Hae Anna.fi-sivustolta

Jätti Muurahaiset

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä tuhatjalkainen, 01.07.2007.

 1. tuhatjalkainen Vierailija

  Suuria muurahaisia tunkeutuu perustuksista,oikeita jättejä. Syövätkö koko talon? Tuhoainetta laitettu perutusien väleihin mitä muuta?

  Miksi näitä tulee?

  Vikaa jossain
   
 2. Formica rufa Vierailija

  Päässä, kaikesta päätellen.
   
 3. tuhatjalkainen Vierailija

  Asiallisuutta. Titäisikö kukaan?
   
 4. Raakel L Vierailija

  En minä ainakaan tidä.
   
 5. Kosteutta Vierailija

  Mahdollista on, että jossain talon puurakenteissa on kosteutta. Muurahaisen on kevyempi pureskella lahonnutta materiaalia. Murkut voi tehdä todella vakavaa tuhoa, kannattaa selvitä vähän huolellisemmin kuin vaan suihkutella Raidia. Oliko tuhoainetta laittamassa alan yritys? Murkut ei ihan pienestä kuukahda. Alan yritykset osaavat varmasti neuvoa eteenpäin. Googleta sanalla tuholaistorjunta, soita ja kysy neuvoa.
   
 6. tuhatjalkainen Vierailija

  Sitä vähän pelkäänkin kun pesuhuoneen laatat huonossa kunnossa,saumalaasti halkeilee,lattialaattoja haljennut seinän viereltä. Pesuhuone talvisin täynnä murkkuja! nyt kesällä jostain talon välistä ulkopuolelta nää jätti murkut tulevat...

  Rakentaja sivuilta luin että jos pesuhuoneessa murkut, todennäköisesti kosteuseristeet rikki.

  Pitäsiköhan tässä nyt tilata esim kosteusmittaaja?
   
 7. Kosteutta Vierailija

  Olet ilmeisesti talon tai asunnon omistaja etkä vuokralainen?

  Jos et ole ollut omistaja kovin pitkään niin on toiveita, että edellinen omistaja ja/tai remontin tehnyt yritys on vastuussa virheistä ja niiden korjaamisesta aiheutuneista kustannuksista. Nyt en muista ulkoa näitä aikoja, olisikohan 5 vuotta asunto-osakkeessa ja 10 vuotta kiinteistössä. Kuluttaja-asiamieheltä saat varman tiedon.

  Jos kyseessä on asunto-osake, voi myös taloyhtiö olla vastuussa mutta tämä vain siinä tapauksessa, että kylppäri on alkuperäinen (vastuu rakentajalla jos ei ole kovin vanha talo) tai remontti on teetetty taloyhtiön kautta (esim. putkiremontin yhteydessä teetetty kaikille asunnoille kylppäriremontti).

  Vastuukysymyksissä on olennaista, että todistusaineistoa ei hävitetä ennen kuin vahingosta on riittävät todisteet. Eli remonttia ei aloiteta ennen kuin tämä puoli on hoidettu. Tähän rumbaan saat neuvoja kuluttaja-asiamieheltä.

  Kosteusmittaajissa on kaikenlaisia suhareita. Raksystems on kiinteistövälittäjien käyttämä firma. Heillä tuntuisi olevan osaavaa porukkaa töissä. Etsin itse vuosia perheelleemme vanhaa omakotitaloa. Sinä aikana tuli luettua Raksystemsin kuntotarkastuksia erilaisista kohteista yhden pokkarin verran. ;-) Tämän takia uskallan suositella heitä.

  Mutta aloita soittamalla kuluttajaneuvontaan. Sieltä saat ohjeita eteenpäin. Vaikuttaa pahasti siltä, että talossa on kosteusongelmia. Edessä voi olla iso ja kallis remontti. Parasta, mitä voit tehdä on kääntyä asiantuntijoiden puoleen heti alusta. Vesieristysten tekemiseen vaaditaan luvat. Jos lupia ei ole, vakuutus ei korvaa mitään. Osaavat ammattimiehet ovat kalliita eikä heitä löydä netistä. Hyvän tuntee siitä, että he eivät mainosta vaan tyytyväiset asiakkaat suosittelevat heitä eteenpäin tutuilleen.
   
 8. tuhatjalkainen Vierailija

  Ostimme nelisen vuotta sitten tämän omakotitalon. 10 vutta vanha talo, pienimmät lapset yskässä ja nuhassa alati sekä korvatulehduksissa.. Voihan se johtua muustakin syystä. Enpä ole tiennytkään että eristyksen tekemiseen lupa erikseen?

  Kuulinpa oston jälkeen että perhe joka olisi ollut ostamassa taloa vaati kuntotarkastusta,myyjä ei myynyt tälle perheelle
   
 9. Älä usko kaikkea Vierailija

  Koskas vakuutusyhtiö on vesieristyksen puutteita omakotitaloissa korvannut? Ei koskaan, paitsi ehkä vesikattojen kohdalla.
  Putkivuodot ovat eri juttu, niitä vahinkoja vain ei vesieristys estä.
  Vesieristysten teko ei ole ainakaan toistaiseksi luvanvaraista.
   
 10. jannu Z Vierailija

  Luulin ensin, että joku jätti muurahaiset...
   
 11. Luulin minäkin Vierailija

  se ap jättääkin.
   
 12. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 357
  Saadut tykkäykset:
  1 982
  Mulla tuli vilisemällä pieniä muurahaisia edellisessä asunnossa rivitalon takaterassilta melkein sen koko seinän leveydeltä keväällä. Ostin sellaista kuin Täystuho 100, purkissa luki myös Kemira. valkoista jauhetta, jota tiputtelin koko sen seinän leveydeltä sisäpuolelle lattialle. Sen piti antaa olla siinä 2 viikko. Murkut hävis, eikä sen jälkeen näkyny.
   
 13. kauris80 Vierailija

  Noi isot muurahaiset syö puuta. Niitä on aika vaikea saada häviämään. Meillä kesämökillä oli noita. Rautakaupasta saatavalla myrkyllä niitä myrkytettiin, jonkin verran vähenevät, mutta jostain niitä vaan tulee. Myrkky pitäisi kuulemma saada pesään, jotta kuningatar kuolisi, muuten niitä ei saa loppumaan.
   
 14. murkuista Vierailija

  Olisivatko hevosmuurahaisia? Meillä oli niitä vuosia sitten mökillä. Olimme juuri ostaneet vanhan mummonmökin ja toisena kesänä oston jälkeen ihmettelimme valtavia isoja muurahaisia, jotka parveilivat juhannuksen aikaan mökin seinämällä ja tunkivat sisään joka rakosesta. Niiden hävittäminen oli luku sinänsä. Raidista ne vain vähän pökertyivät eivätkä muutkaan tavalliset tuholaismyrkyt auttaneet kuin hetkellisesti. Siihen aikaan ei ollut nettiä, joten kävimme läpi varsinaisen puhelinrumban useammankin naapurikaupungin/-kunnan tuholaistorjuntaihmisten kanssa ja neuvo oli, että muurahaisten pesä piti paikallistaa ja hävittää. Yleensä hevosmuurahainen tekee pesän johonkin puuhun, mutta meillä pesä löytyi mökin pohjarakenteista, kun yhden seinän alaosa ja koko lattia jouduttiin purkamaan ja uusimaan muurahaisten tekemien tuhojen vuoksi. Saimme myös ohjeeksi myrkyttää pesän ympäristön jollain tosi jydyllä myrkyllä, jota ei edes saanut tavallisista puutarhamyymälöistä. Vinkin saimme erään ison kaupungin johtavalta terveystarkastajalta, kun mitkään tavanomaiset tökötit, joita suositeltiin, eivät auttaneet. Kaiken kaikkiaan hirveä homma, mutta sen jälkeen muurahaisia ei ole näkynyt. Nykyään löytyy varmaan netistä ainakin ensiapua asiaan, jos kyse on todella hevosmuurahaisista ja niiden torjunnasta.
   
 15. murkkuhevonen Vierailija

  Tämä löytyi guuglettamalla:

  http://kasvinsuojelu.berner.fi/kotiinjapuutarhaan/muurahaiset/hevosmuurahainen.html
   
 16. Ratamouutetta Vierailija

  Jos haluan siirtää kekomuurahaistenpesän pois pihasta esim. metsään,onnistuukohan se? Miten siis toimin?
   
 17. Rukkaset käteen Vierailija

  Lapio ja kottikärryt, siinä ratkaisu.
   
 18. trallallaa Vierailija

  Hevosmuurahaisten pesä täytyy hävittää kokonaan. Siirto ei auta, sillä ne palaavat alkulähteilleen. Hevosmuurahaiset syövät puuta eli pitkällä ajalla ne saattavat rouskuttaa mökin/talon perustukset kokonaan.
   
 19. Ehei sentään Vierailija

  Kekomuurahaisista pihassa tässä oli kyse. Eivätkä ne hevosmuurahaiset sitä paitsi puuta syö!
   
 20. trallallaa Vierailija

  Niin, en tarkoittanut, että ne syövät puuta ravinnokseen. Hevosmuurahaiset nakertavat puihin kulkureittejä ja tämä voi lopulta aiheuttaa sen, että ko. puu on niin puhkisyöty, että pettää alta.

  Suuret muurahaiset ovat nimenomaan hevosmuurahaisia. Ja jos ne ap:n viestin tapaan tunkeutuvat perustuksista sisään, niin todennäköisesti kyseessä on hevosmuurahaiset. Tavalliset pihamurkut tulevat lähinnä listojen alta tai ovista ja ikkunoista ja niistä eroon pääseminen on helpompaa.

  Ohessa vinkki miten hevosmurkuista pääsee eroon:
  "Vaikka tuho rakenteissa rajoittuu yleensä pariin hirsimetriin, saataa se kestävyyden kannalta krittisessä kohdassa olla erittäin ikävä. Pesän löydät parhaiten kuuntelemalla rapinaa, seuraamalla parveilua ja tunnustelemalla puun pinnan lämpötilaa, joka pesän kohdalta on korkeampi.

  Pesä puhkaistaan ja ruiskutetaan tai sumutetaan. Voit käyttää myös kiehuvaa vettä. Torjunta-aerosolit ovat siisti ja kätevä ratkaisu. Aine jää vaikuttamaan puun pintaan, joten ravinnonhakumatkalla olleet yksilöt saavat osuutensa palattuaan pesään. Viottuneet puuosat vaihdetaan uusiin."
   
 21. Murkun surma Vierailija

  En tiedä, mistä tulee, mutta meillä oli sama ongelma. Ongelma katosi, kun hankin kotieläimeksi muurahaiskarhun.
   
 22. huuh Vierailija

  Pesä pitää viedä aurinkoiseen paikkaan ja etelän suuntaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti