Hae Anna.fi-sivustolta

Jatko-Höpinät

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  128
  Joo Antigue, ahterille minunkin pitää itseäni jatkuvasti potkia espanjan opiskelun osalta. En ole kuitenkaan tänne tullut yrittäjäksi tai tunkenut itseäni sellaisiin rooleihin, joissa espanjan perusteellisempi hallinta olisi välttämätöntä. Yritän silti omalla tahdillani pikkuhiljaa edetä ilman mitään paineita.

  Sattuipa erikoinen juttu eilen, kun Mr.Sotis odotti tiettyä kuljetusta, millä yksi pakaasi lähtee Suomeen. Mukana oli myös roskapussi, tarkoituksin toimittaa se läheiseen basuraan. Mutta niin se vaan katosi. Ei ollut kenenkään tiellä, ei häiritsevä tms. Kukaan ei muutaman askeleen päässä olevalta Mr:lta tarkistanut, onko tämä mahd. teidän. Tämä sattui siis "kotiveräjällä" Puertossa.

  Ollaan nyt ostettu kotiin muutama pullo tosi hyvää valkoviiniä, merkiltään Bach. (seco). Hinta-/laatusuhde on kovasti kohdallaan, Hiperdinossa normaalihinta about 3,60.

  Tänään oli "tupatarkastus", ts. kauden lopun tsekkaus välittäjän kanssa. Noillahan on vuokrasuhteen luoteesta riippuen vähän erilainen merkitys ja joskus olen lukenut ongelmista takuuvuokran palautuksessa. Me kun jatketaan vuokrasopimusta taas kesän jälkeen, takuuvuokraa ei tietenkään liikutella edestakaisin. Eikä aiempien yhden kauden asuntojen kanssa itsellä ole noissa ollut ongelmia. Tietysti meidän ja täkäläisten välitysmarkkinoiden tarpeet vastaavat hyvin toisiaan. Me ollaan haluttu puolen vuoden asunto, ja niitä mieluiten tarjotaan.

  Jatkan pakkaamista - seuraavat tarinat sitten kotimaasta alkuviikosta.

  Mukavaa viikonloppua!
   
 2. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  37
  Niin se vaan aika kuluu, vaikka kuinka yrittäisi jarrutella. Ja kiitos valkoviini-vihjeestä. Hyvää omaan makuun sopivaa valkoviiniä on mielestäni paljon vaikeampi löytää kuin punaviiniä. Ja kun sellaisen löytää, seuraavalla kerralla saattaakin olla jo menossa toinen vuosikerta, ja maku on muuttunut.

  Hyvää kotimatkaa Sotiksille. Täällä odottaa toistaiseksi viileät kelit, kuten tietysti tiedätkin. Monet kevätpuuhat jäävät nyt viime tippaan, ja todennäköisesti tulee tehtyä hutiloiden ajan vähyyden vuoksi. Tämä palstakin näkyy hiljenevän...

  Tästä huolimatta: hyvää viikonloppua!
   
  sotavento tykkää tästä.
 3. Kanarian matkailu vähenee kesäkuukausina. Viestit foorumilla vähenevät. Palstapoliisi valvoo ja hallinnoi foorumia myös kesällä. Ainoastaan Kanariansaaria käsittelevät viestit on sallittu. Omat viestinsä on poikkeus säännössä. Kuka tämän pilkunviilaajan on toimeensa asettanut?
   
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 180
  Saadut tykkäykset:
  154
  Hyvää kotimatkaa Sotikselle ja kumppanille. Täällä odottaa kevät kohta kauneimmillaan teitä. Kunnes syksyn tuuli taas teidät takaisin sinne lennättää.
  Hyvää kesää!
   
  sotavento tykkää tästä.
 5. Antigue Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  902
  Saadut tykkäykset:
  186
  Tervetuloa van takaisin suomeen Sotiksen famiglia. Niin ne puolet vuodet kuluvat. ;)

  Katselin tuossa muutama päivä sitten aikani kuluksi taas asuntoja Puerto Cruzista. Aika hyvin näyttäisi olevan tarjontaa vuokra-asunnoista siinä 500-700 hintaluokassa kahdelle. Mutta miten mahtaa olla kosteusvaurioasioiden kanssa alakaupungin vanhahkoissa asunnoissa, esim Bel Airissa. Todennäköisesti vuokrattaessa kuitenkin haluaisin asuntoa La Pazista, mutta kyllä tuo alakaupunkikin käy, kunhan asunnot olisivat vain kunnossa. Toisaalta esim Bel Airissa oli kaksikin asuntoa myytävänä ja varsinkin kerhon kaksio vaikutti kivalta huikeilla näköaloillaan 22 kerroksessa. Toinenkin pienempi, hyvinkin kohtuuhintainen asunto samasta talosta löytyi. Minua kun edelleen kiinnostaisi enemmän ostaminen, jotta voin asunnon toistaiseksi vuokrata, jonkun toisen sen minulle maksaessa. Bel Airissahan on monia hyviä puolia, kuten jatkuva vartiointi, sekä keskeinen sijainti. Mutta miten mahtaa olla talon kunnon laita. Osaisiko kukaan auttaa tässä asiassa.

  Mukavaa Perjantaipäivää vaan kaikille.:)
   
 6. nueva Vierailija

  Mitenkähän Kanarialla toimii tuo asunnon vuokralleantaminen?
  Ainakin manner-Espanjassa pitää olla rekisteröitynyt vuokranantaja eli käytännössä yhden asunnon omistajan käyttää agenttia, joka vetää välistä 10 - 15 %. Tämä sen vuoksi, että jokainen vuokra varmasti saadaan verolle.
  Espanjassa verottaja on yllättävän tehokas ja kaivaa joka mahdollisen verotettavan euron esille. Se yllättää monet maahanmuuttajat. Niin yrittäjät kuin vuokraisännät.
  Myös kiinteistö- ja roskaveron maksamista vahditaan hyvinkin tarkasti.
   
 7. Antigue Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  902
  Saadut tykkäykset:
  186
  Nueva. Hyvä ja mielenkiintoinen kysymys sinulla. Itseasiassa en tiedä ja hyviä neuvoja kuunnellaan. Senverran olen asiasta keskustellut Optiman asunnonvälittäjän kanssa, että hänen mielestään on itsestäänselvää, että vuokrata voi. Verotuksestakin keskusteltiin ja hän antoi hyviä neuvoja, miten niiden maksamista voi välttää. Esim kodinkoneet, ja kalusteet voi vaihtaa vuosittan, ja koko summan vähentää verotuksessa. Kulujahan nuokin ovat, mutta vanhat voi aina myydä. Tästä keskustelusta on kuitenkin jo pari vuotta, joten säännöt ovat voineet muuttua. Käsittääkseni kuitenkaan manner-Espanjan yksityisten vuokrakielto ei ainakaan vielä päde Kanariansaarilla. Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä.

  Nuo Puerto Cruzin asunnothan eivät vielä ylikalliita ole, joten voihan sen ostaa vaan omaankin käyttöön ja vuokrata vain kavereille. Varsinkin tapaukseesa, että ostaa kämpän Bel Airista, missä siis jatkuva vartiointi, voi sitä toki pitää tyhjilläänkin ja vierailla itse talvisin. Mulla kun on helposti mahdollisuus pitää duunista 2-3 kuukautta talvisin lomaa. Edellyttäen tietysti, etten lomaile kesäisin.

  Hyviä neuvoja kuunnellaan...;)
   
 8. nueva Vierailija

  Kiinteistöverosta ja roskaverosta et pääse hyvillä neuvoillakaan eroon. Ne tulevat kiinteistön omistamisesta. Gestoria (asioimisto) kertoo sinulle, paljonko eroa on residentin ja ei-residentin maksuissa Kanarialla. Kaikki verot ja maksut ovat autonomiakohtaisia.

  Huomaa, että Espanjassa kerrostalohuoneistokin on kiinteistö. Suomessahan se lasketaan irtaimistoksi. Sen huomaa myös kotivakuutuksessa, joka on aika hintava yleiseen hintatasoon nähden.

  Veronkiertokeinot asunnon vuokralleantamisessa on tietysti viihdyttävä illanistujaisten keskustelunaihe. Mutta pitkän päälle kannattaa veronsa maksaa Espanjassa säntilleen.
  Jos itse olet ei-residentti (asut maassa alle 183 päivää) mutta asunnosta tulee kuukausittain sähkö- ja vesilasku ympäri vuoden etkä ole tehnyt saamastasi vuokrasta veroilmoitusta, ennemmin tai myöhemmin olet kusessa.
  Laskujasi tarkkaillaan ainakin jos asut mantereella. Enkä usko saarien systeemin paljon poikkeavan yleisestä.
   
  Antigue ja sotavento tykkäävät tästä.
 9. Antigue Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  902
  Saadut tykkäykset:
  186
  Nuevalle erityiskiitos edellisestä tyhjentävästä vastauksesta. Juuri tuollaista asiantuntemusta tällaisilla palstoilla tarvitaan.(y)

  Asunnon vuokraaminen siis lienee toistaiseksi poissuljettu meikäläisen kohdalta. Toki 50000-70000 asunnon voisin ostaa ihan vaan kasvamaan korkoa ja viettäisin siellä sitten itse haaveilemani/realistiset 2-3 kuukautta, riippuen Sarahin työvuoroista tai työpaikasta. Toisaalta kun järjellä ajattelee, ei tuo ole kannattava valinta, vaan vuokraamalla tai hotellissa asumalla taitaa päästä vähimmällä. Sitten lähempänä eläkepäiviä asiantila voi muuttua. Mutta mistä saan vaikkapa vain 2kuukaudeksi asunnon Puerto Cruzista. Niitä kyselin jo tänä talvena ja ilmoitus oli, että 20 ihmistä on jonossa ja 3kk minimivuokra-aika. Halvempihan tuo olisi 3kk vuokrallakin kuin hotellimajoitus, mutta vielä toisataiseksi asian suhteen on liian monta muuttujaa. Kiitos kuitenkin maan pinnalle pudottamisesta Sotis ja Nueva. Toistaiseksi mennään siis niinkuin ennenkin, hotellimajoituksella.

  Sotiksen Famiglialle tervetuliaiskuvana kotosuomeen vähän tunnelmapalaa ilmasta. Kuva 22.4 noin kello 13.00 Uudeltamaalta.
  [​IMG]


  Sarah ilmoitti autoassa kuvaa ottaessaan, että mä lähden nyt Puertoon...:LOL:


  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 22.04.2017 klo 15.30
 10. Ärsyttävä Vierailija

  Joo, palstapoliisi tuo sivulauseissa esiin tekemisiään ja harrastuksiaan.

  Aivan kuin ne ketään kiinnostaisivat mutta voihan sitä narsismiaan tuollakin tavalla toteuttaa.
   
 11. Tiedox Vierailija

  Oman asunnon vuokraaminen ei ole kovinkaan yksinkertaista Kanarialla. Asuinalueet jaetaan joko 'residential' tai 'touristic' alueiksi ja sen mukaisesti on toimittava. Jos tekee väärin voi saada kymmenien tuhansien eurojen sakot. Toisaalta monet ottavat riskin ja kieltävät tai vähättelevät nykyisten lakien sisältöä ja vuokraavat asuntoaan lomailijoille 'residential' alueilla. Myös väärää tietoa levitetään joko hyvässä uskossa tai vilpillisesti.

  Kannattaa luea Janet Anscomben Teneriffa sivuja. Vuokraamisesta mm. alasivulla:

  https://www.janetanscombe.com/letting-a-propery-in-tenerife

  Laittomasta vuokraamisesta:

  www.janetanscombe.com/qa-on-illegal-letting
   
  Antigue tykkää tästä.
 12. rane k Jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  4
  Todella ammatti ihmisen kirjoitus, tallennan tämän itselleni.
   
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  128
  Siinä se melkein päivälleen puoli vuotta tosiaan hurahti. Kokonaisuutena oli oikein mukava kausi, kohtuullisen hyvät kelit, tai mistä nyt kukakin tykkää. Kaikkea riitti, hellettä, aurinkoa, tuulta, calimaakin, siitepölyjä, katupölyä... Etenkin nyt loppusuoralla ilma kaupunkialueella oli melko tunkkainen.

  Kotimatka sujui kaikilta osin hyvin hieman yli lennon puolivälin. Sitten yhden Puertosta tutun herran kunto romahti ja kone teki eri vaiheiden jälkeen välilaskun Kööpenhaminaan. Potilas jäi sinne hoitoon ja me muut jatkoimme reilun tunnin jälkeen matkaa. Norwegianille aivan täydet pisteet asian hoitamisesta - ja muutenkin. Erittäin miellyttävä lento, henkilöstö, kaikki kohdallaan. Tietysti tultiin Hesaan reilusti myöhässä, kentän taksijono oli ennen näkemättömän pitkä. Ja todella, räntää sateli. Onpas kuitenkin lystiä olla taas kotona.

  Mukavaa viikon alkua!
   

Jaa tämä sivu