Hae Anna.fi-sivustolta

Japani-aiheista??

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä Kummitäti, 10.06.2005.

 1. Kummitäti Vierailija

  Keksittekö kivoja, asiallisia (rippi)lahjaideoita Japanista kaikin tavoin kiinnostuneelle 15-vuotiaalle kummitytölle? Hän opiskelee japanin kieltäkin (ja sanakirjoja siten jo omistaa). Kaikki ehdotukset otetaan vastaan, kiitos!
   
 2. Katri Vierailija

 3. elli Vierailija

  Jostain sisustusliikkeestä voisi löytyä japanilaistyylisiä astioita. Esim. riisikulhoja tms.
  Jos itselläsi ei ole peukalo keskellä kämmentä, niin voisit kokeilla sitoa japanilaisella sidoksella kirjan. Siis tyhjistä papereista. Netistä löytyy ohjeitakin.
   
 4. pipe Vierailija

  Tykkäisköhän se viuhkasta?
   
 5. ehdotus Vierailija

  Avaa pankkiin matkasäästötili, jolta hän voi nostaa rahat jos ja kun joskus pääsee matkustamaan Japaniin. Sinnehän maksaa lennotkin jo aika paljon ja paikan päälläkin on melko kallista. Tiliä voisit kartuttaa sitten syntymäpäivinä, kun mahdollisesti pääsee ylioppilaaksi, jouluna ja vaikka nimipäivinäkin pienemmällä summalla. Tähän voisi liittää jotain tavaraakin tietysti mukaan...
   
 6. ankka Vierailija

  Origami-kirja ja teet jnkin jutun paperista kortiksi.
   
 7. zz Vierailija

  Onkohan hän jo lukenut kaikki Rei Shimuran kirjat? Ne ovat Japani-aiheisia ja kuulemma hyviä.
   
 8. kaki Vierailija

  Meniköhän rippijuhlat jo... Tässä olisi kuitenkin pari ideaa.

  Olisiko tyttö kiinnostunut japanilaisesta animesta (eli piirretyistä, tunnistaa isoista silmistä ja hetkellisistä zoomauksista kasvonilmeisiin; esimerkkinä Totoro tai Henkien kätkemä) tai sarjakuvista eli mangasta?

  Ainakin hyvissä dvd-elokuvissa on vaihtoehtona myös japanin kielen tekstitys, joka tukee kielen opettelua. En kyllä osaa sanoa, miten hyvin näitä elokuvia saa Suomesta.

  Sitten tuli mieleen joku kaulakoru, jossa olisi ""nimikirjaimet"" japaniksi katakanoilla (kirjoitusmerkkejä, joilla kirjoitetaan länsimaiset lainasanat ja nimet). Tällaisia en ole missään nähnyt, mutta ainahan voi teettää. Tämä tosin vaatisi pientä konsultointia jonkun japania puhuvan kanssa.

  Syömäpuikot voi mennä sellaisellekin, joka ei ole niin ruoanlaitosta itse innostunut. Vähän enemmän perehtymistä vaatisi esim. sushiriisi ja pari bambumattoa ja merilevää, josta voisi opetella makisushin näpertelyä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti