Hae Anna.fi-sivustolta

Ilmastoselitteisiä uhreja vähän

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 16.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ilmastoon liittyvissä luonnonkatastrofeissa on 120 viime vuoden aikana kuollut ihmisiä koko ajan vähenevästi. Viime vuosikymmenen aikana luvut ovat olleet erityisen pieniä, kirjoittaa Bjart Holtsmark Norjan valtiollisesta keskusvirastosta. Näin ollen ilmastoaktiivi Greta Thunbergin väite, että ihmiset kärsivät ja kuolevat, ei ole ihan oikea mielikuva tilanteesta.

  Ilmastoselitteisiä kuolintapauksia oli viime vuosisadan alkupuoliskolla paljon, sillä vuosien 1920-70 aikana kuoli keskimäärin 330 000 ihmistä vuosittain. Esimerkiksi Kiinassa ja Neuvostoliitossa kuivuus oli 1920-luvulla syy yhteensä yli neljän miljoonan ihmisen kuolemaan. Kun Jangtse-joki tulvi vuonna 1931, kuoli 3,3 miljoonaa ihmistä ja 100 miljoonaa jäi kodittomaksi. Intiassa kuivuus ja syklonit ovat myös vaatineet paljon uhreja.

  Sen sijaan vuoden 1970 jälkeen on kuollut vuosittain 40 000 ihmistä keskimäärin vuoteen 2010 mennessä. Näin siitä huolimatta, että ajanjaksolla on ollut useita maanjäristyksiä.

  Aihetta antoi:

  https://www.expressen.se/debatt/manniskor-dor-sa-greta-vad-sager-statistiken/
   
 2. vierailija Vierailija

  Gretan puheissa on niin paljon ristiriitaisuuksia jotka aikuiset kyllä huomaavat mutta nämä manipuloidut teinit eivät. Kuten muka häneltä varastettu lapsuus ja nuoruus. Kuka häneltä on ne varastanut. Ei kukaan.
  Greta voisi lopettaa nämä ristiretket ilmaston vuoksi. Hän voisi alkaa huolestumaan ennemmin tästa paljon lähempänä olevasta ja suuremmasta uhasta. Nimittäin vasta syttyneestä sodasta Turkin ja Syyrian kurdien välillä.
  Mutta eihän se häntä koske kun itse riekkuu amerikan mantereella kaukana tästä uhasta.
  Suurin määrä kuolleita tuli varmaan tästä Aasian tsunamista jos luonnon katastrofeista puhutaan. Ja näillä maanjäristyksillä ja niistä aiheutuvilla tsunameilla ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa vaan mannerlaattojen liikkumisella.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti