Hae Anna.fi-sivustolta

Joulu tulee valoineen

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä *Cristally*, 17.10.2013.

 1. *Cristally* Vierailija

  Joko jouluvalot on kaiveltu esille? Mitä kaikkea sinun jouluusi kuuluu ja milloin sen valmistelut aloitat?

  Minä etsin ja tutkiskelin noita jouluvaloja mitä on kerääntynyt tuonne kaappiin.
  Suurin osa niistä simahtaa kesken jouluilon.

  Taas on hankittava uusi valoketju,kun entiset ei toimi,vaikka vaihtaisi lamput.
  Mikähän nekin rikkoo?

  Tuikkuja käytän myös paljon ja tuoksukynttilöitä.Mutta suurin ilo tulee ikkunassa loistavista valosarjoista.

  En ihan vielä laita ikkunaan jouluvaloja,mutta nythän sitä olisi jo mietittävä mitä laittaa ja onko niitä kotona. Vai miten teillä toimitaan?
   
 2. simahtaa juu Vierailija

  Se pois repinen rikkoo ja sit se, ettei ulkoa tuotaessa viitti antaa kuivua yön yli, koska jos ne tuo ulkoa sisälle, niin se jää niissä sulaa ja on märkiä, silloin ne simahtaa.
   
 3. mamma Vierailija

  Simahtaako nämä uudetkin? Ostin uudet vuosi sitten, otin ne pois kun ei ollut enää pakkasia. Jos ovat mykkinä, en osta uusia enää :(
  Valoja pidin ajastimella aamulla klo 7-8 illalla klo 16-22.00 lisäksi laitan parvekkeelle kolme lyhtyä joissa poltan elävää tulta. Aloitan valaistuksen aina marraskuussa, loppiaiseen saakka polttelen.
  Sisällä en polta kynttilöitä, koska niistä tulee pienhiukkasia, aivan kuin polttaisi tupakkaa sisällä.
  Vain kirkkaita valoja, en missään nimessa värillisiä, kuten naapurilla jo näyttää olevan. Siellä loistaa sähkönsiniset valot :D
   
 4. ööö Vierailija

  Jos otat varovasti pois ja kuivatat, ei ole ongelmaa. Ledit on parempia, kiinteät lamput.
   
 5. Kristiina Vierailija

  Miksi sisätiloissakin olleet lamput sitten simahtaa? Minä en pidä ulkona jouluvaloja ainoastaan sisällä ikkunassa,mutta silti nuo näkyy taas olevan rikki;(
   
 6. Kristiina Vierailija

  Sanot,että valosarja rikkoutuu siksi,ettei sitä kuivata. No minäpä en pidäkkään ulkona sitä vaan ainoastaan sisällä ikkunassa. Silti ne on aina rikki,kun otan ne taas seuraavana jouluna käyttöön?
  Miten niitä on käsiteltävä?
  Kävin jokaisen lampun läpi,että valosarja toimii viime joulun jälkeen,mutta taas tänä vuonna,kun otin ne esille niin eipä syttynytkään enää?
   
 7. Laatu maksaa Vierailija


  Maksa vähän enemmän ja maksa laadusta. Meillä on kunnollset Sirius-valot kestäneet jo vuosia, edes lamppuja ei ole tarvinnut vaihtaa. Ulkoketjut ovatt kunnola kosteussuoattuja, kaikki liitoskohdat ovat täsin vesitiiviitä. Ketjuja voi jakaa ja jatkaa läes loputtomiin. Suosittelen!
   
 8. öööööööö Vierailija

  Taidat heittää kaappiin ja sen päälle tulee tavaraa, joten ne menee rikki. Voihan se olla, että joku lamppu on vaan löysällä. Jokainen lamppu pitää tarkastaa. Meikä on ostanu varalamppuja, mutta nämä ledvalot ei tarvi. Joskus on muuntaja simahtanu ulkovaloissa. Kävin kaupasta ostamassa samanlaisen.
   
 9. Kristiina Vierailija


  No en todellakaan heittele jouluvaloja summittaisesti kaappien pohjalle!
  Laitan ne aina nätisti pusseihin ja kaapin ylähyllylle niille varattuun laatikkoon.
  Siellä säilytän kaikki joulukoristeet.
   
 10. pah Vierailija


  Jouluvalot ei tykkää susta. Taidat olla aika ilkeä ihminen.
   
 11. rimpsu Vierailija

  Mitä ihmeen jouluvaloja. Onko niihin pikkulamppu rimpsuihin kirjoitettu, vain joulukäyttöön? Eiköhän ne ole tarkoitettu yleensä pimeän ajan käyttöön.
  Meillä on pihakuusessa pari rimpsua antamassa valoa sekä ihmisille ja oraville.
   
 12. Ripuelli Vierailija

  Meillä on jo muutaman viikon ollut valoja pihan pensaissa. Kirkkaita valoja ovat.

  Ihan tavallisia on lamput, niitä kun voi vaihtaa sarjasta toiseen sitä mukaa, kun niitä toisesta palaa. Säästän näet nuo toimimattomiksi käyneet niin kauan kuin niissä on lamppuja jäljellä.

  Ledit olisivat kivoja, mutta ihan samoin niistäkin sammuu lamppuja. Yhtenä vuonna vaihdoin kaksi sarjaa; laitoin palautetta Airamille ja sain uudet huonojen tilalle.

  Joskus oli myynnissä semmoisia lämpimän sinisiä valoja; sellaiset minullakin oli. Nykyään en ole löytänyt kuin niitä hälytysvalon sinisiä enkä niitä paljon käytä.

  Valot saavat palaa hämärään aikaan keväälle asti.:)
   
 13. Innoissani kaivelin viime jouluksi ostamani sinisen joulupallon laatikosta,että annan sen tyttärelleni. Mikä pettymys,kun siihen ei enää tullutkaan valoa;(
  Koetin kiertää niitä pallon päällä olevia piikkisiä lamppuja tiukemmalle,mutta ei mitään apua. Olipa taas sekin ihan turha ostos.
  Tänä jouluna en enää osta yhtään mitään jouluvaloja.
  Vaikka talletan ja säilytän ne aina niin hyvin,kuin pystyn niin mikä piru niissä on vikana,etteivät ne pala enää vuoden päästä??
   
 14. Laatu Vierailija


  Älä osta kun halvalla saa! Hyvää ei saa koskaan halvalla (ehkä joulun jälkeen alennuksella).
   
 15. öhö Vierailija

  Oliko patterilamppu vai töpseli? Oliko sisälamppu? Ehkä pitääkin löysyttää jotain lamppua, niinku kynttelikön lamppua.
   
 16. akkapakka Vierailija

  Juuri oli Iltalehdes, että pitää palauttaa kauppaan Lumipallo- merkkiset jouluvalot, oli pari muutakin. Niissä on muuntajavika, voi tulla sähköisku.
   
 17. asiakas Vierailija


  Olisit vienyt kauppaan takaisin, siellä asia olisi korjaantunut. Kun on vika se hyvitetään, uusi tuote, vaihto johonkin toiseen, tai korjataan. Mahdollisuuksia on.
   
 18. pikku moka Vierailija

  Menin innoissani ostamaan jouluvaloja. Valitsin pari jouluvaloa, toiset oli siniset ja toiset punaiset, ikkunoihin, siis sisävalot. Ajattelin, että nämäpä hyvät, kun on ihan ledit ja maksaa yhteensä vain n. 8 e, sitten ostin vielä semmosen pallovalaisimen ulos, 5 e. No kotona sitten huomasin, että ne olikin pattereilla toimivia. Jotain kuus tuntia kestävät, se pallo pari viikkoa. Nyt saa sitten ostella tiuhaan pattereita, mutta mieheni sanoi, että niihin käy kyllä ladattavat patteritkin, hän aikoi niitä ladailla, niin ei tuu kalliiksi ostella. Niin, en viitti nyt kuitenkaan palauttaa niitä ja vaihtaa, kun kerran ladattavatkin käy. Mutta sisävaloihin ois kuitenkin ollu ne pistorasiaan, paremmat.
   
 19. valo Vierailija

  Mekin kokeilimme jo jouluvaloja ja "ripustimme" ne uloskin, mutta emme laittaneet vielä päälle. Jotenkin tuntuu liian aikaiselta laittaa jouluvaloja, kynttelikötkin nosta komerosta vasta Itsenäisyyspäiväksi. No "kukin taaplaa tyylillään", vanha sanonta. Tänään marketissa oli esillä punaiset ja siniset vilkkuvat valot, niitä en kestäisi kotonani hetkeäkään, en edes pihapuussa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti