Hae Anna.fi-sivustolta

Ikean Malm laatikostot TV-tasoksi?

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä 135246, 14.02.2007.

 1. 135246 Vierailija

  Mitä mieltä olette ajatuksesta laittaa Ikean Malm laatikostot olohuoneeseen TV-tasoksi. Tarkoitan siis niitä 80cm leveitä, kolme laatikkoa (78cm) korkeita (muurame? tyylisiä) laatikosstoja. Ovat siis vaatesäilytykseen tarkoitettuja, mutta tykkään ajatuksesta, että olisi paljon laatikkotilaa CD -levyille ym. olohuonetavaralle.

  Onko hassun näköinen kun ei siis ole varsinainen olohuonekaluste? Omasta mielestäni sopisi meidän yksinkertaiseen "sisustuslehtimäiseen" tyyliin. Lisäksi hinta-laatu-suhde on mielestäni kohdallaan. Muutamme vuoden päästä, enkä tiedä millaiseen asuntoon, joten ko. huonekalu saattaa sitten jäädä kokonaan käyttämättä tai joutua muuhun käyttöön.

  Ajatuksia.
   
 2. mmmmmmm Vierailija

  Meillä oli edellisessä asunnossa kyseiset lipastot (2kpl) tammen värisinä telkkarina alla ja sopi oikein hyvin. Nykyisessä toimivat makuuhuoneessa tasona.Ovat monikäyttöiset. Ei mitenkään makuuhuonemaista.

  Pikkuveljelläni on saman sarjan tasot poikamiesboksissaan tumman ruskena kaksi vierekkäin eri korkuisina (korkeamman päällä telkka) ja näyttää tosi kivalta..
   
 3. Rose74 Uusi jäsen

  liittynyt:
  08.06.2006
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on yksi tuollainen kolmilaatikoinen makkarissa ja olen miettinyt ihan samaa kuin sinäkin eli sijoittaisin television tason päälle. Mietityttää kuitenkin, että onko taso liian korkealla, jos ajatellaan olohuonetta ja ilmeisesti vähän isompaa televisiota?

  Uusimmassa Dekossa oli juttu jonkun nuoren naisen kodista ja siellä oli käytetty Malm-lipastoja tosi kivasti. Huoneen ikkunaseinälle oli laitettu juuri noita kolmilaatikoisia lipastoja rinta rinnan. Kahden lipaston väliin oli jätetty pieni väli tuolille ja koko komeuden päälle oli viritetty iso pöytätaso eli nainen käytti sitä suurena kirjoituspyötänä, vaikka luultavasti laatikostoissa säilytettiin ensisijaisesti vaatteita tms. Mä olen miettinyt, että hankkisin meidän makuuhuoneen seinälle ton yhden lipaston kaveriksi vastaavan systeemin. Kirjoituspyötä ei ole ikinä pahitteeksi ja tosiaan pieni televisio kävisi myös tuolle tasolle varmaan ihan hyvin.

  Onko kenelläkään vinkkiä, mistä tuollainen iso valkoinen taso kannattaisi hankkia?
   
 4. jhag Vierailija

  Meillä on makuuhuoneessa neljän laatikon korkuinen Malm-lipasto ja sen päällä pieni telkkari. Tuo korkeus on sopiva, kun telkkaria katsotaan makuultaan sängystä. Olohuoneen telkkaritasoksi laittaisin mieluummin kahden laatikon lipastot. Kolme tuntuu ehkä vähän liian korkealta. Telkkarin oma (ja ruma...) jalusta on noin 45 cm korkea (ja sohvalta katsoen on telkkarilla ihan ok katselukorkeus), ja kahden laatikon Malm noin 54 cm.

  Mielstäni Malm sopii hyvin olohuoneeseen. Meillä niitä lipastoja on/on ollut makkarin lisäksi eteisessä ja olkkarissa.
   
 5. 135246 Vierailija

  Aloin tosiaan miettimään nyt kun sanoitte tuota korkeutta.

  Tarkoitukseni oli ostaa kolme niitä 80cm leveitä kolmen laatikon korkuisia laatikostoja ja laittaa ne rinnakkain. Tykkään ajatuksesta, että on niitä laatikoita joihin sopii tavaraa.

  Mutta jos siis kolmen laatikon korkuinen on liian korkea, niin mitä mieltä olette, mikä ratkaisu olisi paras, jos edelleen noissa laatikostoissa pysytään.

  1. Kaksi kolmen laatikon korkuista (80cm leveitä) ja kaksi kahden laatikon korkuista (40cm leveitä) laatikostoa. Matalat keskelle ja TV niiden päälle. TV:n yläreuna nousisi näin n. 20 cm korkeampia laatikostoja korkeammalle.

  2. Kaksi neljän laatikon korkuista (80 cm leveitä) ja kaksi kahden laatikon korkuista laatikostoa vastaavalla tavalla kuin kohdassa 1. TV:n yläreuna nousisi myös näin edelleen korkeampia laatikostoja korkeammalle, mutta vain n. 5-10cm.

  3. Kuusi kahden laatikon korkuista laatikostoa. Ongelmana tässä lattian tasaisuus. Onko lattai todella niin tasainen, että näin pitkä rivi pieniä laatikostoja on myös yläpinnaltaan tasainen? Ja onko ehkä hassun näköinen paloista koottuna?
   
 6. jhag Vierailija

  Hyvä korkeus riippuu tietysti siitä mistä ja miten kaukaa telkkaria katsotaan. Ei tuo kolme laatikkoakaan varmaan liian korkea ole, jos päätä ei tarvitse kallistaa yhtään takakenoon.

  Noista mainitsemistasi vaihtoehdoista yhdistäisin kahden ja kolmen laatikon lipastoja, mutta laittaisn ne korkeat vierekkäin. Jotenkin ehkä harmonisemman näköinen? Siinä tapauksessa ne korkeammat lipastot voisi halutessaan korvata yhdellä sellaisella, jossa on kuusi laatikkoa (siis lipasto on kahden laatikon levyinen ja kolmen korkuinen). Tai sitten yhdistäisin neljän ja kahden laatikon lipastoja, mutta tässäkin tapauksessa korkeat vierekkäin. Monta pientä lipastoa rivissä voi tosiaan olla aika hassun näköinen.
   
 7. vierailija Vierailija

  Liian korkea mielestäni kolmen laatikon lipasto
  Kahden laatikon lipastoja useampi rinnan on oikea korkeus olohuoneen telkkarille
  Makuuhuoneessa tuollainen kolmen laatikoston korkeus OK
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti