Hae Anna.fi-sivustolta

Jälkiruoka

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä Siilitukka, 10.01.2013.

  1. Siilitukka Vierailija

    Juhlava jälkkäri, ei liian vaikea. Onko ehdotuksia?
     
  2. En tiedä, onko tämä riittävän juhlava, mutta ainakin helppo ja mielestäni herkullinenkin:

    Kookos-limepannacotta
    (6 annosta)
    1 prk kookos-limekermaa tai 2,5 dl kookosmaitoa ja yhden limen mehu
    1 prk kuohukermaa
    1 dl sokeria
    2 liivatelehteä
    1 tl vaniljasokeria

    Keitä kermat ja sokeri noin 2 minuuttia. Lisää nyrkissä puristetut, vedessä lioteut liivatelehdet kuumaan seokseen. Mausta vaniljasokerilla ja anna hetkisen jäähtyä.
    Annostele tarjoiluastioihin, esimerkiksi pieniin laseihin.
    Tarjoa aikaisintaan 3–4 tunnin kuluttua tai mielellään vasta seuraavana päivänä. Koristele pinta hillolla tai marjasoseella.
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 096
    Saadut tykkäykset:
    17
    Minusta ihan juhlavaa jälkkäriä on annosmaljoihin tehty karpalokiisseli + kermavaahtoa.
     
  4. Pyörykkä Vierailija

  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 096
    Saadut tykkäykset:
    17
    Parempi nimi tuolle lisukkeelle olisi ollut muruseos. Minä ihmettelin mitä ihmees strösseliä, mutta viedon katsottuani keksin paremman nimen eli maustemuruseos. Se kertaa jo paremmin mistä on kyse.
     
  6. TuulaI Vierailija

    Charlotte Russe on näyttävä, yllättävän helppo valmistaa ja sen voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä. Tarvittaessa voi vaikka "oikasta" käyttämällä valmista kääretorttua.

    Myös jäädykkeet ovat käteviä; ne voi tehdä pakastimeen hyvissä ajoin ennen tilaisuutta ja ottaa noin tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön hieman pehmenemään.

    Marenkikakku on myös helppo, mutta jonkin verran aikaa vievä jälkiruoka. Marjoilla tai hedelmillä siitä saa juhlavan tarjottavan.
     
  7. aloittaja Vierailija

    Päädyin tuohon kookos-lime-pannacottaan.
    Mitään kermasysteemeitä ei oikein innosta näin joulun jälkeen tehdä. Pannacotasta saa sopivan kokoisen eli pienen annoksen / hlö eli just sellaisen kun haluaa.
    Myöskään mitään valmisaineosia ei voida ajatella koska täytyy olla gluteeniton ja vähälaktoosinen.
     
  8. Tuota Vierailija

    Pannacottaan kyllä tulee purkillinen kermaa...
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 096
    Saadut tykkäykset:
    17
    Johan se jälkiruuan nimikin sanoo, että kermaa siinä on, panna cotta eli keitetty kerma.
     
  10. lukutaidottomille Vierailija


    Aloittaja kommentoi: voi laittaa myös pienen annoksen. Jos laittaa pieneen lasiin, ei siis juomalasiin vaan muuhun, tulee pieni annos, pari jälkiruokalusikallista.
    Teettekö te aina valtaisia annoksia. Ei ole ihme jos kamppailette kilojenne kanssa - ja sokeritaudin kuten tuo eräs.
    Ei kukaan oo väittänyt että orjallisesti seuraa just tuota annettua respetiä.
    Eikö itse kukin saa tehdä kotonaan sitä mitä ikinäs tykkää? Onko teillä jokin sananvalta.
    Joku kehtasi ehdotella tylsää, arkista karpalokiisseliä...
     
  11. silmälappuliisa Vierailija


    Itse kukin saa tehdä kotonaan mitä "ikinäs" tykkää, eipä siihen muilla ole sananvaltaa. Saa tehdä sen kokoisia annoksiakin kuin "ikinäs" tykkää. Mutta panna cotta ei siitä kermattomaksi muutu vaikka tekisi pienen, parin lusikallisen annoksen. No, tämä on kai sitä samaa logiikkaa millä viini ei ole alkoholijuoma.
     

  12. Miksi et aloitusviestissäsi maininnut, että jälkiruuan tulee olla vähälaktoosinen ja gluteeniton?

    Tuo tietohan on ihan oleellinen asia, kun miettii vaihtoehtoja. Tarkkuutta ensikerralla, please!

    Pannacotta on muuten aikamoinen kaloripommi ja siinä nimenomaan kerma on pääosassa.
     
  13. Emppu Vierailija

    Jos Kristiina-täti päättää, että viini ei ole alkoholia ja panna cotassa ei ole kermaa, niin kyllä se sitten täytyy niin olla!
     
  14. Toki pannacottassa on kermaa, mutta kuten ohjeessani sanotaan, sen kookos-limekerman voi korvata kookosmaidolla ja limen mehulla, jolloin kerman määrä oleellisesti vähenee. Ja totta on mitä eräs tuossa totesi - se annos on aika pieni. Kaloripitoisuutta voi säädellä myös siten, että siihen päälle laittaa tuoreita marjoja tai pakastemarjasosetta, jossa sokeria kuitenkin on hyvin vähän. Mutta jälkiruoan ei varsinaisesti mielestäni tarvitse olla "terveellinen". Aterian kokonaiskaloreita voi vähentää käyttämällä runsaasti kasviksia.
     
  15. ketjun aloittaja Vierailija


    Juuri noin minä asian ymmärsin ja muunsin annoksen pieneksi. Laitoin kookosmaitoa ja kerman osuus pienessä annoksessa ei ollut päätä huimaava.
    Ei yksinkertaisesti voi eikä halua kirjoittaa niin yksityiskohtaisesti että "se takarivissäkin raahautuva" ymmärtäisi mitä tarkoitetaan....
    Koristelin annokset tuoreella vadelmalla.
    Muissa aterian osuuksissa ei ollut kermaa eikä mitään hiilihydraattipitoista (ei perunaa, riisiä ym). Eli ateria ei ollut myöskään raskas.
    Kiitos sinulle vinkistä.
     
  16. Emppu Vierailija

    Miten ihmeessä sulla Kristiina on tuo jälkiruoka aina hakusessa?
     
    Lasted edited by : 15.02.2013
  17. Meri Vierailija

    Jotain kakkua, joissakin juhlissa joissa oon ollu oli piirakkaa
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti