Hae Anna.fi-sivustolta

Jeesus pelastaa?

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä Peruskoulutettu, 18.03.2014.

 1. Peruskoulutettu Vierailija

 2. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeesus on kuollut ja kuopattu 2000- vuotta sitten, ketään se ei pelasta.
  Jos muuta väität , iske tieteelliset tosiasiat pöytään.
   
 3. uskoja Vierailija

  kristinusko ei suinkaan ole maailman ainoa uskonto eika jeesus tai abraham ainoa henkilo kenenka pohjalta uskontoja on perustettu.

  tiedekkin on alana hyvin nuori ja kun ajatellaan etta ensimmaisen kerran atomi halkaistiin 60 vuotta sitten on ehka ennenaikaista vaittaa etta ihminen tietaa tai pitaisi voida todistaa jo kaikki. tiede itsessaan on vasta kapaloissa jos ajatellaan mita se tulee olemaan vaikkapa 500 vuoden paasta.

  on siis hassua ajatella etta miljardid ihmiset tassa maailmassa jotka kokevat etta on olemassa jotain heita suurempaa, heittaisivat uskonsa pelkastaan sen takia etta tama viela alkeellinen maailma ei pysty sita todistamaan.
   
 4. Peruskoulutettu Vierailija

  Eihän kukaan väitä tai kuvittele, että tiede olisi selvittänyt jo kaiken. Jos näin uskottaisiin, niin yliopistot tai vähintään niiden tutkimustoiminta voitaisiin lopettaa. Kaikista tieteistä tulisi kuin teologiaa, jossa vain toistellaan samoja vanhoja oppeja niiden perusteita kyseenalaistamatta tai haastamatta.

  Uskontoja on todellakin lukuisia ja ne kaikki ovat pohjimmiltaan villejä arvauksia. Miksi joku villi arvaus olisi yhtään sen enemmän oikeassa kuin jonkun muun villi arvaus? Ja miksi edes pohtia eri arvausten oikeaan osumista, kun emme pysty mitenkään arvioimaan sitä mikä arvaus voisi olla vähemmän väärässä kuin joku toinen?
   
 5. uskoja Vierailija

  teologiassa voi olla nain, en ole asiaan perehtynyt. teosofiaa olen lukenut enemman ja ehka se olisi parempi lahtokohta jos teologia ei tunnu oikealta. uskon myos etta ihmiset jotka paattavat naille teille ryhtya tietavat valmiiksi etta maailmassa on jotain heita suurempaa, miksi siis olettaa ja pettya kun he eivat rupeakkaan romuttamaan uskontonsa perusteita.

  sen parhaan ja oikeimman uskonnon valitseminen on mielestani niinkuin yrittaisi paattaa minka tien ottaisi paatyakseen samaan paikkaan. nykyisin on niin helppo loytaa tekstia ja videoita eri uskonnoista ja sielta loytyy myos ihmisia mitka asioita selvittavat ehka selvemmin kuin kotiseurakunnassa oleva pastori. taidanpa aloittaa ketjun naista inspiraation lahteista.

  kun kerran olemme kuitenkin samaa mielta etta tiede ei tieda kaikkea ja sen eteneminen kulkee arvauksia todistamalla niin ehka viela jonainpaivana saat todisteen mika on sinulle riittava. siihen saakka voi olla etta meilla on molemmilla omat uskontomme.
   
 6. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjoituksesi on tyypillistä uskovaisen viisastelua.
  Tiede ei kulje arvauksia todistelemalla.
  Tieteessä ei verrata teorian ennustuksia ihmisten kuvitelmiin todellisuudesta , vaan itse todellisuuteen.


  Järkevät ihmiset ymmärtävät, että me olemme vain yksi luonnon osa ( luonto toimisi erinomaisesti ilman ihmistäkin) eikä mitään luontoa suurempaa ole olemassakaan.
  Teosofiaa voidaan verrata horoskooppeihin.
   
 7. I love BH Vierailija

 8. uskoja Vierailija

  tiede todistaa hypoteeseja ja hypoteesi on olettamus tai valistunut arvaus. jos joku tiedettaisiin todellisuudeksi sita ei silloin tarvitse enaa teorialla todistaa. vaan eipa tassa sanaleikeilla mihinkaan paasta.

  itseani ei harmita vaikka joku olisi ateisti tai uskoisi vaikkapa joulupukkiin, mutta koska haluat vaittaa omaa uskoani vaaraksi...

  kaannetaan siis poyta toisin pain ja todista sina minulle miten tiede on todistanut uskon vaaraksi. haluaisin etta kiinnittaisit erityista huomiota siihen miten esiin tuomasi seikat patevat kattavasti kaikkiin uskontoihin.
   
 9. uskoja Vierailija

  muita intresseja tutkiessani paadyin tallaiselle sivustolle joka vaittaa tieteen loytaneen ns. yhteisen tajunnan maailmankaikkeudesta ja tutkii sita parhaillaan tieteellisin keinoin.

  Science and Nonduality: About: Nonduality

  hauskaa etta tama on tiedetty uskovien ihmisten parissa vuosituhannet, mutta vasta nyt tiede on alkamassa ymmartamaan miten se mahdollisesti toimii. paradoksaalisesti sekin voidaan ehka myohemmin todistaa varmaksi, mutta vasta kun sen sisaistaa sen voi ymmartaa.
   
 10. Peruskoulutettu Vierailija

  Uskonnot eivät ole eri teitä samaan päämäärään. Hindu voi olla kasvissyöjä, koska uskonto pitää kaikkia eläimiä pyhinä ja toinen uskova ohjaa matkustajia täynnä olevan lentokoneen päin pilvenpiirtäjää Jumalansa kunniaksi. Nämä eivät ole "kaksi eri tietä samaan totuuteen", vaan keskenään sovittamattomassa ristiriidassa olevia näkemyksiä.

  Emme ole yhtä mieltä. Tiede ei tiedä kaikkea, mutta se on havaintojemme mukaan paras tapa saada tietoa ympäröivästä maailmasta. Tieteen ansiosta meillä on internet, satelliitit, syöpälääkkeet ja aurinkopanelit, jotka toimivat.

  Typerintä on väittää, että koska tiede ei tiedä kaikkea, niin joku mihinkään perustumaton arvaus voisi olla hyvinkin oikea. Koska perusteettomia väitteitä (vaikka uskonnollisiksi näkemyksiksi tulkittavia) jokainen voi keksiä rajattomasti, niin todennäköisyys, että juuri sinun keksimäsi olisi oikea, on käytännössä olematon. Heikosti perustelluista käsityksistäkin suurin osa on vääriä, niin miksi täysin perustelemattomat arvaukset olisivat totta? Siksikö kun susta siltä tuntuu?
   
 11. Peruskoulutettu Vierailija

  Hypoteesi on enemmän kuin valistunut arvaus. Sitä voisi kutsua vaikka perustelluksi oletukseksi. Oleellisinta on kuitenkin se, mitä hypoteesille tapahtuu sen muotoilemisen jälkeen. Sitä verrataan mahdollisimman laajasti havaintoihin ja se yritetään todistaa vääräksi. Koska tiede on julkista, tämä vääräksi todistamisen mahdollisuus tarjotaan koko tiedeyhteisölle.

  Uskontoja ei voi yleensä todistaa vääräksi, koska ne eivät sisällä falsifioitavia väittämiä. Poikkeuksena ovat jotkut kreationistien tapaiset ääriesimerkit, jotka väittävät esimerkiksi että maapallo oli globaalin tulvan vallassa 4000 vuotta sitten. Mutta tämänkaltaiset älyttömyydet ovat poikkeus. Yleensä uskonnot ovat nippu kanonisoituja arvauksia, joita ei voi todistaa oikeiksi eikä vääriksi. Sen voi todistaa, että uskonnot ovat keskenään ristiriitaisia (ja usein sisäisestikin, kuten tuossa avauksen linkissä hyvin näkyy).

  Perustietoa olemattomuuden todistamisesta:
  Russellin teekannu ? Wikipedia
   
 12. uskoja Vierailija

  jos seuraamme henkiloa emmeka laitosta niin kaikki ovat puhuneet korkeammasta voimasta, tuoneet mukanaan mallin ja maailmankatsomuksen miten elaa ja miten pyrkia takaisin taman voiman pariin. kasittaakseni keskeista on rakkaus tahan voimaan, ihmisiin ja maailmaan. ovatko nama olleet mystisia ihmisia, lahettilaita vai vain valaistuneita tavallisia pulliaisia jotka ovat puhuneet siita mita he ovat kokeneet oman aikansa ja maansa tapojen muokkaaman maailman kuvansa kautta.

   
 13. uskoja Vierailija

  valitettavasti minulla ei ole suoraa linkkia antaa, mutta jos saat kasiisi elokuvan with one voice suosittelen etta vilkaiset mista ja ketka siina puhuvat. tai sitten etsit muista lahteista esimerkkeja miten eri uskonnoista tulevat valaistuneet ihmiset nakevat nykypaivana uskontojen alkuperaissanoman samankaltaisuuden.

  itse asun suuremmassa maassa ja sen nakee etta tama on tanapaivana yhta yleisempi uskomus. se ei siis ole enaa muutamien ihmisten koostama video, tai se kirja siella ja taalla vaan se vain on normaali osa elamaa ja uskoa.

  ymmarran ja muistan hyvin miten jyrkat mielipiteet suomessa on ja en nae etta nama olisivat asiaa auttaneet.
   
 14. Peruskoulutettu Vierailija

  Niin sinun käsityksesi mukaan. Miten matkustajakoneen lentäminen päin tuhansien ihmisten kansoittamaa pilvenpiirtäjää kuvastaa rakkautta ihmisiin ja maailmaan? Miten Suomen ev.lut. kirkon homofoobikot ilmaisevat rakastavansa näitä lähimmäisiään? Kun enää heitä ei polteta elävältä?

  Oikeasti ei vain tutki. Internetissä voi väittää mitä tahansa ja siksi olisi keskeistä opetella lähdekritiikki.

  Uskonnot eivät kestä ajan testiä. Vanha testamentti käskee kivittämään huorintekijät ja tappamaan homoseksuaalit miehet. Niin ei onneksi enää ainakaan Suomessa tehdä. Alkukristillisyyden ehdottomuus on täysin vierasta valtionkirkoille. Uskonnot muuttuvat ajassa vaikka markkinoivat itseään ajattomina.

  Kaikenlainen magia on sitkeästi pitänyt pintansa, mutta se ei tarkoita, että ihmiset "ymmärtävät" sen toimivan, vaan he luulevat sen toimivan. Meidän mielemme on rakentunut käytännön pakosta ymmärtämään syitä ja seurauksia. Siksi meillä on taipumus löytää syy sellaisellekin, mille syytä ei välttämättä ole. Uskonnot ovat esimerkkejä keksityistä syistä asioille, joilla ei ole syytä tai sitä ei tiedetä. Ei ole sattuma, että liki kaikkien muinaisten uskontojen ylijumalien ominaisuuksiin kuului salamoiden viskely. Jokuhan niitä salamia täytyi heitellä.


  Uskonnon ja tieteen sekoittaminen keskenään ei ole kunniaksi kummallekaan. Tiede on niitä varten jotka haluavat tietää ja ymmärtää. Usko on niitä varten jotka haluavat - uskoa.
   
 15. uskoja Vierailija

  jos uskovaiset elaisivat niinkuin jeesus tai muhammed niin ristiretkia ei olisi koskaan ollut eika ns. muslimien torniin lentamista. maailma olisi saastynyt niin paljolta pahalta etta en voi syyttaa ketaan nakokannoistaan aseistettuja uskontoja vastaan. uskon ydin on silti hyvin kaunis.

  internet, puhelimet, lentokoneet, ja ihmisten kulkeutuminen maailmalla ovat mahdollistaneet uskontojen erilaisen tarkastelun ja se mika ennen kuului teosofiaan takahuoneissa on nyt onneksi julkista keskustelua yhtalaisyyksista. usein viela ihmisten kesken kenella tama kokemus on eika vain vanha kirja minka mukaan yritetaan elaa. pitkalle on siis paasty uskontojen tutkimisessa

  jos nyt eri alojen tiedemiehet kirjoittavat asiasta kirjoja, tapaavat toisiaan konferensseissa, ja tutkivat asiaa vaikka omalla ajallaan niin se on mielestani tutkimusta vaikkei siihen ehka kaytetakkaan valtion tai yritysten apurahoja. jos naihin tuloksiin ei itse halua perehtya niin normi maailmankatsomuksella sita on varmasti vaikea uskoa.

  itsellani ei ole kiinnostusta ruveta kokoamaan listaa tai sen enempaa asiaa enaa todistella.
   
 16. Peruskoulutettu Vierailija

  Useimmat uskovat kuvittelevat, että he ovat juuri niitä uskovia, jotka uskovat "oikein" ja jotka ymmärtävät Jeesuksen, Muhamedin, Zarahustran tai kenen tahansa profeetan sanoman juuri oikein ja ne muut ovat vain erehtyneet. Näin on helppo väittää, sillä uskontojen totuudellisuudelle ei ole muita kriteereitä kuin mutu. Musta tuntuu, että juuri minä olen oikeassa.
   
 17. uskoja Vierailija

  selva, mina luovutan vaikken omaa kantaani pysty muuttamaan. oli kuitenkin hienoa asiasta puhua ihmisen kanssa joka ei ruvennut kayttamaan solvauksia ja joka toi omia nakemyksiaan esille herrasmiehen tavoin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti