Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Hyviä konsteja jouluruokien keventämiseksi kaivataan!

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä Kirsti IK-mode, 09.12.2010.

  1. Kirsti IK-mode Uusi jäsen

    liittynyt:
    13.11.2010
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joulunahan saa yölläkin syödä mutta miten tehdä esim joulun laatikkoruoista kevyempiä maun siitä kärsimättä?
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Laatikkoruuista tulee kevyempiä, kun et käytä niissä kermaa vaan kevytmaitoa. Minä en ole koskaan opetellutkaan niiden tekemistä kermalla vaan alunperinkin tein kevytmaitoa käyttäen.
     
  3. Strawberry Fields Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    1 272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laatikothan ovat aika lailla itsessään jo kevyitä herkkuja, niihin ei tarvitse kermaa lotrata ja maistuvat silti hyvälle. Jos nyt muutaman ruokalusikallisen kermaa laittaakin, niin haitanneeko tuo jos yhtenä päivänä vuodesta hieman herkuttelee.
     
    Last edited: 10.12.2010
  4. Marika IK-Mode Uusi jäsen

    liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä straberry fieldsin kanssa, ei ole mitään väliä mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä..vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä.

    Laatikot ovat kyllä jo kevyitä.( jos ei nyt ihan kuohukermaa laita) kannattaa maistella juureksia vaikka ihan sellaisenaankin,vaikka uunnissa haudutettuna.Kalkkuna ja kinkkuhan on kevyttä,kastikkeita sitten vähemmän.
    Rosollin kastikeen voi hyvin tehdä esim.kermansijasta kermaviiliin/jugurttiin...tms...
     
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Meillä rosollin kastike on tehty yleensä smetanasta siksi, että sitä saa kaikkein pienimmän määrän noista mainitsemistasi tuotteista.

    Kinkun kastike syntyy parhaiten niin, että jäähtyneestä liemestä ottaa kaiken valkoisen rasvan pois. Sulata lientä kattilassa ja lisää siihen veteen tai liemen tilkkaan sekoitettuja vehnäjauhoja anna kiehahtaa ja lisää reilusti sokeritonta kanelilla maustettua kotimaisista omenoista tehtyä omenasosetta. Halutessaan voi kastikkeeseen lisätä jotain mausteita esim. sinappia (konjakkisinappia) pippuria tms, mutta välttämätöntä se ei ole.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti