Hae Anna.fi-sivustolta

Italia, etelä

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä kiinnostaa, 09.06.2004.

 1. kiinnostaa Vierailija

  olen kiertänyt gardajärven, padovan, veronan ja venetsian. niin ja Cortinan. Pohjois-italia siis paljon nähtynä, mutta nyt kiinnostaa etelä puoli..
  Millainen on etelä-italia, toiset sanovat että köyhä ja likainen..?
  Entäpä Sisilia?se kiinnostaa kovasti myös.
   
 2. donna italia Vierailija

  Ciao!
  Etelä-Italia on kaunista ja pittoreskia aluetta. Paljon näkemistä mm. Reggio di Calabria ihan etelässä on iso kaupunki n.170 000 as. Tropea n.7500 as. aivan mahtava ja Pizzo n.8000 as. mutta mahtavia paikkoja, hyvin säilyneitä kirkkoja, luostareita ym. Vibo Valencia kiva shoppailukaupunki ja Joonianmeren puolella on vaikka kuinka paljon näkemisen arvoisia paikkoja esim. Stilo. Pentadittilo aivan eteläkärjessä on hieno, hylätty kylä.
  Mahtavat maisemat vuorineen ja serpentiini teineen tuo mieleen Toscanan. Vastakohtana on kirkkaat meret molemmin puolin, Joonianmeren puolella aavaa rantaa mutta Tyrrheneanmeren puolella on korkeita pudotuksia, omia pikku poukamia ja kristallinkirkasta vettä, ihan mieletön. Etelä-Italiaa ei ole kansainvälinen turismi (vielä)pilannut. Jonkun verran saksalaisia ja suomalaisia ja ruotsalaisia ja tietty itskuja. Sen huomaa, että turismia ei ole kauan ollut, palvelut ovat erilaisia ja niitä ei kenties ole ollenkaan. (hyvin tulee toimeen). Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia, ihan erilaisia kuin pohjois-italiassa. Englantia ei paljon puhuta, mutta jos ei italia suju niin elekieli on ok vaihtoehto.
  Sisilia on ihan 1.paikka. mene katsomaan!
   
 3. Harri Vierailija

  Olettaisin, että olet lähdössä autolla vähän laajemmalle kierrokselle. Sehän käy suoraan SUomesta, tai sitten vuokraamalla Italiasta. Edellinen vastaus kuvasi aika hyvin etelä Italiaa noin yleisesti. Onhan tietysti paljonkin eroa, ollaanko siellä saappaan selkäpuolella, tai sääripuolella. Turismia negatiivisessa mielessä ei juuri ole, vaikka kyllähän hotelleja löytyy ja niihin ainakin omia turisteja. Niissä paikoissa, missä yövyttiin/muuten vaan pysähdyttiin, ei ollut ongelmia siisteyden kanssa. Siinä saappaan pohjan puolella on paljon rantalomaan sopivia kohteita, siitä vain ajelemaan ja pysähtyy minne mieli tekee. Hotellit ovat ainakin näin kesäkuussa edullisia, 50-60 euroa kahden hengen huoneesta yleinen hinta. Heinä- ja elokuussa voi olla italialaisia lomalaisia enempi, joten hinnatkin nousevat. Tyrkytetään vielä muutamaa paikkaa: Alberobello siellä koron tienoilla on hieno paikka trulloineen (sellainen kivistä kasattu suippokattoinen talo). Catanzaro oli aika hulppealla paikalla, Tarantossa oli sellainen etelän meininki, joskin vaimo tulkitsi sen uhkaksi auton säilymiselle parkiksella. Koko rannikko Tirrenian meren puolella oli kivaa ajettavaa, kylästä kylään. Ei tuolla nyt sen kummempia ongelmia ole, englantia tosin taitaa olla turha tarjota, mutta muutamalla italian lauseella pärjää ihan kivasti. Liikenne on tietysti vähän toisenlaista kuin täällä kotosuomessa. Suuremmat mällin mahdollisuudet ovat kuitenkin isommissa kaupungeissa, jossa autoja on tiuhassa ja kuskit pursuvat adrenaliinia. Jos et pärjää Hesan ajossa, ei ehkä kannata Sisilian kaupunkeihin mennä sompailemaan.
   
 4. Sud Vierailija


  Aika isoja piirtoja kartalla. Rooma on jo italialaisille itselleen etelää - mezzigiornoa. Omasta mielestäni etelä alkaa jossan Gaetan kulmilla. Huomaat vesipuhvelit, Napolin murteen ja rauhallisemman elämänmenon. Alas vaan autostradaa pitkin!
   
 5. B.G. Vierailija

  Italiassa opiskellaan peruskoulussa englantia vähintään kolme vuotta...
   
 6. Fia Vierailija

  Etelä-Italiassa on upeita paikkoja jotka kelpaavat myös maailamn jetsetille. Amalfin rannikko muunmuassa ja Taormina on hieno kaupunki. Kun et mene Napoliin, se on vähän ikävä...
   
 7. donna italialle Vierailija

  Kyllä etelä-Italiassa turismia on, menepä vaikka Sorrentoon tai Amalfin kaupunkeihin. Mutta se on vähän tasokkaampaa vaan. Capri täytyy listata myös.
   
 8. sole Vierailija

  Olet siis nähnyt tähän mennessä vain saksalaisvaikutteisen ""jämptin"" puolen Italiasta. Kun laskeudut kartalla alas päin alkaa aivan toinen maa. Kuva ei olekaan aina niin siloiteltu kuin pohjoisessa, mutta pursuu enemmän elämää. Kun otat oikean asenteen löydät sieltä todellisia helmiä. Niin maisemien, ihmisten kuin ruoankin suhteen. Sisilia on kaunis vastakohtien saari. Ehdottomasti vierailun arvoinen. Sieltä löytyy kyllä köyhyyttä ja likaa, mutta myös uskomatonta kauneutta, rikkautta, tyylikkyyttä ja ennen kaikkea värikästä elämää.
   
 9. m.e. Vierailija  Etelä -Italia on Amalfin eteläpuolella???
  Ja siellä on maailmanjulkkujen piilopirttejä, turismia sekin.
  Caprilla, Sorrentossa jne on kaikentasoista repunkantajaa.
   
 10. Titta Vierailija

  Tiedän julkkujen, osin jo vainaiden,piilopirteistäkin. Ja Caprillakin tietysti on köyhiä reppureissaajia retkillään....
   
 11. Elämä Vierailija

  Calabriassa Tropea ja Pizzo mm. ihania eläväisiä pikkukaupunkeja joissa kapeita katuja, Capo Vaticanon lomalla kävimme niissä. Capo hiljaista maaseutua, upeita rantamaisemia, punasipulipeltoja, ystävällisiä ihmisiä.
   
 12. jassu Vierailija

  Palasin viikko sitten Calabriasta. Löysin reissullani vain muutaman henkilön, joka hieman puhui englantia, En tiedä
  mitä italialaiset tekevät englannin tunnilla.Nuoretkaan ihmiset ravintoloissa, kaupoissa eivät puhu lainkaan englantia.
   
 13. niina Vierailija

  Jos menet Suomen maaseudulle vaikkapa Savoon, ei siellä kovin moni puhu englantia eikä muitakaan kieliä.
   
 14. Donna Vierailija

  Niina, tuohan tarkoittaisi sitä, että Suomessa ainoastaan kaupunkien oppilaitoksissa olisi tasokas englanninkielen opetus?? Jos taas meinaat, että italialaiset nuoret eivät ujouttaan puhu englantia et tunne Italian nuorisoa yhtään, he eivät ujostele puhua kieliä, mikäli osaavat.
   
 15. Niina Vierailija

  Laitoin tuon ihan vertailevaksi huomautukseksi. Seutu josta tässä on kyse on etelä-Italiaa joka ei ole erityisen ""kehittynyttä"" eikä turistialuetta. Vaikea sanoa mistä on ollut kyse kun tuossa väiytetään että nuoret eivät puhu englantia. Saattaa olla etteivät välttämättä halua eli valitsevat kenen kanssa puhuvat...
  Kouluopetus ja käytännön ""kielillä puhuminen"" ovat kaksi eri asiaa.
   
 16. Zoe Vierailija

  Ei millään pahalla, mutta vertauksesi oli melko ontuva. Kyllä missä tahansa maaseudulla Suomessa alle kolmikymppiset edes ymmärtävät jonkin lauseen englantia, mutta Tropean seudulla tuntui, että ei todellakaan ymmärretty (saatikka puhuttu). Tuntuu sitä paitsi aika absurdilta kirjoittaa edes tuommoista... (ikään kuin sillä tosiaan olisi väliä peruskielitaidon suhteen, missä päin Suomea joku asuu). Ja vielä: en ole ko. Italian seutua moittimassa eikä sen ole minulle väliä, mitä kieltä siellä puhutaan. Paikan ja ihmisten positiivisuutta tällainen asia ei mitenkään vähennä.
   
 17. lapset ja mafia Vierailija

  Eilen tuli 4D dokumentti mafiastaja lapsista mm. Sisiliassa ja nimenomaan Calabrian alueella Etelä-Italiassa. Aivan järkyttävää. Valtio hylännyt köyhät kylät kokonaan, korruptio ja rikollisuus kukoistaa. Pikkualueella pyörii sankoin joukoin poliseja turisteja suojelemassa. merivedenkin kerrottiin olevan todella saastaista. Niin absoluuttisen köyhää ettei olisi Somessa mahdollista. Maisemat toki upeat.
   
 18. x Vierailija

  Suomessa katellaan paljon telkkarista englanninkielisiä ohjelmia. Italiassa dupataan lähes kaikki ohjelmat ja elokuvat italiaksi.

  Tämä ehkä osittain selittää kielitaidon eroavaisuuksia. Ja ehkä opetus Suomessa on tehokkaampaa kuin köyhässä etelä-Italiassa.
   
 19. Gelato Vierailija

  Viime vuonna Italian matkalla opas kertoi että ainoastaan ne italiaiset jotka menee yliopistoon lukevat englantia eli varmaan siellä äidinkielen jälkeen saksa on seuraava mitä opettelevat koska tuntui että ainakin Pohjois-Italiassa saksa oli se kieli jota hallitsivat italian lisäksi. Suomessa todellakin löytyy ihmisiä(myös nuoria) jotka eivät puhu muuta kuin omaa äidinkieltään vaikka ovat opiskelleet vähintään englantia ja ruotsia koulussa.
   
 20. calabriaan siltikin Vierailija

  Ennen dokumentin alkua kuuluttaja mielestäni sanoi, että ohjelma oli vuodelta 1993 ja ranskalaisen filmiryhmän tekemä. Olikohan näin?
   
 21. Että... Vierailija


  Italiassa aletaan ""opiskella"" englantia 7-vuotiaana.
   
 22. lapset ja mafia Vierailija

  Voi olla että oli yli 10 v. vanha dokumentti. Eipä silti, kyllä itsekin matkustaisin sinne, olisi ihan mielenkiintoista. Kaikki kokemukset tervetulleita. Ohjelma antoi kyllä ajattelemisen aihetta.
   
 23. ?? Vierailija

  Asuuko maalla ainoastaan alle kolmikymppisiä, sekä Suomessa että Italiassa?En usko. Kummaa kun maalla törmää vanhempiin ihmisiin, ainakin Suomessa. Oletko kuullut maaltapaosta?
  Kielitaidosta sen verarn että Savossa on Suomen kielitaidottomimmat ihmiset, ymmärrettävistä syistä.
  Ja mitä ihmeen väliä sillä mitä kieltä Italian jossain osassa puhutaan? Itse puhun italiaa kohtalaisesti, mieheni vielä apremmin. Käytämme sitä kieltä ja myös englantia tietysti. Onko tämäkin jotenkin ontuvaa? Mielestäni Tropean seutu on juuri siitä syystä kiehtova ettei se ole turistirysä eikä engalnninkileinen seutu. No. tämähän taas ymmärretään päin metsiä ja joku älähtää...
   
 24. mafia? Vierailija

  Ei pyörinyt mafia meidän jaloissa kun oltiin Sisiliassa. Se oli 90-luvun alkupuolella.
   
 25. Zoe Vierailija

  Niin just. Viitsitkö lukea viestini uudelleen - jos tarkoituksesi oli minun viestini ""pointteja"" vastaan argumentoida, niin pieleen meni melkein joka kohdassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti