Hae Anna.fi-sivustolta

Ihmiskauppa kaupunkien ongelma

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 06.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Kolme naista Yleisradion ajankohtaisohjelmassa puhua pulputtaa ihmiskaupasta ja törkeistä väärinkäytöksistä, joihin työnantajat syyllistyvät. Tosiasiallisesti ihmiskauppa on kaupunkien ongelma, mutta juontaja avaa keskustelun siten, että vaikuttaa kuin marjanpoimijat olisivat pahimmassa pinteessä. Ammattiyhdistysnainen puhuu asian vierestä kertoen, että monet ovat nuoria, jotka ovat ensi kertaa työmarkkinoilla. Puhuu siten, että marjatilalliset alkavat huutaa ja uhkailla, jos kysyy työehdoista. Vain yksi naisista uskalsi puolustaa sanomalla, ettei ihmiskauppaa ole maatiloilla. Kaukana sieltä!

  Yleisradio palkkaa siis sellaista toimituksellista porukkaa, joka osaa kääntää kaiken kaupunkimaisen pahuuden maaseudun harteille. Eikä ihme, sillä arvattavasti yledaamit syövät ulkomaisten omistamissa ravintoloissa herkkuja, joita kaukaisista maista tulleiden työnantajien sukulaiset valmistavat epäinhimillisissä oloissa nukkuen vapaa-aikansa kellareissa. Oma nahka on liian lähellä pahuutta, joten mukava vierittää syyt harvaanasutulle alueelle, missä sapuska tehdään usein kodeissa niin miesten kuin naisten voimin.
   
 2. vierailija Vierailija

  Suomessa on yhdenvertaisuusvaltuutettu, jonka puoleen puoleen voi kääntyä, jos on kokenut tai havainnut syrjintää iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

  Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua syrjintään. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen.

  https://www.syrjinta.fi/web/fi/

  Oliko hän nyt sitten ylen ohjelmassa mukana, en tiedä.

  Marjanpoimijoistahan on ollut lehdissäkin juttuja kuinka heitä käytetään Suomessa hyväksi.
   
 3. vierailija Vierailija

  Tulee mieleen, että tässä maassa on kasvettu köyhyydestä hyväksikäyttäjiksi aika nopeasti.

  Hyvästit hyvinvointivaltiolle. Kierrä vastuu, syyttele muita, katso ohi, ahnehdi minkä ehdit.
   
 4. vierailija Vierailija

  Suomessa ei siis voi olla ongelmaa, koska on yhdenvertaisuusvaltuutettu, joka pitää huolta työntekijöiden saamasta kohtelusta. Ilmeisesti vaatii kaikille saman kohtelun, joten suomalaisia ei saa suosia sen enempää kuin ulkomaalaisiakaan. Lapsiasiavaltuutettu on myös, joten kaikilla muksuilla on yhdenvertaiset olot, koska virka on perustettu. Mansikkapelloilla väki kilpailee jopa keskenään, kun tekee työnsä nopeammin kuin on uumoiltu. Menettää hyvät urakkansa samalla.

  Jos olot ovat epäinhimilliset, ihmetyttää, kuinka suomalaiset voivat ostaa marjoja toreilta ja turuilta. Puhtaus on puoli ruokaa, eikä ole mukava ajatella, että joku on kähminyt likaisin sormin suuhun sukeltavaa. Sekin on ilkeä ajatus, että pelloilla olevat joutuvat kyykkimään lähimetsissä, kun on iso hätä. Vähintään käsien pesu on järjestettävä, mutta tiedä sitten, kuka milläkin tavoin järjestää senkin. Kaipa yrittäjinä on monenmoisia ihmisiä myös, mutta pääosa lienee vastuullisia.
   
 5. vierailija Vierailija

  Ihmiskauppaa on siellä, missä työvoimakustannuksista puserretaan kaikki pois.
   
 6. vierailija Vierailija

  Eikä voida enää vedota siihen, ettei koskisi Suomea.
   
 7. vierailija Vierailija

  Jos ajatuksesi on tosi, köyhissä maissa ihmiskauppa on räikeätä. Tai valtioissa, joissa yritykset käyttävät vankeja työvoimana.
   
 8. vierailija Vierailija

  Kiina käyttää vankeja. Tuskinpa työläistenkään olot tai työturvallisuus on siellä lailla suojattu, tai jos joku nimellinen laki löytyykin, se voidaan kiertää.
  Arabimaat käyttää aasialaisia siirtotyöläisiä, käytännössä nämä ovat orjia, passit otetaan pois ja kotiapulaisten asema on olla isännän alla öisin ja emännän nyrkin alla päivisin. Islamistilaiset militanttiryhmät harjoittavat nykypäivän orjuutta Afrikassa. Libyassa he ottavat vangiksi ihmisiä ja myyvät heitä ilmeisesti Arabimaihin.
   
 9. vierailija Vierailija

  Suomessakin tapahtuu ihmiskauppaa seuraavilla alueilla
  * työvoiman hyväksikäyttöä
  * prostituutiota
  * avioliittoon pakottamista
  * rikollisuuten pakottamista
  * kerjäämiseen pakottamista

  Monissa tapauksissa ihmiskaupan luonteinen toiminta tulee ilmi vasta suomalaisten huomatessa sen ja puuttuessa asiaan, näin luulen.

  http://www.ihmiskauppa.fi/ihmiskauppa/ihmiskauppa_suomessa
   
 10. vierailija Vierailija

  Mutta silti jossain keravalla tässä kyylääjien maassa ei huomata ongelmaa kaupungin tasolla?

  Mätä EU-lähtöinen kilpailutustapa, jossa saadaan paska lopputulos mahdollisimman halvalla?

  Ahneella on sellainen loppu.
   
 11. vierailija Vierailija

  Helsingin kaupunki käyttää alihankkijanaan firmaa joka tuo KAIKKI työntekijänsä eu:n ulkopuolelta. Miten tämä on edes mahdollista?
   
 12. vierailija Vierailija

  Mätää touhua.
   
 13. vierailija Vierailija

  Jos hölmöjen EU:ssa ei olisi rajat auki rahan takia, tilanne ei pääsisi pahenemaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti