Hae Anna.fi-sivustolta

Ihmiskuvan muutos alttarille

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 01.12.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 633
  Saadut tykkäykset:
  3
  Alttaritaulu kuvaa paratiisin, missä kaksi samaa sukupuolta olevaa korvaa klassisen mielikuvan Aatamista ja Eevasta. Teos vihittiin S:t Paulin kirkossa Malmössa ensimmäisenä adventtipäivänä vuonna 2019. Alttaritaulua pidettiin kiistanalaisena silloin, kun se luotiin vuonna 2012, mutta nyt Malmön kirkko ottaa sen vastaan avoimin käsivarsin. -Se on puhdas ilo, sanoo pastori Sofia Tunebro. Alttaritaulu on taiteilija Elisabeth Ohlson Wallinin luomus.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/kvallsposten/malmokyrka-inviger-ny-altartavla-hbtq-versionen-av-paradiset/
   
  Last edited: 04.12.2019
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 633
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsin kirkossa ihmiskuva muuttuu vähemmistöjen vaatimuksista siten, että heidän edustajansa nousevat puolisoiksi samalla tavalla kuin ennen miehet ja naiset. Avioliittoon voidaan vihkiä aikuisia miettimättä heidän sukupuoltaan, joten kysymys on melko isosta henkisestä muutoksesta yhteiskunnassa. Kaikki eivät niele pureksimatta sitä, että katkaistaan kaikki siteet aiempien sukupolvien luomiin perinteisiin, joista yksi on avioliitto eri sukupuolten kesken.

  Suomen kirkko on pitänyt tiukemmin kiinni perinteistä kuin Ruotsin, mutta muutos on samansuuntainen koko ajan. Samaa sukupuolta olevien ihastumista ei pidetä enää sairautena, vaan normaalina aivan samoin kuin miehen ja naisen välistä rakkautta. Katoliset eivät hyväksy kahden samaa sukupuolta olevien avioliittoa, mutta ovat hyväksyneet homouden omalle papistolleen siten, että ovat vaienneet sisäisistä ongelmista. Eivät vaadi päätä vadille samalla tavoin kuin raa'immat uskonnot.

  Tuttu ja turvallinen käsitys perheestä on muovautunut sallivissa oloissa monimuotoiseksi, kun on alettu uskoa ihmisen geeniperimän vaikutukseen enemmän kuin aiemmin. Perheen koostumuksesta vaaditaan sanallinen selvitys ennen kuin siitä voidaan tietää, millainen liitto on kysymyksessä, jos kaikki aviot hyväksytään virallisesti. Toki voidaan puhua homo-, lesbo- ja heteroavioista, mutta tietyin tavoin nekin leimaavat kantajansa haluttiin sitä tai ei. Taas yksi keino lisää jakaa ihmiskunnan jäseniä eri leireihin, vaikkei se liene tarkoitus.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 633
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa osa piispoista vaatii jo alttaritaulua pois kirkosta ennen joulua, mutta osa malmölaisista haluaa pitää sen yhä seinällä. Ei ehkei ole alttaritauluksi sopiva, mutta tavallisena taideteoksena kylläkin jopa kirkossa. Veikeätä seurata, mikä on lopputulos, mutta arvattavasti taulu poistetaan pyhätöstä.
   
 4. vierailija Vierailija

  Katoliset ovat aina hyväksyneet papistolleen ja munkeilleen homouden, pedofilian, seksuaalisen irstauden ja raiskaukset. Se ei siis ole uusi nykytrendin mukainen asia. Sitä ehkä tarkoititkin. Täsmensin varmuuden vuoksi.
  Enkä tarkoita rinnastaa homoutta pedofiliaan yms. vaan tuohon vaikenemisella sallimiseen.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 633
  Saadut tykkäykset:
  3

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti