Hae Anna.fi-sivustolta

Joulumarkkinat?

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Pikke, 06.10.2011.

 1. Pikke Vierailija

  Joulukuun alussa on haaveena lähteä johonkin keski-Euroopan joulumarkkinoista. Mitä suosittelisitte? Samalla saa suositella hyvää hotellia!
  Mukana on 16v poika ja 10v tyttö. Aikaa paikan päällä on pe/la - ti.
   
 2. Wienin ystävä Vierailija

  Wienin joulumarkkinoita suosittelen lämpimästi, ja kaupunkia muutenkin. Itse olen usein yöpynyt Reginassa, joka on neljän tähden hotelli hyvällä paikalla. Ratikat kulkevat vierestä ja myös metro/bussipysäkki on hyvin lähellä.
   
 3. Pikke Vierailija

  Nettisurffailujen tuloksena olen päätynyt kahteen vaihtoehtoon, Budapest tai Praha. Kumpaa suosittelette, kummassa on muutakin nähtävää / tekemistä? Matkassa mukana on 16v poika ja 10v tyttö sekä vanhemmat.
   
 4. Pikke Vierailija

  Joku Saksan kaupungeista?

  Antakaahan nyt hyviä vinkkejä! Oikeastaan tärkeämpää on se että mitä muuta kyseisessä paikassa olisi nähtävää ja tekemistä. Perheen miespuoliset eivät joulutoreilla kovin kauaa viihdy. Kuinka Prahassa / Budapestissa pärjää englannilla?
   
 5. muuan jouluhullu Vierailija


  Sekä Prahassa että Budapestissa pärjää englannilla, kummassakin olen käynyt ja kokeillut. Molemmissa on runsaasti muutakin nähtävää, Budapestissa mua viehättivät kylpylät ja unkarilaisten viinien talo, Prahassa mahtava linnavuori linnoineen tai pikemmin linnoituksineen. Iso se jokatapauksessa oli. Joulun aikaan en ole kummassakaan käynyt, joten kokemusta paikallisista joulutoreista ei ole.

  Mutta Berliini on jouluhullun ykkösmesta: joulutorit (ja niitä riittää!!!) aukeavat ensimmäisenä adventtina yleensä melkoisella happeningilla. Ns. rauniokirkon (Gedädtnischkirche tai jotain sinne päin) ympärillä aivan keskustassa on yksi. Oma suosikkini on Spandau, jossa turistejakaan ei ole ihan hirmuisesti, ja meininki on aitosaksalaista. Spandau on pikkukaupunki lyhyen junamatkan päässä, Berliinin lähiöksikin sitä voisi hyvin sanoa. Tori on ainakin aikaisemmin ollut ihan siinä Spandaun keskustassa, ja vieressä Spandaun vankila jossa museo, siellä viimeinen natsivanki eli Rudolf Hess asui elämänsä iltaan.

  Sanovat että München on myös oiva joulukaupunki, ja kyllä Hampurissa ja Lyypekissäkin joulutoreja on. Yleensä missä tahansa saksalaisessa kaupungissa osataan kyllä ottaa joulusta ilo irti. Suosittelen esim. sikäläisiä joulukoristeita, käsintehtyjäkin on, ja tosi-isoja koristeltuja piparkakkuja ja vaikka mitä muuta jouluhullun pään sekoittavaa. Takavuosina kun oli työasiaa Saksaan, tuli käytyä joulutoreilla miltei joka vuosi, nyt on jäänyt vähemmälle. Ihan alkoi itselläkin mieli tehdä glühweinin ääreen...
   
 6. muuan jouluhullu Vierailija

  Niin, unohdin mainita että suosittelin Berliiniä myös siksi, että siellä on niin TAVATTOMAN paljon muuta nähtävää. Tekniikan museosta taidegallerioihin, ja yksi Euroopan suurimmista taidemuseoista, museoita miltei miltä alalta tahansa, eivätkä ne ole yhtään pölyisiä, ja mitähän vielä... käy katselemassa antia Berliinin omilta turismisivuilta.

  Hotelli kannattaa ottaa vaikka jostakin Kürfurstendammin sivukaduilta niin on lyhyt matka kaikkialle ja iltakävelyllä voi nauttia näyteikkunaostoksista (K. on sen verran kallis katu että keskipalkkainen nainen ei millään voi sen varrella toteuttaa kaikkia toiveitaan :)), tai Charlottenburgin kaupunginosasta. Vaikea antaa yhtä yksittäistä suositusta.

  Berliini on kaupunki, jossa julkinen liikenne toimii mielestäni hyvin, vaikka kaupunki iso onkin.
   
 7. Toinen jouluhullu Vierailija

  Suosittelen kyllä minäkin Berliinin joulumarkkinoita ihan lämpimästi, mutta saksalaisten joulumarkkinoiden "koti" löytyy kyllä Nürnbergistä.
   
 8. bryssel Vierailija

  Brysselin joulumarkkinoita suosittelen. Astrid on hyvä hotelli, on St Catherinen alueella eli lähellä Brysselin joulutoria.
   
 9. bryssel Vierailija

  Brysselissä on myös muuta nähtävää. Berliini on joidenkin mielestä kalsea kaupunki, niin minunkin.
   
 10. matkailija -74 Vierailija

  Kovasti kiinnostaisi lähteä Wieniin marras-joulukuun vaihteessa. Antakapaa hyviä vinkkejä mitä kaikkea kannattaa tehdä ja missä käydä =) Missä on parhaat torit...hotelli suosituksia... Kiitos =)
   
 11. Wienin ystävä Vierailija


  Jos ensimmäistä kertaa olet menossa, niin ihan matkaopaskirjoissakin mainituista ns. päänähtävyyksistä kannattaa aloittaa. Ydinkeskustan ja Ringstrassen varren upeat rakennukset ja kirkot sekä keskustan ulkopuolella Schönbrunnin linna tarjoavat nähtävää. Perinteisissä kahviloissa (esim. Central, Demel, Sacher, Landtmann) kannattaa tietysti piipahtaa myös. Keskustan kellariravintolat ovat viihtyisiä, mm. Augustinerkeller. Valtavan wieninleikkeen voi syödä myös esim. Figlmüllerissä (naisihmisille riittänee puolikas).

  Joulumarkkinoilta et voi oikeastaan edes välttyä. Isoimmat, joskaan ei välttämättä tunnelmallisimmat, löytyvät raatihuoneen edestä. Ydinkeskustan aukioilta löytyy lisää, samoin Maria-Theresien-Platzilta kahden ison museon välistä ja Karlskirchen edestä. Schönbrunnin ja Belvederen linnojen pihoilla on niin ikään omansa. Viehättävässä ympäristössä vähän Ringin ulkopuolella on Altes AKH:n markkinat.
   
 12. Drew Vierailija

  Itse aloittaisin kataoitramtlla liikkeite4 sellaisilta paikoilta joissa liikutaan paljon pyf6rille4. Esimerkiksi suunnitelluilla pyf6re4ilyn pe4e4reiteille4 (joille kai halutaan tulevan lise4e4 pyf6re4ilijf6ite4) voisi liikkeille olla eduksi houkutella paremmin kasvavaa pyf6re4ilije4virtaa pyse4htyme4e4n liikkeen kohdalla. En tosin ole varma kuinka monta liikette4 noitten reittien varrella on.Kaupunginosien miettimisen lise4ksi olisi hyve4 miettie4 millaisilla liikkeille4 voisi olla eniten kiinnostusta moiseen. Itselle tulevat mieleen ainakin polkupyf6re4kaupat, niisse4he4n monet asiakkaat tulevat nimenomaan pyf6re4lle4 ostamaan varusteita, ja olisi varmaankin hyve4e4 liikkeen imagolle jos vieresse4 olisi komea pyf6re4teline. Esimerkiksi Annankadulla on kaksi pyf6re4liikette4 eri puolilla katua, mutta kummankaan le4helle4 ei taida olla pyf6re4telineite4. Vastaavasti esimerkiksi urheilukaupat, kuntosalit tai levykaupat saattaisivat olla kiinnostuneita.Toinen asia taitaa olla se ette4 pienemmisse4 kaupoissa on harvemmin sise4lle4 pyf6re4telineelliste4 ihmisie4, ja hyvin sijoitetusta telineeste4 voivat hyf6tye4 myf6s viereiset liikkeet. Voisiko yksitte4isen liikkeen sijaan pyynnf6n voisi tehde4 joukko vierekke4isie4 liikkeite4, tai vaikka paikallinen kauppiasyhdistys (jos kantakaupungissa on sellaisia)?Mahdollisen pilottiprojektin ajoituksen suhteen kannattaa huomioida ette4 seurantajakso olisi paras aloittaa keve4e4lle4 pyf6re4ilyn lise4e4ntyesse4, eli telineiden olisi hyve4e4 olla ajoissa paikoilla.
   
 13. luosht Vierailija

  ma5TqU <a href="http://xwdxvdvinodr.com/">xwdxvdvinodr</a>
   
 14. msquxgmnkrz Vierailija

  yFsLbq <a href="http://bggabsbxphvx.com/">bggabsbxphvx</a>
   
 15. Prague Vierailija

  Praha, Bryssel, siinä 2 hyvää. Saksan kaupungeissa on myös, taitaa olla Krakovassakin eli Puolassa.
   
 16. ei tarvi Vierailija

  kovin pitkälle mennä kun löytää ihan kivat, rennot joulumarkkinat Riiasta. kokemusta on.
  Paitsi "päämarkkinoita" yhden kirkon vieressä, löytyy useita pienempiä.
  Kokemusta on joulukuulta 2012.
   
 17. Ei sekoiteta Vierailija


  Tässä ketjussa keskitytään Keski-Euroopan joulumarkkinoihin,ei sekoiteta tähän Baltiaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti