Hae Anna.fi-sivustolta

Imellytetty perunalaatikko

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä epätoivoinen emäntä, 23.12.2008.

  1. vierailija Vierailija

    Olen epäonnistunut "viikarilla" useita kertoja. Kun aloin imeltämään noin 70 asteen lämpötilassa, niin ei ole imeltäminen epäonnistunut kertaakaan.
     
  2. vierailija Vierailija

    Jos ohjeiden mukaan tekee, niin aika suurella todennäköisyydellä epäonnistuu. Monissa ohjeissa varaudutaankin epäonnistumiseen siirappilisällä.
     
  3. vierailija Vierailija

    Kun on jauhoiset perunat ja imeltää 70-75 asteessa niin kolmessa tunnissa imeltyy.
     
  4. vierailija Vierailija

    Jos sose on liian kuiva lähes kokkareinen niin ei kunnolla imelly. Tarvii vettä notkistamiseen ja vesi on muutenkin tärkeä osa imeltämistä. Imeltymislämmön pitää olla noin 65-75 astetta. Useissa ohjeissa annettu imellyslämpötila alle 60 astetta voi estää imeltymisen.
     
  5. vierailija Vierailija

    Miksi 60-70 asteinen uuni olisi liian kuuma. Onhan imeltymisreaktioiden lämpölatkin 65 ja 75 astetta. Jauhotkin "palaa" niinkin kuumassa kuin 78 astetta.

    Kaikissa prunalaaduissa on riittävästi tärkkelystä imeltymiseen.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti