan tukiverkopalaverejä ja lapsen parhaaksi toimimista muin keinoin, kuten esim että lapsi saa tukiperheen.

  Kaikki, jotka väittävät, että välitön/ pakkohuostaanotto on tehty perusteettomasti, vanhempia kuulematta tai täysin irrelevantisti, valehtelevat.

  Kokemuksella voin sanoa, että vanhemmat todella usein heräävät tilanteeseen liian myöhään, eli kun lasta ollaan tosissaan viemässä poi. Siinä vaiheessa he eivät "muistakaan" kaikkia niitä tukitoimia, joita heille on tarjottu ja joita heiltä on vaadittu lapsen parhaaksi.

   
 14. Haluaisin tiedustella teiltä,
  alkuperäinen Äiti vaasasta perheineen;
  Kuinka asia meni ?
  Otettiinko lapsi huostaan, vai saitteko lapsenne pitää?
  Onko asiat nyt paremmin, kun tästä on pian 2 vuotta jo kulunut ?

  Toivon teille voimia ja iloa elämäänne, kävi miten kävi ;o) !
   
 15. sossuämmä Vierailija

  Hei,

  kannattaisiko paneutua välillä Suomen lainsäädäntöön esim. osoitteessa finlex.fi, ja jättää nuo suomi24: set vähemmälle. Tulisi faktatietoa kokemusten sijaan ja sitä kautta avautuisi kunnallisen viranhaltijan työnteon "syyt" ja perusta. Mehän emme noita lakeja kuitenkaan itse "keksi" ja toimi miten huvittaa, vaan asioilla on syynsä. Samasta paikasta voi myös opetella oikeat termit, vs. pakkohuostaanotto?

  Samasta osoitteesta löytyy myös esim. laki toimeentulotuesta, sosiaalihuollosta, asiakkaan oikeuksista jne., lukekaa ja tietäkää ettei tarvitse niin paljon luulla.
   
 16. Lea TE Vierailija

 17. sipe Vierailija

  Miten on mahdollista että huostaanotetut lapset palautetaan `vanhemmille`jotka ovat altistaneet lapset huumausaineille pitämällä ja käyttämällä huumausainetta lasten kotona. Lasten biologinen äiti putkassa tapon yrityksestä, biologinen isä jätetty huomiotta, ei anneta tavata lapsiaan, muhiiko taas jokin `sossupommi`, pitäisi muistaa että lapset aikuistuvat ja kyselevät tapahtumista. Miten sossun porukka selittää/korvaa lapsille jolta ovat hyvän isän kieltäneet?
   
 18. Todella ärsyttävää luettavaa kansalaisilta! Huostaanottoon tarvitaan syy.. joo ja hyvät syyt tarvitaankin! huostaanottoon tarvitaan lainmukaan KOLME syytä, ja niistä kun loppuu yksikin syy, niin huostaanotto purkaantuu. no vastatkaa sitten tähän! mitäs jos annetaan yksi syy, onko huostaanotto laillinen silloin?
   
 19. Mr Mark Williams Vierailija

  Hyvää päivää,

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeidesi ratkaisemiseksi ja anna lainaa, joka vaihtelee $ 3,000.00 - $ 1000,000.00 Maxista, olemme luotettavia,
  nopea ja dynaaminen, 100% taattu laina myös antaa (euroa, puntaa ja dollaria). Kaikkien lainojen korko on (3%), jos olet
  ovat kiinnostuneita palaamaan meille kautta (Rolingsloanpack@gmail.com): Palvelut ovat:
  * Kodinparannus
  * Laina Inventor
  * Velkojen konsolidointi laina
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat.
  ota yhteyttä tänään ja olemme iloisia voidessamme tehdä liiketoimintaa kanssamme
  sähköposti: (Rolingsloanpack@gmail.com)
   
 20. Kvithyll Frank Vierailija

  Onko sinulla minkäänlaisia taloudellisia vaikeuksia? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Kvithyll Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme kaikenlaisia laina-palveluita, jotta voimme vastata taloudellisiin tarpeisiisi, kuten henkilökohtaiseen lainaan, velkojen konsolidointiin, riskipääomaan, yritysluottoon, opintolainaan, kotilainaan alhaisella 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: kvithyllfinance@gmail.com Tyytyväisyys ja taloudellinen menestys ovat tavoitteemme ja työskentelysi meillä on hyvä kokemus. Whatsapp: +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  Sähköposti: kvithyllfinance@gmail.com
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti