Hae Anna.fi-sivustolta

Jauhelihapihvit

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä vierailija, 12.10.2020.

  1. vierailija Vierailija

    Hei! Sain kaverilta ohjeen jauhelihapihveihin. Siinä laitettiin paahdettua sipulia sekä sienijauhetta taikinaan. Vähän arveluttaa molemmat. En ole mikään sienien ystävä. Olen syönyt vain purkkiherkkusieniä. Maistuukohan tuo jauhe voimakkaasti. Sipulirouhe näyttää aika karkealta, joten jääköhän pihveihin isoja lötköjä sipulin palasia? Kiitos jos joku viitsii auttaa.
     
  2. vierailija Vierailija

    Sienijauheessa on paljon makua, koska siitähän on neste pois laimentamasta.
    Mutta älä hyvä ihminen laita sitä jauhetta, jos et sienistä pidä... Ja tottakai isot sipulipalat ovat isoja myös valmiissa pihvissä. Rouhi sitä rouhetta lisää tai käytä tuoretta sipulia.
    Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Jos sitten, et ole sipulin ystävä ei möskään sipuli ole pakollinen jauhelihapihveissä. Hyvää tulee ilman sieniä ja sipulia. Minä käytän mausteena reilusti vastajauhettua mustapippuria ja reilusti jauhettua maustepippuria. Suolana minulla merisuola 1 kananmuna ja korppujauhojen tilalla voi käyttää tuotetta nimeltään formaggio da pasta tai parmesan juusto raastetta näin halutessaan.
     
  4. vierailija Vierailija

    Eikä ole mikään pakko laittaa munaa tai korppujauhoakaan. Hyvä liha, suola ja pippuri riittää.
     
  5. Ap vastaa Vierailija

    Kokeilin sitten neuvon mukaan eli jauhoin sipulirouhetta pienemmäksi ja laitoin varoen sienijauhetta (pari ruokalusikallista 400 grammaan paistijauhelihaa). Tuli aivan erinomaisia. Toki mausteeksi myös reilusti mustapippuria myllystä (maustepippuri maistuu minun suussani tunkkaiselta) sekä suolaa.

    Onneksi uskalsin kokeilla. Kannustan muitakin murtamaan ennakkoluulojaan. Kuka nyt aina sama makuista ruokaa haluaa syödä.
     
  6. vierailija Vierailija

    Oikein! Minäkin yritän uskaltaa kokeilla sellaistakin, joka ei tunnu niin omalta. Sieniäkin on niin monenlaisia ja jos on maistanut vain purkkiherkkusieniä, ei voi oikein sanoa, ettei ole sienten ystävä. Tai siis en minäkään purkkiherkkusienien - nehän ovat mauttomia ja rakenteeltaankin kummallisia. Tuoreena kaikki sienet parhaita, mutta rouheet ja jauheet ovat helpompia käyttää.
     
  7. vierailija Vierailija

    Mureke(pihvi/pulla)taikina on kai yksi helpoimmista ja monipuolisimmista aineksista valmistaa.
    Siihen voi laittaa korppujauhoa tai survottua perunaa, miksei perunamuusiakin. Nesteeksi käy vesi, maito, olut, vissy...
    Mausteita, yrttejä, sieniä, sipulia, ihan oman maun mukaan.
    Kananmunaa tai ei. Kermaviiliä, kastikejauheita, juustoa.
    Voi paistaa pannulla tai uunissa tai sekä että.
     
  8. vierailija Vierailija

    Samoin juuresraasteet sopivat taikinaan - porkkanaa, punajuurta, naurusta, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä...vain taivas on rajana. Samoin yrtit tuoreina tai kuivattuina, oliivia pilkottuna. Ei tarvitse samanmakuisia lihapullia, -pihvejä tai -mureketta syödä kahdesti samana vuonna, vaikka joka viikko tekisi .
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 110
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ruuanlaitto yleensäkin on makuasia eli laitat sitä mistä tykkäät jauhelihan joukkoon. Jos pannulla paistat ei tarvita rasvaa varsinkin, jos jauhelihana sika-nauta/nauta-sika. En ole laittanut jos naudanjauhelihasta tehnyt siinäkin yleensä tarpeeksi rasvaa itsessään.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti