Hae Anna.fi-sivustolta

Itsekäs lapseton

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä Totuus, 18.04.2006.

 1. Joo joo Vierailija

  Mitähän jos juoksisit mutkia.
   
 2. Za-daa... Vierailija

  ""Mitä sinä, itsekäs uranainen,ajattelet silloin?""

  Voi mitä minä itsekäs opintovelkainen pätkätyöläinen ajattelen silloin? Vielä lapsi tähän oravanpyörään, ihanaa! :)
   
 3. ... että syntymättömät lapset alkaisivat kitistä!
   
 4. jos Vierailija

  syntymättömätkin itkee äityleiden mielestä, niin en enää ihmettele heidän pinnansa lyhyyttä.. Huutoa kuuluu niin lapsosista, munasarjoista kuin kiveksistäkin;)
   
 5. Joo Vierailija

  Olenkin ihmetellyt kun joskus tuntuu kuin alavatsassa pulputtelisi. Nyt sekin tiedetään: munasoluthan ne siellä itkeä vollottelevat!
   
 6. Aila Vierailija

  Provohan tämä viesti on, mutta on pakko takertua, koettakaa kestää ;)

  "" ""Äiti, miksi et synnyttänyt minua.""

  Näin kysyy sinulta viaton, syntymätön lapsesi, jolta olet vienyt elämän lahjan itsekkäällä nautinnonhalullasi ja maallisen mammonan tavoittelulla.""

  Oletan nyt, että tällä tarkoitetaan niitä ""lapsia"", jotka olisivat voineet saada alkunsa, jos hedelmöittyminen olisi tapahtunut. Mutta kun se hedelmöittyminen ei syystä taikka toisesta tapahtunutkaan (yleisin syy lienee ehkäisyssä), niin se hedelmöittymätön munasolu valuu kuukautisveren matkassa pois elimistöstä.

  Että siis nämä hedelmöittymättömät munasolutko sitä syntymättömyyttään itkeskelevät? Silloinhan ainoastaan lapsettomat eivät ole itsekkäitä, vaan valtaosa meistä äideistä myös? Eikös? Minä olen kaksi lasta saanut, mutta silti elämäni aikana on yks sun toinenkin munasolu saanut valua ulos ruumiistani hedelmöittymättömänä, ja ilmeisen tunteikkaana ja surullisena... Hyvänen aika millaista itsekkyyttä, nautinnonhalua ja maallisen mammonan tavoittelua olenkaan osoittanut! Ja hyvänen aika, ihan puistattaa ajatella sitä tenavalaumaa, mikä minullakin olisi nyt, jos en koskaan olisi halunnut näin kuvottavan itsekäs ja nautinnonhaluinen olla!

  No, minulle nämä kaksikin tenavaa riittää hyvin. Ja parasta-aikaa muuten yksi onneton ja surkea sielu poistuu elimistöstäni, ja miksi? Ilmeisesti vain ja ainoastaan minun itsekkään nautinnonhaluni tähden... ;)

  Ihan mielenkiinnosta, montakos lasta ap:llä on? 10? 20?

   
 7. ja paskat Vierailija

  Ei se mitään vaikka kaikki ihmiset loppuvat maapallolta. Maailmassa on jo joka tapauksessa liikaa ihmisiä.
  Jokainen saa tehdä mitä tahtoo. Jos ei rakasta lapsia, niin miksi hankkia niitä.
  Miesten paskapuhetta, että naiset keittiöön hellan ja makuuhuoneen väliin.
   
 8. marilii Vierailija

  Naisen tehtävä on hankkia ainakin yksi lapsi, mieluiten useampia....ok, paitsi, että tarvitaan siihen mieskin.
  Perheen elatus taas on miehen tehtävä...ok, ehkä.

  Mitä itsekäs uranainen ajattelee? hmmm ... missähän välissä nainen on ehtinyt hankkia 'uran' ?
  Perheen elatus taas on miehen tehtävä? hmmm Mitä jos perheen elättäjä jättääkin perheen???

  Työttömyysongelmatkin ratkeaisivat, kun naiset jäisivät sinne, missä heidän paikkansa on, ja lopettaisivat haihattelun. Työpaikat miehille, ja heille korkeammat palkat....JA MIEHILLE KAHLEET, ETTEIVÄT HYLKÄÄ OMAA PERHETTÄ, JOKA YHTÄKKIÄ ONKIN RIESA!!

  Nainen taas voi luoda uransa äitinä.--- HALOO....URAÄITINÄ EI KYLLÄ VALITETTAVASTI TOIMEENTULO OLE TAATTU.

  Nainen, joka ei halua lapsia, ei ole OIKEA nainen.[/QUOTE]....JA PASKAT. MIKÄHÄN ITE OOT? ;(
   
 9. Neiti Vierailija

  Ap:n kirjoituksen kaltainen "propaganda" on aivan turhaa, koska tulee aina olemaan ihmisiä, jotka haluavat lapsia. Ei ole millään lailla realistinen mahdollisuus, että suomalaiset (tai ihmiset ylipäätään) kuolisivat sukupuuttoon. Jollei sitten kehitetä jonkinlaista kemiallista asetta, ainetta joka aiheuttaa lapsettomuutta (välillä tosiaan toivoisi että sellaista levitettäisiin ainakin joidenkin ihmisten keskuuteen...).
   
 10. Ihmiskunnan suurin tyhmyys tiivistyy siinä, ettei kyetä säätelemään järjellisesti lisääntymistä. Jos meitä olisi vähemmän, ei olisi niin paljon ongelmiakaan. Mutta ihmiset ovat niin kusipäitä, että tuijottavat vain omiin lisääntymiselimiinsä ja vaativat raivokkaasti oikeutta vääntää jälkeläisiä, vaikka mikä olisi. Oma lisääntymistarve on se tärkein tarve.

  Ihmiset ovat poistaneet elinympäristöstään liian paljon lukumääräänsä rajoittavia tekijöitä. Samalla kun maapallon väkimäärä kasvaa räjähdysmäisesti, ihmisten perimä heikkenee. Yhteiskuntaan sopeutumattomia, lapsiaan laiminlyöviä, omillaan elinkelvottomia ja elinkelvottomilla alueilla asuvia ihmisiä elätetään, tuetaan sekä autetaan lisääntymään, miettimättä mistä löytyvät heidän elämisensä resurssit: työ, ravinto, elintila. Mutta hei kato, mitä välii, kunhan saadaan vaan lisääntyä!

  Lisääntymispolitiikka muistuttaa suomen höveliä pakolaispolitiikkaa: haalitaan tänne enenevissä määrin sellaista väkeä, jolla ei ole mitään motivaatiota tai edellytyksiä työllistyä saati pärjätä itsenäisesti elämässään. Katsellaan ja rahoitetaan touhua niin kauan, kunnes maamme on velkaantunut korviaan myöten ja sosiaalijärjestelmämme on ajettu pakosta alas. Sitten lopulta ei ole enää kellään kivaa.

  Aion elää oman elämäni velana jo siitäkin syystä, että minun ei tarvitse murehtia sitä, miten kurjat elinolosuhteet jälkeläisilläni tulisi olemaan lisääntymishullussa maailmassa.
   
 11. Nainen ei ole mikään SYNNYTYSKONE. Piste.
   
 12. Vela-Uranainen Vierailija

  Suomalaiset on niin sisäsiittoista kansaa ettei kannata enää tehdä toisen suomalaisen kanssa mitään psyykkisesti ja fyysisesti sairaita lapsia. Ihmettelen miten yhä uskalletaan?

  Katso ympärillesi: Maamme on täynnä adhd-lapsia jotka eivät osaa enää hillitä itseään julkisilla paikoilla, ja lapset tulevat vaan rumemmiksi ja rumemmiksi kun geeniperimämme menee jälkikasvun myötä alkukantaiseen "metsänpeikkomaisempaan" suuntaan kun lisääntyminen muistuttaa jo sukurutsausta näin pienellä populaatiolla.
   

 13. Minä en ole ikinä pitänyt lapsista yhtään, joten en tietenkään ole niitä hankkinut. Olisiko minun tämän vuoksi siis pitänyt olla lähtemättä opiskelemaan, olla hankkimatta mainiota työkokemusta ja olla perustamatta omaa yritystä? Jos olisin lähtenyt peruskoulusta suoraan hanttihommiin, olisin nyt nelikymppisenä tasan yhtä lapseton kuin nytkin, enkä usko, että Suomi olisi parantunut piiruakaan tuosta valinnasta.

  Ymmärrän kyllä, että aloittajaa harmittaa. Kateus ja alistamisen halu ovat monessa ihmisessä ne näkyvimmät luonteenpiirteet. Kun muuta sitten ei osata eikä oma oleminen tyydytä, tehdään lapsia pomotettavaksi ja huudellaan keskustelupalstoilla tasan samoilla argumenteilla kuin kiihkouskovaisetkin huutelevat.
   
 14. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimimerkki Totuus voisi kertoa meille, miten syntymätön lapsi voi kysyä äidiltään, miksei tämä synnyttänyt häntä. Minua kiinnostaisi kovasti, miten olematon olento voi kysellä tai ajatella mitään? Ja jos näin olisi, niin toki lähes kaikilla naisilla on sama ongelma syntymättömien lastensa kanssa: harva nainen on synnyttänyt niin monta lasta, kuin fyysisesti kykenee. Hyi teitä kahden tai kolmen lapsen äitejä! Oletteko tulleet ajatelleeksi, että kuudes tai kahdeksas lapsenne suree syntymättömyyttään!

  Sitten tuohon argumenttiin, että nainen, joka ei halua lapsia, ei ole OIKEA nainen. Oletatko, että kaikkien naisten ensisijainen tavoite olisi olla "oikea nainen"? Minua itseäni ei edes kiinnosta, täytänkö jonkun mielestä oikean naisen kriteerit. Minua kiinnostaa olla ihminen, joka tekee töitä, harrastaa, oppii uutta ja nauttii ystävien seurasta. Eikä suinkaan olla "oikea nainen", etenkään jos se tarkoittaa lasten hankkimista tai kotiin jäämistä.
   
 15. Nameless Vierailija

  Entäpä miehet jotka eivät ole isiä? Ei miehiä ollenkaan. Ketjuhan on jo ikivanha ja aloittaja lie hourulassa kuunneltuaan liian kauan syntymättömien lasten rupattelua.
   
 16. Neiti Vierailija

  Totta, hourulaan ainakin kuuluu ja ketju on vanha, mutta asia ei vanhene. Päinvastoin.
   
 17. Vella Vierailija


  Noniin!!! Saatiinhan se vanhoillislestadiolaistenkin aloitus tänne :D

  Kiitos! Oikein nauratti tämä vanhoillinen teksti!!
   
 18. Selvä juttu! Lainaatko minulle kohtuasi - tai jos olet mies, niin lainaisiko ilmeisesti lapsia tämän tästä maailmaan pykäävä vaimosi sitten sitä?
   
 19. kummitusjuttu Vierailija


  Ostin kirpparilta kirjan eurolla: Myytillisiä tarinoita/Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1975(Simonsuuri, Tuomi) Siellä oli otsikon "syntinen toiminta" alla seuraava tarina (suora lainaus);

  Lapsia haluamaton vaimo
  "Muuan matkustaja meni kerran taloon ja pyysi yösijaa. Talon väkeä ei siinä ollut kuin vanhanpuoleinen emäntä ja isäntä, lapsia talossa ei ollut. Matkustajalle luvattiin tietenkin yösija, mutta tämä tunsi olonsa siellä niin oudon ahdistavaksi että hänen teki mieli lähteä pois.
  Kun ilta alkoi hämärtää,ilmestyi lattialle pieniä lapsia, jotka siellä pyörivät ja itkivät niin heikolla äänellä, että sitä tuskin kuuli. Emäntä ja isäntä eivät näyttäneet huomaavan niitä ollenkaan.
  Matkustaja rupesi kyselemään, miksi talossa ei ollut lapsia ja mitä olivat nuo pienet olennot, jotka itkivät tuossa lattialla. Emäntä rupesi itkemään ja sanoi, että olennot olivat hänen synnyttämättömiä lapsiaan, että hän oli ollut niin paha, ettei ollut halunnut synnyttää lapsia vaan oli hävittänyt ne heti alussa, ja nyt ne olivat hänen vaivanaan aina."

  Toisessa tarinassa neito kieltäytyy avioitumasta ennen kuin on saavuttanut iän jolloin ei enää voi saada lapsia. Aikanaan naimisiin mentyään hän kuitenkin tulee raskaaksi ja joutuu synnyttämään yhdellä kertaa "kaikki ne lapset, joille hänet maailman alussa oli määrätty elämä antamaan. Niitä oli kokonaista kahdeksan kappaletta mutta ne kuolivat kaikki."

  Että semmoisia pohjia ihmisten käsityksissä ilmeisesti vieläkin löytyy...
   
 20. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika jännä juttu, ottaen huomioon että nyt on kuitenkin nykyaika ja kaikenlaisia erilaisia elämisen tyylejä pitäisi suvaita ja yhteisön painostuksen normeihin pitäisi olla häviämässä. Jotkut silti haluavat määritellä "oikean naisen" täysin omien kriteeriensä mukaan. Miksi muuten ihmisten pitäisi olla jotenkin "oikeita" naisia tai miehiä? Mitä vikaa olisi siinä, jos olisi sukupuolisesti jotain erilaista? Tai mitä ihmeen merkitystä sillä olisi? Itselleni sukupuoli ei ole mitenkään kovin tärkeä seikka, mikä johtuu siitä, että lisääntyminenkään ei ole tärkeä seikka, koska maailmassa on jo niin paljon ihmisiä. Koska eri sukupuolet pohjimmiltaan ovat olemassa lisääntymistä varten, niin niiden tärkeys voidaankin häivyttää, koska lisääntymistä harrastavat vain tietyt ihmiset, eivät kaikki. Ihminen on pääosin jotain täysin muuta kuin lisääntymiskone tai mies/nainen. Yhtä hyvin minä voin väittää, että kukaan ei ole TODELLA sukupuolineutraali, ellei ole myös lapseton. Lisääntymisen myötä ihminen kiinnittyy siihen sukupuoleensa entistä ankarammin, ja minä taas en näe sitä mitenkään erityisen positiivisena asiana. Näin lapsettomana on ainakin paljon helpompi ajatella ja toimia niin, että omalla sukupuolella nyt ei ole mitään käytännön merkitystä elämän toimiin tai valintoihin.
   
 21. kummitusjuttu Vierailija

  Asiaa kirjoitat, Bete.
   
 22. Eihän nuo suomalaiset miehetkään tänä päivänä ole mitään OIKEITA miehiä.... :-D
   
 23. Hoivavietitön? Vierailija

  Jos on sitä mieltä, että naisen (tärkein? ainoa?) tehtävä on lasten synnyttäminen, siitä seuraa loogisesti, että yli 50-vuotiaat naiset joutavat kuolla pois, kun eivät enää pysty synnyttämään ja mahdolliset lapset tulevat toimeen omillaan.

  Niissä kulttuureissa, joissa naisen asema on pohjoismaista heikompi ja paikka lähinnä nyrkin ja hellan välissä, varttuneita naisia yhtäkkiä sitten arvostetaankin, ainakin jos ovat aikuisten POIKIEN äitejä.

  Sitä minä vain olen ihmetellyt, miten noissa kulttuureissa käy naisten, joilla ei ole lapsia (oma valintahan se ei siellä voi olla, mutta tahatonta lapsettomuutta on joka paikassa). Tuleeko heistä sisarustensa lasten ja lastenlasten ja talouden hoitajia, vai mitä heille tapahtuu?
   
 24. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiheesta on ainakin yksi väitöskirja:
  Naisten hedelmättömyydellä on merkittävät seuraukset - Ulkoasiainministeriö: Global.finland: Ajankohtaista

  Surullista luettavaa on lapsettomien naisten kohtalo:

  "Lapsettoman naisen mies ottaa usein joko toisen vaimon tai avioeron. Tällöin nainen jää taloudellisesti yleensä tyhjän päälle ja palaa takaisin oman sukunsa luo.
  Jos mies on avioituessa maksanut avioliittomaksut, naisen suku joutuu palauttamaan rahat miehen suvulle. Tämä merkitsee usein raskasta taakkaa naisen perheelle, joka todennäköisimmin on jo käyttänyt rahat. Näin ollen lapsettomuuden vaikutukset ulottuvat paljon yksilöä laajemmalle.
  Yksittäiselle naiselle lapsettomuus vaikuttaa muun muassa siihen, että tulevaisuuden turvaverkostot kaventuvat, koska lapset eivät ole huolehtimassa hänestä vanhana. Lapseton nainen ei myöskään peri mitään miehensä kuoltua.
  Hedelmättömyyden yksi tärkeä seuraus Hinkkasen tutkimassa yhteisössä on se, että lapsettomasta ihmisestä ei voi koskaan tulla esi-isää, eikä hän näin ollen jatka sukulinjaa. Hinkkasen väitöskirjan nimi Someone to welcome you home viittaakin paitsi siihen, että lapsettomilla ei ole ketään toivottamassa heitä kotiin konkreettisesti, myös siihen, että he eivät voi päästä osaksi esi-isien ketjua. Surullisena muistutuksena tästä on se, ettei lapsettomina kuolleiden haudoille laiteta hautakiviä."

  Lapsettomat naiset vaikuttavat siis melko hylätyiltä koko sosiaalisessa yhteisössä. Tämä tuntuu tietysti meistä kummalliselta, koska täällä sosiaalisten verkostojen muodostumiseen ei välttämättä vaikuta mitenkään se, onko lapsia vai ei. Toki äidit muodostavat keskenään oman sosiaalisen verkostonsa ("mammakerho"), mutta jokainen pystyy lasten lukumäärästä riippumatta muodostamaan itselleen verkostoja liittyen eri aiheisiin ja elämänalueisiin. Lapsettomuuden "ulkopuolisuus" ei ole ainakaan minua koskettanut. Vaikka äitinä pääsisinkin sisälle äitien sosiaaliseen yhteisöön, niin se samalla sulkisi pois mahdollisuuden osallistua täysipainoisesti joihinkin muihin yhteisöihin, joihin kuulun nyt - harrastuksiini ja ammattiini liittyviin ja etenkin tietysti vela-yhteisöön! Kehitysmaissa ei ole tällaisia mahdollisuuksia. :/
   
 25. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 571
  Saadut tykkäykset:
  1
  No entäs lapsettomat miehet? Mitäs heille noissa kulttuureissa tapahtuu?

  Huomaatteko, että taas tätä lapsettomuusasiaa käsitellään naisten kautta. Eli lasten saaminen nähdään naiseuteen kuuluvaksi, ja jos nainen on lapseton, niin tämäkin nähdään naiseuteen kuuluvaksi asiaksi.

  Kukaan ei ajattele, että lasten hankkiminen kuuluu miehisyyteen. Eikä ketään näköjään kiinnosta tutkia, miten miehen lapsettomuus vaikuttaa hänen asemaansa yhteisössä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti