Hae Anna.fi-sivustolta

Hyvä taksikuski

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Goassa ;)), 11.01.2004.

 1. Goassa ;)) Vierailija

  Luotettava ja reilu taksiautoilija Goassa: Joseph Fernandes
  n. viisikymppinen alkuperäinen goalainen, puhuu hyvin englantia, kohtuuhintainen ja tuntee Goan kuin omat taskunsa. Asuu Bagan seudulla ja tekee päiväretkiä toivomusten mukaan rannoille, vesiputouksille, mausteviljelmille, löytää hyvät kaupat...

  Auton (Maruti Suzuki) rekkari on GA-01-Z-6097 ja Josephin kännykkä on +91-982 214 4351 (voi laittaa myös tekstiviestiä)
   
 2. Sunshine Vierailija

  Laitan minäkin lusikkani soppaan tähän taksisuositteluun:))
  Tämä taisi olla eka suosittelu tänä vuonna ja sen jälkeen niitä on tullut pari lisää. Aiheellista tämä on myös sikäli että:

  Goassa on paljon hotellien sopimustakseja, jotka päivystävät hotellien edessä ja joutuvat odottamaan vuoroaan jonossa eli eivät voi lähteä ennalta sovittuna aikana sovitulle ajolle.

  Nämä suositellut taksit ovat yksityisiä, jotka voivat sopia ajonsa ennakolta ja mielellään niin tekevätkin. Taksikuskien avulla pääsee nopeasti myös ""paikalliseen arkeen"" eri tavalla kuin matkanjärjestäjien retkillä ym., joilla tarkkaillaan vähän niin kuin ulkopuolisina paikallista elämän menoa.

  Suosittelen minäkin! ""Oma taksikuski"" on paras tapa tutustua Goaan, sillä Goa ei ole suinkaan yksi rantabulevardi vaan kokonainen maakunta, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa!!
   
 3. Uudelleen Intiaan Vierailija

  Tulimme muutama päivä sitten ensimmäiseltä Intian matkaltamme. Viikon reissu Goaan oli erittäin mielenkiintoinen. Emme osallistuneet matkatoimistojen retkille, vaan kuljimme mukavan taksikuskimme Dickin kanssa ympäri Goaa. Kävimme mm. vesiputouksilla, maustefarmilla, Vanhassa Goassa ja temppeleissä. Yhtenä päivänä hän vei meidät pohjoisessa olevalle rannalle, joka oli tosi ihana. Ei hotelleja, ei hälyä vaan rauhaa ja aurinkoa.
  Loistava kuski, erittäin hyvä matkaopas ja edullinen. Kertoi meille Intialaisesta elämästä ehkäpä enemmän kuin suomalainen matkaopas.

  Jos haluatte lisätietoja niin Dickistä kuin muustakin, laittakaa viestiä.
   
 4. intiasta innostunut Vierailija

  Matkustamme eka kertaa Intiaan maaliskuussa ja turvalliset ja edulliset taxikuskit olisi hyvä tietää, joten vinkkejä vaan palstalle. Meitä on viisi aikuista lähdössä ja nähtävyydet kiinnostavat kuten myös luonto ja eläimet. Taxien hinnoistakin olisi kiva saada noin-tietoja. Eäin-/luonnonpuistot kiinnostavat. Aurinkoa ja leppoisaa lomaa odotamme muun ohella. Onks ilmasto kovin kosteaa? Hoetellimme on Aurikomatkojen Royal Goan Beach Club, jos jollakin on kokemuksia paikasta niin kiva ois kuulla. Tähän asti Aurinkomatkojen matkat olleet ok, toivottavasti nytkin.
   
 5. KT Vierailija

  Maruti Suzuki on näppärä auto Goan kapeilla ja mutkaisilla teillä: http://omni.marutiudyog.com/business/index.asp
  Maruthissa istuu mukavasti kolme aikuista kuljettajan lisäksi,
  joten tarvitsisitte kaksi autoa tai sitten jonkun isomman jeepin/maasturin.

  Jos olette kiinnostuneita Maruti-taksista, uskon, että Joseph (yhteystiedot eka viestissä) järjestää teille kyllä kaksi autoa. Joseph asuu ihan Royal Goan Beach Clubin ""naapurissa"". Itse asuimme näköyhteyden päässä Marinha Douradassa ja kävimme tutustumassa myös Royal Goan Beach Clubiin. Ihan kivalla rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, Bagan rannalle reilun kilometrin matka. Hotelli on tavallaan ""rinteessä"", tieltä huoneisiin on jyrkkä mäki. Yläkerran kahvilatasanteelta hienot maisemat.

  Bagan ranta on minun makuuni liian ""ruuhkainen"" auringonpalvontaan (muuttunut täysin 13 vuodessa:)) joten suuntasimme pohjoisen rannoille: Morjim (merikilpikonnaranta) , Mandrem (paratiisiranta) ja Asvin.

  * Jos haluatte “paratiisirannoille“ n. 30-45 min Calangutesta/Bagasta Joseph veloittaa viennistä ja hausta yhteensä 600-700 rupiaa (vähän yli 10 euroa). Suosittelen, jos Calanguten/Bagan rannat rupeavat “ahdistamaan“. “Paratiisirantoja“ ovat esim. pohjoisessa esim. Mandrem tai Asvin, Morjimin merikilpikonnaranta lähimpänä näistä on myös kiva.
  * Mapusan (Mapsan) markkinat on nähtävyys sinänsä. Perjantai on kaikkein vilkkain markkinapäivä, jolloin ympäristön kyläläiset tulevat myymään maatilan tuotoksiaan. Aikaisemmilla reissuilla olen käynyt Mapusassa perjantaisin, mutta tällä kertaa kävimme myös “arkena“, jolloin oli paljon helpompi liikkua. Maksoimme Josephille odotuksen kanssa 400-500 rupiaa. Joseph keksi markkinoilta kenkäkaupan, josta ostin kolmet kesäkengät (kivat avokkaan oloiset nahkakengät, ei sandaalit) yhteensä 1800 rupiaa n. 32 euroa.
  * Kävimme myös koko päivän retkellä klo 08.00-18.00 Dudhsagar vesiputouksella ja Sahakarin mausteviljelmillä. Dudsagarin luonnonpuistossa melkein mielenkiintoisin juttu oli apinat, joille voi syöttää banaaneja ja pähkinöitä. Ajosta maksoimme 1000 rupiaa (vajaa 18 euroa) lisäksi vesiputouksille järjestystä jeeppimatkasta 12 km/suunta (ajettiin mm. jokien poikki) + opastuksesta maksoimme 300 rupiaa/henk. ja mausteviljelmien lounas + opastus oli myös 300 rupiaa/henk.
  * Lauantai iltaisin “Saturday market“ on ihan kiva shoppailujuttu, jolloin Bagan ja Arporan seuduille pystytetään markkina-alueita. Myynnissä on tiibeläisiä, rajastani ja kashmiri-juttuja laidasta laitaan edullista, suurelta osin matkamuisto/rihkamajuttua, mutta elämys sinänsä. Me itse kävimme Baga-Arporassa hotelli Marinha Douradan sillan kupeessa olevassa kiertelemässä syömästä tultuamme n. klo 22.00 jälkeen, alueella oli elävää musiikkia ym.
  * Ihan eka kerralla käytiin myös Anjunan rannan hippimarkkinoilla (keskiviikkoisin), mutta omasta mielestäni Saturday market oli kivempi.
  * Josephin kanssa kierrettiin keskiviikkona myös Kashmiri-kauppoja ja katsastettiin mattoja, mutta jätettiin tällä kertaa ostamatta, kun matkatavaroiden ylikiloja oli kertynyt jo aivan liikaa. Näistä kuljettajat saa ""tuontipalkkion""
  * Ostin yksitehosilmälasit häikäisynestolla vajaa 50 euroa ja tuotiin yhdelle tuttavalle rajattomat häikäisynestolla 110 euroa
  Suosittelen maitohappokuurin (esim. Idoform) aloittamista ennen matkaa + matkan ajan.
  Käsigeeli on myös kätevä kantaa mukana ja näppärä puhdistaa kädet ennen ruokailua ym.
  Hyviä ravintoloita esim. Galangutessa Souza Lobo ja Indian Kitchen, Panjimissa Delhi Darbar & Bagan rannan Britto ja St Anthony's.
  Hyvää matkaa!!


   
 6. KT vielä Vierailija

  Aurinkomatkojen kansiossa oli seuraavanlainen ohje taksien tariffeista: 7 INR / km, minimi 50 INR, odotus 20-25 INR/h, klo 20:00 jälkeen +50-100 % taksoihin.

  Eihän nämä hinnat päätä huimaa, joten on kiva antaa kuljettajalle päivän päätteksi 50-100 INR (0,9-1,8 €) tippiä, jos on ollut tyytyväinen palveluun. Siinä tulee itsellekin hyvä mieli :))
   
 7. intiasta innostunut Vierailija

  Kiitos
  sinulle asiallisesta viestistäsi! Kiva saada vinkkejä kohteista jo etukäteen, niin voi hieman suunnitella ajankäyttöä sen mukaan mitä haluaa nähdä ja tehdä.Onhan viikko niin lyhyt aika, liian lyhyt... Tuosta ilmastosta olisin vielä kiinnostunut, onko niin kosteaa, että vaatteet liimautuvat ihoon vai onko vaan kuivaa ja lämmintä? Pitää miettiä vaatteiden materiaalia, mitä mukaansa ottaa... puuvillaa, pellavaa.
  Aurinkoa ja lämpöä odottelen!
   
 8. KT Vierailija

  Goan ilmasto ei ole ollut minulle ""ongelma"". En ole itse asiassa edes kiinnittänyt siihen huomiota. Mielestäni puuvilla ja pellava luonnonkuituina + viskoosi (muuntokuitu selluloosasta) ovat hyviä, vaikka paikalliset suosivatkin enimmäkseen sekoitekankaita. Luulen, että he arvostavat sekoitekankaan silityksen helppoutta ja sileämpänä pysymistä . Ottakaa jotain pitkähihaista illaksi, sillä päivän helteen jälkeen, ilta saattaa tuntua viileältä. Ilmasto ei ole epämiellyttävän kosteaa, kuten esim. Bombayssa.

  Itsekin olen viettänyt Goassa aina vain n. viikon kerrallaan. Jos saamme järjestettyä parin viikon talviloman, niin mieli tekee pyörähtää myös muualla Intiassa.

  Voi onnen myyrät!! Hyvää matkaa!
   
 9. Indiafan Vierailija

  Morjimin ranta on todella helmi jos haluaa olla rauhassa kauppiailta ja kahlata matalassa rantavedessä. Shackeissä ruoka taivaallista. Candolimista taksi noin Rs 600. Kannattaa kysellä koska kilpikonnan munat kuoriutuvat ja tulla silloin uudelleen.

  Toinen ihana ranta etelässä, noin 1 tunti Candolimista on Utorda. Upeaa hiekkaa ja ranta melkein yksin sinulle. Hyvä ravintola/shack on Zeebob. Tuoretta hummeria ja muita mereneläviä. Paljon parempaa ja halvempaa kuin esim. Suza Lobossa. Taksilla Rs. 650.

  Panjimissa todella hyvä ravintola on Sher-E-Punjab, Hotel Aroman toisessa kerroksessa. Ruoka todella hyvää (parempaa kuin Delhi Darbatissa). Taksi odotuksineen Rs. 300

  Mapsan markkinoille kannattaa mennä muulloin kuin perjantaina. Myyjät eivät ole ihan yhtä tyrkyttäviä ja voi rauhassa tehdä kauppoja. Anjunan hippimarkkinoille kannattaa myös mennä iltapäivällä. Meilkein kaikki hinnat Rs 50. Mapsa odotuksineen Rs. 300 ja Ajuna Rs. 350 Candolimista.

  Hyvää matkaa!
   
 10. Kt Vierailija

  Kiitos Indiafan hyvistä vinkeistä! Käyn seuraavalla kerralla kattomassa tuo Utordan rannan ja Sher-E-Punjab-ravintolan (tästä olin tietoinen, mutta unohtui siellä ollessa).
  Vielä reilu kuukausi ens talvikauden myynnin avaukseen ; ))
   
 11. intiasta innostunut Vierailija

  Terveiset Intian Goasta! Kuumaa oli ja erilaista kuin aikaisemmissa käymissäni Euroopan turistikohteissa!!!!!!!!!!!!!!
  Ja kiirokset hyvistä vinkeistä tällä palstalla, niistä oli hyötyä. Taxit toimivat moiteettomasti, rannat kauempaakin löytyivät.Olivatkin paljon miellyttävämpiä kun ei ollut kaupustelijoita niin sai olla kaikessa rauhassa.Mndrevin rannalla oli sunnuntaina ehkä 10 auringonpalvojaa, joten ei tungosta!!!!! Candolimin ranta myös OK, siellä turisteja enemmän, mut ei haittaa kaupustelijoista. Ruoka oli hyvää ja taxit kulkivat sovitussa aikataulussa ja sovittujen hintojen mukaan. Viikko vaan oli niin lyhyt aika nähdä ja kokea erilaista. Toisen viikon olisin vielä voinut ottaa lisäaikaa. Tosin ajattelen että ne jotka lähtevät etsimään 7tähden hotellia, pihvejä oikeanlaisine viineineen, hygieenisyyttä, niin sit ei kannata Intiaan lähteä. Pelkästään auringonpalvontaan ihastuneille löytynee myös rantoja lähempääkin. Mutta se joka hakee erilaista elämäntapaa ja suurpiirteisyyttä, tutustumista erilaiseen kulttuuriin, niin voi suunnistaa Intiaan. Ihmiset ystävällisiä, kaupanteko hankalaa aineskin aluksi, vaatii aikaa ja vaivannäköä, joten ei sovi minulle. Tosin en nyt shoppailija olekaan, mut jotainhan sitä aina tulee ostettua. Tiibetiläiset helpompia kaupantekijöitä, rauhallisia ja ystävällisiä. Jotenkin joistakin kaupustelijoista tuli mieleen, että ollaanko menossa samaann kuin Kanariansaarilla; Suomi, halpa hinta, mitä kuuluu, ... puuttuu vaan että kiroillaan suomeksi. Toivottavasti ei turismi pilaa tätä maanosaa ihan kokonaan.
  Kaikenkaikkiaan Goassa oli turvallinen olo ja suloinen sekamelska!
   
 12. * Vierailija

  up! Näistä vinkeistä on hyötyä varmasti tänäkin talvena.
  Mukavaa matkaa kaikille Intiaan menijöille!
   
 13. matkalla Goaan Vierailija

  Laittaisitko Kuskin tiedot...olemme Goassa Joulun ja uuden vuoden.
   
 14. Kt Vierailija

  Luotettava ja reilu taksiautoilija Goassa: Joseph Fernandes
  n. viisikymppinen alkuperäinen goalainen, puhuu hyvin englantia, kohtuuhintainen ja tuntee Goan kuin omat taskunsa. Asuu Bagan seudulla ja tekee päiväretkiä toivomusten mukaan rannoille, vesiputouksille, mausteviljelmille, löytää hyvät kaupat...

  Auton (Maruti Suzuki) rekkari on GA-01-Z-6097 ja Josephin kännykkä on +91-982 214 4351 (voi laittaa myös tekstiviestiä)

  Kannattaa lähettää vaikka jo ennakolta tekstiviestiä ja sopia tapaaminen Josephin kanssa. Hyvää Matkaa!
   
 15. Kaisa ja ukko Vierailija

  Suosittelemme oman taksin vuokraamista.
   
 16. up Vierailija

 17. up Vierailija

 18. aikki Vierailija

  Kävimme mieheni kanssa Goalla 7-22.12.05. Meilläkin oli hyvä taksikuski Brigdo Fernandes, Calangute Goa taksi numero GA 7171, Hotelli Villa Bomfimin edustalta saatavissa
  kännykkä +91- 9822167896 .
   
 19. sen Vierailija

  hyvää päivää
  ***********
  oltiin royal goan beach club hotellissa bagassa 01/2006
  käytettiin parina päivänä taksia joka oli taksitolpalla
  hotelli edessä.

  taksifirman nimi oli
  star light tour & travel
  puh no konttoriin +918322281548
  kuljettajan nimi oli sachin
  puh no autoon +919823524018

  kuski puhui hyvin englantia ja saatiin häneltä hyvää palvelua.

  mvh
  sen ja min

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti