Hae Anna.fi-sivustolta

Joulu taas yksin? Poikaystävä ei välitä

Viestiketju osiossa 'Joulu' , käynnistäjänä Riita joulusta, 15.12.2016.

 1. Riita joulusta Vierailija

  Joulusta paisui sitten kaamea riita: poikaystäväni ei taaskaan halua viettää joulua kanssani.
  Olemme seurustelleet viisi vuotta ja yhtäkään joulua emme ole viettäneet yhdessä. Olemme kuitenkin jo aikuisia ihmisiä, asumme yhdessä (lapsia ei ole). Mutta jokaikinen joulu hän ilmoittaa että hän lähtee perheensä luo vaikka olen pyytänyt joka joulu häntä perheeni luo. Eikä hän ole innostunut ajatuksesta että lähtisin hänen mukaansa "heidän perhejouluaan" viettämään. Joulu on minulle tärkeä juhla ja En voi käsittää, miksi ihmeessä hän ei halua viettää joulua kanssani. Yritin ehdottaa että mitä jos oltaisiin tänä jouluna kahdestaan vaan kotona........... ja siitä syntyi riita.

  Anteeksi avautuminen. Tuntuuu vaan pahalta.
   
 2. Kukkahattutätikö Vierailija

  No ompa inhottava tilanne. Joulu on kyllä juuri sitä aikaa, että ollaan yhdessä perheen kanssa. Ehkä poikaystäväsi ei koe olevan osa perhettäsi? Tai sitten hän on lapsellinen ja haluaa olla taas pikkupoika perheensä kanssa?
   
 3. Nuorin sisar Vierailija

  Lapsellista kiukuttelua avokiltasi, helppohan nuo pari päivää olisi jakaakin - yksi päivä sinun sukusi ja toinen päivä hänen sukunsa joulunviettoa ja yksi päivä teidän kahden, mikä siinä nyt niin vaikeaa on?

  Toinen vaihtoehto; pakkaat kimpsut ja kampsut kasaan, joko sinun tai hänen, riippuu siitä, kumman nimissä asunto on, ja pesäero. Jos ei kelpaa jouluna olla yhdessä, ei sitten tarvitse olla muinakaan vuoden päivinä. Olkoon avokkisi sitten jatkuvasti oman sukunsa seurassa.

  Ja jos tässä kohtaa tulee se normaali selittely "Mutta kun minä niin rakastan tai hän kuitenkin niin rakastaa", kannattaa ottaa paperia ja kynä ja ruveta oikein vakavissaan selvittämään, onko tämä "rakastaminen" vain tapa ja tottumus tai yksin elämisen pelkoa tai "mitä ihmisetkin sitten sanovat". Melko usein on vain uskalluksen puutetta. Katselepa vähän ympärillesi vaikkapa joulunpyhien aikana, silloinhan sinulla on runsaasti aikaa, ja lopeta surkuttelu.

  Rauhallista joulua!
   
 4. luinko väärin Vierailija

  Ei kai tuossa aloituksessa puhuttu avoliitosta vaan seurustelusta.
   
 5. T.A Vierailija

  Siinä lukee ihan selvästi, että pariskunta asuu yhdessä.
   
 6. Cat Vierailija

  Miehesi kuulostaa erittäin lapselliselta. Ei tuollainen mies ole mikään mies. Kysy nyt kuitenkin siltä mieheltäsi, että ketä hän pitää perheenään enemmän; sinua, jonka kanssa hän elää arkea vai sitten sitä lapsuusvuosien perhettä? Jos tulet kakkosena lapsuusvuosien perheelle, niin kannattaako tuollaisen mammanpojan kanssa yrittääkään yhteiseloa? Mielestäni ei.
   
 7. outoa on Vierailija

  Lainaus aloittajan tekstistä: "Olemme seurustelleet viisi vuotta ja yhtäkään joulua emme ole viettäneet yhdessä. Olemme kuitenkin jo aikuisia ihmisiä, asumme yhdessä (lapsia ei ole)."

  Taitaa olla nykyaikaa seurustella siinä vaiheessa, kun asutaan yhdessä.

  Aloittajalle sanoisin, että oottele nyt rauhassa seuraavat 5 vuotta, jotta sitten voit todeta, että kas, eihän tästä sitten sen enempää tullutkaan. Mutta ompahan sitten miehellä ollut kodinhoitaja.
   
 8. Samajuttu Vierailija

  Voihan olla niin että miehen vanhemmat haluavat hänet luokseen...onko hän ainoa lapsi? Ovatko vanhemmat iäkkäitä?
  Minun mieheni teki samoin jo avioliitossa ollessamme äitinsä painostuksesta. Itse kävin aluksi muutaman vuoden heillä mutta sitten jätin käymättä kun eräs sukulaineni tuli meille joulua viettämään ja välillä olimme muualla minun sukulaisissa myös. Mutta kun iäkkäät vanhemmat vanhenivat enemmän ja tilanteet muuttuivat vietimme lopulta joulua kaikki yhdessä meillä heidän kanssaan kunnes heistä aika jätti.
  Sen opin että ei näistä kannata riidellä, aika kuluu nopeasti ja sitten tilanteet muuttuvat. Ehditte viettää joulujanne kyllä yhdessä vielä monta vuotta, jos ei ole lapsiakaan niin kahden aikuisen on aika helppo sopia joulujen vietosta.
  Nyt olemme mieheni kanssa kaksistaan ja saamme viettää joulumme ihan missä ja miten vaan. Muistoissa on kuitenkin hyvät joulut niin appivanhempien kuin omien vanhempien ja muiden lähisukulaisten kanssa vuosien varrelta, heidän vielä eläessään.
  Vaikka myönnän että aluksi mekin kiistelimme näistä erilaisista tahdoista ja tavoista, olen iloinen että löysimme lopulta ymmärrystä ja tahtoa joustaa näissä asioissa, niin ettei jälkeenpäin tarvitse katua ja surra ja olla pahoilla mielin. Toivotan joulumieltä! Ei kaikkien tarvitse viettää joulua samalla tavalla!
   
 9. kääk Vierailija

   
 10. Riita joulusta Vierailija

  Kiitos kommenteistanne, niitä tulikin yllättävän paljon.... kirjoitin tänne purkaakseni ahdistusta. :)

  Poikaystävälläni on nuorempia sisaruksia.. ehkä hän on vähän "mamman poika". Ei siinä muuten mitään, mutta olisi se nyt kivaa viettää joulua ihmisen kanssa jota rakastaa. Tulee sellainen olo että hänen perheensä menee aina edelle. Miksi en ole osa sitä?

  ap.
   
 11. london Vierailija

  Miksi sinä et sitten menisi jouluksi oman perheesi luokse? Monet seurustelevat parit toimivat juuri niin, joulunpyhät lapsuuden perheen kanssa, uusi vuosi seurustelukumppanin kanssa.

  Minusta te olette molemmat varsin lapsellisia, kun tällaisesta järjestelyasiasta saadaan vuositttain toistuva riita. Miten luulet, että osaatte tulevaisuudessa luovia isompien asioiden kanssa, jos tällainen pikkuseikka jo närästää?
   
 12. kasvamisen paikka Vierailija

  Kasvamisen paikka teillä molemmilla.

  Ensinnäkin puhut poikaystävästä. Poikaystävä tai tyttöystävä-nimikettä käytetään silloin kun ollaan teinejä, Kun täytetään 18 vuotta, sen jälkeen ollaan aikuisia ja puhutaan niin kuin aikuiset ihmiset.
  Miesystävä tai paremminkin avomies olisi oikeampi määrite sinun tapauksessasi kun kerran olette olleet yhdessä jo 5 vuotta!

  Toiseksi, miten kuvittelet teidän ratkovan isompia asioita, jos joulusta saatte joka vuosi riidan aikaiseksi. Ei kovin vakavalta tuo teidän parisuhde vaikuta, jos kumpikaan ei mahdu toistensa lapsuusperheeseen jouluna+ ettekä pysty kahdestaankaan joulua viettämään.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti