Hae Anna.fi-sivustolta

Italiansalaatti

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä ulkkis, 18.09.2006.

  1. ulkkis Vierailija

    Yhdessä ketjussa puhuttiin italiansalaatista ja sitä tekee nyt mieli! Kerro parhain reseptisi elli rakas! Kiitos! :)
     
  2. Emmi Vierailija

    Kaupasta Atrian salaattia ;))
     
  3. ulkkis Vierailija

    Ajattelin että nimmarini olisi paljastanut, etten Atrian salaattia saa kaupasta ostettua vaan pitää itse tehdä, jos italiansalaattia mieli tekee... :)
     
  4. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harva taitaa tehdä italiansalaattia kotona. Mutta onhan netissä ohjeita. Ainakin Ranskassa ja Kreikassa olen tavannut italiansalaatin tapaista, joka on oikeastaan Venäläistä salaattia. En nyt ihan varma ole, mutta italiansalaatti voi olla Italiassa aika tuntematon. No onhan siinä vähän jotain pastaa.
     
  5. Emmi Vierailija

    Sorry, en ajatellut loppuun asti ja heittoni oli just sitä, etten jaksa niin suuritöistä salaattia tehdä itse. Omaa ohjetta en siis voi antaa, mutta tässä yksi arkiston kätköihin joskus tallentunut. En ole löytänyt vielä sitä intoa, että olisin kokeillut.

    Italiansalaatti
    8-10 annosta
    2 kuorineen keitettyä porkkanaa
    2 kuorineen keitettyä perunaa
    100-150 g keittokinkkua
    1 hapahko omena
    ½ kurkkua
    1 maustekurkku
    2 dl pakasteherneitä
    2 dl keitettyä pastaa esim. pätkittyä spagettia tai pientä simpukkapastaa.
    Kastike
    1 dl kuohukermaa
    2 dl kermaviiliä
    2 rkl kevytmajoneesia
    1/2 tl suolaa
    2 tl sokeria
    1 ½ rkl vahvaa sinappia
    ripaus valkopippuria

    Leikkaa kuoritut porkkanat ja perunat, kinkku, omena, kurkku ja maustekurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Keitä pasta kypsäksi, niin että siinä on vielä jotain pureskeltavaa. Valuta ja huuhtele pasta irtonaiseksi. Yhdistä suikaleidut raaka-aineet kulhoon herneiden kanssa. Sekoita vaahdoksi vatkattuun kermaan muut kastikkeen aineet. Yhdistä kastike ja muut salaatin ainekset tasaiseksi seokseksi. Anna maustua viileässä. Salaatti säilyy kylmässä useita päiviä.
    Vihje: Halutessasi voit valmistaa salaattiin kastikkeen myös kevytkermalla ohennetusta kevytmajoneesista.
     
  6. ekkuli Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    EMMILTÄ ERITÄÄIN HYVÄ OHJE. Olen tuolla tavalla suurin piirtein tehnyt ja hyvää on NAMS
     
  7. Italo Vierailija

    Googleta, please, ei sitä oel kuin resepti.
     
  8. Oke Vierailija

    Ei italian salaatissa ole pastaa!!!
     
  9. ekkuli Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. Emmi Vierailija

    Kyllä minäkin olen tottunut aina, että italiansalaatissa on pastaa - nimenomaan pätkäspagettia.

    Asteri on oikeassa, että samantapaista saa Välimeren maissa nimellä russian salad. Mutta siinä on käsittääkseni broileria kinkun asemesta ja kastikkeessä smetanaa.
     
  11. Viivu Vierailija

    Perinteisessä eli alkuperäisessä ohjeessa ei ole pastaa, mutta nykyään näytetään lykkäämään pastaa ihan joka paikkaan. Oikea ohje se ei siis ole. Eikä pasta nyt ainakaan sovi voileipäkakun täytteeksi, haloo! Niin ja nyt ne jo kertoilee ryssänsalaatissa, apua!! Maailamsas on kuulkaa tosi monta salaattia, menkää ja opiskelkaa. Mutta ostakaa nyt ensin yksi peruskeittokirja josta löytyy kaikki perusruokalajit. Italiansalaatti on yksi niistä. Pastat pois... ihan t-kirjaimella.
     
  12. Emmi Vierailija

    Sorry, en minä ainakaan ryssän salaatissa uiskentele, mutta kerroin kyllä syöneeni Russian saladia, joka on samantapaista kuin meillä tuttu italiansalaatti.

    Mistä löytäisin sen alkuperäisen ohjeen, kun kaikissa löytämissäni ohjeissa on joko pätkäspagettia tai jopa makaroneja? Annapa hyvä Viivu sen ainoan oikean perinteisen ohjeen!
     
  13. ekkuli Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    sitä täällä määkin oottelen.google ei auttanu tällä kertaa mua ainakaan
     
  14. ekkuli Uusi jäsen

    liittynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    NYT LÖYTYI=)
    TÄÄLLÄOHJE ON TUOMMOINEN;TOSIAAN ILMAN PASTAA
    Italiansalaatti

    AINEKSET :
    1 kuorineen keitetty peruna
    1 kuorineen keitetty porkkana
    1 pieni omena
    8 cm:n pala tuoretta kurkkua
    100 g kinkkua
    1 maustekurkku
    1dl pieniä pakasteherneitä

    KASTIKE :
    1 dl kuohukermaa
    1½ dl majoneesia
    ½ tl suolaa
    2-3 tl viinietikkaa
    1 maustemitta valkopippuria

    1. Kuori peruna, porkkana ja omena. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sulata herneet.

    2. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.

    3. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen.

    4. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia. Tarjoa kylmänä.
    Russian Salad

    INGREDIENTS :
    1 boiled potato (boiled with skin on)
    1 boiled carrot (boiled with skin on)
    1 small apple
    8 cm piece cucumber
    100 g ham
    1 pickled cucumber
    2 dl small frozen peas

    DRESSING :
    1 dl whipping cream
    1½ dl mayonnaise
    ½ tsp salt
    2-3 tsp vinegar
    1 ml white pepper

    1. Peel the potato, carrot and apple. Cut the carrot, apple, cucumber and ham into thin strips. Cut the potato and
    pickled cucumber into dices. Thaw the peas.

    2. Whip the cream into a foam in a big bowl. Mix in the mayonnaise and the spices.

    3. Add all the salad ingredients in the dressing mixing carefully.

    4. Let the salad stand in a cold place for a couple of hours. Serve cold.



     
  15. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Guuglatkaa russian salad, niitä löytyy - Viivun harmiksi - ilman spagettia.
     
  16. ulkkis Vierailija

    Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille! :)
     
  17. uskokaa jo! Vierailija

    googleta, googleta, googleta...! Täällä ei saa mitään kysyä vaan sun pitää goooooogleeetttaaaa...!!!
     
  18. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saahan täällä kysyä - koko tuhatpäinen ellilauma ei vain aina ole läsnä tyrkkäämässä reseptiä, ne antavat jotka ovat ja joilla on.
     
  19. Eeva Vierailija

    Ostakaa emmit ja esterit edes yksi keittokirja. Jos ei rahaa ole, käykää "konttorilla".
     
  20. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä tarkoittaa käydä "konttorilla"?
     
  21. H Vierailija

    Tosiaan Suomessa kutsumame italiansalaatti on italialaisten kehittama salaatti jollekin venalaiselle keisarille, joka vieraili Italiassa. Ninpa ainakin Italiassa ko. salaatti on nimeltaan insalata russa eli venalainen salaatti. Ohjeen mukaan siihen tulee:

    majoneesikastike, keitettyja porkkanoita, herneita, perunoita ja pavunversoja. Tata salaattia tarjoillaan usein keitettyjen kananmunan puolikkaiden kanssa.
     
  22. Emmi Vierailija

    Hyvä Eeva, kyllä minulla keittokirjoja on ja netistä löytyy pilvin pimein reseptejä lisäksi. En tiedä, mitä heitollasi tarkoitat. Jos sitä, että italiansalaattiin ei tule pastaa, uskon sen, vaikka kaikissa löytämissäni (paitsi tuota ekkulin löytämää ohjetta) on pastaa. Esim. vuonna 1932 ilmestyneessä Helmi Koskimiehen ja Eva Somersalon Keittotaidossa italialaiseen salaattiin laitetaan 2 kkp keitettyjä tai säilöttyjä herneitä, 2 porkkanaa, 1 kkp perunakuutioita, 1 etikkakurkku, 1 omena, 1 kkp keitettyjä makaroneja, 100 g savukinkkua tai kieltä sekä majoneesikastiketta. Kuinka paljon vanhempi resepti voisi olla se ainoa, oikea ja perinteinen?
     
  23. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Emmi, jos haet netistä muutaman Russian saladin, joita on aika monta muunnosta, missään ei ole pastaa. Ja italiansalaattihan on jo todettu melkein samaksi kuin Russian salad, (mm nimim. H). Ehkä makarooni onkin aivan supisuomalainen lisäys.
    Itse olin kyllä väärässä kun luulin, ettei tätä salaattia Italiassa tunneta - kyllä se näyttää kuuluvan Toscanan keittiöön.
     
  24. asteri Uusi jäsen

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisään vielä: voisi ajatella niin, että tänne etelästä kulkeutunut Venäläinen salaatti ei nimensä puolesta miellyttänyt, joten lisättiin makaroonia ja saatiin italialainen.
     
  25. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 101
    Saadut tykkäykset:
    17
    Italiassa sen nimi on insalata russa tai jotain siihen suuntaan.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti