Hae Anna.fi-sivustolta

Hygieniapassi

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä Miira---, 06.03.2007.

 1. Minäkin läpäisin käytännössä lukematta tuon passin. Yleistiedolla ja maalaisjärjellä pärjää pitkälle, varsinkin kun muistaa pari periaatetta: 1. Jos väitteessä esiintyy sana "aina", se on todennäköisesti väärin, koska sääntöihin on aina poikkeuksia. 2. Jos joku väite rajoittaa ja hankaloittaa toimintaa tai tuntuu muuten pilkun viilaamiselta, väitä on todennäköisesti oikein.
   
 2. puoli-ammattilainen Vierailija

  Työttömät huomio:
  Pyytäkää työvoimatoimistoa järjestämään hygieniaosaamis-kurssi. Saatte päivärahan koulutuksen ajalta.
   
 3. Koulutusneuvoja Vierailija

 4. bobobo Vierailija

  Mites erilaiset "kuivatuotteet", tarvitaanko niiden myyntiin hygieniapassia? Hain kesätöitä karkkimyyjänä ja nyt mietin, tarvitseeko hankkia hygieniapassi jos pääsen töihin.
   
 5. Helminen H Vierailija

 6. Terhi H Vierailija

  Netissä voi tutustua testiin etukäteen:
  http://www.hygieniapassi.info
   
 7. no vaikka hemuli Vierailija

  Staffpointin kautta hakeuduin kauppaan töihin ja Staffpoint kustantaa hygieniapassit sun muut työntekijöilleen ilmaiseksi. Lukasin hygieniapassin materiaalin kerran läpi ajatuksen kanssa (ei mennyt kuin yksi ilta... ihan kuin olisin lukenut ihan tavalliseen biologian /köksän kokeeseen). Tein vielä kaksi harjoitustestiä mitä olivat monisteiden lopussa. Ne kohdat mitkä meni väärin, luin vielä kerran uudelleen. Sitten menin testiin. Täydet pisteet tuli. Pari kohtaa jouduin arvaamaan, aina kannattaa päätellä. Testissä oli muutama sama kysymys mitä harjoitustesteissäkin ja monet kohdat olivat suoria lainauksia materiaalista. Koe on siis helppo niille jotka ovat lukeneet materiaalin.
   
 8. Mie Vierailija

  Yritä poimia tekstistä oleellinen, laajat kokonaisuudet... ei turhia nippelitietoja tarvitse ulkoa päntätä (paitsi elintarvikkeiden säilytyslämpötiloja saatetaan kysyä testissä parissa kysymyksessä... niistäkin suurinosa sopii jääkaappilämpötilaan... järjenkäyttö on sallittua).
   
 9. Niin ja näin on Vierailija

  Hyvin meni tentti täälläkin aikanaan, mutta kyllä bakteerit piti tosiaan lukea.

  Mutta tietenkin siitä asiasta voisi vähän yskäistä, ettei se riitä, että tentti menee arvaamalla ja todennäköisyyksillä läpi, kun ei sitä tenttiä suoriteta sitä tenttiä varten. Se suoritetaan työelämää ja muita ihmisiä, siis asiakkaita ja omaakin terveyttä varten. Elämässä pitää osata ne asiat, ei vain arvausta, jolla pääsee tentistä läpi, ettei tosiaan aiheuta muille terveysvaaraa.

  Kuulemani jutun mukaan muuan mies opetteli aikanaan autokoulun tenttiin liikennemerkkejä tyylillä "Kolmas merkki ovelta päin siinä seinällä on sejase." Siinä vaiheessa, kun kortti on taskussa, tuo oppi suojaa tieliikenneonnettomuudelta aika huonosti. Sillä tyylillä voi vaarantaa paitsi oman henkensä, myös sen hengen, joka on siinä neljännessä autossa risteyksestä päin.

  Eli kyllä se hygieniapassikin hankitaan elämää, ei vain työnsaatia varten. Asiat pitää osata.
   
 10. läpi meni Vierailija

  Kokeet ovat erilaisia, tuhannen kysymyksen joukosta arvotaan 40 kysymystä koetta varten.

  Yleensä kokeet ovat helppoja. Mutta yhtä hyvin voi kohdalle sattua useampi kysymys mikrobien lisääntymis lämpötiloista ja suotuisista ph arvoista, loisien isäntäeläimistä.. Kannattaa vähän sitä materiaalia vilkaista.
   
 11. jooles11 Vierailija

 12. Ehkäpä näin, mutta mystisesti aiemminkin on syöty ulkona ja ravintoloita on ollut, vaikkei tuollaista megalomaanisen tärkeää hygieeniapassia ole ollut. Siltikään ei ole ollut mitään isoja ruokamyrkytysepidemoita ja ihmisiä ei ole kuollut solkenaan, kun ovat käyneet ravintolassa syömässä. Päinvastoin; ennen oli allergiat lähes tuntematon käsite, mutta nykyään näitä tuntuu löytyvän vähintään jokatoiselta. Voisiko tällä ylenmääräisellä hygieeniahössötyksellä olla jotain tekoa asian kanssa?
   
 13. Kesäheikki Vierailija

  Menin hygieniatestiin aineiston läpi lukeneena ja mikrobiologian kurssit käytynä enkä siltikään päässyt läpi. Kysymykset on laadittu niin, että aihetta vähänkään pidemmälle opiskellut kompastuu niiden yksinkertaisuuteen ja rupeaa ajattelemaan niin kuin kursseilla on opeteltu ajattelemaan - yksityiskohtaisesti ja laajasti.

  Minulla testi kaatui niihin yksinkertaisimpiin kysymyksiin: Esimerkiksi "voiko ruokamyrkytys tarttua rahan välityksellä?" Mitä minun päässäni liikkui: Mistä bakteerista on kyse ja miten pitkän ajan se selviää rahan (metallin tai paperin pinnassa). Onko kyse esimerkiksi maksutapahtumasta, jossa rahaa otetaan vastaan (kontakti bakteeriin tapahtuu heti) vai esimerkiksi pitkään kassassa seisseestä rahasta. Vai onko kysymys asiakkaasta, joka ojentaa ripulin tahrimilla käsillä vitosen setelin kouraan?

  Toinen kompa oli, että voiko bakteereja nähdä paljaalla silmällä. Vastasin, että kyllä, sillä bakteereiden aiheuttamaa kasvustoa voi nähdä paljaalla silmällä esimerkiksi petrimaljassa. Sinilevän (syanobakteerin) aiheuttamat kasvustot näkee jok'ikinen. Yksittäistä bakteeria ei voi tietenkään nähdä ilman mikroskooppia. Vastaukseni oli väärin, sillä kysymyksessä ilmeisesti tarkoitettiin juurikin yksittäistä tai muutamaa bakteeria.

  Oikein ja väärin - kysymykset ovat minun kaltaiselleni perustelemaan tottuneelle opiskelijalle liian yksinkertaisia. Melkein teki mieli käydä testitilaisuudessa kysymässä, että minkä lajin bakteeria tässä nyt tarkoitetaan.

  Ehkä turhaa ja katkeraa nillitystä, huomenna uudestaan testiin. Katsotaan, opinko ajattelemaan eri tavalla kuin aikaisemmin. Käytännön, enkä teorian kannalta.
   
 14. Kannattaa harjoitella netissä. Minä en lukenut saamastani nivaskasta sanaakaan. Parina viimeisenä iltana harjoittelin netissä, että muistin myös ne kompakysymykset. Sen takia siellä on niitä kompakysymyksiä, että se oikea vastaus menee kaaliin.
  Sain läpi ekalla kerralla.
   
 15. TonVan Vierailija

  Hei!
  Millaisia kokemuksia on ollut tosta www.Harjoittele.fi ? Ja pitäisi kesätöitä varten hommata hygieniapassi niin missä ootte suorittanu ? Löysin netistä www.Hygieniapassi.fi onko jotain kokemuksia näistä?

  Kiitos :)
   
 16. cali Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti