Hae Anna.fi-sivustolta

Ilmasto jo viikinkien huoli

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 10.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 344
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ilmastoahdistus vaikuttaa olevan suhteellisen uusi ilmiö, mutta riimukivi Röksten osoittaa, että jopa viikingit olivat huolestuneita ilmaston muuttumisesta yli tuhat vuotta sitten. Ruotsalaiset tutkijat löysivät sen kertomuksista uuden ulottuvuuden, sillä riimut kertovat heidän mielestään ilmastosta ja lähestyvästä luonnonkatastrofista.


  -Aiemmat tulkkaukset osoittavat, että se käsitteli ristiriitoja ja sotaa kansan ja erilaisten sankareiden kesken, mutta nämä kirjoitukset käsittelevät pikemmin konflikteja valon ja pimeyden välissä, selostaa Per Holmberg, joka on ruotsin kielen professori Göteborgin yliopistossa. Hänen mukaansa on kohtuullista ajatella ihmisillä olleen tietoisuutta ilmastomuutoksen voivan muuttaa oloja siten, että se vaikeuttaa elinmahdollisuuksia.

  Rökstenissä on 760 merkkiä, minkä vuoksi se on maailman pisin laatuaan.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/beviset-vikingarna-led-av-klimatangest/
   
 2. vierailija Vierailija

  Aika hemmetin typerä oletus professorilta. Totta kai ihmiset ymmärsivät miten ilmasto vaikuttaa satoon, riistaan ja siihen miten selvityä pakkasen yli. Miksi entisajan ihmisiä pidetään jotenkin tyhminä, nämä samat, jotka keksivät miten purjehtia valtameren yli, keksivät matemaattisia kaavoja ja ties mitä. Hävytön ukkeli!
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 344
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eihän ollut professorin oletus, vaan tietoa riimukirjoituksesta, joka on selkeä todiste viikinkien ilmastotietoudesta. Tietysti olivat ymmärtäneet sen, etteivät vuodet ole veljiä keskenään. Tuokin teksti voidaan tulkita joko siten, että ihminen on aina povannut tuomiopäivän tuloa kaikkialla tai osoituksena peloista, jotka eivät toteudu ennen kuin aika on. Oli miten oli, mutta hienoa, että ihmiset ovat kyenneet jättämään tietoa jälkipolville tuolloisista ajoista.

  Surullista, ettei suurin ja tunnetuin riimukivi ole Suomessa samalla tavoin arvostettu kuin muissa Pohjoismaissa. Osoittaa sen, ettei Suomi ole länsimaa samalla tavoin, koska mediassa vaietaan tietyistä aiheista koko ajan. Hyvä, että näille sivustoille saa kirjoittaa artikkeleista, jotka ovat Ruotsissa tavallisten lehtitalojen aiheita. Suomalaiset eivät osaa vaatia medialta kuin hömppää, jota kaikki tuutit ovat pullollaan.
   
  Last edited: 10.01.2020
 4. vierailija Vierailija

  Entisajan ihmiset olivat luonnosta riippuvaisia ja säiden armolla, joten on aivan luonnollista raapustaa ne sääilmiöt johonkin kivipaateen jotka vaikuttavat heimon olemassaoloon. Mietin mitä tämä magneettikentän muuttuminen vaikuttanut talveen. Nythän se alkaa ilmeisesti tammikuun loppupuolella vasta.Piteneekö vastaavasti loppupäästä.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 344
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ihminen on yhä luonnon ja säiden armoilla, mutta on keksinyt helppoja tapoja ilmaista itseään, eikä tarvitse hakata tietojaan riimukiviin. Magneettikentän muutos voi vaikuttaa enemmän gps-paikantimiin kuin säähän, mutta oletettavasti matemaatikot kykenevät saamaan kaiken kohdalleen melko helposti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti