Hae Anna.fi-sivustolta

Jokapäiväinen leipämme

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Helmikuu, 16.02.2017.

  1. Helmikuu Vierailija

    Mitä teillä syödään aivan jokaisena päivänä? Miksi näin?

    Meillä syödään jokaikinen päivä: pinaattia, lehtikaalia (+muut vihreät vaihtelevasti), maustamatonta jugurttia, omenoita, porkkanoita, tomaatteja, banaaneja, avokadoja, ananasta, inkivääriä, valkosipulia, ruisleipää, marjoja, raejuustoa ja erilaisia puuroja.

    Koko ruokavaliomme rakentuu näiden ympärille, ja lisäksi tulee päivittäin muita kasviksia ja hedelmiä vaihdellen ruokalajin ja kauppojen valikoimien mukaan. Lisäksi kalaa, broileria tai joskus jopa makkaraa tai jotakin lihaa pari kertaa viikossa.

    Meillä on tämä käytäntö ihan sen vuoksi, että kaupassakäynti helpottuu, ja jokainen perheenjäsen pystyy hakemaan kaupasta täydennystä, kun huomaa jonkin vakiotarvikkeen olevan lopussa. Toinen syy on myös se, että tulee syötyä todella terveellisesti ja vaihtelevasti, kun lisäksi otetaan ne "muut" ruokatarvikkeet.
     
  2. royal Vierailija

    Terveystietoisena ihmisenä ostat varmasti nitriititöntä makkaraa ja leikkeleitä. Eviran mukaan tavalliselle 60-kiloiselle henkilölle suurin päivämäärä pinaattia tai vastaavaa on 50 g, muutoin uhkaa nitraatin yliannostus.

    Ananasta vähän jäin ihmettelemään listassasi, tuoreena se on kallista ja purkkiananaksesta mieleeni eivät tule kuin huoltoasemaravintoloiden havaijinleike ja kinkku-ananaspizza.

    Meillä perusaineiden lista on tavanomainen: kaikkea mahdollista kasvista, aina mieluiten kausitavaraa, joka on tuoretta ja hinnaltaan siedettävää. Mahdollisimman paljon kalaa, pakastekalaa hylkimättä. Siitä saa maukasta ruokaa, kun maustaa runsaasti yrteillä, kausiluontoisesti tuoreilla tai kuivilla.
    Lihamylly on kotikeittiössä käytössä, ettei jauhelihassa tarvitse syödä liikoja eläinrasvoja. Jauhelihataikinassa korvaan ne mm. sienillä, sipuleilla ja kasvisraasteilla.
     
  3. Helmikuu Vierailija

    Ei kannata olla ollenkaan hysteerinen nitriiteistä ja nitraateista, vaan aikuinen ihminen voi syödä pinaattia joka päivä. Makkaransyöntikin on meillä niin vähäistä, että on aivan sama vaikka sisältäisi nitraatteja. Aikuinen ihminen voi syödä kaikkea kohtuudella, eikä tarvitse turhaan pelätä mitään. Kun pitää itsestänsä huolta, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, mieltä unohtamatta, niin ylilyöntejä ei pääse syntymään.

    Tuoretta ananasta meillä syödään joka päivä, ja saatavuus on meillä ympärivuotinen, koska tarjontaa on monesta suunnasta. Jauhelihan suhteen meillä ollaan äärimmäisen nirsoja, vain paras kelpaa silloin harvoin kun sitä syödään.
     
  4. Eipä taida meillä olla mitään sellaista mitä syödään joka ikinen päivä. Lähimmäksi tuota pääsee varmasti maito , leipä, sipuli ja valkosipuli. Pyrimme syömään vuodenaikojen mukaan, koska sillä saa mukavasti vaihtelua ja vihannekset ovat kuitenkin parhaimmillaan mahdollisimman lähellä tuotettuna. Suunnittelen useimmiten viikon ruokalistan etukäteen, ja teen kauppalistan pääsääntöisesti sen pohjalta. Hedelmät ja vihannekset tulee ostettua tarjonnan mukaan.
     
  5. 642445 Vierailija

    Miksi ihminen ei saa syödä sitä mitä se haluaa?
     
  6. tempat Vierailija

    Tietenkin saa ja monet niin tekevätkin. Mutta älä sitten myöhemmin valita elintasosairauksista, kuten diabetes2:sta tai korkeasta kolesterolista. Elämä on omia valintoja täynnä.
     
  7. takku Vierailija

    Omat syömiset keskittyy lähinnä raejuuston, puuron, kahvin, paprikan, maitorahkan ja pakastemansikan/mustikan ympärille. Välillä syön jotain muutakin kuten ruisleipää, juustoa yms. Jos joku ihminen kokee asiakseen "vittuilla" niin siinäpähän tekee..
     
  8. tempat Vierailija

    Jos joskus haluat nopeatekoista lämmintä ruokaa, halkaise pikkutomaatteja (cherrytomaatteja) voideltuun paistinpannuun ja paista niiden kanssa muna tai pari. Tulee vähän vaihtelua.
     
  9. takku Vierailija

    Se lihamylly ei mitenkään poista niitä eläinrasvoja. Enkä oikeastaan tiedä mitä sillä lihamyllyllä edes tekee tässä tapauksessa ellet pidä elukoita joiden aika jättää jossain vaiheessa.
     
  10. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitenköhän saa täsmättyä että nimenomaan eläinrasvat korvaa jauhelihataikinassa kasviksilla? Tislaa ne pois tai jotain?
     

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti