Hae Anna.fi-sivustolta

Italiaanko?

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä J & M, 09.04.2008.

 1. J & M Vierailija

  Olemme nuoripari ? alle kolmekymppisiä ja mietimme tulevan kesän matkaa. Kreikkafaneja ollaan, mutta myös Italia kiinnostaa kovasti. Kaipaamme hyvää rantaa, hyvää ruokaa ja rentoa meininkiä (ei kuitenkaan discoja tms) mutta jotakin iltaelämää esim. musiikkibaareja tms saisi olla. Mikä kohde sopisi meille? Tykkäämme lomalla rentoutua ja löhöillä rannalla, mutta myös kaikki retket ja vanhat kaupungit tms kiinnostaa! Ja jotakin ostoksiakin olisi mukava tehdä.. Mikä kohde sopii parhaiten meille? Kiitokset :)
   
 2. Italiasta löytyy joka puolelta hyvää ruokaa, loputtomasti historiallisia nähtävyyksiä, kaunista maisemaa ja vanhoja kaupunkeja. Jos siis lähdetään rannoista liikkeelle. Mukavia rantapaikkoja ovat mm. Pesaro ja Cattolica Adrianmeren rannalla. Sieltä voi tehdä retkiä mm. Venetsiaan ja Firenzeen, jopa Roomaan. Aivan lähelläkin on hienoja nähtävyyksiä, kuten Gradaran linna ja San Marinon pienoisvaltio. Rannat ovat hyvät, hoidetut. Pesarossa ei ole diskoja, mutta kaikkea muuta löytyy. Myös hieno vanha kaupunginosa. Hyvät rannat on varmaan myös Viareggiossa, Toscanan rannikolla, mutta siitä seudusta ei ole omakohtaista kokemusta. Sieltä voi tehdä retkiä mm. Sienaan ja Firenzeen. Myös Sisiliasta ja Sardiniasta löytyy hienoja rantoja. Näistä suosittelisin kyllä Sisiliaa (Taorminaa tai Cefalua). Tosin Sardinia voi ehkä viehättää nimenomaan kreikanystäviä (?). Vuoristoinen Gardajärven seutu on kaunista, mutta rantaihmiselle se ei ehkä ole paras mahdollinen valinta, vaikka se onkin yksi suosikeistani Italiassa. Sieltä voi tehdä retken esim. Venetsiaan ja Firenzeen. Gardajärven vesi on kylmää ja rannat pikkukiveä. Myöskään Sorrentossa ei ole hiekkarantoja. Muuten hieno paikka. Itseltäni on kokematta Italian Riviera, mutta sinne suunnistamme ensi kesänä! Muiden kertomusten perusteella uskallan suositella sitäkin.
   
 3. J & M Vierailija

  Kiitos vastauksistasi. Kysyisin vielä joitakin asioita.. Missä mainitsemistasi kohteista on parhaat rannat/paras ranta ja lähietäisyydellä hotelleista kaupunki/kylä, tarkoitan ettei tarvitsisi kauheasti hakea mitään. Italia on kovin vieras paikka. Sardinia kiinnostaa mutta kun ihmiset saarta tällä palstalla haukkuvat. Siksi muutkin samantapaiset vaihtoehdot kiinnostavat. Miten Sisilia eroaa Sardiniasta? Onko Sisiliassa kuitenkin hyvät rannat? Tarkoitus olisi olla vain viikko, mutta ehtiihän siinä löhöillä rannalla ja vielä katsella paikkojakin. Historia ei sinänsä kiinnosta, tarkoitan museoita tms mutta kaikki vanha ja idyllinen kylläkin. Italiassa arvelluttaa kuvat rannoilta, jotka on tupattu täyteen ihmisiä.. Mutta eipä tässä eristyksissäkään haluta viikkoa viettää. Pääasia kuitenkin aurinko, rannat ja hyvä ruoka.
   
 4. Italiaan! Vierailija

  Esim. Cattolicassa ja Pesarossa (kaupungit ovat lähekkäin) rannat ovat yhtä hyvät ja hotellit ihan rannan lähellä, usein rantakadun varrella. Pesarossa vanha kaupunki on hieman hotelleista sisämaahan, ehkä puolisen kilometria rannasta, mutta siis hotellit ovat rannalla.

  Italialainen rantaelämä on kokemus sinänsä. Siellä saa seurata läheltä perhekuntien elämää, kun ainakin kolme polvea tulee viettämään päivää rannalle, isovanhemmat, lapset ja lastenlapset. Minusta italialaisella rannalla on mukava makailla ihan vain ihmisiäkin seuraamassa. Rannat ovat maksullisia, siis peti ja varjo maksavat, mutta samalla hinnalla saa sitten palveluja ja rannat ovat siistit. Rannalta löytyvät suihkut, vessat, snackbaarit ja lasten leikkipaikat jne. Toki löytyy ilmaisiakin rantapätkiä, mutta niitä ei luultavasti siivota.

  Sardiniassa on upeita valkohiekkaisia rantoja (ei kannattaisi kyllä ihan Algheroon jäädä) ja kuten sanoin, se saattaa sopia kreikkafanille. Sisiliassa oli meille enemmän tutkittavaa (antiikin raunioista loistokkaisiin barokkikirkkoihin), mutta kyllä hienoja rantojakin siellä on. Esim. Naxos on ihan rantapaikka (osa Naxoksen rannasta on kai karkeampaa hiekkaa, en ole siellä lomaillut). Taorminasta on rantaan vähän matkaa, koska kaupunki on vuoren rinteellä. Cefalussa löytyy hyviä hiekkarantoja aivan kaupungin keskustan viereltä. Se on tunnelmallinen pikkukaupunki. Hyvä hotelli aivan rantakadun varrella olisi esim. Tourist. Cefalun lähellä on suuri Palermo, Sisilian pääkaupunki, jonne AM tekee retkenkin.
   
 5. J & M Vierailija

  Voi kiitos vastauksistasi! Aloimme katsoa tuota Sisiliaa myös vaihtoehtona, nyt vaikeinta on päättää minne lähteä - kaikissa paikoissa tuntuu olevan jotakin todella ihanaa ja kiinnostavaa. Naxoksen alue kiinnostaa, koska lähellä mm. Taormina jne. Osaatko sanoa, onko Naxos/Taorminan alueen rannat (eritoten Naxos) parempi kuin Cefalun? Katsoin Finnmatkojen hotelli Caesar Palacea tuolta Giardini-Naxos alueelta. Vaikuttaa upealta! Toinen vaihtoehto olisi juuri tuo Cefalun Tourist, jossa puolihoito. Minkälainen hotelli oli, aamiainen, allas, entäpä viereinen ranta? Onko alueella nahtävää ja päihittääkö mielestäsi Naxos/Taorminan alueen?? Tourist-hotellista mainitaan, että baarien äänet saattavat häiritä, mutta tuskin ihan hirveästi?

  Sitten tuo Sardinia.. Rantaihmisinä sekin kiinnostaa. Ehdottomasti vuokraamme auton jos sinne päädymme. Algheron kaupungista olen lukenut, ettei se ole kovinkaan kummoinen.

  Sitten vielä Pesaro tai Cattolica. Osaatko sanoa mitään AM:n Murex-hotellista? Siis Cattolicasta..Entäpä Pesaron Cruiser-hotellista? Onko Pesaro kesäkuussa liian hiljainen, jos haluaa iltaisin istuskella ravintoloissa tms. iltapaikoissa? Olemme kuitenkin sen verran nuoria että jonkinlainen "iltaelämä" kiinnostaa. Pesarosta ja Cattolicasta pääsisi mm. Venetsiaan, mikä kiinnostaa.

  TODELLA vaikea valita!! Kuitenkin pääasia meille on hyvä ranta ja lämpö, vaikka kaikenlainen näkeminenkin on iso plussa. Paikallemme siis emme aio jäädä, menemme sitten minne tahansa.

  Mikä kohde olisi mielestäsi varmin valinta meille, ja miksi? Mistä paikasta itse pidit eniten? Anteeksi kyselytulva, mutta olet vastaillut hyvin joten kiitokset siitä!
   
 6. Italiaan ! Vierailija

  Mielipiteeni ovat tietenkin henkilökohtaisia, mutta näinhän aina tahtoo olla. Osa Naxoksen rannoista taitaa olla soraa tai vähemmän hienoa hiekkaa. Muuten kai ihan hyvä rantapaikka. Taorminan läheisyys plussaa. Finnmatkojen hotelleista en osaa sanoa.

  Cefalussa on Touristin kohdalla hienohiekkainen ranta tien toisella puolella. Cefalussa löytyy myös kalliorantoja, jos snorklailu kiinnostaa. Vedet ovat tavattoman kirkkaat. Lämpötila oli kahden Cefalun viikon aikana kesäkuussa n. 28 ja aurinko paistoi koko ajan.

  Sardiniassa olen ollut hotelli San Marcossa aivan rannalla. Hyvä hotelli, mutta keskustaan (hikinen) kävelymatka (olimme hellejakson aikana siellä, 40 astetta). Castelsardo voisi olla kauniimpi paikka Sardiniassa, mutta ehkä liian pieni teille? Siellä en ole käynyt. Ensikertalaiselle suosittelisin ehkä jotain muuta Italian kohdetta kuin Sardiniaa, koska tuo saari on vähiten tyypillistä Italiaa.

  Kyllä Pesarossa on iltaelämää vuoden ympäriinsä. Sehän on yli 90 000 asukkaan italialaiskaupunki. Ei ole liian hiljaista. Päinvastoin, siellä näkee myös sitä tavallista italialaista elämänmenoa. Ei ole omakohtaista kokemusta Cruiserista, hyvä sijainti kuitenkin. Olen itse ollut viikon läheisessä Caravellessa, joka oli muuten hyvä, mutta ilmastointia ei silloin ainakaan ollut. Clipper oli oikein hyvä, mutta siellä ei ollut uima-allasta, jota nuoriso kaipasi vähän. Cattolicassakin on kesäkuussa sopivan rauhallista ja tilaa paljon. Ihania iltatapahtumia suihkulähdeaukiolla ja kävelykaduilla. Välitön kiva tunnelma jäi mieleen. Murexin sijainti on hyvä ja rauhallinen. Tiedän sen, koska Madison, jossa oleskelin, on ihan lähellä. Keskusta on ihan lähellä, samoin ranta. Naapurikaupunki Cabicce Mare on pienen kävelymatkan päässä. Siellä on kukkulalla pieni kylä Cabicce Monte, josta on upeat näkymät, kannattaa kiivetä! Siellä on myös iso kuulu disco, mutta siellä en ole käynyt. Luulen, että pitäisitte Cattolicasta, kaikki varmaan pitävät. Ja Venetsiassa kannattaa käydä, jos sinne päin menee. Onhan se ainutlaatuinen kaupunki maailmassa.
   
 7. Sisiliasta Vierailija

  Olen ollut Taorminassa useamman kerran ja Cefalussa kerran. Taorminaa suosittelen varauksetta,aivan mahtava paikka. Taorminan kaupunki on vuoren rinteellä, rannalle on sieltä jonkin verran matkaa, mutta matka taittuu nopeasti Funivialla (köysirata). Itse suosin Taorminassa hotelli Isabellaa, samalla firmalla on hotelli ranta-alueella ja kuljetus rannalle päivittäin pientä maksua (sisältää kuljetuksen ja rantamaksun) vastaan.

  Cefalussa asuimme juurikin hotelli Touristissa.Palvelu hotellissa oli loistavaa, samoin puolihoitoruoka. Viereisen diskon äänet kuuluvat uima-altaan puolen huoneisiin lauantaiöisin. Hotellin uima-allasalue on siisti ja hyvin hoidettu, samoin hotellin ranta.

  Nähtävää löytyy niin Taorminan kuin Cefalunkin ympäristössä. Cefalun ehdoton plussa on sijainti lähellä Palermoa. Taorminasta taas on helppo tehdä retkiä esimerkiksi Etnalle ja lähikaupunkeihin Cataniaan ja Messinaan.
   
 8. Italiaan ! Vierailija

  Jäin miettimään, mistä Italian rantapaikasta olen pitänyt eniten. Olen ollut matkalla yleensä perheen kanssa ja jos koko perheen äänestys pidettäisiin, niin voiton veisi luultavasti Cattolica. Se sopii mielestäni hyvin ensimmäisen Italian matkan kohteeksi. Näkemistä on todella paljon. Aivan muutaman kilometrin päässä on ihana Gradaran linna, jossa kannattaa käydä, vaikkei historia kiinnostaisikaan. Ja sitten voi käydä päiväretkillä esim. San Marinossa (siellä käväisee muutamassa tunnissa), Urbinossa, Bolognassa, Venetsiassa tai Firenzessä.

  Itse olen nauttinut ehkä eniten Cefalun lomastamme. Ehkä se ikivanhan kaupungin miljöö, turkoosinsininen meri ja vuoret kaupungin takana muodostivat täydellisen kulissin minun lomalleni.
   
 9. J & M Vierailija

  Hyvien vastauksienne johdosta valinta vaikenee entisestään - kaikki paikat kiinnostavat! Mutta yksi on valittava...Sardinia kiinnostaa rantojensa puolesta, Cattolica ja Pesaro rantojen ja mm. Venetsian läheisyyden takia. Osaatteko sanoa, onko retki kovin raskas? Kilometreja kertyy päivässä 500 ja vielä kaupungissa pitää jaksaa. Kannattaisiko kahden päivän retki? Vai pääseekö Venetsiaan esim. junalla nopeammin omatoimisesti. Onko San Marino kannattava ostospaikka? Kuinka kaukana sijaitsee rantakohteista?
  Taormina ja eritoten Naxos kiinnostaa, onko kellään tietoa Finnmatkojen hotelli Caesar Palacesta? Sijaitsee ymmärtääkseni luonnonrannan puolella.. Minkälaiset rannat Taorminassa on, onko tietoa? Vaikea valita Cefalun ja Naxoksen välillä, koska molemmissa hyvät puolensa. Onko Sisilian parhaat rannat tuolla Cefalussa?
  Katsoimme Cefalussa nimenomaan hotelli San Marcoa. vaikuttaa ok, mutta jos kävelymatka on oikein mahdoton, niin.. Mutta kaipa siellä voi liikkua myös taksilla??
  Minkälainen oli hotellin allasalue, entäpä melu, haittasiko yöunianne?
  Sisilian retket kiinnostavia, mutta myös Sardinian esim. Korsikan retki mielenkiintoinen.
  Minkälainen kaupunki Palermo on? Ostoksia, kahviloita...tms? Kannattaako käydä?
  Ja pitääkö paikkansa onkimani tieto, että Sardiniassa on pakko pitää uimalakkia altaalla?? Missä kohteessa on rennoin tunnelma ja hyvät rannat? Anteeksi tulee paljon kysymyksiä ja toistoakin on !

   
 10. ei voi olla totta Vierailija

  Sinulla tuntuu todella olevan vaikeuksia tuon päättämisen kanssa, en oikein ymmärrä tuollaista kyselytulvaa joka kohteesta. Unohda nyt ainakin Naxos, ihan perseestä.
  Menkää Cattolicaan tai Pessaaroon, piste. Älä nyt enää jankkaa tätä samaa juttua edes takas, et tunnut kyllä yhtään tietävän mitä haluat.
   
 11. Sisiliasta Vierailija

  Kuten sanottu Taorminan kaupunki sijaitsee vuorenrinteellä, joten itse kaupungissa ei rantaa ole, vaan sinne on muutaman kilometrin matka,joka taittuu esimerkiksi köysiradalla.

  Palermo on Sisilian pääkaupunki ja yksi Italian suurimmista kaupungeista. Hyvin erikoinen ja varmasti mielenkiintoinen kokemus. Kahviloita ja ostosmahdollisuuksia on kuten missä tahansa suuressa kaupungissa. Ehdottomasti kannattaa käydä.
   
 12. Italiaan ! Vierailija

  Tarkoitit tuossa varmaan Sardinian Algheron San Marcoa? En ainakaan ole huomannut, että Cefalussa olisi suomalaisten käytössä tuonnimistä hotellia? Eihän se kävelymatka kamala ole, mutta helle oli hirmuinen... Kyllä olisi tietysti parasta asua lähellä vanhaa kaupunkia, mutta siinä San Marcon lähelläkin löytyy ruokapaikkoja, kauppoja ym.

  Palermo on upea suurkaupunki, mutta aika rasittavakin kokemus kuumana kesäpäivänä. Liikenne on melkoinen. AM:n retkelle kyllä kannattaa osallistua, jos menee Cefaluun. Toiset kävivät vielä omin päin junalla Palermossa uudestaankin, mutta minulle riitti siinä tilanteessa tuo AM:n matka.

  Olen ollut matkatoimiston järjestämällä päiväretkellä Venetsiaan. Ei ole liian raskas mielestäni. Menimme ensin bussilla ja loppumatkan laivalla, jolloin sai kokea saapumisen Venetsiaan mereltä. Todella hieno kokemus. Tulomatka bussilla. Venetsiassa jäi kivasti aikaa tutkia kaupunkia ja tehdä vaikka ostoksia. Me emme seuranneet opasta, vaan seikkailimme siellä omin nokkinemme. Paluu oli sitten illalla. Viisivuotiaskin jaksoi hyvin koko reissun. Bussithan ovat ilmastoituja, joten mikäs siinä on istuessa ja maisemia katsellessa. Bussi pysähtyi mennen tullen maaseudulla jonkin ruokailupaikan kohdalla, jolloin saattoi käydä syömässä ja virkistäytymässä.

  Olisikohan San Marinoon parikymmentä kilometriä Cattolicasta? Ei varmaan ainakaan paljon enempää. San Marino on erikoinen paikka sijainniltaan ja historialtaan, mutta on hyvä varautua ymmärtämään etukäteen, että pikkuvaltio varmaan aika pitkälti elää turismilla ja sen huomaa. Kyllä siellä kerran elämässään kannattaa käydä.

  Kysele pois! Minusta ainakin on kiva kertoa kokemuksiani.
   
 13. J & M Vierailija

  Kiitos vastauksista. Totta, on vaikeuksia päättää! Sitä vaan tuntuu nyt olevan niin "hukassa" kun ei ole koskaan Italiassa ollut, joten vaikea valita mistä sitä aloittaisi. Pitää ottaa huomioon myös se, että toisella meistä on selkävaivoja. Kohde saisi olla sellainen, että nähtävää tms. on suht lähellä. Siksi kysyinkin, onko Venetsian reissu raskas. Olen myös lukenut, että tuolla Naxoksessa on usein meduusoja mitkä haittaa uimista. Rantaihmisinä se ei olisi meille pettymys jos näin huono tuuri kävisi. Muuten paikka vaikuttaa ihanalta.
  Kumpi kaupunki on kauniimpi, Algheron vanhakaupunki vai tuo Sisilian Cefalu? Kummassa on itsessään enemmän ihmettelemistä; nähtävää, ostoksia, ravintoloita..?
  Ja oliko tuo San Marco yleensä hyvä hotelli, minkälainen allas oli? Se taitaa olla Finnmatkojen paras hotelli siellä. Ovatko Cattolican tai Pesaron rannat kovin erilaisia keskenään? Kumpi kannattaa ottaa tukikohdaksi eli kumpi kiinnostavampi juuri rannan, ostosten, ravintoloiden tms. suhteen..?
  Sisliassa tuo Taormina/ Naxos kiinnostaa myös siksi, koska Etna on vieressä..Ja vaikuttaa muutenkin kivalta, paitsi rannat/meduusatilanne epäilyttää..
  Osaatko sanoa, miten kauan Venetsiaan menee junalla ja onko se mahdollista Cattolica/Pesaro-akselilta..? Vaikeata?
   
 14. Italiaan ! Vierailija

  En ole tavannut missään päin Italiaa meduusoja toistaiseksi. Cefalun rannoilla ei niitä ainakaan ollut. Kalliorannoilla ja kivikoissa siellä saattoi olla merisiilejä, mutta hiekkarannoilla ei niitäkään. Minusta Cefalu oli mukavampi ja viehättävämpi kaupunki kuin Alghero. Kummassakin oli kauppoja ja molemmissa markkinat kerran viikossa. Nähtävää oli enemmän Cefalussa. Taormina on näistä kaupungeista se kaunein, mutta... Sitten ranta ei ole aivan lähellä. Kaikki eivät pidä Naxosia kovin viehättävänä kaupunkina. En muista San Marco-hotellissa mitään negatiivista olleen. Ihan asiallinen, siisti. Meillä oli parveke merelle päin ja auringonlaskut aivan upeat!

  Cattolica ja Pesaro ovat lähekkäin ja rannat ihan samanlaiset leveät, hienohiekkaiset, loivasti syvenevät. Aallonmurtajia taisi Cattolicassa olla enemmän, en muista varmasti. Pesaron kaupungissa on enemmän nähtävää kuin Cattolicassa, koska se on isompi kaupunkikin. Gradaran linnaan on Cattolicasta tosi lyhyt matka, mutta olemme käyneet siellä Pesarostakin käsin.

  Suosittelisin teille ehkä varovasti Cattolicaa. Se on kyllä enemmän turistikohde kuin Pesaro, mutta sen sijainti on hyvä ja siellä on varmaan kaikki se, mitä ensimmäiseltä Italian-matkaltanne odotatte. Ja Cattolica on hyvin italialainen paikka kuitenkin, poikkeaa täysin esim. kreikkalaisista kaupungeista. Hyviä puolia on myös Riminin lentokentän läheisyys.

  Junamatka Cattolicasta Venetsiaan kestää lyhimmillään 3.36 t (yksi suora yhteys IC-junalla, muuten täytyy vaihtaa Bolognassa). Suosittelen teille kuitenkin Aurinkomatkojen järjestämää retkeä Venetsiaan. Sen sijaan bussimatkoja lähiseudulle voitte hyvinkin tehdä, esim. Riminin vanhassa kaupungissa kannattaa ehkä käydä. Pesarosta käsin voi käydä eteläisessä naapurikaupungissa Fanossa, jonne on 10 km:n bussimatka. Myös Urbinossa on helppo käydä Pesarosta käsin. Se on todella hieno paikka vuorilla, sisämaassa. Cattolicasta pääsee Gradaraan paitsi bussilla myös minijunalla, joka kulkee muistaakseni aika läheltä Murexia. Bussilla Gradaran linnaan pääsee Pesarostakin.

  Minun on aina myös vaikea päättää lomakohdetta. Teen isolle paperille listan mahdollisista paikoista ja hotelleista ja sitten vaan lasken plussat ja miinukset. Laitan listalle myös hinnat, koska nekin painavat aika paljon perheen kanssa matkustettaessa. Näin päätin esim. tämän kesän kohteemme. Pitkään oli meilläkin vaihtoehtona Viareggio ja Naxos, mutta Alassio voitti tällä kertaa. Kerro sitten mitä päätät! En usko, että petyt, valitsitpa minkä kohteen hyvänsä.
   
 15. J & M Vierailija

  Kysyisin vielä, tiedätkö miksi Naxosta ei pidetä niin viehättävänä? Likaista, huonnot rannat vai mikä mättää? Mietimme että majoittuisimme Naxosiin ja vierailisimme tietenkin Taorminassa. Mutta se vaatii sen, että Naxosin ranta on ok. Lueskelin tuossa ja etsiskelin tietoa rannasta Naxosissa mutta vähissä on. Oko Naxos turismin pilaama ? Mahtaako Taorminan rannat olla paremmat. Itse ymmärsin, että Naxos on nimenomaan rantapaikkana hyvä..? Ja kiitokset vastausaktiivisuudestasi :)
   
 16. ihan tajuton tyyppi Vierailija

  Unohda jo koko juttu, ei tuosta tule mitään !!!!!
   
 17. J & M Vierailija

  No mitäs tämä sinuun liittyy?? Haittaako tuo jos toiset kyselee jotta saa lomansa onnistumaan?? Paras loma syntyy ainakin omasta mielestäni siitä, että tosiaan tietää minne menee eikä pety.Emme ole koskaan Italiassa käyneet, ja nyt alkoi kiinnotus heräämään. Ehkä liikaakin ;) mutta anteeksi nyt, ymmärrän että olen raivostuttava. Rahat aika tiukissa joten pakko kysellä. Ja parhaat vinkit saa muilta jo matkustaneilta. Suurin kiitos kuitenkin Italiaan!-nimimerkillä vastanneelle! Sinun vastauksiesi ansiosta varaan matkan niin meille kuin myös ystäväpariskunnallemme - suuntaamme Naxokseen ja odotamme lomalta lämpöä ja rannoilla oleskelua! Ja uskon että Sisilian loman jälkeen matkaamme myös Cattolicaan, mikä jäi nyt kakkoseksi. Hyvää kesän jatkoa sinulle!
   
 18. Italiaan ! Vierailija

  Uskon, että Naxos on teille ihan hyvä valinta. Olisi mukavaa, jos kirjoittelisit matkan jälkeen tälle palstalle kokemuksistasi. Sisilia on Sisilia ja pohjoisempi Italia poikkeaa siitä melko paljon, joten käy vielä joskus Italian mannermaallakin! Oikein hyvää matkansuunnittelua ja onnistunutta matkaa teille kaikille!
   
 19. J & M Vierailija

  Kyllä tulen kirjoittelemaan palstalle matkan jälkeen kokemuksistamme Naxoksella ja yleensä Sisiliassa. Ainakin kuumaa on varmasti, uskoisin! Kiitos avusta ja mukavia lomareissuja kaikille!
   
 20. Naxos- fani sempre Vierailija

  Hei!
  Olisi kiva kuulla mitä piditte Naxosista, itse kun olen Naxos- fani henkeen ja vereen :).
  Naxosin ranta ei todellakaan ole mitään soraa vaan ihan sileää hiekkaa.
  Harmi, että huomasin tämän kirjoittelun vasta nyt, kun jo olette matkalla käyneet.
  Kiva olisi kuulla tosiaan teidän matkastanne!!
  T. Naxos -fani sempre
   
 21. N.V Vierailija

  Hei!
  Menee Cattolican hoteliin Maddison, jos rahatilanne on tiukka. Kyseisessä hotelissa saat täysi hoito pikkurahalla. Aurinkomatka järjestäjä. Ruoka on monipuolista ja erittäin hyvä. Muistaa pukea nätisti ravitolaan mennessään.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti