Hae Anna.fi-sivustolta

Itäeur lastenelokuva 70-luvulta

Viestiketju osiossa 'Leffa- ja tv-friikit' , käynnistäjänä musiikki?, 26.12.2006.

 1. musiikki? Vierailija

  Hei,

  Muistin jouluaattona erään pienenä näkemäni elokuvan ja nyt vaivaa kun en millään löydä tai muista mitään lisää k.o. elokuvasta. Mielestäni se oli itäeurooppalainen, esitettiin YLE:llä joskus 70-luvun loppupuolella.

  Tuntomerkit:
  - päähenkilönä tyttö, jota kiusattiin (oliko vasta muuttanut?)
  - pojat yrittivät kiusata tyttöä pakottamalla hänet laskemaan mutaista mäenrinnettä alas. Mutta reipas tyttö laskikin vapaaehtoisesti ja muutti laskemisen hauskaksi jutuksi
  -> ystävystymistä, naurua, mäenlaskua
  - elokuvassa oli laulu, joka laulettiin jotensakin: tsyugatjuu, tsyugatjuu (kaikuna), tekstitys oli ("perhonen, perhonen"). Melodia oli suunnilleen: alaG- E - D, sitten "kaikuna" alaG-C-H ja nuottien kestot: 1/8, 1/4 ja (1/2+1/8). Tämä toistettiin ja lopussa oli vielä H(1/8)-G (1/8)-A(1/4)-G(pitkä ) x2, toka kerran jälkeen extrapitkä tauko. Ja sitten alusta (perhonen lähtee aina tahdin eka iskulla)….
  - elokuvassa oli ehkä leijoja ja laulun aikana kuvattiin paljon taivasta (ja ehkä joku toinen tyttö, toisella kukkulalla lauloi sen kaiun).

  Jos joku osaisi auttaa, esim mitä kieltä tuo tsyugatjuu (tai tsyugatsyy) voisi olla. Olen jo etsinyt netin puhki.
   
 2. miirunen Vierailija

  Valitettavasti kukaan ei näytä muistavan.. Laita sähköpostia YLE:lle ja tiedustele ohjelmapäälliköltä asiaa, ehkä sieltä vastaus löytyy :) Onnea etsintään!
   
 3. 70-luvusta Vierailija

  Odottelin eilen illalla TV2 Pressiklubia (alkoi 23:35). Ennen ohjelmaa oli mielenkiintoinen dokumentti jostakin miehestä, joka oli tehnyt elokuvia 70-luvulla. En muistanutkaan miten vasemmistolaista aikaa nuoruuteni aikana elettiin.

  Itä-Saksasta tulee heti mieleen Pikku Kakkosen Nukku Matti animaatio.
  Kyllä Ylen arkistoista löytyy. Eilisessä ohjelmassa näytettiin pätkiä arkistosta.

  Tykkään Radio Suomesta ja Ylen Aikaisesta. Vaikka netti onkin laaja, niin sitä päivitetään jatkuvasti eikä sieltä kaikkea löydy. Kirjastonhoitajat ovat eteviä tiedonhakijoita. Heiltäkin kannattaa kysellä vinkkejä.
   
 4. ap,musiikki Vierailija

  Kiitos vastauksista. Käännyn ehkä YLE:n puoleen vaikken ole ihan yhtä optimistinen siitä, että ehtivät selvitellä tällaisia - enhän muista tarkkaa esitysvuotta, enkä edes oliko varmasti todella elokuva vai vain esim. puolen tunnin lastenohjelma. Ja perhonenkin saattoi olla vain sivujuonne, "kohtaus" joka jostain syystä vain jäi mieleen. YLE:llä luultavasti on noista ulkomaalaisista ohjelmista vain katalogit (tekijä, ohjelman nimi ja lyhyt vapaamuotoinen kuvaus, josta on vielä vaikea tehdä hakuja ilman että kahlaa niitä ajatuksella läpi). Yleisölle avoimet Elävä Arkisto-matskut silmäilin jo itse. (Internetin julkiset elokuva-arkistot, varsinkin lastenelokuvista ja Itä-Euroopasta, tuntuvat alkavan 80-luvun lopun materiaalista.)
   
 5. vierailija Vierailija

  Samaan aiheeseen mutta eri elokuvaan viitaten: Ylen aikanaan näyttämä itä-eurooppalainen lastenelokuva 70-luvulta tai 80-luvun alusta, suomennettuna nimenä muistaakseni "Minne kultakalat menevät". mutta en ole ihan 100% varma. Ja ainoa kohtaus jonka muistan on kun äiti huuhtoo kuolleen kultakalan vessasta alas ja tyttö muistaakseni alkaa selvittää minne kala meni. Muistaisiko kukaan tätä elokuvaa?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti