Hae Anna.fi-sivustolta

Italian hintataso

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä Plaza-tiimi, 02.07.2007.

 1. Plaza-tiimi Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  1 383
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millaisella budjetilla kannattaa matkaan lähteä? Mikä on Italiassa edullista?
   
 2. riippuu kohteesta ja hotellin tarjoamista ruoista, ihmisten mieltymyksistä, juomatavoista, retkiaktiivisuudesta, rannalla makaamisesta jos vaikka mistä.
  Typerä aloitus ja yritys, keksikää parempaa.!!
   
 3. voi itku Vierailija

  Mikä on halpaa minulle voi olla sinulle kallista tai toisinpäin.
   
 4. aina yletyinen Vierailija

  Ja aina tuota samaa, hinta hinta ja hinta!!
   
 5. Italiaan! Vierailija

  Italiassa ei mikään ole kovin edullista, mutta sinnehän ei mennäkään sen edullisuuden vuoksi, vaan aivan muista syistä. Juuri Kreikasta palanneena (ensimmäinen ja viimeinen Kreikan-matkani) voin vain sanoa, että seuraavaksi taas Italiaan - hinnalla millä hyvänsä.
   
 6. ........ Vierailija

  Kuten tässä on jo useampaan otteeseen mainittu niin Italiaan ei kannata mennä edullisuuden nimissä. Olen ollut kolmena vuonna kiertelemässä Italiaa ja olen huomannut, että hinnat vaihtelevat todella suuresti alueittain. Esimerkiksi Milanosta on melko vaikea tehdä edullisia ostoksia. Supermarketin hinnatkin olivat korkeammat kuin muualla pienemmissä kaupungeissa. Ruoka oli Milanossa melko kallista, mutta kohtuu hintaisia ravintoloitakin löytyi, kun oikein urakalla etsi.Gardajärven pohjoisosan turistirysissä ruoka oli edullista. Kaikki muu sitten maksoi.. Kaikista edullisinta oli ihan tavallisissa kaupungeissa kuten Genovassa, Ventimigliassa. Yllätykseksi, jopa San Remo oli edullinen... Suurissa kaupungeissa ravintolat oli kalliimpia..   
 7. Kaisa* Vierailija

  Juuri Italiasta palanneena voin todeta, että ruokakaupassa ruoka on Suomen tasossa, pois lukien lihan, limpparin ja viinin. Rantakohteissa rantatuolit ovat todella kalliita (eturivi, kaksi vkoa, kaksi tuolia 158 e...), ruoka ravintoloissa kohtuuhintaista. Turistikaupungit, kuten Firenze, ovat kalliita luonnollisesti. Mutta Italia on Italia ja siellä aiomme ehdottomasti lomailla jatkossakin. Upea maa!!!
   
 8. joku tolkku Vierailija

  " Turistikaupungit, kuten Firenze " voi luoja !!
  Firenze on KULTTUURIKAUPUNKI eikä mikään turistikaupunki. Lomakohteissa on aina turisteja mutta pitäisi osata erottaa rantakohde ja kaupunkikohde ja rysät!!!!!!!
   
 9. kerttukaarina Vierailija

  Aina voi löytää jotain edullistakin kivaa, mutta ennen kaikkea minusta olis kiva saada toisten vinkejä siitä, mitä kaikki maksaa, mihin voisi verrata ja sellaista. Toisten matkailijoiden antamat vinkit ovat mielestäni parasta, mitä voi saada. Matatoimistot vaan kertovat jutut omalta kannaltaan. Itse ainakin annan mielelläni muille vinkkejä, kun olen keksinyt jotain kivaa.
   
 10. pönttöpää Vierailija


  " Turistikaupungit, kuten Firenze " voi luoja !!
  Firenze on KULTTUURIKAUPUNKI eikä mikään turistikaupunki. Lomakohteissa on aina turisteja mutta pitäisi osata erottaa rantakohde ja kaupunkikohde ja rysät!!!!!!![/quote]

  Voi hyvä tavaton... että ihmiset jaksaa.. joten jaksan minäkin... Juuri se, että Firenze on kuuluisa kulttuurikaupunki tekee siitä suositun turistikohteen.

  Firenze on Rooman ja Venetsian ohella yksi Italian suurimmista ja suosituimmista turistikaupungeista. ( Tieto löytyy turismin ranking listalta)

  Jos aletaan tutkia turismi sanaa tarkemmin se tarkoittaa yksinkertaisesti matkailua. Turistikaupunki= suosittu matkailukaupunki! Turismiin liittyy myös haittapuolia, kuten alkuperäiskulttuurien tuhoutuminen ja luonnon saastuminen lisääntyneen liikenteen takia.

  Turismi on myös kylmän sodan aikana länsimaissa käyttöön otettu sodankäynnin muoto, joka tähtää vieraiden kulttuurien väkivallattomaan tuhoamiseen ja assimilointiin.
   
 11. Kaisa* Vierailija

  Kiitos edelliselle. Joku tolkulle tiedoksi, että kaupunki, jossa käy paljon ihmisiä matkailemassa on TURISTIKAUPUNKI. Tietenkin. Mitä muuta se on?? Olkoon se sitten miten mahtava kulttuurikaupunki tahansa, niin onhan se nyt, hyvänen aika, sen vuoksi juuri turistikaupunki. Vai miksi ihmeessä siellä joutuu jonottamaan tunti tolkulla taidemuseoihin, kuten Uffizeen??? Koska siellä on PALJON TURISTEJA. Pönttö.


   
 12. faktahomma2 Vierailija

  Firenze ei oel turistirysä mutta totta siellä on paljon turisteja. Turistirysä= paikka jossa ei ole mtiänä aitoa, se on rakennettu pelksätään turisteille, siellä ei edes asu ketään maan kansalaista...
  Kuuluisat, upeat nähtävyydet vetää väkeä, se on selvä. Mutta jos ei ymmärrä historiasta mtiään, voi ne paikat jättää väliin ja häippästä suoraan kaljalle niiknuin finskituristi vaikuttaa tekevän. SIIS FIRENZE EI OLE TURISTIKSUPUNKI, tarkista väkiluku googlettamalla, siellä asuu aika paljon italaisia.
   
 13. pönttöpää Vierailija


  Väitellään nyt sitten käsitteistä...

  Totta jotkut kohteet ovat rakennettu turismia ajatellen, mutta myös kaikki kohteet, jotka vetävät paljon matkailijoita ovat turistikohteita. Turismilla tarkoitetaan matkailua.
  Turistirysiksi kutsutaan sellaisia kaupunkeja/kohteita, joissa on valtavasti turisteja. Turistirysissä alkuperäiskulttuuri jää turismin varjoon. Alueella asuu enemmän ulkomaalaisia, kuin alkuperäisiä ja esim. hotellit ovat linnoittaneet koko alueen.

  Turistikaupunki on eri asia kuin turistirysä. Turistikaupunki on kaupunki, jossa käy vuosittain paljon ulkomailta tulevia turisteja eli matkailijoita. Kuten itse sanoi Firenzessä käy paljon turisteja.Turistikaupunkeja on monenlaisia, jotkut enemmän kulttuurikohteita ja jotkut vähemmän.
   
 14. --- Vierailija

  Löytyykö muuten maaseudulta, pienemmiltä paikkakunnilta, pankkiautomaatteja/pankkeja kuinka hyvin? Eli kun tiedossa on, että rahaa varmasti palaa, mutta kaikkea ei haluaisi kantaa mukanaan käteisenä, niin toimiiko kortit/matkasekit matkalla muuallakin kuin suurissa kaupungeissa?
   
 15. iloinenmatkaaja Vierailija


  Itselläni ei ole ainakaan ollut ongelmia rahan saannin suhteen. Ei pienillä, eikä isoilla paikkakunnilla.. Masterilla ja electronilla on pärjännyt missä vaan. Yhden kerran oli ongelmia, kun luottokortissa yhteys pätki, mutta onneksi löytyi sen verran hätävaraa lompakosta. Itse en uskaltaisi hirveitä summia mukana kantaa, mutta hätävara on aina oltava. matkasekeistä ei oo kokemusta...

   
 16. --- Vierailija

  Olen olettanut, että bensa Italiassa on about Suomen hintaluokassa. Löytyykö täältä tietoa, onko näin todella?
   
 17. ...on ollut... Vierailija

  ...yleensä aika täsmälleen samoissa Suomen hintatason kanssa. Viimeisimmät kokemukset vuoden takaa, nyt en tullut katsoneeksi miten oli kun olin kerrankin ilman autoa Italiassa. Näyttävät kuitenkin valittavan hintaa aika kovasti esim. paikallisissa lehdissä (mutta onhan tuota hintaa täälläkin...)
   
 18. pitää paikkansa Vierailija

  Eli kesäkuussa tänä kesänä bensasta sai maksaa suunnilleen saman kuin Suomessa
   
 19. taso reissaaja Vierailija

  Ette varmaankaan ole polttoainetta Italiasta menneet hakemaan, tuntuu hieman oudolta jos ei muusta osata pitää ääntä. Pysykää kotona siellä farmaritankkinne lähettyvillä, älkääkä polttako sitä öljylamppua valoisan vuorokauden aikaan !!! Jumalauta on se kumma että "pensa" maksaa enemmän tai vähemmän kun meidän TB llä ? Mistähän se johtuu ?? Varmaankin meidän P- aukisuudesta ? Ottakaa "jerrykannulla mukaan pensaa täältä, niin tiedätte mitä olette maksaneet !!!!Ihmettelen itsekin usein miksi "pizzakin" on halvempaa Kotipizzassa kun Luigilla Luganossa.Ja olen alkanut ottaa sitä evääksi Italiaan, ei tartte kun pyytää jonkun sitä lämmittää, ja se ei maksa mitään.
   
 20. 2.5 - 3 € kahvi Vierailija

  Italia on siis lähes yhtä kallis kuin Suomi, siis myös polttoaine. Ulkonasyöminen, kahvittelu, jäätelö samaa hintaluokkaa Suomen kanssa. Ruokakaupoissa liha, leipä ja juustot ja viini ainakin halvempia ja runsaanpi valikoima. En kyllä nipota jos kahvini maksaa vaikka 2,5-3€, onhan se ihan toista kuin meidän samanhintainen litku .
   
 21. Pihimamma Vierailija

  Mene käymään paikan päälle. Kerro sitten mitä maksoit.

   
 22. 2.5 - 3€ Kahvi Vierailija

  No johan nyt, kotiuduin reilu kk sitten Pohjois-Italiasta, kahvi maksoi joka paikassa tuon mainitsemani hinnan, (kujilla en juonut) terasilla istuen.
  Sinulla mättää nyt pahasti, ikävää.
   
 23. fyrkka gimma Vierailija

  Kahvista: tiskillä juoden espresso n.1-50 euroa, capuccino n.2 euroa. Kyllä pöytiintarjoiltuna nuo aiemmin mainitut hinnat paikkansa pitävät, varsinkin Pohjois-Italiassa. "Kuppiloissa" tietenkin halvempaa.Joku haluaa maksaa vielä näköalastakin, kuten minä.
   
 24. Brioche Vierailija

  Pohjois-Italiasta olen minäkin pari viikkoa sitten palannut. Join aamuisin loistavaa cappuchinoa 2 eurolla katsellen upeaa järvimaisemaa. Tuoreen voisarven sai alle eurolla. Hotelllin baare veloitti kahvistaan 1.50.
   
 25. sentin venyttäjä Vierailija

  Bensa maksoi viime viikolla n. 1,37 ja dieseli n. 1,20.
  Ravintoloiden ja kahviloiden hinnoissa isoja vaihteluita paikkakuntien välillä.
  Rooma yllätti "edullisuudella" verrattuna moneen pienempään paikkaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti