Hae Anna.fi-sivustolta

Ihmisiä on liikaa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 23.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ihmisiä on jo nyt liikaa maapallon kantokykyyn nähden.Ihmisten nykyinen materiaalinen elintaso teollistuneissa maissa, niin sanottu vauraus, tavaroiden määrä jonka me kykenemme omistamaan, ja elistason ylläpito ja kasvu, on mahdollista koska me ryöstämme resursseja tulevaisuudesta. Oheinen kuva esittää ihmispopulaation kasvavan 10 miljardiin vuosisadan puoliväliin mennessä, jonka jälkeen popolaatio alkaisi rauhallisesti pienentymään.

  [​IMG]
  https://worldpopulationhistory.org/carrying-capacity/

  Ruokaa riittäisi 10 miljardille jos liha korvattaisiin kasvisruoalla, mutta tavaroita nykyiseen malliin ei. Tavaroiden niukkuuden pitäisi näkyä niiden hinnan nousuna.
   
 2. vierailija Vierailija

  Ei ihmisiä ole liikaa.
  Ihmiset ovat jakautuneet kannattamattomasti ja rahaa käytetään "turhuuksiin" - ei tehokkaaseen ruoantuotantoon ja jakeluun.

  Ja kuva ei todellakaan kerro populaation alkavan pienentymään, oletko aivan tollo?

  Ennustusten mukaan populaation kasvu alkaa hitaasti pienentymään, mutta väkiluku jatkaa toki yhä kasvuaan.
   
 3. vierailija Vierailija

  Suomalaiset ovat ratkaisseet ruokaongelman, sillä sapuskaa kyetään tekemään jopa Saharassa tai avaruudessa, eikä tarvitse sotkea käsiään multaan enää lainkaan. Näin ollen ihmisiä sopii maapallolle enemmän kuin aiemmin on kuviteltu, sillä kaupungeissa eläville ihmisille on helppo puhdistaa vettäkin juotavaksi. Roskat voidaan siirtää maaseudulle, kun ihmiset sullotaan kaupunkeihin, kuten Moskovan ympäristössä jo tehdään.
   
 4. vierailija Vierailija

  Aloitusviestin kuva populaation kasvusta näyttää johtavan ylikansoituksen apokalypsiin, eikö totta? Tulevaisuutemme on painajainen, ihmiskunta nälkäkuoleman partaalla, saasteiden keskellä, elintaso romahtanut, jatkuva taistelu vedestä, ruoasta ja luonnonvaroista, demokratia menneisyyden unelma, pakkosterilisaatiot, ....

  Väestönkasvua kuvaavaavia ennustemalleja parannetaan koko ajan. Uusimman ja ilmeisesti tarkimman ennustemallin mukaan ihmisten lukumäärä maapallolla kääntyy laskuun vuosisadan puolessavälissä. Toki meitä on edelleenkin liikaa. Ennustemalli selostaa:

  "Implications of all the available evidence

  Our findings suggest that, because of progress in female educational attainment and access to contraception contributing to declining fertility rates, continued global population growth through the century is no longer the most likely trajectory for the world's population. By contrast, world population might peak just after mid-century and substantially decline by 2100. The difference in population forecasts between our reference scenario and the UNPD (YKn väestöennuste) forecasts is a third due to faster declines in sub-Saharan African fertility and two thirds due to the lower level of TFR (hedelmällisyys) expected in populations with fertility lower than the replacement level, especially China and India. Our findings show that some countries with fertility lower than replacement level, such as the USA, Australia, and Canada, will probably maintain their working-age populations through net immigration. Our forecasts for a shrinking global population have positive implications for the environment, climate change, and food production, but possible negative implications for labour forces, economic growth, and social support systems in parts of the world with the greatest fertility declines."


  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30677-2/fulltext
   
 5. vierailija Vierailija

  Tulevaisuus ei tunne roskia eikä jätettä. Kaikki on käyttökelpoista uusiokäyttöön kierrätettäväksi tai energian tuottoon kelpaavaa.
   
 6. satiirikkoykskaks Vierailija

  Nooh...Usa on jo alentanut ihmistensä määrää kohta 150000, globalisti alennettu yli 600000. Suomi päätti jättää koronahissin toistaiseksi väliin, Ruotsi ahkerana solidaarisuudenosoittajana teki suomenkin puolesta näitä töitä.
   
 7. vierailija Vierailija

  Totta kai roskat ja jätteet menevät uusiokäyttöön, mutta eivät ihmisille. Jo nyt pohjavesiä on pilattu, kuten järviä, jokia ja meriäkin, joten puhdistamista riittää. Sen sijaan rotat ja madot ynnä muut pieneliöt kykenevät elämään oloissa, joita ihminen heille rakentaa jätevuorten uumeniin. Taudit kehittyvät entistä vaarallisemmiksi, joten ainoastaan se osa ihmisistä, joka kykenee puolustautumaan niitä vastaan, selviää.

  Biologeilla on varmasti tietoa siitä, kuinka evoluutio muokkaa eläin- ja ihmiskuntaa koko ajan, mutta samalla tavoin valtiotkin kehittyvät vähin erin kohti täydellisyyttä. Ruotsi voi olla mainio esimerkki tulevaisuudessa siitä, kuinka selvitä taloudellisesti ehjin nahoin virustautien rynnäköistä. Kaikkein parhaimmin pärjäävät avaruutta piilopaikkanaan pitävät, jollei joku keksi lähettää lepakkoluolista viruksia sinnekin muuttavien riesaksi.

  Badman on paljon osuvampi ilmaisu kuin Batman, koska lepakko on syytön siihen, mitä ihminen käyttää ruuakseen. Hyvä, että suomalaiset ovat oppineet tekemään sähkön avulla ilmasta sapuskaa, joka on ravitsevaa, eikä lopu kesken. Saadaan lisää dollareita, kun kuumatkaajat ostavat teknologiaa tehdäkseen itselleen murkinaa muilla planeetoilla kuin maapallolla.

  On lapsellinen oletus, että jätteitä käytetään kaikkialla uusiokäyttöön tai energian tuotantoon, sillä maapallon uumenissa on yhä fossiilisia polttoaineita hyödynnettäväksi halvalla. Ihminen on oppinut kunnioittamaan rahaa, joka on tärkeämpi kuin ilmasto tai kamaran puhtaus. Rahalla saa valtaa, jota voi käyttää lisäämään hyvinvointia monin eri tavoin, muttei sovi unohtaa sitä, että vaurautta voi käyttää myös pahoinvoinnin tai täydellisen tuhon aikaansaamiseen.
   
 8. vierailija Vierailija

  Miksi pitäisi lisääntyä? Oma elämä on rajallinen eikä sitä tuleva sukupolvi muista. Asioiden ahnehtiminen on tyhmää, halutaan kaikki mutta ei huolehdita mistään. Ihmiskunta tyhmenee, koska ihminen ei ota vastuuta. Vastuu on aina jollakin muulla.
   
 9. vierailija Vierailija

  "Olemme aloittaneet matkan kohti yhteiskuntaa, jonka perusta on maapallon kantokyvyn rajoissa. Meidän on toimittava ripeämmin, tehokkaammin ja vähemmillä päästöillä maailmassa, jota koettelevat ilmastokriisi, luonnonvarojen ja monimuotoisuuden hupeneminen sekä väestönkasvu. Tämä tarkoittaa, että hyvinvointimme ei voi enää perustua ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin.

  Siirrymme aikakauteen, jossa yhteiskuntien hyvinvointi ei lisäänny tuottamalla liukuhihnoilta aina vain lisää ja lisää tavaroita. Kiertotaloudessa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen. Materiaaleja ei lopuksi hukata, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita."

  Näin kerrotaan kiertotaloudesta Sitran sivuilla. ( https://www.sitra.fi/uutiset/maailman-vaurauden-uudelleenjako-tarvitsee-kiertotaloutta/ )

  Kiertotaloushan tarkoittaa ihmisten vaurauden vähenemistä eikö niin? (Vauraus = omistuksien rahallinen arvo (+ pankkisaldo)). Kiertotaloudessa me kuljemme julkisilla liikennevälineillä tai tilaamme robottiauton kuljettamaan meitä, vuokraamme kesämökin, tilaamme ruohonleikkaajan palvelut kesäksi ja lumityöt talveksi, asumme vuokralla ja käytämme digitaalisia palveluita (netti, tv, radio) palveluntarjoajan käyttöön antamien laitteiden kautta.

  Pidän mahdollisena että kiertotalous ajetaan yhteiskunnassa käytttöön jopa puoliväkisin rasittamalla omistusta veroluonteisin maksuin ja muin keinoin.
   
 10. vierailija Vierailija

  Älä usko ingenjööriä. Harhaista egonpönkitystä. Sähköautosekoilijakin lisääntyy niin, että tarvitsee kohta oman planeetan. Eikö ihmisten pitänyt jo asua avaruudessa, ajaa lentoautoa ja elää pillereillä kuin Pelle Peloton?

  Sen sijaan planeetta hukkuu kakkaan, somehöpinään ja lepakkotauteihin.
   
 11. vierailija Vierailija

  Nykyisen kulutusyhteiskunnan järjettömyys näkyy siinäkin että ihmisiä koukutetaan ostamaan 1 -5 vuoden välein uusi auto, puhelin, tietokone, tv, kamera, polkupyörä, huonekalut, vaatteet jne. Uusia malleja, tekniikkaa ja muotia tuodaan markkinoille hyvin nopealla rytmillä. Kiertotaloudessa tavaroiden uusimisrytmiä pidennetään kaksin-, kolmin- tai moninkertaiseksi. Niiden tuotantovolyymit alenevat vastaavasti. Tavaroilta vaaditaan pitempää kestoikää ja korjattavuutta.
   
 12. vierailija Vierailija

  Kaikki asuntoja myöten rakennetaan hajoamaan, koska paskalla pitää saada rahastaa.
   
 13. vierailija Vierailija

  Väestön lukumäärä alenee niissä maissa joissa naiset ovat koulutettuja ja käyvät töissä. Ehkäisyvälineiden saatavuus ja käyttö on toinen merkittävä asiaan vaikuttava tekijä. Kenen asia on edistää naisten ja miesten tasa-arvoa, sekä naisten koulutusta ja työssäkäyntiä sellaisissa maissa joissa nämä eivät ole vielä toteutuneet? Onko ulkopuolisilla oikeus puuttua valtoiden ja kansalaisten oikeuteen järjestää asiansa itse, parhaaksi katsomallaan tavalla?
   
 14. vierailija Vierailija

  Yleistäen voitaisiin siis ajatella että väestönkasvu on suurinta niissä maissa joissa naisen asema on kaikista heikoin (tasa-arvo, koulutus, työssäkäynti).

  Taloudellinen kasvu on sitä nopeampaa mitä tasa-arvoisempi naisten asema on. http://lounge.fim.com/tasa-arvo-lisaa-talouskasvua/ Siis suuri väestönkasvu, naisten heikko tasa-arvo, hidas taloudellinen kehitys ja alhainen bruttokansantuote kuuluvat tyypillisesti yhteen.
   
 15. vierailija Vierailija

  Saharan eteläpuolen väestö kasvaa nopeammin kuin missään muualla ja pitemmän aikaa kuin missään muualla. Väestön kasvu muuttuu eurooppalaiseksi ongelmaksi - työntekijöitä olisi paljon työpaikkoja enemmän - kun työttömät nuoret pyrkivät eurooppaan. Muutama vuosi sitten tapahtunut turvapaikkaa etsivien tulva on pientä tulevaisuuden muuttoliikkeisiin verraten, näin ennustetaan.
   
 16. vierailija Vierailija

  Tehdään suomalaisesta ynseydestä vientitavaraa, niin loppuu turha lisääntyminen.
   
 17. vierailija Vierailija

  EUn komissio tekee paraikaa ehdotusta yhteisistä menettelytavoista siirtolaisuuden ja pakolaisuuden suhteen. Tälläinen ohjelma on tarpeellinen, mutta vain reagointia seurausilmiöihin ja siksi liian vähän. EUn on pyrittävä muuttamaan olosuhteita ja asioita jotka aiheuttavat siirtolaisuutta ja pakolaisuutta. Tämä tarkoittaa aktiivista poliittista ja taloudellista toimintaa afrikassa ja lähi-idässä.
   
 18. vierailija Vierailija

  Totta ja pelkkä rahallinen avustaminen ei auta koska siitä on vuosikymmenten kokemus.
   
 19. vierailija Vierailija

  Kaksi näkökulmaa samaan asiaan, molemmissa on järkeä.
   
 20. vierailija Vierailija

  Pentti Linkola kirjoitti 1985, yli kolme vuosikymmentä sitten, joukon ehdotuksia toimista joilla Suomi tervehdytetään:

  ”Keskitetty hallinto, ankara syntyvyydensäännöstely, ehdoton protektionismi – irrottautuminen kaikista ulkomaankauppasopimuksista vienti- ja tuontikieltoineen, metsämaan rauhoittaminen hakkuilta erikseen määrättyjä suppeita talousvyöhykkeitä lukuun ottamatta, kaiken tavaranvalmistuksen saattaminen tarveharkinnan mukaan luvanvaraiseksi, kaiken uudisrakennustoiminnan lopettaminen, väestönsiirrot taajamista maaseudulle, elinkeinoelämän hajauttaminen ja suuryritysten purkaminen perheyritysten kokoon asti, ankara energian säännöstely, yksityisen ajoneuvoliikenteen korvaaminen julkisella, tarpeettomien kuljetusten valvottu kieltäminen, tiestön, pysäköintikenttien ja tarpeettomien rakennuspohjien raivaaminen maatalous- ja metsämaaksi, maksimipalkkalaki, opetuksen ja kulttuurilaitosten jyrkkä supistaminen, keinolannoitteiden, kasvinsuojelumyrkkyjen ja raskaan konekannan korvaaminen maataloudessa biologisilla viljelymenetelmillä ja kymmenkertaisella ihmistyövoimalla.”

  Linkola ajatteli pakkovallan väistämättömäksi ratkaisuksi, ainoastaan sen keinoin ihmiskunta säilyisi elossa pitemmän päälle.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti