Hae Anna.fi-sivustolta

Ihmeiden oppikurssi nettikirjana

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä Kame, 10.01.2011.

 1. tulevaisuus Vierailija


  Osasin kai sitten jo eilen "nähdä" eli päätellä, että keskustelun alkuperäinen aihe hävitettiin :)
   
 2. 1.3.4.0 Vierailija


  No tällä palstalla se ei vaadi mitään erikoista. Pointti olikin sinulla oli valmis asenne miten pitäis asiat mennä ja mikä oli tulos ei sitten miellyttänyt ihan niin ku halusit. So human. :)

  Tämän palstan paras anti on juur siinä kun mikä tahansa voi mennä miten tahansa.
   
 3. The Tee Vierailija

  Mä itse muotoilisin rasismin olevan tietoisella tai tiedostamattomalla tasolla ilmenevää toimintaa ja/tai sellaista puhuttua/kirjoitettua kielen käyttöä, jolla pyritään yksilö- tai ryhmätasolla sanoutumaan irti, rodullisiin piirteisiin ja/tai etnisyyteen vedoten, yhdenvertaisuuden periaatteen noudattamisesta.

  Luonnollisesti ei tarvitse ymmärtää tätä. Ei olisi ensimmäinen kerta. :O)
   
 4. TRK Vierailija

  Jos jokin mahdollinen ominaisuus voi toimia jonkun mielestä oikeutuksena kielteiselle valtasuhteelle, niin väitteet, että jollain henkilöllä tuo ominaisuus on, on rasistinen. Seuraus: kenestäkään ei saa sanoa mitään, mitä joku voi käyttää oikeutuksena alistamiselle. Tämä on nimeltään Täydellinen Rasismin Kuvaus.
   
 5. tulevaisuus Vierailija


  Heh, en osaa näköjään edes ajatella noin korkkiruuvisti. Kyllä nämä tilanteet kävelevät ihan suoraan vastaan, ja pointti on siinä ettei minua haittaa mikä tämänkään lopputulos on. Säästän mielummin energiani vaikka puutarhatöihin.
  Kyllä ihmisiä me kaikki olemme ja kaikki yhtä,,
   
 6. ristiina Vierailija


  Ketäpä haittaisi. Älä edes mieti.
   
 7. tulevaisuus Vierailija

  En :)
   
 8. Morgan la Fey Vierailija

  Uskovaiset hihhulit ja fanaatikot suuttui kun heidän uskontoaan aliarvioitiin. No niinhän te teette itse kaikille muille uskonnoille ja uskomuksille. Saittepa maistaa omaa lääkettänne, oli karvasta vai? Lopettakaa sitten itsekkin sen jakelu. Turha muuten toisille kiukutella.
   
 9. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Saattaa olla, että ne ovat menneet minulta ohi. Siksi kysyinkin esimerkkejä, jotta voisin uudelleenarvioida niitä tilanteita. Siispä kysymykseni esimerkeistä on vieläkin voimassa, haluan ihan oikeasti nähdä niitä.
   
 10. Valehtelet. Vierailija


  Älä valehtele.
   
 11. ei kun Vierailija


  ne meni ohi:DD
   
 12. hehe Vierailija


  Varmaan. Tosin jännittävää, että nekin ovat menneet ohi, johon vastaa :d Vaan kaikkea yliluonnollista negatiivisen ateistinkin tjsp. elämään näyttää mahtuvan
   
 13. Semmoinen korjaus Ihmeiden Oppikurssiin liittyen, että vaikka se usein niputetaankin New Ageen, niin sillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä. IOK on ihan oma juttunsa :)
   
 14. mitä ihmettä Vierailija

  Ihmeiden oppikurssi-kirja kuuluu sekavuudessaan samaan sarjaan kuin Urantia-kirja. Käsitteitä Jumala, Jumalan Poika, Pyhä Henki käytetään milloin missäkin yhteydessä, mutta niiden todellinen alkuperä on hämärtynyt. Paljon porua, vähän villoja!
   
 15. Seppo Raittila Vierailija

  IOK on vaikeasti hahmottuva ja vähän sekavakin kokonaisuus. Mutta onko IOK:n suhdetta New Ageen tutkittu? IOK on wikipediassa ja uskontotieteilijöiden luokituksissa aina new age -luokassa. - Missä siis PERUSTELLUSTI väitetään, että IOK ei ole New Agea?

  Voisi luulla, että IOK ei ole New Agea, koska siinä ei puhuta Vesimiehen Ajasta tai muusta johonkin ajankohtaan liittyvästä vääjämättömyydestä. Eikä luvata automaattimukavuuksia. Kuten, että saat vaikkapa mahdollisimman mitä vain - vaikkapa paljon rahaa, tavaraa, valtaa ja kunniaa -, jos niitä jatkuvasti sataprosenttisella uskolla tahdot. Eikä enkeleillä, henkioppailla yms. ole IOK:ssa mitään oleellista roolia. Eikä henkisessä kehityksessä, ihmeiden voimakkuudessa, ym. ole IOK:n mukaan asteita. Lisäksi IOK:ssa ei oteta huomioon kenenkään yksilöllisyyttä: IOK esittää, että nopein henkisen kasvun mekaniikka on sen esittämä, karkeiden, täydellisten mustavalkoasetelmien täyteinen Polku eikä New Agessa tavallinen, täydellisen yksilöllinen oman aidon itsen löytämisen ja/tai yksilöllisen valaistumisen/Valokehon/Ylösnousemuksellisuuden aktivointi.

  Tuolla tavoin IOK on harvinaista New Agea. Mutta on se silti osa New Agea, koska

  1) Kehoasioihin suhtautumisen, henkisyyteen liittyvien tunteidensa ja IOK:n opiskelun ilmeisten perimmäisten motiiviensa tasolla IOK:n opiskelijat ovat samanlaisia, mm. maadoittumattomia elämysten etsijöitä, kuin yleensä New Age -ihmiset...
  (Vaikka IOK on erittäin vaativa kirja, noin kummallisesti asia kokemusteni mukaan on.)
  Eikä se ole sattumaa, vaan johtuu siitä, millainen kirja IOK on.

  2) IOK:ssa ei ole yhtään sellaista tunne/hyvepainotusta, mikä ei olisi ykkösasia jossakin New Age -suuntauksessa. - Anteeksiantaminen on tosin harvinainen sellainen.

  3) IOK on kanavoitu kirja juuri siten kuin kanavointi New Agessa yleensä käsitetään: (kanavoijan egoilusta/persoonallisuudesta) puhtaasti. Eli ei koskaan kukaan ole tietääkseni arvioinut IOK:a – varsinkaan kriittisesti – vähänkään suhteuttaen sitä sen kanavoijan persoonaan, historiaan ja kanavointiajankohdan elämäntilanteeseen, vaikka voimme siitä helposti huomata, että ei ihme, jos jokin osa hänestä halusi opiskella anteeksiantamista. - Ja samoin kuin kanavointi on New Age -liikkeen tärkeimpiä asioita myös IOK:n maine/kunnia on oleellisesti sen varassa, että se on kanavoitu.
  IOK:a arvioidaan siis irrallisena sen kanavoijan persoonasta ja kulttuuripiiristä, jossa se syntyi. Sen sijaan vanhojen viisausperinteiden opiskelussa niiden kirjoja ei arvioida niin irrallisesti. (Tosin auktoriteettiusko ajoittain huonontaa asioita, mutta se ei tarkoita, että alkuperäiset opit ja opettajat olisivat olleet kahlehtivia.)

  4) IOK on väitteiden mukaan kanavoitu korkeimmalta taholta, miltä sen mukaan kukaan voi kanavoida (Jeesukselta). - Samoin New Age -liikkeessä suosituinta on kanavoida korkeimmalta taholta (= yleensä: Jeesus, Maitreya, Jumala – mikä kenenkin mukaan se korkein taho on).

  5) IOK nojaa auktoriteetteihin ja täydellisenä (reinkarnaatiokierrosta vapautumiseen asti vievänä) henkisen kasvun Polkuna esiintymiseen.
  IOK on täysin historiaton, tulevaisuudeton ja muutenkin täydellisenä esiintyväinen.
  Se ei esitä, että siinä olisi puutteita tms., joita jotkut voisivat joskus korjata.

  IOK koettaa vakuuttaa ja suggestoida sanomiaan lukijoilleen toistamalla niitä valtavasti. Ilman perusteluja ja irrallisesti eli suhteuttamatta näkemyksiään aiemmin esitettyihin käsityksiin. Perustelujen tilalla on auktoriteetteihin vetoaminen, jyhkeä tyyli ja ”tee kirjan lopun harjoitukset niin huomaat” -vetoomus.

  Samoin New Age -liikkeessä on paljon ”en perustele mutta kokeile itse” -kehotuksia, auktoriteettiuskoisuutta ja mahtavuuden palvontaa. Ja siihen liittyen on perinteisesti kunnioitettu ja arvostettu paljon sitä, että jossakin ”kaiken oleellisen elämästä” sisältävässä kanavoidussa kirjassa on yli tuhat sivua (IOK:ssa jotain 1400). Lisäksi hyvin moni kirja/menetelmä/opettaja(-oppilassuhde) esitetään täydellisenä henkisenä Polkuna/ratkaisuna oppilaalle.

  Esimerkiksi jo suomen kielisissä rajatiedon lehdissä IOK:a on käsitelty tähän mennessä varmaan reilusti yli 50 liuskan verran, mutta en ole huomannut, että kukaan olisi uskaltanut julkaista IOK-arvostelua edes sen verran, että IOK:a olisi voinut tiivistää.
  Ja kun kerran käsitteet/ideat ovat sen ytimessä, joiden varassa se seisoo tai kaatuu, niin ne olisi voinut käsitellä omina lukuinaan. Sen sijaan, että lukija joutuu poimimaan niitä hahmottaessaan sirpaleita sieltä täältä jatkuvasti läpi kirjan. (Huom! Käsitteiden/ideoiden asema IOK:ssa lukijan henkisen kasvun kannalta on valtava siitä huolimatta, että IOK esittää alussa, ettei siitä pidä etsiä käsitteellistä tarkkuutta, vaan se on ennemminkin ”inspirationaalinen” kirja.)

  New Age -liikkeessä ovat nimenomaan ratkaisevia sanat. Ja niiden suuri toistomäärä ja joskus suuri kokonaismäärä. Ja vertailemattomuus muihin kirjoihin/menetelmiin/opettajiin, vaikka todellisuudessa kaikki me saamme toisiltamme vaikutteita.

  Vanhoissa viisausperinteissä on sen sijaan aina korostettu opetuksen laatua, joka on ensisijaisesti sanojen tuolla puolen. Ei ole ollut hybristä, jonka vuoksi oltaisiin luultu, että kaikki oleellinen henkisestä kasvusta voidaan koota johonkin jättikirjaan. Eikä munkki- ja muiden koulutusten avulla tunnustetuksi mestariksi pääsemisessä ole koskaan ollut oleellista se, onko oppilas lukenut ”oikeaoppisesta” suunnastaan 200 vai 1400 sivua. Yksikään todellinen mestari ei myöskään ole esiintynyt täydellisenä. (Tosin auktoriteettiusko ajoittain huonontaa asioita, mutta se ei tarkoita, että alkuperäiset opit ja opettajat olisivat olleet kahlehtivia.)

  Yhteen vetäen, IOK on tietorakenteellisesti koottu monella tavalla ”mennään siitä mistä aita on matalin” -tyylillä. Samoin kuin yleensä New Age -opetus ja sen opiskelu toteutetaan.
   
 16. Heidi Vierailija

  Hieno analyysi.
   
 17. 272 Vierailija

  Mutta ei ole Raamattukaan IOK:ta kummee... Samaa auktoriteettia ja "asiat on näin" -väitteitä.
   
 18. navvy Vierailija

  niinhän se menee. auktoriteettiuskoinen ihminen tarvitsee aina jonkun auktoriteetin. milloin se on takavuosien valoravintohihhulit milloin mikäkin ismi.
   
 19. startähti Vierailija

  Tiedän nyt kaksi ihmeiden oppikurssilaista, joista on tullut täysin kahjoja kurssin aloitetettuaan. Toinen alkoi uskoa että häntä vakoillaan, toinen on alkanut nähdä vihollisia sielläkin missä ei ole. En tiedä tekevätkö nuo ihmiset kurssinsa väärin vai onko kurssi tarkoitus tehdä hulluksi ne ihmiset, joilla siihen on taipumusta, jotta heidät saadaan sitten hoidon piiriin?
   
 20. vierailija Vierailija

 21. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti