Hae Anna.fi-sivustolta

Ilmakuivattu kinkku

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä puikkis, 20.11.2008.

  1. puikkis Vierailija

    Olisko Elleillä vinkkejä ilmakuivatun kinkun käyttöön. Sain 2.5 kg:n kimpaleen ja on minulle uusi tuttavuus, joten en oikein osaa siitä mitään tehdä kuin leivän päälle siivuttaa. Voiko sitä käyttää esim. laatikoihin, patoihin. Kauankohan se säilyy jääkaapissa vakuumin avattua? Otan mielelläni vinnkejä vastaan. Kiitos!
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Se yleensä syödään sellaisenaan ohueksi siivutettuna. On hyvää myös rapean leivän päällä. Melonin kanssa alkupalana ja salaatteihin sopii myös. Italiassa laittavat sitä myös pizzaan. Varsinaisia lämpimiä ruokia siitä ei tietääkseni tehdä, mutta kokeile käyttää sitä esim spaghetti alla carbonaaraan sillä ainakin speck sopii siihen, joten miksei tuokin. Pata tai laatikkoruokaa en siitä tekisi, mutta suolaiseen piirakkaan voisi sopia erinomaisesti.
     
    Last edited: 21.11.2017
  3. ipari Vierailija

     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Juu ei tuollainen herkku kauaa säily, varsinkin, jos se on joko Italialaista tai Espanjalaista niin pika pikaa se ainakin meillä tulisi syötyä.
     
    Last edited: 21.11.2017
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
     
  6. ipari Vierailija

    En ole itse kokeillut, mutta voisin kuvitella, että sopisi hyvin myös kinkkukiusauksen tapaiseen ruokaan. Kokeilemallahan se selviää. Sinulla on sitä niin iso pala, että tuskin jaksat pelkästään leivän päällä syödä kaikkea?
     
  7. Liisa O Vierailija

    Sehän nimenomaan säilyy vaikka kuinka kauan. Esim. juuri Espanjassa niitä kinkkuja roikkuu ravintoloiden katossa huoneenlämmössä. Jx:n ohjeet taas ihan pielessä ainakin säilyvyyden suhteen. Leikkaa paperin ohuita siivuja ja esim. salaatteihin, melonin kanssa alkuruokana ja voileivän väliin sopii erittäin hyvin.
     
  8. ;D Vierailija

    Minusta Jx antoi ihan hyviä ohjeita.
    Olen syönyt Italiassa hyvää pizzaa joka oli tuosta kinkusta tehty.
    Samoin alkupalana sitä käytetään juuri vaikkapa melonin kanssa.
    En laittaisi sitä kinkkukiusaukseen tai muihinkaan haudutettaviin ruokiin, koska sehän on sitkeää eikä USKOAKSENI mureudu kypsentämisen aikana.
    Mitä säilyvyyteen tulee, niin vakuumipakattu ei varmaankaan säily avaamisen jälkeen yhtä hyvin kuin Italiassa tai Espanjassa kauppahallien lihapisteissä, myymälöissä, ravintoloissa etc. roikkuvat kinkut jotka eivät ole alunperinkään olleet vakuumissa.
     
  9. kinkkukiusaukseen Vierailija

    Sehän tietysti pilkotaan pieneksi, eli mielestäni voisi sopia hyvinkin.
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Miten niin väärää tietoa säilyvyydestä. Minusta tuo liha on sen luokan herkkua, ettei todellakaan säily kauaa, kun se tulee syötyä suhteellisen nopeasti. Minä saisin varmaankin tuollaisen palan syötyä alle kuukaudessa, joten mitään säilytysongelmia ei olisi. Muista säilyttää jääkaapissa. Voit myös siivuttaa lihan ja pakastaa säilyy silläkin tavalla mainiostin. Nimimerkillä kokemusta.
     
  11. ;D Vierailija

    Ap:llä on iso pala tuota herkkua, hän kokeillee ja kertonee sitten meille miten se kinkkukiusaukseen soveltui.
     
  12. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Toivottavasti. Vesikielellä olen lueskellut tätä ketjua. Toivottavasti ei mene pilaamaan herkkua siten, että laittaa sitä johonkin pitkän haudutusajan vaativaan ruokaan.
     
  13. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Jo rahallisestikin ajatellen tuo 2,5 kiloa tuota herkkua on kallista, kun se parhaimmillaan saattaa maksaa jopa yli 50 euroa kilo. joten kannattaa tarkkaan harkita mitä siitä valmistaa tai miten ylipäätään sen syö, että suurimman nautinnon siitä saa.
     
  14. angloelli Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    906
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jx:han sanoi, ettei kinkku saily, koska se tulee syotya sen verran nopeasti.

    Mina olen joskus tayttanyt broilrein rintafileen yrteilla ja juustolla, kaarinyt ilmakuivattua kinkkua ymparille ja kypsentanyt uunissa.
     
  15. Puikkis Vierailija

    Sain sen Espanjasta ja siinä oli ehkä päivämääriä ihan niin kuin meilläkin parasta ennen. Tällaiset oli N' DE LOTE 17 07 ja CONSUMIR PREFERENTEMENTE ANTES DE 01 07 12. Voisko olla parasta ennen tuo jälkimmäinen.
     
  16. ipari Vierailija

    Itse teen kinkkukuisauksen tapaista ruokaa pekonista, joten siksi uskon että tuo kinkkukin siihen sopii. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, kinkkuna on itsessään jo niin suolaista.
    Angloellin ruoka kuulostaa hyvältä!
     
  17. ipari Vierailija

    kinkkuhan... itse on jo suolaista..
     
  18. Liidia Vierailija

    Harvinaista, että Jx sai vesikielen muidenkin resepteistä. Hänhän pitää omia ohjeitaan tyyliin "maustetaan vain maustepippurilla" maailman parhaina.
     
  19. Lillukka- Vierailija

    Jossain kokkausohjelmassa oli jättikatkarapuja kääritty ik-kinkkuun ja kypsennetty chili(?) mausteliemessä uunissa.
     
  20. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kyllä nimenomaan on.
     
  21. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pekoni ja Jamón serrano ovat kaksi aivan erillaista tuotetta.
     
  22. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    En mistään reseptistä vaan tuosta kinkusta.
     
  23. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Yhtään ruokaa ei meillä ole valmistettu siten, että siinä olisi mausteena vain maustepippuria aina on jotain muutakin.
     
  24. Suolaa ilmeisesti.
     
  25. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 054
    Saadut tykkäykset:
    17
    Sitäkin, mutta kohtuudella. Tarkoitin kyllä ihan oikeita mausteita.

     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti