Hae Anna.fi-sivustolta

Johtaako asumusero aina avioeroon?

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä Asumusero, 15.02.2017.

 1. Asumusero Vierailija

  Perheemme on hajoamassa. Olemme päätyneet siihen, että haluaisimme olla edelleen virallisesti aviopari, mutta silti asua eri osoitteissa. Sitä kai kutsutaan asumuseroksi.

  Miten on, jos eroamme sovussa?
  1. Johtaako asumusero aina juridisesti avioeroon, vai voiko asumuserossa olla vaikka viisi vuotta ja sitten palata yhteen?
  2. Miten elatusmaksut hoidetaan, onko joku lakisääteinen, tietyn suuruinen kuukausimaksu vai voiko maksun suuruuden sopia vanhempien kesken?
  3. Miten lasten asuminen ja tapaaminen järjestetään, onko sovittava tietyt päivät, vai voidaanko vain sopia, että lapset voivat käydä isän luona silloin kuin siltä tuntuu?
  4. Miten omaisuuden jako tehdään asumuserossa, pitääkö se tehdä jonkun viranomaisen kanssa, vai voidaanko jakaa tavarat kahdenkeskisellä päätöksellä?
  5. Miten sovitaan esim. autolaina, kun lainasta on osa maksettu yhdessä, mutta suurin osa on vielä maksamatta?
  6. Mitä paperisotaa, kuinka paljon ja minkä virastojen kanssa pitää käydä asumuseron takia?

  Kiitos vastauksista jo etukäteen, jos joku osaa vastata.
   
 2. Hakusana asumusero Vierailija

  Lue esim http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/avio-ja_avoliiton_lakitieto/asumusero/
   
 3. Asumusero Vierailija

  Hain tuon linkin jo aiemmin ja juuri sen lukeminen sai minut tekemään tämän aloituksen, koska jutussa ei vastata yhteenkään esittämääni kysymykseen. Muutenkaan ei näytä netistä löytyvän juuri mitään tietoa asumuserosta.
   
 4. Ehkä kannattaa Vierailija

  Kaikkiin kysymyksiisi voidaan vastata, että keskinäinen sopiminen käy.
  Eri osoitteissa voi asua vaikka loppuelämänsä, sillä avioero tarvitsee hakemuksen virallisesti käräjäoikeuteen. Se voi tehdä kumpi tahansa yksinkin koska vain tai yhdessä.
  Se käynnistää puolen vuoden harkinta-ajan ja sen jälkeen kumpi tahansa voi hakea lopullista eroa. Harkinta-aika on puolesta vuodesta vuoteen tai kahteen (tarkista). Jollei kumpikaan hae lopullista eroa, asia raukeaa ja avioliitto jää voimaan.

  Suosittelen, että vaikka nyt tarkoituksenne olisikin pysyä virallisesti aviossa ja sovussa eri osoitteissa, tehdään kaikista asioista sopimukset, sillä on enemmän kuin tavallista, että jommalla kummalla mieli muuttuu ja ollaan ongelmissa. Siksi kannattaa mennä juttelemaan ja tekemään asiakirjat ammattilaisten luokse.

  Katselepa kuntanne sivuja ja varaa aika vaikka perheneuvontaan tms. Sinua voidaan sekä neuvoa että opastaa asioissanne oikealle taholla.
   
 5. vierailija Vierailija

  Pakko oli vastata että tietenkin voi palata yhteen.
   
 6. vierailija Vierailija

  Tuossa olikin jo loistava kommentti, että kaikesta voi aina sopia ihmisten kesken. Mutta kannattaa sopia jo silloin kun asiat ovat hyvin, eli esim. nyt vielä kun ilmeisesti sovussa olette päättämässä asioista. Ja aina voi tietenkin myös palata yhteen, vaikka olisi jo virallisestikin erottu, jos rakkautta ja haluamista löytyy. Ja huom! jos asiat mutkistuvat ja joudutte peräti käräjille riitelemään, niin ihan missä vaiheessa vain, vaikka hovioikeuskäsittelyä ennen tai jopa sen aikana voi yrittää neuvotella sovun. Riita-asioissa sopu - vaikka vähän huonompikin, kannattaa aina, sillä juristit ne nappaavat suurimman osan aina kaikesta hyödystä. Joka muuten on ihan polttava ongelma suomalaisessa järjestelmässä, sille pitäisi nyt kyllä tehdä jotain !
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti