Hae Anna.fi-sivustolta

Jääkiekko?

Viestiketju osiossa 'Harrastukset' , käynnistäjänä Mamihockey, 16.01.2014.

 1. Mamihockey Vierailija

  Onko täällä paikalla äitejä, joiden jälkikasvu pelaa lätkää? Kertokaa suorasanaisesti, mitä kyseinen harrastus maksaa ja kuinka paljon vanhempien osallistumista vaaditaan? Minulla on sellainen tuntuma, että harrastus on huisin kallis ja vanhempien oletetaan viettävän jäähallilla kioskin myyjinä ja kuuluttajina lähes kaiken vapaa-aikansa, olenko oikeassa?

  Meillä urheilullinen poika olisi hirveän innostunut kotikaupungin joukkueen jääkiekkokoulusta. Ihan oma-aloitteisesti on tämän keksinyt ja into on palava. Tietenkin poikaa kannustamme ja tuemme, jos tosiaan tuohon harrastukseen syttyy, mutta hiukan nämä realiteetit (raha ja vanhemmilta odotettu panos) mietityttävät etukäteen.
   
 2. kapuz Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0  Ei se kallista ole eikä aikaa vievää minun mielestäni 2 jääkiekkoa harrastavan pojan äitinä.
   
 3. suhteellista.... Vierailija

  Kaikki on suhteellista. Toiselle 100 euroa kuussa on paljon ja toiselle vähän.

  Minä olen kuunnellut muutaman vuoden työkaverini juttuja hänen 10 vuotiaan poikansa lätkän harrastamisesta. Häneltä se vie kaiken rahan ja vapaa-ajan.
  Hänen pojalla lätkä maksaa reilun satasen kuussa (olisiko ollut 130 €)+ kaikki varusteet (luistimet, maila, suojat, varustekassit jne.) sekä kisamatkat ja leirit pitää maksaa lisäksi.
  Äiti viettää jäähallilla lähimain kaiken vapaa-aikansa. Viikolla on treenit useana iltana ja joka viikonloppu on pelejä jossain päin etelä-suomea ja äidin pitää aina kuskata poika peleihin ja olla se aika jäähallilla.

  Harrastuksen kustannukset vauhtelevat varmasti paikkakunnittain. Kannattaa kysellä sieltä paikallisesta seurasta lisää.
   
 4. Harmi 2 Vierailija

  Oma poikani on pelannut jo pitkälti yli kymmenen vuotta lätkää. Kallis harrastus on niin kuin yllä oleva kirjoittaja mainitsi. Mutta kaikkea ei voi mitata rahassa. Poikani on nyt vähän päälle kaksikymmentävuotias ja lätkä on edelleen rakas harrastus. Kilpalätkä oli lopetettava lukion toisen luokan tietämillä kun aika ei yksinkertaisesti riittänyt viisiin treeneihin viikossa. Mutta harrastelee edelleen pari kertaa viikossa parissa eri seurassa.
  Se aika ei mene hukkaan minkä hallilla viettää. Ei pojalta eikä vanhemmilta. Paljon olemme vanhempina joutuneet osallistumaan kaikenlaiseen rahankeruu toimintaan. Eli harrastus vie kyllä kaikkien aikaa. Mieheni toimi monta vuotta myös huoltajana. Toimijoita tarvitaan joukkueissa siitä ei pääse mihinkään. Mutta kaikki "uhraukset" ovat olleet sen väärti. Paljon on tullut ystäviä ja tuttuja sekä meille vanhemmille ja pojalle.
  Alkuun harrastus ei maksakaan niin paljon. Jäävuorojen lisääntyessä ja varusteiden monipuolistuessa ja kokojen kasvaessa maksut tietysti vuosien saatossa kasvavat. Mutta mitä enemmän tehdään yhteistyötä vanhempien kanssa ja kerätään rahaa erilaisella toiminnalla sitä vähemmän jäämaksuja omasta pussista menee.
  Ehdottomasti kannatan sitä, että vanhempina kannustatte lapsianne jääkiekon pariin. Tai jonkin muun hyvän liikunnallisen harrastuksen. Aika itsekästä on ajatella, että voi kun siihen joutuu uhraamaan omaa aikaansa.
   
 5. Paljon ja paljon Vierailija

  Maksaa paljon ja vie aikaa paljon etenkin silloin, kun lapset ovat pienempiä. Kahden pojan kuukausimaksut vievät jo muutaman satasen (tässä vaiheessa, kun ovat B- ja C-junnuiässä). Lisäksi varusteet ovat kalliita, yksi mailakin voi maksaa yli 200 euroa. Varusteita saa huomattavasti edullisemminkin toki, hinta riippuu laadusta ja myös ostoajankohdasta. Alennusmyyntejä kannattaa hyödyntää. Lisäksi pelireissut, etenkin ulkomaille suuntautuvat, maksavat, leirit maksavat jne.

  Aikaa vie myös paljon etenkin silloin, kun lapsia pitää kuskata harrastukseen. Harjoituksia ja pelejä saattaa osua jokaiselle illallekin. Määrät lisääntyvät, kun ikää tulee lisää.

  MUTTA kuten nimimerkki Harmi 2 sanoo, mieluisa joukkuelaji on hyvä harrastus ja hintansa väärti. Pojat elävät terveellisesti, oppivat sääntöjen merkityksen, tiimityötä ja pysyvät pois kaduilta mummoja potkimasta. Harmi 2 tavoin kannustan ehdottomasti vanhempia tukemaan lasten urheiluharrastuksia ja juuri niitä, joista lapset itse pitävät, oli kyseessä sitten jääkiekko tai joku muu laji.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti