Hae Anna.fi-sivustolta

Jäniksen karkoitus keinot

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Pupusota pystyyn, 14.05.2007.

 1. Pupusota pystyyn Vierailija

  Asumme pellolle rakennetulla asutusalueella ja sen perintönä täällä on julmettu pupukanta, jotka ovat ikävä kyllä muuttuneet täysin cityjäniksiksi, eli ovat tulleet röyhkeiksi kuin pirulaiset. Viihtyvät päivät pihalla pensaikon suojissa ja evääksi vetelevät omenapuun alut. Koska pirulaiset olivat käyneet kauniisti kukkivien sinivuokkojen kimppuun, alkaa kärsivällisyyteeni olla lopussa. Laki kieltänee ansalankojen virityksen ja ja en haluaisi laittaa kaikkea kanaverkon suojiin, olisiko olemassa jotain keinoa (kasveja), jolla saisi pidettyä jänikset pihalta tai edes joidenkin kasvien kimpusta pois? Koiraa ja kissaa ei ole ja harmittaa jo, jos vasta perustettu kasvimaakin päätyy jäniksien päivällispöydäksi.
   
 2. kokeilehan... Vierailija

  ...kahvinporoja ja hiuksia kangaspussissa. Väittävät, että molemmista lähtee rusakoita inhottava haju. Eli siis ripottelet sitä kahvia kasvien ympärille ja sidot johonkin lähiympäristöön hiuksia sisältävän pussukan/pussukoita. Tuo hiusjuttu kyllä kuulostaa itsestänikin aika oudolta, mutta ei liene kallis konsti kokeilla :).
   
 3. tee Vierailija

  aita. Ei jänöt hypi aidan yli.
   
 4. Pupusota pystyyn Vierailija

  Aita on, mutta rakennuttu aikoinaan niin, että perkuleet pääsevät ali.

   
 5. meeri.......... Vierailija

  Puiden ja pensaiden taimet suojataan ihan tavallisella kanaverkolla,joka kieputetaan jokaisen puun ja taimen ympärille erikseen.Ja mitäs jos käyttäisitte sitä myös aitanne alaosaan, koska ainahan voi kasvattaa jonkin matalan pensasaidan peittämään kanaverkon? Sillä eihän kanaverkko mitään kaunista katseltavaa ole, mutta huokein ratkaisu muihin verkkoihin nähden. (Verkko siis kieputetaan sopivan etäisyyden päähän taimesta niin, ettei jänis tai rusakko ulotu nakertamaan itse kasvia. Verkko on maata vasten, jonka ali ei siis pääse luikahtamaan.)

  Tuomien oksat ovat myös yksi keino karkoittaa herkkusuut, mutta niitä on oltava todella tiheästi ennen kuin jänikset tai rusakot niitä kaihtavat.Talvella se keino toimii, koska lumi peittää kaiken allensa.

  Jotkut ovat perustaneet baarin, jonne eläimet menevät aina syömään ja jättävät muun pihan tarjonnan silloin väliin. Mutta se siis vaatii jatkuvaa syöttämistä ja hoitamista, mikä voi taas naapureiden mielestä olla tyhmä idea.
   
 6. nunnukka Vierailija

  Täällä olis tarjolla yksi niksi. hae kampaajalta hiuksia joita he leikkelee päivät pääksytysten ihmisten päästä ja laita ne sukkahousujen sisään ( ei haittaa vaikka olisivat likaiset) vie tuo pötkylä piiloon sopivaan kohtan. Eipä puput enää tule koska haistavat siellä olevan ihmisen. Tämä kikka on toiminut minulla talvella norjan angervojen osksistossa ja jopa jättivät syömättä.
   
 7. jussimh Vierailija

  itselläni on useita hehtaareja mansikkaa ja jänikset käy syömässä niiden taimia.. mitään muuta konstia niiden karkoittamiseen kuin haulikko?
   
 8. salaattipenkkiin Vierailija

  hirvensarviöljyä (apteekista). Kasta esim. superlonpalanen öljyyn ja palanen tikunnokkaan. Näillä öljytikuilla rajataan kasvimaa (tikkujen väli ~pari metriä). Parikertaa kesässä kastat superlonpalaset uudelleen öljyyn; ehkä enemmänkin jos kovin sateinen/helteinen kesä.
   
 9. Jänisvex Vierailija

  Hei
  Kehitimme täällä pohjanmaalla viimetalven aikana Jänisvex nimisen tuotteen joka
  suojaa puutarhan puut ja pensaat jäniksen tekemiltä tuhoilta.
  Tuote on luonnon omista aineista tehty liuos joka ei sisällä mitään kemikaaleja tai
  lisäaineita.
  Kokemuksemme mukaan Jänisvexillä käsitellyt puut säästyivät jäniksien tekemiltä
  tuhoilta kun taas ruiskuttamattomien puiden oksat jänikset söivät.
  Testasimme tuotetta yli kymmenessä eri puutarhassa tutkiaksemme että tuote tosiaan
  toimii niin kuin on suunniteltu.
  Olemme testanneet tuotetta myös hautausmaalla koska jäniksillä on ikävä taipumus
  käydä syömässä kukat heti seuravana yönä kun ne on haudalle jätetty. Tuote toimi
  sielläkin kuten piti ja kukat säilyivät koskemattomina.
  Olemme arvonlisäverollinen yritys ja myymme tuotetta myös postimyynnissä.
  Lisätietoja saa lähettämällä emailia osoitteeseen [email protected] tai pian
  aukaistavilta nettisivuiltamme hakusanalla jänisvex.
   
 10. Akseliina Vierailija

  Itse ole käyttänyt Ritva nimistä pupukarkoitetta,eli juoksen kuin viimeistä päivää hätistelemään niitä, kun tulevat pihaan. Kyllä on hommaa. Nyt aion kokeilla tervaa. Voitelen ensi talvena runkoihin venetervaa,paksua ja mustaa,ja haisevaa, tuskin kiihottaa pupujen makuhermoja.
  Käsittelin tervalla närsityt oksat ja kasvat kyllä,eikä kuivu.
   
 11. Raili Vierailija

  Tuomi ei karkoita jänistä, meillä on pihalla tuomi ,jänikset katkovat siitä vain oksia,ja on ihan näköhavainto.( leikattu tuomi,oksat niin alhaalla että jänis yltää hyvin).
   
 12. olen kuullut että kuusen oksat auttavat
   
 13. Palvelus Vierailija

  Pupukannan harvennus olisi tietysti viisas teko kaikkien kannalta. Taajamassa siihen ei saa ryhtyä omin päin, siihen tarvitaan viranomaisen lupa.

  Minä suojaan pihamme omenapuut myyriltä tiheällä verkolla lumirajaan saakka, muttu puput eivät niistä hätkähdä. Ne syövät ylempää. Niinpä meillä on talvella tuuheita kuusia tai kuusenoksia puiden yhpärillä. Ne toimivat tosi hyvin, nytkin pihalla on risteillyt jäniksenjälkiä, mutta eivät ole edes pysähtyneet omenapuiden kohdalla.

  Naapurustossa asuu puutarhuri, hänenkin pihallaan on sama karkotusmenetelmä.
   
 14. Saaga Vierailija

  Nailonsukka kasvin ympärille riittää eikä jänis enää tule lähelle
   
 15. vierailija Vierailija

  Rotat, hiiret, myyrät ja oravat voivat myös tulla ruoka-apajille.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti