Hae Anna.fi-sivustolta

Itsenäisyys ja alisteisuus.

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä K. Westerlund, 06.12.2017.

 1. K. Westerlund Vierailija

  Rikkana rokassa kesken Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien haluan nostaa esille kysymyksen siitä, onko maamme todella niin itsenäinen kuin mitä virallinen valta niin innokkaasti yrittää meille uskotella (kirsikkana kakussa tämä "juhlavuoden valmistelusta ja koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke" - saitte heiltä varmasti itsenäisyydestä varmuuden vuoksi muistuttavan tekstiviestinkin?).

  Pohdiskelun kyytipoikana tarjoan Sanden blogista jälleen kerran asian ytimeen uppoutuvan kirjoituksen "Avoin kirje Suomalaisille" (4.12.2017):

  http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/12/avoin-kirje-suomalaisille.html

  Niin, miten on? Mitä jos olisimme antaneet Kremlin päätettäväksi yhtä paljon, kuin mitä nyt annamme EU:n johtoelimien ratkaista, miten maassamme kaappi seisoo? Mitä jos olisimme vastikkeetta alistaneet puolustusvoimamme ja muut viranomaisemme Varsovan liiton käyttöön, kuten olemme alistuneet Naton kynnysmatoksi? Kehtaisimmeko silloin puhua itsenäisyydestä?

  Niin, kuten Sandekin toteaa, meillä on sentään vielä lippumme tallella. Onpahan jotakin, jonka ripustaa puolitankoon sen todellisen Itsenäisen Suomemme muistoksi!

  Kaikki kunnia niille, jotka ovat henkensä, terveytensä ja otsahikensä uhranneet kotimaamme puolesta! Pääni painuu häpeästä ja surusta katsoessani, miten teidän uhrauksenne näin pala palalta mitätöidään, häväistään ja myydään pois.

  Terv. eräs vielä vapaassa Suomessa syntynyt kansalainen K. Westerlund
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  On hyvä, että Suomessa ja Euroopassa yleensä saa ilmaista mielipiteensä vapaasti, eikä tarvitse olla alisteinen ennen kirjoitustaan kenellekään. Toivottavasti ilmaisunvapaus säilyy niin kuvataiteilijoilla kuin kirjoittavillakin huolimatta siitä, ettei Suomi olisi täysin itsenäinen luovuttaessaan valtaa viiteryhmälleen.
   
 3. K. Westerlund Vierailija

  Valitettavasti tämä ei enää pidä paikkaansa. Meillä on viime vuosien aikana yhä nopeammin kiristyvä mielipiteiden ilmaisun valvonta ja rajoitus. Sitä vain ei kutsuta sensuuriksi, se on nimeltään moderointi. Toki on vielä onneksi olemassa kanavia kuten tämä palsta, jossa saa sanoa sanottavansa, mutta yritäpäs laittaa tällainen kirjoitus Yleen tai jonkun virallisen sanomalehden kommenttipalstalle. Itse yritin Svenska Yleen (ilman viitteitä tai linkkejä mihinkään, ihan vain asiallisia huomioita), ei onnistunut.

  Emme enää saa keskustella vapaasti maahanmuutosta, terrorismista, Natosta tai muista aroista aiheista, emmekä saa tuoda esille ikäviä virallista totuutta kyseenalaistavia tai kumoavia huomioita emmekä viitata sivustoihin, jotka tätä esittävät. Näitä sivustojahan on jo alettu jahdata ja vaimentaa, jonkun epämääräisen "vihapuheen" varjolla.

  Toinen tapa harjoittaa mielipiteenilmaisun rajoittamista on poistaa aroista aiheista kommenttipalstat kokonaan, jotta julkinen keskustelu voitaisiin kokonaan torpata.

  Tätä "piilosensuuria" ei tietenkään huomaa, ellei itsellä ole tarvetta harjoittaa arkojen aiheiden julkista kritiikkiä. Sen huomaa vasta, kun kirjoitus toisensa perään jää moderointiin, kun asioista ei enää voi puhua niiden oikeilla nimillä, kun faktat ovat liian paljastavia, tai väitteet liian suoria. Mediaa ja julkista kirjoittelua luekva ei tietenkään heti huomaa, jos jokin näkökulma asioista puuttuu - ellei hän sitten itse ole sattunut ajattelemaan asioita siltä kantilta. Kaikki vaikuttaa söpöltä, kiltiltä ja siloiselta, ja kaikki on ihan kivasti ja mukavasti.

  Mitä taiteen ilmaisuvapauteen tulee, suosittelen perehtymään ajan kanssa blogiin "Eliitin Esoteeriset Symbolit" (linkki alla). Tätä blogia lukiessa oppii näkemään asioita ihan uudesta valosta, ja näkee myös, millainen taide, millaiset asiat ja millaiset arvot pääsevät yhteiskunnassa pinnalle ja muokkaavat olemistamme.

  Valitettavasti tietyt historialliset epäkunniakkaat ja pelottavatkin ajat alkavat päivä päivältä yhä enemmän nousta mieleen, kun maailman menoa seuraa avoimin mielin - niistä lähteistä, jotka vielä tarjoavat vilkaisun virallisten kulissien varjoihin.
   
 4. K. Westerlund Vierailija

  Anteeksi hutilointi, tässä lupaamani linkki Eliitin Esoteerisiin:

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2017/

  Löytyypi sieltä juuri tänään julkaistu päivänpolttava aihe, valmiiksi valittu seuraava presidenttimme. Noista taiteilijoista on paljon juttua, mutta pitää selata menneitä julkaisuja arkistosta. Kiintoisia lukuhetkiä eliitin salattuun maailmaan!
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmaisunvapaus on tietyin tavoin myös käänteinen, sillä ihmisillä tulee olla oikeus olla tutustumatta sellaisiin viesteihin, jotka eivät tue hänen ajatuksiaan. Näin ollen moderointi on oikein, jos jokin media haluaa pitää yllä tietynkaltaista mielikuvaa omasta maineestaan. Esimerkiksi tiettyä kansanosaa kohtaan osoitettua vihaa on syytäkin karttaa, koska laki kieltää lietsomisen tai ainakin kiihottamisen.

  Yleisradio on totta kai osin ruotsinmielisten media, minkä voi havaita monista eri seikoista. Itänaapurin rauhallisetkin ajat kerrotaan siten, että ne ovat olleet sotaisia, vaikkei siten olekaan asian laita. Sen sijaan Ruotsin vallan kaudet kerrotaan lähes siten, että Suomi on ollut jo tuolloin autonominen tasavalta. Hyvä esimerkki oli juuri tuo hieman ennen itsenäisyyspäivää julkaistu juttu, missä kerrottiin naisten kohtalosta 1700-luvulle asti. Heidät siis Ruotsi mestasi, eikä Suomi.

  Venäjä ei sovi Suomen esimerkiksi sen vuoksi, että sieltä on otettu liiaksikin mallia hallinnoimiseen, koska aina Suomi sortuu ihannoimaan yksinvaltaisia poliittisia yksilöitä. Sen sijaan itärajan takana demokratia ei ole vielä saanut jalansijaa lainkaan, minkä vuoksi maa eristäytyy yhteisestä rintamasta muusta Euroopasta ydinaseisiin perustuvan pelotteensa turvin. Kansallismielisyys istuu siis syvässä yhä kaikilla mantereilla, sillä amerikoissakin se on noussut taas arvoonsa.
   
  Last edited: 07.12.2017
 6. Tutustuppa Vierailija

  Tarkemmin venäläisen lehdistön kirjoituksiin, niin huomaat kuinka laajaa suomalaisen median sensurointi oikeasti on.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toki tiedän, että venäläinen lehdistö sensuroi suomalaista mediaa siten, ettei kirjoita samalla tavoin juuri koskaan. Mutta venäläisillä on oikeus lukea omia uutisiaan, jotka aivan samalla tavoin ujuttavat tietouttaan ihmismieliin kuin länsimaisetkin mediat. Lukijan on aina tunnistettava, kuka propagoi kulloinkin.

  Jos tarkoitat sitä, että vain suomalainen media sensuroi, se ei pidä paikkaansa
  Lukijan on hyvä olla aina tietoinen siitä, mikä yhteisö on kirjoitusten taustalla, mutta aina se ei ole toki mahdollista. Ihmisten ajatuksia on melko helppo ohjailla tiettyyn suuntaan, jos siten halutaan tehdä, eikä kannata edes ajatella siten, ettei haluta.

  Tärkeätä on pitää huoli siitä, että vapaus ilmaista on kaikilla, jotka kykenevät viestimään tavalla tai toisella. On kestettävä esimerkiksi Paavo Väyrysen kaltaisia ajattelijoita, jotka ovat suomalaisia omalla tavallaan, eivätkä välttämättä tue heitä, joille eurooppalainen toimintaympäristö on kaikkein tärkein. Ettei tule edes sellaista tunnetta, että kaikki on ikään kuin kulisseissa valmiiksi haudutettu, eikä äänestäjillä ole selkeätä vaihtoehtoa olemassa.
   
 8. K. Westerlund Vierailija

  Niin, aivan! Jätin omasta listastani pois tämän kolmannen ja ehkä kaikkein tärkeimmän ja räikeimmän sensuurin muodon: median "itsesensuurin".

  Todellisuudessa meidän yhteinen "totuusmediamme" ei ole perinteisten ihanteidensa mukaisesti riippumaton ja puolueeton, vaan mitä korkeimmassa määrin jostakin ylhäältäpäin ohjelmoitu ja ohjailtu. Media on tänä päivänä pelkkä papukaja, joka ottaa vastaa saneltua mössöä suurilta, ylikansallisilta mediataloilta, ja toistaa sitä analysoimatta ja häpeämättä eteenpäin.

  Tutkivaa, kriittistä journalismia ei, ironista kyllä, enää ole kuin riippumattomien "valhemedioiden" joukossa, ja siksi nämä tulee hiljentää, jottei kukaan erehtyisi ajattelemaan asioita tarkemmin. Paras vain, että ihmiset kiltisti nielevät virallisen tuutin työntämää sontaa kakistelematta.

  Median osuus ihmisten maailmankuvan rakentumisessa on huomattava. Tai näin ainakin niin kauan kun ihmiset pitävät mediaa rehellisenä ja luotettavana tietolähteenä. Mielenkiintoista kyllä, tämä hyväuskoisuus on syvään juurtunut, sillä vaikka kuinka monesti "totuusmediamme" on jäänyt kiinni vääristelyn ja jopa valheiden levittelystä, valtaosa ihmisistä edelleen haluaa pysytellä lapsenuskossaan: "virallinen media kertoo totuuden".

  Mitä tuo "itsesensuuri" sitten on? Termillä viitataan median itsetarkkailuun ja oman sanomansa rajoittamiseen tietyn agendan tai tarkoituksen mukaisesti. Jos (ja kun) media haluaa tarjota tietyn muotoista ja näköistä maailmankuvaa yleisölleen, sen on luonnollisesti oltava paljastamatta näkökulmia, jotka ovat ristiriidassa tämän mielikuvan kanssa.

  Taitavasti ajettua ja johdonmukaista itsesensuuria ei hätäisempi lukija edes huomaa, mutta valheiden ja vääristelyn kasvaessa todellisuuden ja väitetyn illuusion välinen ristiriita kasvaa ennen pitkää niin suureksi, että vääristymät alkavat pistää silmään.

  Tällaisia vääristymiä on myös vaikeata todistaa virallisiin uutisiinsa luottamaan oppineille maallikoille, sillä heihin on syvään iskostettu vaihtoehtoisen tietotarjonnan pelko (jota kaiken maailman "trollitarinoilla ja valhemediasyytöksillä pyritään alati vahvistamaan) - EIKÄ "TOTUUSMEDIA" TIETENKÄÄN TARJOA VAIHTOEHTOJA, muuta kuin ehkä pilkan ja vähättelyn ryydittämänä (näitä "konspiraatioteorioita", hihhih).

  Kun maailman meno alkaa muistuttaa enemmän konspiraatioteorioiden (ja dystopiaromaanien) kauhukuvia kuin virallisen median kiiltokuvajulkisivua, on jo syytä olla huolissaan.

  Ja Kompiaiselle: on kyllä varmasti niin, että "ihmisillä tulee olla oikeus olla tutustumatta sellaisiin viesteihin, jotka eivät tue hänen ajatuksiaan" kuten kirjoitat. Mutta olennaista on, että tämä oikeus on IHMISELLÄ ITSELLÄÄN, eikä niin, että VIRANOMAISET (tai jotkin muut viralliset tahot) PÄÄTTÄVÄT SINUN PUOLESTASI, mikä sinun ajatuksia tukee ja mikä ei. Näinhän meillä on jo käymässä: "totuusmediamme" kertoo meille, mikä on totta, mikä valhetta, ja on aloittanut noitavainonsa näitä "valheen levittäjiä" vastaan.

  Suomeen perustettu hybridiosaaamiskeskus on mitä ilmeisimmin eräs uusi askel kohti yhä tiukempaa mielipideilmaisun valvontaa, eikä niinkään minkään vieraan vallan julkaisuja, vaan NIMENOMAAN OMIEN KANSALAISTEN MIELIPITEIDEN valvontaa (vrt. STASI tai GESTAPO).

  Ehkä ei olla ihan vielä siellä, mutta suunta on selvä ja vauhti pelottava.

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act" (Orwell).
   
 9. K. Westerlund Vierailija

  Toisaalta on ihan typerää vapaaehtoisesti rajoittaa seuraamaansa uutistarjontaa jollakin "tämä ei tue minun ajatteluani" -verukkeella. Tämä juuri tukee meidän yhteen tiettyyn katsantokantaan jumiutunutta "vakaumuksellisuutta", ja estää meitä ymmärtämästä asioita syvemmin ja monitahoisemmin. Se myös estää meitä huomaamasta, että vallitseva maailmankuvamme saattaakin olla rakentunut erheisistä tai jopa tahallisesti vääristetyistä palasista.

  Tuollainen ajattelutapa juuri vahvistaa itse itseään: "näin minun tulee ajatella, ja otan vastaan vain sitä, mikä tukee tätä ajattelutapaa".

  Ja toiseen kirjoitukseen viitaten: ei toki ole kysymys pelkästään suomalaisesta mediasta. Mutta koska meidät on kasvatettu luottamaan omaan "totuusmediaamme" länsimaissa, ongelma on meille kaikkialla länsimaissa, suurten tiedotusyhtiöiden varjossa, yhteinen ja yhtäläinen. Varmasti venäläinenkin tiedotus vääristelee, mutta vaikka niin meille yritetäänkin väittää, SE ei ole ensisijaisesti meidän länsimaalaisten ongelma, vaan venäläisten itsensä.

  Puhdistakaamme ensin oma pesämme, sen sijaan että syyttäisimme muita (lue: venäjän trolleja) sen likaamisesta.
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä! Kysymys on totta kai ennakkoluuloista, mutta eipähän niitä voi poistaa ihmismielistä taikasauvaa heilauttaen. Vallassa olevat pyrkivät pikemmin vahvistamaan niitä kuvitelmia, joita ihmisillä on, kuten tekee myös koululaitos tai media. Suomessa nimiteltiin aikoinaan tummaihoisia sumeilematta neekereiksi tai saameväkeä poronpurijoiksi, eikä tuollaisista mielteistä ole helppo irroittautua. Eikä liene helppo unohtaa työväen diktatuurin ihannettakaan, jos sellaisen on nuorena ajatuksiinsa ominut, vaikka on huomattu, että erityisesti jumalallinen valta turmelee haltijansa.

  Juuri ennakkoluulojensa vuoksi ihminen karttaa tietoutta, joka ei sovi hänen maailmankuvaansa. Eikä ihme, sillä mainostajat ja muut pään sisään tunkeutujat ovat osoittaneet voimansa myymällä tuotteita, joita kukaan ei tarvitse. Näin ollen on ymmärrettävää, että itsensä pieneksi tunteva yksilö varoo joutumasta sellaiseen tilanteeseen, missä hän antaa tahtomattaan periksi. Moni on ostanut muun muassa ulkomailta jonkin huoneiston asunnokseen, kun on ensin suostunut jonkin pienen lahjan vuoksi istuutumaan kauppapuheen pitäjän kuultavaksi. Sellaista se vaan on!
   
 11. Kasvatuksesta Vierailija

  Se on kiinni. Vuosikymmeniä sitten taphtui asia joka pätee vielä tänäänkin. Olin käymässä naapurissa jonne oli tilattu lehti nimeltä Kansan Tahto, lehti lojui pirtin penkillä josta sen otti vahigossa lapsi joka oli maalaisliitolaisesta perheestä. Huomattuaan lehden nimen hän heitti sen takaisin ja sanoi, että pitäisi olla kinttaat kädessä kun lukee tuota lehteä. Poika oli saanut monen mielestä "hyvän kasvatuksen kotoaan".
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä lieneekään kansan tahto, mutta ainakaan se ei ole poliittinen ilmaus millään muodoin. Kansan tahto näkyy parhaiten ostoksista, koska moni hankkii itselleen juuri sitä, mitä haluaa tai tarvitsee. Poliittinen tahtokin riippuu usein siitä, kuinka puolueen uskotaan ohjaavan valtion rahavirtoja omilleen. Ja sen lisäksi rahalla voi silottaa pääsyä porrasvaloihin, sillä mainokset maksavat maltaita, eikä ilman tunnettavuutta ole asiaa päättäjäksi.

  Maaseutu häviää edustuksellisen demokratian pyörteissä, koska äänestäjistä suurin osa asuu suurissa kaupungeissa. Eivätkä köyhät usko omiinsa edes sen vertaa, että kävisivät äänestämässä, joten leipäjonot pitenevät, jollei niitä kielletä lailla. Silti kehitys on hyvä, sillä asfalttiviidakon kulttuuritarjonta on runsasta ja mukavaa. Jokainen antaa elokuvien tai teattereiden muokata maailmankuvaansa sellaiseksi kuin kansan tahto osoittaa, sillä raha on paras mittari myös henkisen kehityksen saralla.
   
 13. Kansan Tahto Vierailija

  Oli Oulussa ilmestynyt SKDL:n sanomalaehti. Hyvin oli maalaisliittolaisen kodin lapsi opetettu pienestä pitäen luokkatietoiseksi.
   
 14. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 990
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi pikemmin talon väki olla luokkatietoista kuin se pieni poika, joka ei halunnut lukea kyseistä lehteä muutoin kuin hanskat kädessä. Aikoinaan kaikkein vasemmistolaisimmat nimesivät maalaisliittolaisen lappilaisen lehden sontasiioniksi, koska monet pienviljelijät äänestivät keskustaa.
   
 15. vierailija Vierailija


  Nimi oli huomattavasti laajemmin käytössä ja koko myös koko maassa nimi tunnettiin.
   
 16. vierailija Vierailija


  Nimi oli huomattavasti laajemmin käytössä ja koko myös koko maassa nimi tunnettiin.
   
 17. Laimea Vierailija

  Oli YLE:n juttu jenkkilän saamasta YK:n turvallisuusneuvoston antamasta tuomiosta Jerusalemin asiassa. Kyllä on uskottava K. Westerlundin vihjettä siitä, että suomalaiset mediat toimivat kuten "papukaijat" saatujen ohjeiden mukaan.
   

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti