Hae Anna.fi-sivustolta

"Ihmelääke" berberiini onkin vaarallista.

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä Varoitus, 03.08.2013.

 1. Varoitus Vierailija

  Berberiini-nimistä luontaistuotetta on jo pitkään pidetty oikeana "ihmelääkkeenä" joka parantaa sairauden kuin sairauden. Se ei kuitenkaan ole täysin vaaratonta. Jopa luontaistuotealalla tunnettu tohtori Tolonen varoittaa berberiinistä näin sanoen:


  "Italialainen tapausselostus kertoo, että eräälle hypervagotooniselle 53-vuotiaalle miesurheilijalle olisi tullut berberiinistä sydämen harvalyöntisyys, bradykardia, jonka sanotaan hävinneen 10 päivässä berberiinin käytön loputtua. Mies oli lähetetty sairaalaan väsymyksen ja rasituksessa ilmenneen hengenahdistuksen vuoksi. Oireet olivat alkaneet sen jälkeen, kun mies oli ottanut kuutena päivänä berberiiniä (pakkausohjeen mukaisen annoksen) kohonneen kolesterolin hoitoon (mikä on aika tavallista Italiassa). Syke oli tullessa 50/minuutti. Potilalle tehtiin egrometrirasitustesti (EKG), jossa ilmeni sinusbradykardia (syke 45 lyöntiä minuutissa), ensimmäisen asteen AV-blokki ja kompetitiivinen junktionaalinen rytmi. Vuorokausi berberiinin käytön lopettamisen jälkeen syke vaihteli 45-127 lyöntiä minuutissa. Holter-laitteisto paljasti miehellä latentin vagotoonisen tilan, eli hänellä oli siis ennestään taipumus vagotoniaan, jolle on tyypillistä sydämen harvalyöntisyys. Potilas toipui täysin ja jatkoi normaalia elämäänsä. Kirjoittajat varoittavat, ettei berberiini ehkä sovi hypervagotoonisille ihmisille. Raportissa on valokuvia potilaan EKG-löydöksistä. Raportti ilmestyi juuri kokonaisuudessaan lehteen."
  VHH-terveysravinto • katso viestiketjua - Berberiini


  Tämän lisäksi berberiini lisää keuhkosyövässä syöpäsolujen H460 määrää etäispesäkkeissä. " To examine the relationship between berberine and cancer stem cells, the SP fraction was analyzed. Surprisingly, the SP cell fraction was increased upon berberine treatment and further increased after cotreatment with 5-FU."
  Berberine decreases cell growth but increases the side population fraction of H460 lung cancer cells - Springer


  Lisäksi, tätä ei berberiinistä yleensä yleensä uskalleta mainita: "Erään tutkimuksen mukaan pienimmillään noin 9 mg kerta-annos berberiiniä painokilogrammaa kohden laskimoon (IV) tai 57,6 mg vatsaonteloon (IP) injisoituna aiheutti hiirillä 50 prosentin kuolleisuuden",
  Berberiini ? Wikipedia
   
 2. Oma vika Vierailija

  Mitä hittoa on pakko niellä joka sortin nappia? Meillä ei ole lääkkeitä kun flunssaan ja palovammoihin. Niillä ollaan pärjätty 60v nurkille. Ihmiset on niin hatkoja vetämään kaikenlaisia rohtoja lärviin pienenkin vaivan takia, että oma vika jos sitten tulee ongelmia kun uskoo joka mainokseen ja lääkäreitten resepteihin. Nekin lappaa niitä kun käyvät käsikynkkää lääketeollisuuden kanssa! Yhtäkään lääkäriä ei kiinnosta terveet ihmiset, lääkkeitäkin määrätään vaan sen verran, että palaaminen vastaanotolle on varmaa!!!

  Pankaa vaan pilleriä poskeen mutta omalla vastuulla!
   
 3. No hau hau! Vierailija

  TEILLÄ ei ole lääkkeitä kuin flunssaan ja palovammoihin ja niillä TE olette päässeet kohta kunnioitettavaan 60: ikään!

  Pitäiskö kumartaa? MEILLÄ on tarvittu syöpälääkkeitäkin ja monia muitakin, että on päästy tähän ikään ja toivotaan päästävän eteenkinpäin.

  Että mitähän hittoa sitä onkaan tarvinnut joka sortin nappia niellä?

  Varmaan sulla on nyt mielesi hyvä kun sait ittees tänne kiittää.
   
 4. Oma vika Vierailija


  Ymmärrä sinä kommenttini miten haluat mutta tosi on se, että ihmisten lääkekaapit on kuin apteekin hyllyt ja heti jos nipistää jostakin heitetään kourallinen pillereitä kitaan.

  Nyt ei puhuta syövästä eikä vakavista sairauksista, älä sotke puuroja ja vellejä. Ja mieleni on erittäin hyvä siitä, että emme ole lääkeriippuvaisia emmekä mainonnan uhreja ja tosi hyvillämme että terveyttä riittää kun emme pilaa sitä "ihmelääkkeillä". ;)

  Hau hau vaan ittelles!
   
 5. naksu Vierailija

  Äkäinen sä ainakin olet. Siihen voisit jotain lääkettä keksiä.
   
 6. Orvokki 1 Vierailija

  Mulla on kokemusta Berberinistä. Olen käyttänyt sitä verensokereiden tasaukseen useamman kuukauden jaksoja ja olen saanut niistä apua. Sekä veren sokeri- että rasva-arvot ovat labrakokeiden mukaan kohentuneet.
  Myös diabeteksen hoitoon käytettävän tablettilääkityksen tukena tarvittaessa olen käyttänyt.
  Ei kai ne nyt sentään vaivaa kuin vaivaa paranna ja jos henkilö on vakavasti sairas tai sydänoireita ym., ei varmaan kannata mitään luontaistuotetta alkaa ominpäin käyttää. Luontaistuotteista ja ravintolisistä on hyvin monelle apua mutta riippuu henkilön omasta kunnosta ja tilanteesta.
   
 7. Oma vika Vierailija


  Ehei....:D Tulkinta on äkäisen ihmisen! Sanon vaan napakasti mielipiteeni mutta jos otit sen itseesi niin kenen vika se on?! Äkäinen ihminen ei kestä eriäviä mielipiteitä.

  Hyväksy toisten mielipiteet äläkä lue kommentteja kuin piru raamattua! ;) Ja ota iisisti...
   
 8. Orvokki 1 Vierailija

  Mahtavaa kun tänne on turha mitään oikeaa mielipidettä laittaa, täällähän kaivataankin vain kiistakavereita.
  Että tämmöistä sitten tällä kertaa.
   
 9. naksu Vierailija

  "Pankaa vaan pilleriä poskeen mutta omalla vastuulla!"

  Kaikkia pillereitä, mitä sinne "poskeen" laitetaan, käytetään omalla vastuulla. Myös niitä lääkärien määräämiä lääkkeitä, koska ei niidenkään vaikutuksista voi lääkäri vastuuta ottaa, jos ne on tarkoitettu siihen vaivaan, mihin apua haetaan. Vain jos lääkäri määrää täysin vääriä lääkkeitä, voidaan lääkärin vastuuta kysellä.

  Kaikkea muutakin, mitä sinne suuhun laitetaan, käytetään omalla vastuulla. Ruokaakin. Eikös tuo ole ihan selvä asia ilman äksyilyjäkin.

  Berberiiniä olen käyttänyt kuuriluonteisesti pari vuotta sitten erääseen vaivaan, kun siitä eräs toinen ihminen sanoi apua saaneensa samaiseen juttuun. Ihme kyllä, auttoi se tai sitten se kuuluisa lumevaikutus, mutta lumeeseenhan kuulemma voi perustua moni koululääketieteen edustaman lääkkeenkin vaikutus. Mene tiedä. Tuskin siitä kuitenkaan mitään haittaakaan oli.

  Vedetäänhän niitä oikeitakin lääkkeitä joskus pois markkinoilta, kun ne onkin havaittu epäterveellisiksi tai peräti haitallisiksi. Ja elintarvikkeiden kanssa käydään jatkuvaa kissanhännänvetoa. Milloin mikäkin on terveellistä ja sitten taas hirveän epäterveellistä.
   
 10. Oma vika Vierailija

  Miksi sinulle toisen mielipide on äksyilyä? Onko sinusta aina noin vaikeata hyväksyä muunlaisia näkökantoja?
   
  Lasted edited by : 06.08.2013
 11. Uskomatonta Vierailija

  miten kauan jaksetaan samasta aiheesta vängätä riitaa !
   
 12. tanni Vierailija

  No eikös se ollut niin mainostettu Tolosen sivuilla ihan kaikkeen??
  Siis tuo ihme berberiini.
  Olen sitä minäkin käyttänyt ja todennut että kolesteroli ja sokeriarvot on pudonneet juuri sen avulla. Mitään muuta en ole sen eteen tehnyt, siis pillereillä enkä muilla tuotteilla.
  Lääkäri näet määräsi simvastatinia kun kok.kolest. oli 5,7?? En ottanut simvastatinia, vaan ostin berberiiniä ja olen käyttänyt sitä n. 2 v. pillerin joka pv.

  Sitä tuleeko syöpää?, en ole edes ajatellut.
  No saahan niitä syöpäaineita joka pv. esim. jo ruskean kastikkeen käristäminen pannulla liiaksi siinä jo yksi aiheuttaja ruuanlaitossa, ja ties mitä kaiken maailman lisäaineet ym... aiheuttaa?
  Tupakka, viina, ym....
  Kuka kestää mitäkin ainetta se taitaakin olla geeneissäkin, oli miten oli kaikkea ei tarvii pelätä.
   
 13. Hmm... Vierailija


  Ei siitä syöpää _TULE_, mutta jo olemassaolevaa syöpää se lääketieteellisen tutkimuksen mukaan _LISÄÄ_ ja _VAHVISTAA_.
   
 14. Syöpäpotilas Vierailija

  Berberiini kiinnostaa syöpätutkijoita, ja tätä ainetta on tutkittu syöpätaudeissa, toistaiseksi kuitenkin vain solu- ja koe-eläintutkimuksissa, joissa aine on ollut lupaava. Berberiini tehostaa syövän vakiohoitoa ja vähentää niiden sivuvaikutuksia. Nämä esitutkimukset kyllä puoltavat berberiinin käyttöä syövän tukihoitona. Kliinisiä tutkimuksia ei taida vielä olla, koska kyseessä on luonnonaine, jota ei mikään lääketehdas voi patentoida. Näin ollen kalliisiin ja työläisiin kliinisiin tutkimuksiin ei ole halukkaita sponsoreita.
  Berberiini ja syöpä - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen
   
 15. Realismia Vierailija

   
 16. Realismia Vierailija

  Mielenkiintoista on, että näissä keskusteluissa on unohdettu kaupallisten reseptilääkkeiden monenkirjavat ja vakavatkin sivu/haittavaikutukset. Positiivista on,että mm.Berberiiniä on tutkittu niin paljon. Em. haitoista ilmoittaminen on velvollisuus. Haittatapaukset ovat kuitenkin ehkä yksittäistapauksia,poikkeuksia, kuten lääkärien määräämien lääkkeidenkin kohdalla, voi olla mm.harvinaisia sivuvaikutuksia. Lääkefirman on haitoista lääkeselosteessa mainittava mutta lääkärit ei niistä juurikaan potilaita valista.
  Itselläni ei ole mitään lääkityksiä mutta nyt kokeilen mieluummin Berberiiniä, kuin alan syödä Rosuvastatinia kohonneeseen kolesteroliin. Kokemukset eril. valmisteiden käyttäjillä ovat erilaisia,koska olemme erilaisia ja elimistömme reagoi erilailla. Poistaako pillerit ongelmat? Tuskin yksistään. Itsessä, omassa toiminnassa ja tavoissa tapahtuvat korjausliikkeet ovat yhtä merkittäviä.
  Vakavat sairaudet on oma alueensa, joihin on rankkoja hoitoja lääkkeineen. Elämän arvot muuttuu kertaheitolla.
   
 17. KAtja Vierailija

 18. topias Vierailija

  Usein selviää aivan helposti ilman lääkkeitä ja kaikenmaailman pillereitä. Nykyisin niitä vain tunnutaan oikein tyrkytettävän jokaikiseen vaivaan. Luonnontuotteilla pääsee jo pitkälle.
   
 19. ei-potilas Vierailija

  Taitaa olla itse Tolonen asialla, ja tekeytyä tuossa edellä syöpäpotilaaksi. Ihan samoja sananvalintoja nimittäin käyttää markkinointihöpinöissään kuin tuossa, "Nämä esitutkimukset kyllä puoltavat berberiinin käyttöä syövän tukihoitona"...
   
 20. Maunu Vierailija

  Hyvä skotlantilainen turveviski auttaa
   
 21. Juuri noin! Mennäänkö lasilliselle?

  On muuten tullut syötyä Berberiiniä ja sitä sun tätä lisäravinnetta - mielummin niitä kuin reseptilääkkeitä. Eikä turveviskikään pahalle maistu, etenkään hauskassa seurassa...
   
 22. eipä oo Vierailija

  lääkekaapissa kuin vaan särkylääkettä ja Multivitaa. Ite en nakkaa naamaan mnuita lääkkeitä, kun en tarvi, ainakaan vielä.
   
 23. epis Vierailija

   
 24. epis Vierailija

  Olen käyttänyt Berberiniä semmoset pari kuukautta. Huomaa , jotta makeaa ei tee mieli ja verensokeri pysyy tasaisena. Samoin syke pysyy tasaisena. En ole käynyt labroissa vielä. Semmosen vaikutuksen olen huomannut, jotta mullon kipuillut aaltomaisesti nilkat, ranteet ja vatsanseutu. Nyt alkaa hellittää. Onkohan noissa kohdin jotain hiljaista tulehdusta, jota tää Berberin nyt yrittää hoitaa. Beberinihän on tehokas luonnon antibiootti. Ei valittamista, hyvä rohro on.
   
 25. Mummeliini Vierailija

  Syön jos minkälaista luontaistuotetta! Nyt vuoden aikana olen huomannut kuinka minulle on tullut silmäpussit, ikinä ei aiemmin ole ollut. Jätin pois berberiinin, saa nähdä häviävätkö.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti