Hae Anna.fi-sivustolta

Jättien "sikailua" siedettävä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 07.01.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 739
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaivosjättien "sikailua" on siedettävä, koska ne haluavat toimia samoin edellytyksin kuin kotimaiset alan yrittäjät. Jos löytävät malmeja, saavat kaivosluvat, eikä valtio tai kansalaiset kykene estämään, jolleivat maksa "tappioita" täysmääräisesti.

  Alkuperäiskansojen ja ruotsinkielisten kamaralla on paljon rahanarvoisia mineraaleja, kuten ydinvoimaloissa tarvittavaa uraania. Eivätkä kaikki ryhmät halua kaivoksia mailleen, mutta ehkä pakon edessä antavat periksi, sillä eihän valtiota voi malmien vuoksi asettaa konkurssiin. Äidinkielenään suomea puhuvat ovat enemmistönä, eivätkä ole yhtä tunteikkaita kuin muut ryhmät vastustamaan kehitystä.

  Kaivosjäteillä on rahaa enemmän kuin valtioilla, joten voi arvata, kuka vetää pisimmän korren silloin, kun sopimuksia solmitaan. Moni kuvittelee, että valta on kansan valitsemalla hallituksella, vaikkei käytännössä asia olekaan aivan yksinkertainen. Ministerien on taivuttava, kun suuryritykset esittävät omat vaihtoehtonsa niin kaivoslakeihin kuin sotekuvioihin.

  Kaiken jälkeen joku voi kuvitella, että vasemmistolaiset on paras valinta hallitukseen, muttei sekään ole yksiselitteisesti totta. Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa jäädä läntisestä yhteistyöstä, jos maa haluaa kuulua viiteryhmänsä puolustettaviin jäseniin. Suomi oli pitkään maa, missä malmilöydöksiä ei juurikaan tehty, sillä ulkopoliittisesti kuuluttiin eri leiriin kuin nykyiset kumppanit.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 739
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yrityksien kohtelu kansallisvaltioissa riippui laeista ja politiikoista, mutta länsimaiset yritykset eivät sijoita maahan, jonka parlamentti ei suostu avaamaan kilpailua kansainvälisesti. Tarkoittaa myös sitä, että maan virkavalta on valmis puolustamaan yritystä, eikä tiettyä kansanosaa. Alkuperäiskansat joutuvat väistymään, kun perinteisille laidunmaille avataan kaivoksia. Eikä turismikaan ei ole syy estää minieraalien talteenottoa, vaikka luontoon pääsee sitä vahingoittavia päästöjä niin vesistöön kuin kamaraan.

  Kansainväliset yritykset on päästettävä myös sosiaali- ja terveysalalle samoin perustein kuin muutkin toimijat, eikä kilpailla laadulla, vaan hinnalla. Usein halvin tarjous hyväksytään, koska on puolittain pakko toimia siten, sillä lait on kirjoitettu siten. Ja valituksia tehtaillaan takuuvarmasti, mikäli muita kalliimpi vaihtoehto hyväksytään. Ja yritykset palkkaavat alalle sellaista väkeä, joka hoitaa halvimmin ehdoin ammattiansa vastaavan työn.

  Alussa on jopa hienoista kilpailua, mutta ajan kuluessa kullekin alalle tulee yksi suuri toimija, joka kykenee määräämään hinnat haluamakseen. Voi sanoa siten, että yksityiset monopolistiset yritykset valtaavat lopulta markkinat, mikä merkitsee sitä, että verovarat valuvat kuin vesi hanhen selästä suoraan yksityissektorille, jolla ei ole kotimaata kuin nimellisesti.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 739
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan kaikki eivät joudu heittopusseiksi hoivakoteihin, sillä kaikkein rikkaimmille rakennetaan Ruotsissa luksustasoiset huoneistot loppuajaksi. Hoito maksaa tietysti niin paljon, ettei rahvaalla riitä varallisuus kyseisiin hoivakoteihin.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 739
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pienissä läntisissä valtioissa poliitikot alkavat olla pelkkä rasite, sillä heillä ei ole edes edustuksellista valtaa päätöksiin, sillä suurten yritysten lobbarit sanelevat kaiken tai jättävät maan oman onnensa varaan. Sen vuoksi Venäjä on vaikeuksissa, ettei anna "sikailla" maaperällään siten kuin suuryritykset haluavat.

  Isoilla valtioilla on oikeus lukea lakeja siten kuin haluavat, mutta pienillä ei. Oikeuksissa päätökset tehdään suurten maiden ehdoin, eikä pienten. Sellaista se on. Osoittaa senkin, ettei poliitikoilla voi olla vastuuta, koskapa eivät voi muuta kuin myötäillä, joten palkkapussia voisi keventää reippaasti senkin vuoksi.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 739
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhteiskunnan rooli hiipuu koko ajan, sillä yritykset alkavat vähin erin hoitaa ihmisiä kehdosta hautaan asti. Ja haluavat tehdä voittoa omistajilleen, joten kaikilla toimialoilla säästetään niin paljon kuin on mahdollista.

  Aikoinaan kodeissa kasvatettiin lapset, mutta nykyään päiväkodeissa ja esikouluissa, joten ainoastaan vapaa-ajan rientoihin vanhemmat voivat osallistua. Työiässä oleville vanhemmille tulee ikään kuin toinen huki siitä, että kuljettavat lapsiaan uimakoulusta pianotunneille tai muihin harjoituksiin.

  Ihmisistä kasvatetaan toistensa klooneja, mutta toki erojakin on, sillä rikkaimmilla on aina mahdollisuus valita yksilöllisempi vaihtoehto. Voivat hankkia jopa kotiopettajattaren tai useamman eri aineisiin, jos sikseen haluavat.

  Aiheen antoi:

  https://www.oph.fi/saadokset_ja_ohj...iseen/perusopetuksen_jarjestaminen/kotiopetus
   
 6. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
   

  Liitetyt tiedostot:

  • UKK3.jpg
   UKK3.jpg
   Tiedostokoko:
   86 KB
   kertaa luettu:
   1
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti